menu

Gladiator (2000)

mijn stem
4,19 10325
10325 stemmen

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Actie / Drama
155 minuten / 171 minuten (extended edition)

geregisseerd door Ridley Scott
met Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Connie Nielsen

De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=AxQajgTyLcM

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van DiamondsRealDeal
5,0
Black Math schreef:
(quote)
Ik woon er.

Ik ook! Philadelphia, Pennsylvania, here

avatar van SmackItUp
1,5
Grotesk gedrocht dat buiten een aantal mooie landschappen en groots opgezette scènes niks te bieden heeft. Tel daarbij een oersaaie Crowe en de 150 minuten zullen bijzonder lang duren.

avatar van DiamondsRealDeal
5,0
SmackItUp schreef:
Grotesk gedrocht dat buiten een aantal mooie landschappen en groots opgezette scènes niks te bieden heeft. Tel daarbij een oersaaie Crowe en de 150 minuten zullen bijzonder lang duren.

Je hebt je bericht per ongeluk bij de film 'Gladiator' geplaatst.

avatar van SmackItUp
1,5
DiamondsRealDeal schreef:
(quote)

Je hebt je bericht per ongeluk bij de film 'Gladiator' geplaatst.


Het ergste aan de reactie is dat ik serieus even moest kijken of ik bij de goede film zat.

avatar van Antonev
3,0
Na vele jaren weer eens herzien. Ik moet toegeven dat de landschappen, de aankleding en het camerawerk werkelijk uitstekend zijn. Het verhaal en de uitvoering kwam echter heel wat minder machtig over dan bij de eerste kijkbeurt. Desalniettemin een prima historisch drama, waarvan de liefhebbers zullen smullen.

4,5
Magistrale block buster die terecht hoog scoort. Laat dit soort films maar aan Ridley Scott over zou ik bijna zeggen. Ik zie deze film als een hommage aan de jaren '60 films zoals Spartacus maar dan opgefleurd met CGI zoals het 'digitaal gerestaureerde' Colosseum, erg mooi.

Het verhaal over een Romeinse generaal die in ongenade valt bij de keizer, bijna vermoord wordt en als slaaf wraakt neemt op de keizer is meeslepend en vooral als je deze film voor het eerst ziet maakt ie veel indruk. De film is ronduit prachtig geschoten en ondanks de lengte nooit saai of verslappend. Zelfs de muziek is zo gemaakt dat je zonder beelden nog steeds de film erin herkent.

Natuurlijk zitten er hier en daar wat kitscherigheden en cliches in en het lijkt zo nu en dan inderdaad erg strak geregisseerd tot aan de wat houterige dialogen aan toe. Maar dat doet geen afbreuk aan de kracht en visuele belevenis van deze film.

Terecht een topfilm volgens de gemiddelde score tot nu toe.

2,0
Overschatte film met weinig echte piekmomenten en een bijzonder vlak/matig verhaal. Ik zie net dat de regisseur Scott is. Verbaast me niks. De man weet nooit een goed verhaal in zijn films te stoppen. Het is altijd vlak en lineair. Net als de film zelf een zwaar overschatte regisseur.

avatar van Kondoro0614
4,5
Nu mijn tweede en tevens ook helaas laatste week is aangebroken van de vakantie heb ik besloten mijn doel in stelling te brengen wat ik nu al een paar dagen in mijn gedachten heb gehad. Ik heb doordeweeks nooit veel tijd om lange films te kijken, films die tegen de drie uur aan lopen. Ik heb een beetje op Netflix rondgesnuffeld en ben drie films tegen gekomen die ik erg graag wil zien en ik daar de vakantie een mooie en geschikte tijd voor vind en toen was al gauw ‘Gladiator’ de eerste van die drie die ik heb uitgekozen en waarschijnlijk ook één van de beste. Ze hebben alle drie erg hoge waarderingen op de filmsites en daarvan ben ik ook een deel, want waarschijnlijk ga ik ze alle drie erg gaaf vinden. ‘Gladiator’ is een film om goed mee te beginnen, een heerlijke en fantastische film wat zich afspeelt in de Romeinse tijd waarvan ik wel zag dat ik deze nog eens moest herzien, dus dat heb ik gelijk ook gedaan. Waarschijnlijk is mijn eerste kijkbeurt me minder goed bevallen waarvan ik toch denk dat de lengte van de gehele film me vies tegen zou zijn gevallen, en dat heeft me nu niet in de weg gezeten. Gladiator weet van de eerste tot het laatste minuut mij zeer te boeien en ondanks wat clichés en typische-Hollywood scénes is de film me erg meegevallen en heb ik er erg van genoten.

