• 9.199.061 stemmen

Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Actie / Avontuur | 128 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: J.A. Bayona

Met onder meer: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard en Rafe Spall

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 7 juni 2018

Plot Jurassic World: Fallen Kingdom

"The park is gone."

'Fallen Kingdom' volgt Owen en Claire die enkele jaren na de gebeurtenissen van 'Jurassic World' terugkeren naar Isla Nublar. Een vulkaan op het eiland dreigt uit te barsten en vormt een gevaar voor de overgebleven dinosaurussen. Owen en Claire zijn de aangewezen personen om er voor te zorgen dat de dinosaurussen niet uitsterven en proberen met Claires organisatie, de 'Dinosaur Protection Group', de overgebleven dino's te evacueren van het eiland.

Owen Grady

Dr. Ian Malcolm

Dr. Henry Wu

avatar van kalehein

kalehein

Zit 'm te kijken op Veronica.

En wat moet ik nu zeggen na een uur kwelling?

Het is tot nu toe gewoon zoooo over the top.

Het is allemaal net iets te veel van het goede. Totaal geen opbouw, maar gewoon pats boem dinos en vulkaanspektakel.

De vorige Jurassic World vond ik ook al tig keer niets en deze is hard op weg naar een zelfde oordeel

Tot dusverre kan er nog niet één film tippen aan Jurassic Park.

avatar van Capablanca

Capablanca

Ik ging hier met veel scepsis in, maar hij viel me alleszins mee. Het gaat in dit soort films tenslotte om de effecten, en die zijn zeer geslaagd.

avatar van robertinho

robertinho

Gewoon een toffe film, maar wel belachelijk.

avatar van hdehoon

hdehoon

Om een of andere reden vond ik dit de beste uit de hele Jurassic-reeks. De dialogen waren minder debiel, de personages beter, de wendingen minder voorspelbaar. En als Toby Jones meedoet, dan schiet de kwaliteit van een film sowieso omhoog met een hele ster. Ik heb die man op toneel gezien in Londen en het is ongelofelijk wat die kleine acteur voor een charisma heeft. Hij is bijzonder goed in enge mannen met een raar glimlachje en ook hier, als veilingmeester, goed gecast. Wat dat betreft vind ik hem nog enger dan Jack Nicholson

avatar van ILDIB

ILDIB

Eigenwijs kind

Jager

Domme militairen

Nutteloze wapens

Irritante wetenschapper

Waar heb ik dat eerder gezien..

De zogenaamde superdino is vrij dom en onhandig moet ik zeggen...

Maar dat gezegd is t beter te pruimen dan de vorigen op het gekrijs van maisie na....

avatar van Fueledable

Fueledable

Ben ik de enige die de dinosaurus die achterbleef op het eiland zo zielig vond toen de boot wegging? :’(

avatar van panax

panax

echt een over the top film

de vorige jurassic world was nog oke

maar deze is echt te veel

eenmalig te zien,niet weer !!

avatar van Skuller

Skuller

Film begint veel belovend ,en de dinos zijn top maar het gaat al snel bergafwaarts en heb ik me best moeten doen om hem af te kijken.

avatar van jipt

jipt

Gave film. Zag er visueel goed uit, lekkere foute bad guys, leuke actie en een tof einde. 4*

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag herbekeken, gisteren Jurassic World gekeken en vandaag deze.

Ik vind dit deel wat minder dan Jurassic World, bij deze film is vooral het 1e deel erg goed wanneer de vulkaan uitbarst, in de natuur etc , maar het 2e deel vanaf het schip en daarna in het landgoed vond ik hem wat minder spectaculair worden, ook niet meer in de natuur helaas wat ik wel graag zie en hoort bij een film als deze.

Nog wel spannende en goede gevechten met de dino's in het huis en met het meisje en veel actie en redelijk spannend, maar het haalt het niet met het vorige deel dat veel meer spektakel bood met de attracties (in de glazen bol) en de verschillende gebieden.

Al met al wel 4 sterren, ben benieuwd hoe het vervolg eruit komt te zien..

avatar van shrink

shrink

• 2085 berichten

Wel aardig, maar ik ben nu wel klaar met de dino's.

