• 8.758.126 stemmen

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Alternatieve titel: Jurassic Park 3D

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Sam Neill, Jeff Goldblum en Laura Dern

IMDb beoordeling: 8,2 (1.013.305)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 30 september 1993

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Jurassic Park

"An adventure 65 million years in the making."

Wetenschappers slagen er in om dinosauriërs te klonen uit een druppel dino-bloed afkomstig uit een mug. De ondernemende miljonair John Hammond wil de gekloonde dino's aan het publiek laten zien en bouwt daarvoor een gigantisch thema-park. Een paar gelukkigen, waaronder een advocaat, een wiskundige, twee dino-experts en Hammonds kleinkinderen zijn die eersten die het park mogen bezoeken. Bij de eerste de beste onweersbui valt echter de elektriciteit uit in het park en slagen een aantal gevaarlijke dinosaurussen erin om uit hun verblijven te ontsnappen.

Dr. Alan Grant

Dr. Ellie Sattler

Dr. Ian Malcolm

Robert Muldoon

Donald Gennaro

Dennis Nedry

Dr. Henry Wu

De scène in de keuken met Lex en Tim is 1 van mijn favoriete scènes in de gehele cinema geschiedenis!

avatar van martijn011

martijn011

Voor de zoveelste keer herzien met het oog op het laatste Jurassic World deel wat in de bioscopen verschijnt. Aangezien ik groot fan ben van de gehele reeks is het geen straf om dit wederom te herzien. Zeker deze klassieker blijft fantastisch en gaat nooit vervelen.

Het valt me elke keer weer op dat deze toch wel iconische film de tand des tijds prima heeft doorstaan, met uitzondering van de computers en systemen uiteraard. De dino's zien er nog steeds indrukwekkend uit en ik kan me goed voorstellen dat dit enorm revolutionair was in die tijd. Helaas was ik toen pas vier jaar oud dus heb er toen niks van meegekregen..

Spielberg heeft van deze film een regelrechte klassieker gemaakt met levensechte beelden van dino's en enkele scènes zijn voor de rest van je leven in je geheugen gegrift (denk aan de T-rex die de man op de wc doodt en de dood van Nedry. Maar de beste en spannendste scène is toch wel die met de raptors in de keuken, dat blijft een hoogtepunt.
4.5* stonden blijven en staan.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Spielberg blijft de meester van de blockbuster. Derde kijkbeurt en Jurassic Park blijft een geniale film. Die scène met de T-Rex is een iconische en spannend opgebouwde scène alsook die met de raptors op het einde.... De special effects maken indruk... Hoe doet Spielberg dat toch? Neem een scène waar een auto uit een boom valt naargelang de takken breken... Hoe maak je toch zo'n perfecte timing. Je kan deze film tientallen keren opnieuw bekijken, het blijft een kijkfestijn die zowat de helft van de wereld gezien heeft. Alles is er : een super geloofwaardig uitgangspunt, leuke personages, humor, big budget actie... top-cinema.

avatar van des1

des1

Sjittes, alweer 30 jaar oud. Trek 30 jaar af van 1993, en je belandt in het jaar dat John F. Kennedy werd omgelegd. Da's pas oud.

avatar van Boneka

Boneka

Het eerste deel heb ik persoonlijk nooit zo geweldig gevonden, terwijl dit vaak wel de knaller moet zijn voor het vervolg. Ben begonnen aan de 4K reeks waarvan dit eerste deel waarschijnlijk het 'slechtste' beeld heeft. Het geluid heeft overigens geen Dolby Atmos. Beetje jammer, maar goed het beeld is een beetje wisselend. Groen en natuurschoon zijn vaak op een 4k transfer verbluffend mooi. Dat geldt zeker ook voor dit eerste deel. Wat minder is zijn de met name zachtere pastel kleurtjes. Hier mis ik die frisse kleuren die een 4K transfer vaak zo mooi maken. Toch is dit zeker geen slechte transfer.

De film moet duidelijk op gang komen. Feitelijk kun je het eerste uur gewoon door skippen. Het tweede uur vergoedt heel veel en krijgen we toch wat we willen zien. Bloeddorstige Dino's.

Film 3.5

Beeld (4K) 3.5