Ik ben geen persoon die zich dagelijks of in het algemeen veel bezig houd met de Romeinse tijd, een oorlog waar ik erg weinig achter zoek maar waar erg veel mooie informatie over te vinden is en misschien wel één van de wreedste oorlogen die de wereld gekend heeft waarvan ik zelf toch denk dat de eerste wereldoorlog het wreedst is geweest. Toch wisten de Romeinen als enige van de wereld daadwerkelijk overwininningen te boeken dat later niet meer gelukt is onder de dictatoren al was Hitler erg dichtbij, en dan denk ik dat er niemand meer zo machtig is geweest als het Romeinse leger toen was en daarbij is het denk ik echt wel het sterkste leger ooit geweest.

Natuurlijk was het Romeinse rijk erg populair en op de dag van vandaag krijg je waarschijnlijk maar één echte naam te horen waarmee mensen het Romeinse rijk vaak associëren en dat zou toch wel met ‘Gaius Julius Caesar’ zijn geweest. Waarom hij zo populair is geweest zou ik niet kunnen zeggen aangezien ik mij niet zo verdiep in de onderwerp maar wat ik wel weet is dat hij een erg machtig leger heeft gehad. Ook is de beste man vermoord en daar weet ik dan wel iets van (al heb ik het ook een beetje opgezocht) maar ik wist wel dat hij niet aan een natuurlijke dood was gestorven. Dit blijkt dus ook waar te zijn aangezien hij dood is gegaan door middel van 23 dolksteken.

Ik moet zeggen dat ik erg genoten heb van het acteerwerkje van Russel Crowe. De man past perfect in de rol van Maximus en met geweldige gezichtsuitdrukkingen kon ik werkelijk alleen maar blijven genieten van alleen deze man al. Ik denk dat Crowe ook wel één van de hoogtepunten uit deze film is geweest. Ook Joaquin Phoenix deed het prima als Commodus, de opvolgende keizer die een grote haat op Maximus had. Oliver Reed deed het ook goed als Proximo, rust in vrede. Misschien heb ik me eigen vraag al wel een beetje beantwoord aangezien Richard Harris de rol van Marcus Aurelius speelt wie de keizer voor Commodus was en hij was helemaal bezeten van Maximus, zelfs zo erg van Maximus zelf dat hij zijn eigen zoon Commodus als twee plaatst en Maximus liever ziet heersen dan zijn eigen zoon. Voor de rest was het acteerwerk in het algemeen prima en niks om op aan te merken, en vond ik het allemaal wel best in deze film.

Ook was ik bezig met het feit dat ik alle films van de regisseurs wou zien die in mijn top 10 staan. Leuk dat het dus een Scott productie was die ik gisteren heb opgezet en deze regisseur blijft mij in iedergeval stuk bij stuk verbazen. Ik vond ‘Gladiator’ een prachtige film waarop veel elementen erg sterk en goed in beeld zijn gebracht en de film raast eigenlijk gewoon voorbij en word nergens echt saai of kakt nergens echt in. De rustige stukken zijn prima gecombineerd met de grote slachtscénes waar er eigenlijk nergens echt héél voorzichtig word gedaan en Scott houd zich dan ook nergens echt in. Ridley Scott blijft één van mijn favoriete regisseurs en dat heeft hij hier ook maar weer eens bewezen.