avatar van Curry

Curry

eindelijk deze week dan toch eens bekeken.
Een duidelijk geval van overkill dit deel.
Bij de eerste 3 originele delen was het altijd spannend wanneer de dino's in beeld kwamen, maar sinds de revamp komen de dinosaurussen nu te pas en te onpas veel teveel in beeld.
Bovendien wordt hier toch erg het verhaal van The lost world op een hoop punten letterlijk in beeld gebracht, zoals de scene waarop Owen, Claire en die nerd op een heuvel gadeslaan hoe beneden hen zeer onmenselijk met de dieren wordt omgegaan door het jachtteam, dat zat in The lost world precies hetzelfde
Plus het doen alsof er gebaseerd wordt op wetenschap maar zelf dino's verzinnen en nog steeds de raptors als totaal onrealistisch weergeven (ok het is film maar raptors waren veel kleiner volgens wetenschappelijk onderzoek)
Het verhaal is vrij simplistisch en zodra we naar de woning gaan wordt het wel een stuk spannender, het kind was deze keer niet irritant, dat kon niet gezegd worden van de wetenschapster en de computernerd, die totaal niet grappig was en superirritant en erg weinig toevoegden.
Pluspunt was de zeer donkere openingsscene die op de 1 of andere manier ook een stuk enger was dan alle andere delen bij elkaar. Pratt doet wat ie moet doen maar weinig karakterbuilding en Bryce Dallas was ook niet erg gegroeid. Vermakelijk maar niet essentieel om keer op keer te bekijken

avatar van stratmans

stratmans

spannend, de slechteriken worden weer opgegeten.

avatar van The Oceanic Six

Ik heb de Bluray al bijna twee jaar in huis, maar ik heb deze film nooit een herziening gegeven. Dat was eigenlijk de bedoeling om te doen vlak voor de afsluitende derde film, maar aangezien die is verplaatst naar een eind in 2022 was ik er wel klaar mee en kon de Blu-ray toch de speler in.
De eerste Jurassic World vond ik een waanzinnig goede film (wat mij betreft met afstand de beste uit de hele franchise na het origineel uit 1993), waarbij een volledig functionerend dinopark gewoon enorm gaaf was. Maar dat idee is hier natuurlijk weg, aangezien het park werd verwoest aan het einde van deel 1. Toch kom je hier weer terug in Jurassic World en dat weerzien in het eerste uur is met afstand het beste deel van de film.

De geweldige opening met de helikopter, het vernielde park, de grote uitbarsting, het best emotionele vertrek van het eiland met stervende dino's, het was een heerlijk goed stukje film. Jammer dat het daarna gewoon rap minder goed is omdat het allemaal kleinschaliger en saaier werd. Als je al anderhalve film vol groot spektakel achter de rug hebt, dan is het gewoon allemaal minder pakkend. De cast doet het nog wel leuk, maar hun rollen lijken hier gewoon wat kleurlozer. De film gaat dan ook een beetje als een nachtkaarsje uit. Maar alles bij elkaar is dit nog best een leuk vervolg. Erg jammer dat we nog anderhalf jaar op de slotfilm moeten wachten.

Het eerste uur krijgt 4 sterren, het tweede deel 3 sterren. Als ik dat deel dan blijft mijn 3,5* score gewoon staan.

avatar van The Oceanic Six

sennajunior schreef:

Ik voorspel dat dit een megaflop wordt, met pijn in het hart.

Box Office 1.3 miljard

avatar van thunderball

thunderball

Fueledable schreef:

Nee, hoor! Ik vond het ook een droevig stukje, maar had het wel een perfect einde van de film gevonden.

avatar van Antonev

Antonev

Vermakelijk volgens het vaste en bekende recept. Geweldige special effects, dino’s, actie, spanning en een goede dosis humor.

Ik had toch al verwacht dat het leuke er wel een beetje van af zou zijn, maar dit was nog aardig goed te doen. Zelfs het verhaal was boeiend genoeg om de volledige aandacht er bij te houden. Hoewel levende dino’s al bont zijn, maakt men het gelukkig niet tè bont.

Vermakelijke blockbuster, die zeker nog een vervolg zal gaan krijgen.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matig.

De sequel/ reboot/ ... uit 2015 vond ik indertijd, hoewel meer van hetzelfde, een frisse film. Het beproefde recept uit 1993 werd nog eens overgedaan, maar het leverde niettemin een tof en vlot avonturenspektakel op. Deze sequel van de sequel/ reboot/ ... is echter weer een soort remake. Het verhaaltje blijft lang ter plekke trappelen en men kan eigenlijk weinig nieuw verzinnen.

Daardoor is het toch allemaal een stukje minder - zeker ook omdat er niet zo heel veel toffe actiescènes zijn. De finale bv. is een ontgoocheling - al wordt de deur natuurlijk wagenwijd open gezet voor nog een sequel. En die sequel kan veelbelovend worden met dit einde - maar dat valt dus nog af te wachten.

In ieder geval hoop ik dan dat dit deel overtroffen wordt, wat normaal gezien evident zou moeten zijn. Grootste pluspunten, om dan toch positief af te sluiten, zijn Chris Pratt en de CGI van tegenwoordig. En die ingrediënten zullen toch wel behouden blijven, lijkt me.

