• 9.132.688 stemmen

The Lost World: Jurassic Park (1997)

Avontuur / Sciencefiction | 129 minuten

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Alternatieve titel: Jurassic Park 2

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Jeff Goldblum, Julianne Moore en Vince Vaughn

Releasedatum: 25 september 1997

Plot The Lost World: Jurassic Park

"Something has survived."

Vier jaar na de gebeurtenissen in de eerste Jurassic Park film verklapt John Hammond aan Ian Malcolm dat er nog een ander eiland was vol dino's. Deze zijn verder met rust gelaten, en Hammond is erg benieuwd naar de dieren in een natuurlijke omgeving. Het team gaat naar het eiland, waar ze er echter achterkomen dat ze niet de enige mensen op het eiland zijn.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Slapaftreksel die vooral moet draaien op de humor rond karakter Malcolm en op enkele momenten na eigenlijk hopeloos te kort schiet.

Ik vraag me dan eigenlijk wie of waarom men van die vervolgen bedenkt. Zelfs een producent met slechts dollartekens in de ogen moet toch begrijpen dat dit niets bijzonders is net als de volgende delen. Het lokken van de klant naar bios en hersenloos vermaak schijnt het belangrijkste te zijn. Een verrijking van de filmwereld is dit in geen geval.

Standaard verhaaltje wordt in elkaar gedraaid om de dino cyclus weer een slinger te kunnen geven. Kennelijk hadden de andere acteurs geen trek of tijd, en hoe eendimensionale deze karakters ook waren, bekende gezichten als Dern en Neill die het vorige geheel toch nog een beetje cachet gaven worden node gemist. Goldblum kan de kar niet alleen trekken, en al helemaal niet met alleen humor. Deze cast voegt verder weinig tot niets toe, op Stormare en Postelwaite na.

Verder vallen een aantal erg ongeloofwaardig en domme dingen op. Moore tussen de aanvallende dino's na het fotograferen van het jong vind ik overdreven en dom. Hoe de auto doorslippend en al de trailer omhoog trekt vind ik onwaarschijnlijk en ongeloofwaardig. Niet alleen heeft die auto geen enkele grip, daarnaast zou zijn transmissie dat nooit overleven. Dan de ongelooflijke keuze die baby rex mee te nemen de trailer in...tsja...

Wellicht dat je dit alleen kunt waarderen als je van de franchise houd of het genre. Ik in dit geval niet. Eindoordeel wat mij betreft dan ook niets bijzonders.

avatar van stratmans

stratmans

Vervolg spannender dan deel 1

avatar van Eric001

Eric001

Best mooi gemaakt deze film, maar het verhaal boeit mij dusdanig weinig dat ik de film niet volg en steeds de draad van het verhaal kwijt raak.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag herbekeken,

Het minste deel van de Jurassic park reeks.

Het 1e gedeelte is redelijk goed, ook het laatste deel waarin de dino de stad in trekt is erg goed (deed mij veel denken aan King Kong die ook de stad in trekt en alles vernield) , maar tussendoor een beetje saai en een herhaling van zetten.

Komt misschien doordat er een aantal personages hierin niet meespelen zoals Sam Neill en die 2 kinderen zien we maar heel even. , maar smaken verschillen.

Er is hier niet echt een hoofdpersoon.

Op naar het mooiere deel 3

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Oef.

Niet best, deze sequel. Véél te lang en veel te saai. In het begin vroeg ik me al af waar de militairen, ingehuurd door een sinistere organisatie, in dit verhaal bleven, of de heli's kwamen aangevlogen en de 'hel' kon nog een keertje beginnen. Ook deze keer zijn het de T-Rex'en die de boel op stelten zetten.

Steven Spielberg gaat all-in op actie, veel meer dan in het eerste deel, en dat zorgt uiteindelijk voor een erg vermoeiende zit. De cast met Jeff Goldblum en een onuitstaanbaar irritante Julianne Moore huppelen wat van hot naar her, maar veel amusement of charme valt gedurende de 2u+ niet te ontdekken.

1,5

avatar van wihu61

wihu61

Beetje hetzelfde keer twee... Onderhoudend, maar de magie van de eerste, veel kleiner gehouden versie haalt het absoluut niet meer. Had ik ook niet verwacht.

En dan weer de stoere mannen met geweren en "the military"... tja, doe je niks aan.

avatar van The Oceanic Six

Spielberg vind zijn vervolgfilm achteraf ook niet zo veel.

Steven Spielberg legt uit wat er mis ging bij het 'Jurassic Park'-vervolg | FilmTotaal filmnieuws

Ik vond dit best een leuke film, de derde film is wel echt flut, maar die was niet door Spielberg gemaakt.

avatar van martijn011

martijn011

• 2014 berichten

Ik had deze sequel al eens gezien maar na herziening viel het me toch enigszins tegen. Het niveau van het eerste deel wordt nooit behaald en het vernieuwende is er natuurlijk ook vanaf.

Het werkt ook niet echt mee dat het script wel erg matig is en er weinig moeite gedaan is om met wat origineels te komen. In principe zitten we bijna naar hetzelfde te kijken, alleen proberen ze het te overtreffen door bijvoorbeeld twee T-rex dino's en een jonkie in het script te schrijven.

Het blijft allemaal gelukkig wel vermakelijk en soms spannend, maar zoals gezegd is het wel bijna allemaal een herhaling van zetten.