De film begint eigenlijk reten goed waarbij we een gevecht zien tussen de Romeinen en hun laatste vijand voordat hun eigenlijk alles wel hebben ingenomen. We zien Maximus hier als veld schaik die als generaal opereert in het Romeinse leger. Hij met zijn zeer sterke leger gaan de strijd aan met de wilde mensen waarop Maximus een aanval van achter inplant. Samen met zijn soldaten gaat hij ten strijde en valt deze groep mensen aan waarop het Romeinse rijk weer weet te winnen en zo een strijd van 25 jaar ten einde is gekomen. Toch is Commodus niet blij met de uitspraken van zijn vader en vermoord heb zelf, dit doet hij door middel van verstikking waardoor Commodus zelf keizer word van het rijk. Hij probeerde Maximus nog aan zijn zijde te krijgen maar tevergeefs is dat niet gelukt waarop Commodus de opdracht vergeeft om Maximus te laten vermoorden. Maximus weet echter te ontsnappen waardoor hij op vrije voeten komt. Echter laat Commodus of zijn leger het daar niet bij zitten en gaan richting het zoontje en de vrouw van Maximus die ze even later levend verbranden en ophangen. En wanneer Maximus bij zijn huis aankomt, dit tafereel ziet en vervolgens levenloos op de grond ligt aangezien hij gewond is.

Maximus word meegenomen door bepaalde mannen om vervolgens als ‘slaaf’ verkocht te worden. Hij word verkocht aan Proximo, een handelaar en trainer van Galdiatoren die onder andere Maximus tot erg goeie vechter wilt creëren. Ze trainen en vechten en uiteindelijk komt Maximus bij het Colosseum uit waar hij weer oog in oog komt te staan met Commodus. Hij vecht vervolgens tegen Comodus en wint waarop hij waarschijnlijk de Keizer werd
, al kreeg je daar niet meer zoveel van te zien.

Het hele punt wanneer Commodus met zijn groep in het Colosseum stonden vond ik oprecht zelf erg gaaf en misschien na de openingsscéne wel het beste wat de film heeft gehad. Voor de rest was de film gewoon erg tof om te volgen en vond ik het een erg leuke zit en ben ik best wel fan van deze film. Een prima herziening en op naar de volgende die ik zomenteen ga bekijken.

4.5*

avatar van tronnie
5,0
Bijzonder goede film , vanavond op tv ..maar ik ga hem niet bekijken want ik weet ondertussen al bijna heel het script uit mijn hoofd denk ik

avatar van martijn011
4,5
Ik kon me niet herinneren wanneer ik deze film voor het laatst gezien heb. Ik had in ieder geval nog geen review geschreven dus het moet zeker al acht jaar geleden zijn.
Tijdens het kijken viel me op hoeveel ik er eigenlijk nog van wist, ook al is misschien al tien jaar geleden dat ik de film voor het laatst gezien heb.

Want dat dit een buitengewoon goede film is staat buiten kijf. Allereerst een groot compliment voor Hans Zimmer, die een weergaloze soundtrack heeft gecreëerd. Vooral de eindscène, ondersteunt door zijn muziek gaat door merg en been. Het viel me tijdens bepaalde actiescènes op dat de filmmuziek veel weg had van Pirates of the Caribbean.

Russel Crowe en Joaquin Phoenix zijn de grote tegenpolen in deze film. De één als gladiator en de ander als keizer. Beiden acteren ijzersterk, dat is denk ik ook wat de film zo goed maakt. Het verhaal wordt geloofwaardig gebracht, de meeste emoties die de hoofdrolspelers hebben zijn ook realistisch, zoals iedereen ze zou hebben gehad. De film bevat geen superhelden die alles aankunnen en geen negatieve gevoelens hebben.

Ridley Scott heeft met deze film een waar meesterwerk gemaakt. Achttien jaar na de release staat deze film nog als een huis, ziet het er zelfs nog schitterend uit ook. Sommige slow-motions in gevechten vond ik storend, maar verder kan ik weinig aanmerken op deze film.
4.5* stonden en blijven staan.

avatar van baspls
4,5
Gladiator had ik al geruime tijd niet gezien, dus toen ik hoorde dat hij ten gelegenheid van de Oscars door Cinemec gedraaid zou gaan worden heb ik meteen kaartjes gekocht.

Als generaal Maximus (Russel Crowe) de laatste Barbaren heeft verslagen en daarmee de oorlog heeft beëindigd, besluit Keizer Marcus Aurelius (Richard Harris) dat het tijd wordt dat Rome weer een republiek wordt. Zodra zijn zoon Commodus (Joaquin Phoenix) hier lucht van krijgt vermoord hij de keizer en geeft hij ook opdracht om Maximus te executeren. Maximus weet te ontsnappen om bij zijn thuiskomt erachter te komen dat zijn gezin gekruisigd. Maximus wordt gevangen genomen door slavenhandelaren en verkocht aan Gladiatoren-trainer Proximo (Oliver Reed). Maximus is vast besloten de beste te zijn, opdat hij een audiëntie met de keizer krijgt en wraak kan nemen.