2,5

avatar van plumke

plumke

Teleurstellend , heeft nog weinig te maken met jurassic park . Jurassic world vond ik nog best meevallen . Maar deze ... precies terminator dino,s

avatar van renzoroy

renzoroy

Weer een gaap vervolg met hetzelfde verhaal. Mensen gaan naar een eiland met dino's en oh verrassing, dat gaat mis. Het einde is ook echt om te huilen. Mag toch hopen dat er in zo'n geval niemand zo dom zou zijn om die rode knop in te drukken. Hadden na the lost world gewoon moeten stoppen. Ook het slechte acteerwerk van bryce dallas howard (die altijd kijkt alsof ze op een fiets zonder zadel is gaan zitten) en chris " de raptor whisperer" pratt, maakt het niet beter. Zo ongeloofwaardig hoe hij met die raptors (en later ook met andere dino's) omgaat.. Laten we hopen dat ze na het aankomende dominion toch eens stoppen met deze franchise.

avatar van Remzy

Remzy

Man man man… dit is niet Spielberg waardig! Hoe durven ze dit eigenlijk op het filmdoek af te spelen.

Ik snap wel hoe die Amerikanen denken: ach de naam jurassic park compenseert de rest wel.

Gewoon lachwekkende scènes voorbij zien komen met bijv een dino die aan een lekkende gastank ruikt en vervolgens ervan weg rent en dan zooooon slecht acteerwerk…man man..

Jammer dat deze ijzersterke films van enkele jaren terug allemaal uitgemolken en letterlijk verneukt worden.

avatar van bjerik76

bjerik76

eerlijk gezegd vond ik het eerste gedeelte wel (weer) goed.

Het voorgaande deel was ik alweer een beetje vergeten ( mede omdat ik die zeer slecht vond)

Maar het was alsnog makkelijk te volgen, het kon op zich ook aansluiten als je alleen het 12 deel had gezien.

Dino's zijn nog op het eiland, maar ivm een vulkaanuitbarsting is de vraag, moeten zij alsnog gered worden of moeten zij wederom uitsterven.

Een aantal scenes herinner je ook weer aan eerdere fragmenten, maar daar houd het dan toch ook uiteindelijk bij op.

De film met veel bombarie muziek richt het toch teveel op de wat young adult doelgroep. het word nergens echt eng/bloederig en spannend dat het een overdreven " het zal wel" film word.

Jammer want het is mooi gedaan.

avatar van Miami Heat

Miami Heat

Wie verzint het om een dinosaurus te laten lachen die vervolgens iemand bij de arm grijpt zonder dat er ook maar 1 druppeltje bloed te zien is?

avatar van mikey

mikey

nog meer inwisselbare en/of ingewisselde personages die racen tegen de klok en wegrennen van reuze-vleeseters. vervelend.

avatar van DickBos

DickBos

Dit is toch verschrikkelijk, wat een pure ellende z’n wanproduct.

Die Chris Pratt had beter moeten weten om aan z’n flut product zijn medewerking te verlenen.

Zeer slecht geacteerd en gedwarrel van links naar rechts.

Zonde van de energie. Niet meer dan 0 ster

avatar van Montorsi

Montorsi

Ik schrijf de laatste tijd nog maar weinig echte recensies uit tijdgebrek maar soms lepel je er weer zo een op.

Armoe troef. Dat de nieuwe reeks nagenoeg precies de structuur van de eerste 2 Jurassic Parcs kopieert tot daar aan toe. Na een park in deel 1, wat fout gaat, gaat het nu over een eiland waar de beesten vrij leven. Expeditie daar naar toe, weer tra-la-la 'onverwacht' een dubbele agenda waarbij de protagonisten voor het karretje gespannen worden, weer wordt de boel verplaatst naar de bewoonde wereld. Afijn je weet wel hoe de hazen gaan lopen.. . Dat is verder niet zo heel erg als de film gewoon een strakke uitwerking heeft maar dat is absoluut niet het geval. Je krijgt nergens het gevoel dat er echt dino's in de scene's rondlopen, iedereen holt zo mega-onnatuurlijk door de omgeving. Daarnaast is de film in details ronduit inconsequent om niet debiel te zeggen. Nee ik zeg het gewoon wel. DEBIEL Die evacuatie van die beesten (hoe haal je 'stiekem' gigantische beesten van een eiland, nou zo dus...) Een auction in alle semi-openbaarheid, hoe bedenk je het. En uiteraard duikt er weer nog een mutant dinosaurus op met een extra dimensie, die nog weer sneller en slimmer is, maar dat dan eigenlijk helemaal niet is. Saai.