Visueel is er weinig op aan te merken, de setting is ook best ok en de tijd vliegt voorbij door het best wel forse tempo wat Spielberg aanhoudt.

Halfje verlaging, 3*

avatar van Cupido

Cupido

Verbaasd me dat deze film lager scoort dan JW. Ondanks dat de film op het laatst wat uit de bocht vliegt is de film echt een stuk overtuigender dan de nieuwe reeks. Beter acteerwerk, overtuigende realistischere personages, consistente regie.

In de nieuwe reeks is alles toesgespitst op groot, groter grootst, irritante stereotype personages, misplaatste comic relief. Visueel wel top entertainment btw maar beklijft niet zoals de eerste 2 JP films.

avatar van Boneka

Boneka

The Lost World is een beetje een een combinatie van Tarzan en Jane en King Kong. Met name in het laatste gedeelte van de film. Net als bij het eerste deel moeten we het eerste uur doorkomen. In dit geval een kleine 3 kwartier. Daarna gaat ie lekker los. Wel jammer dat we de fijne details niet altijd kunnen zien als zo'n beest weer eentje te grazen heeft genomen. Kennelijk voor het grote publiek. Maar heb me zeker wel vermaakt.

Film 3.5

Beeld (4K) 4.0

Geluid 4.0

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Goed is deze sequel niet.

De dialogen vallen tegen en ook heel wat personages zijn erg oppervlakkig, vooral heel die bende rond Ludlow. Het gaat allemaal teveel op automatische piloot. De film wordt nog net gered door enkele spannende actiescènes maar de originaliteit uit de eerste film is helemaal weg. Een paar onbegrijpelijke wijzigingen in de boekadaptatie zoals het schrappen van een nieuwe dinosaurus, de Carnotaurus, doet de film geen goed. In de plaats krijgt men hier een soort King Kong variant maar dan met een T-Rex. Kwestie van het spektakelgehalte hoog te houden. Er zat een betere film in, en dan had men gewoon 100% het boek moeten volgen.

avatar van Mr. Rock

Mr. Rock

Filmkriebel schreef:
Er zat een betere film in, en dan had men gewoon 100% het boek moeten volgen.

Kan me herinneren dat ik in mijn echte Jurassic Park-periode - als kind dus - dat boek eens probeerde te lezen. De film had ik toen al tig keren gezien. Boek was niet om door te komen; allemaal namen die ik niet kende, een heel ander verloop van het verhaal en pagina's lang geen dino te bekennen . Ben benieuwd hoe ik dat boek nu zou vinden, vast veel beter.

Deze film heeft voor mij bijna dezelfde nostalgische waarde en klassiekerstatus als het origineel, hoe gek het ook mag klinken. Het was destijds dan ook alles wat ik van zo'n film wilde: nóg meer dino's, nóg meer achtervolgingen/aanvallen en als kers op de taart een T-rex in de stad. Het verhaal met de bad guys die op geld uit zijn etc. heb ik pas op latere leeftijd bij herzieningen begrepen maar dat is uiteindelijk ook niet zo belangrijk voor deze film. De avontuurlijke sfeer op het eiland is goed en de dino's zijn nog steeds indrukwekkend.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Mr. Rock Jou verwachtingen zijn duidelijk helemaal ingelost. In een boek heb je natuurlijk niet die snelheid en actie uit een film.. deze sequel vond ik niet veel toevoegen aan het origineel. Van een sequel verwacht ik : uitbreiding van de wereld uit het origineel, en een mooi aansluitend verhaal op de eerste film.
Wat de film voor mij beter zou gemaakt hebben? Alle actie van het begin af in de stad laten afspelen, hoewel het dan mss teveel Godzilla zou geweest zijn? Ofwel zoals gezegd, een nieuwe bedreiging toevoegen op het eiland. Nu krijg je gewoon weer T-Rexen die men ook nog eens sympathiek wil maken door op hun moederlijk instinct te spelen, en opnieuw wat raptors waar men ook al niet veel mee aanvangt. Jammer ook dat Laura Dern en Sam Neill er niet meer in zaten.

avatar van Vidi well

Vidi well

Een aardig vervolg.

De film bevat veel expositie, en het ligt er nogal dik bovenop. Regelmatig overleggen de karakters wat er nu weer gaat gebeuren en welke gevaren op de loer liggen. Dat is op zich niet erg, maar het gebeurt weinig subtiel en het maakt de film voorspelbaar.

Het grootste minpunt echter is het ontbreken van goede personages. Malcolm was in het eerste deel als de excentrieke wetenschapper perfect voor een memorabele bijrol (mijn favoriet) maar als hoofdpersonage werkt zijn karakter minder goed. Zijn vriendin voelt inwisselbaar en chemie tussen hen en zijn dochter ontbreekt. De rest van de cast deed me ook weinig waardoor de spanning ontbreekt op cruciale momenten. Want uiteindelijk wil ik vrezen voor hun levens, en dat gebeurde nauwelijks, ondanks enkele goede actie scenes.

Maar bovenal een aardige film om weer eens gezien te hebben. De film kent mooie beelden en een aantal redelijk spannende scenes. De look van de film is erg jaren 90, en voelt soms wat goedkoper aan dan in het origineel. Maar het geeft het geheel wel een fijne retro sfeer. Destijds in de bios maakte het meer indruk dan thuis op mijn televisie. Deel 1 doet het nog altijd bij mij en is een regelrechte klassieker, maar de rest van de serie is aardig vermaam, maar niet meer dan dat.