Net als Braveheart is Gladiator zo'n epos waar Historisch gezien heel veel niet aan klopt, maar wat als film wel uitzonderlijk goed werkt waardoor je haast vergeet dat het eigenlijk niet klopt. Want het verhaal zit ijzersterk in elkaar. De film bevat genoeg actie, maar dat is zeer zeker niet waar het hem allemaal om draait. Dit is een man die alles overheeft voor de glorie van Rome en de keizer letterlijk liefhad als een vader. Hij wil wraak nemen op de tiran die hem alles ontnomen heeft en een gevaar vormt voor de stabiliteit van het rijk.

Overigens is de ware geschiedenis van Keizer Commodus wel een beetje zoals de film, alleen Maximus maakte er geen deel van uit. Commodus kon het erg slecht vinden met de senaat, maar was wel gewoon door Aurelius benoemd als opvolger. Zijn zuster Lucilla spande samen met senatoren om Commodus af te zetten en werd daardoor geëxecuteerd samen met haar zoon (geen happy end zoals in de film dus). Commodus was daadwerkelijk van plan om als Gladiator te verschijnen, maar voordat dat gebeurde werd hij door de Senaat vergiftigd. Na de dood van Commodus werd Rome echter geen republiek, Pertinax (die deel uit maakte van de samenzwering) werd keizer en zou door de Praetoriaanse garde worden afgezet en weer door een ander worden opgevolgd.

Ridley Scott heeft zichzelf weer echt overtroffen met de opnames van Gladiator. Van intens gemonteerde veldslagen tot poëtische shos van een hand over een veld graan. Cinematografisch staat het allemaal als een huis. Daarbij komt ook nog dat Hans Zimmer de beste soundtrack uit zijn hele carrière maakte met zowel epische thema's als diep emotionele die je kippenvel bezorgen.

Ik hoorde vooraf dat de effecten van Gladiator er 17 jaar later nogal gedateerd uit zouden zien, maar daar is niets van waar. De manier waarop Scott de Romeinse tijd tot leven heeft gewekt is nog steeds bijzonder indrukwekkend. Af en toe zag je wel dat er gebruik is gemaakt van visual effects voor de grote overzichtsshots van Rome, maar die vond ik zeker niet slecht. Oliver Reed overleed helaas voordat de film was voltooid en daarom zijn enkele eerdere shots van hem later hergebruikt in de film, als je hele goede ogen hebt zal het je opvallen.

Gladiator blijft een ijzersterke film van Scott, een van zijn allerlaatste echt indrukwekkende films.

avatar van JanLo
3,5
SmackItUp schreef:
Grotesk gedrocht dat buiten een aantal mooie landschappen en groots opgezette scènes niks te bieden heeft. Tel daarbij een oersaaie Crowe en de 150 minuten zullen bijzonder lang duren.
Dit noemt men met recht een eigen mening, want er zijn niet veel die dit met u delen. Ja, en dan duurt zo'n film wel lang!

avatar van Fisico
4,5
Een film met meer dan 10000 stemmen hoeft niet veel betoog meer. Wie leest dit overigens nog? Iedereen heeft Gladiator toch ooit al eens gezien? Het moet voor mij ook zowat de 10-15e keer zijn. Het script zit in mijn geheugen gegrift en ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat ik Gladiator als een guilty pleasure beschouw. Langs de ene kant geniet ik er geweldig van en was ik er vroeger helemaal weg van, aan de andere kant mag je het historische gezien niet te nauw nemen en is het eigenlijk niet meer dan een commerciële sandalenblockbuster.

Gladiator vertoont overigens vele gelijkenissen met dat andere epos een aantal jaren eerder, namelijk Braveheart. Net als in Braveheart wordt de liefde van je leven je ontnomen, neemt een zakdoek of wat poppetjes een symbolische plek in, is er een onmogelijke nieuwe liefde, verraad, heroïek, suspense, het komt allemaal aan bod. En dit telkens ondersteund door een geweldige soundtrack en tal van andere sounds. Topklasse van Hans Zimmer!