De regie en actiescenes zijn ondermaats en de love-interest net zo onvermijdelijk als irritant. De tijd van dit soort monsterfilms is kennelijk met mijn jeugd ten onder gegaan, nog even in het midden gelaten of dat aan mij of de films ligt.

avatar van John Barry

John Barry

Niet echt een heel erg goede film. De openingsscène is erg sterk. De rest van de eerste helft van de film is bij momenten wel heel erg over the top. De tweede helft van de film in het landhuis is een stuk beter en spannender, maar is wel wat te lang uitgesponnen.

Het acteerwerk van de cast is wisselend. Dieptepunt is de slechte acteerpresentatie van Justice Smith. Het personage wat hij speelt is behoorlijk irritant. Leuk om Ted Levine die ik vooral ken als commissaris van de politie serie Monk voorbij te zien komen. Ook de bijrol van Toby Jones valt in positieve zin op.

De muziek komt van Michael Giacchino. Zijn werk is redelijk, maar bij momenten iets te theatraal. Leuk om af en toe ook wat muziek van John Williams te horen. Ander positief punt is dat de dinosaurussen er weer heel goed/mooi uit zien.

Ondanks de minpunten heb ik mij wel met deze film vermaakt. Maar een voldoende kan ik niet geven.

avatar van martijn011

martijn011

• 2027 berichten

De herziening van deze film viel helaas wat tegen. Het is voor de makers ook niet meer eenvoudig om met wat vernieuwends te komen. Het voelt een beetje als een uitgekauwde hap, ook al is hier wel degelijk geprobeerd om enige variatie aan te brengen.

Zo speelt het tweede gedeelte van de film zich af in een groot landhuis waardoor de setting toch wat anders is dan we gezien hebben de voorgaande vier films.

Toch blijft het hetzelfde laken en pak want op een gegeven moment worden de mensen weer opgejaagd door grote dino's die elke film wat slimmer lijken te worden..

Het eerste gedeelte van de film op het eiland en met een dreigende vulkaanuitbarsting op de achtergrond blijf ik toch het sterkste gedeelte van de film vinden. Niet alleen visueel, dat is namelijk schitterend, maar ook qua spanning. De tijdsdruk om zoveel mogelijk dino's van het eiland te halen, gecombineerd met het gevaar wat in elk klein gangetje of hoekje schuilt, werkte prima.

Chris Pratt en Bryce Dallas Howard waren in de vorige film al een uitstekend duo en dat blijken ze ook nu weer te zijn.

Binnenkort de nieuwste en laatste film maar eens in de bios bekijken. Het is denk ik goed dat ze er daarna mee stoppen.

Voor nu halfje verlaging, 3*

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Weer vermaakt , maar minder dan deel 1 vond ik zelf .

Verhaal sluit wel goed aan op deel een , maar beetje cliché dat de dino’s opnieuw moeten worden gered van uitsterving . Wel een binnenkomende scène als een Brachiosaurus het eiland wilt ontvluchten , maar dit niet gaat door de zee ..

Verder heeft de film een lekker tempo, veel actie en gaat het om de slechteriken , net als in deel 1 , om het geld .

Leuke film maar minder dan deel een vond ik zelf . Nu deel 3 bekijken !

avatar van Boneka

Boneka

In mijn Dino week alweer het vierde deel. Origineel is ie niet meer maar nog wel een feest om naar te kijken met opnieuw verbluffend mooi beeld. Verhaal opnieuw mager en voorspelbaar maar goed dat heb ik er wel voor over in dit soort films. Leuk was het meisje Maisie Lockwood. Haar rol begon nog bijna serieus te worden. Knap gespeeld. Eind vond ik wel weer te bombastisch maar overall prima vermaak!

Film 4,0

Beeld 5,0 (4K)

Geluid 4,5

avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

Een pretpark waar je als toerist al dan niet afgerichte dino's kunt bezichtigen. Jurassic World schuurde zelfs voor SF-begrippen tegen het randje van geloofwaardigheid aan, maar had absoluut zijn charme. In Fallen Kingdom is daar ondanks een sterke openingsscene helaas weinig van over. Het doel van deze film wordt namelijk al snel duidelijk: het inspiratieloos uitmelken van dinopret als opstapje naar een (waarschijnlijk) nog zwakzinniger deel. Zonde, want aan de CGI en Chris Patt ligt het in ieder geval niet.

2,5 * Vervallen franchise

avatar van teigertje

teigertje

Deze film opnieuw gezien op 4k met schitterend beeld en geluids kwaliteit.

Van deze fransise blijft dit wel ook een van de betere.

Met mooi gemaakte Cgi.

En met een uitstekend spelende cast, in deze film.

De film is spectaculair en natuurlijk minder orgineel als de eerste twee films van Jurassic Park.

Maar wel is deze film, echt heel goed.

En met prachtige film muziek.

Weer van genoten.