Ik blijf Gladiator geweldig vinden met een steengoede Russell Crowe, nog steeds mooie actiebeelden (de oorlog met de Germanen!) en arenagevechten. De effecten doen het na 18 jaar nog steeds goed. Ook Joaquin Phoenix doet het erg goed als megalomane keizer Commudus. Ook de mooie verwijzingen naar het hiernamaals geven de film een extra dimensie. Cinematografisch blijft de film ook erg sterk met mooie shots afgewisseld met hier en daar wat slomo’s. Gladiator is entertainment in de meest pure vorm, subliem!

5,0
Blijft een fantastische film

avatar van Boneka
5,0
Waanzinnige film eindelijk nu op 4K waardoor hij nog mooier overkomt. Tel daarbij de schitterende muziek en je zit in een heerlijke droomfilm. Kan geen enkel kritiekpunt opnoemen het verhaal klopt precies al is het natuurlijk verzonnen, maar er is helemaal niets wat de film mij verveelde. De aanloop duurt misschien wat lang, maar na 40 minuten is het genieten geblazen. Overigens heb ik naar de extented version gekeken 2 uur en 50 minuten lang. Weinig films die hier in de buurt komen. Dikke 5 sterren!!!

5,0
Superfilm.goed verhaal.een goeie cast.russel crowe op zijn best.ik wil graag nog eens de special edition zien.

avatar van joeygamer2
4,5
Heerlijke film heel erg van genoten! Zeer goed verhaal en zeer goede actie en drama. Zeker een film die je een Keer gezien moet hebben!!

avatar van Film Pegasus
3,5
Film Pegasus (moderator)
Film Pegasus schreef:
Een film waarbij het tijd werd dat ik hem nog eens herkeek. 4.5* leek me nogal hoog voor deze film, maar ik wou hem toch nog eens zien voor ik zomaar mijn oordeel wijzig. Gladiator blijft een groots epos dat vooral dankzij een enorm budget voor de nodige spektakel zorgt. Russel Crowe doet het wel goed in deze rol, in tegenstelling tot de andere Scottfilm Robin Hood. Het nodige scanderen van het publiek bij bepaalde scènes lift het personage ook wel wat omhoog moet er eerlijk bij gezegd worden. Andere acteurs zijn helaas wat minder, en daar wringt al het eerste schoentje. Crowe krijgt geen sterke tegenspeler. Phoenix was al eerder veel beter, maar overtuigd toch niet helemaal. Verder zijn het echt wel bijrollen die niet voldoende worden uitgewerkt.

Eigenaardig is toch dat Ridley Scott die de ijzersterke Alien maakte, met een zeer kleine setting met 5 acteurs op een relatief kleine ruimte, terwijl eposfilms als 1492: Conquest Of Paradise en deze Gladiator eerder grootse films zijn met veel meer afleiding van de personages (massascènes, decores, special effects, ...) Hij slaagt er wel in moet ik eerlijk toegeven, al mist hij wel de bal bij Kingdom of Heaven en Robin Hood. Nog iets eigenaardigs is de muziek die Hans Zimmer brengt. Het heeft wel iets episch, dat mag gezegd worden. Maar - en dat zal ik ook Gladiator niet verwijten - is dit quasi identiek aan het later Pirates of the Caribbean. Variatie?

Is Gladiator een geweldige film? Ja, ik hou persoonlijk wel van eposfilms als dit met memorabele scènes en grootse decors en massascènes. Is dit een topfilm? Nee, dat ook weer niet. Net iets te Hollywood en meestal pover acteerwerk om echt van te genieten. Het had gedurfder mogen zijn en pittigere karakters. Maar ik heb wel genoten en dat is ook belangrijk bij een film.


Ook nu nog best genieten van Gladiator, al is het voor mij niet de klassieker uit de top 250. Maar het kent zeker zijn momenten en is best goed bewaard gebleven doorheen de tijd. Hollywood uit de oudheid.

avatar van Shadowed
4,0
Erg leuk.

Een van de betere Ridley Scott filmpjes. De film vond ik niet al te bijzonder met zijn verhaal en ik heb werkelijk geen idee of dit historisch accuraat is maar vermakelijk en lekker lomp is het allemaal wel. Crowe kan niet emotielozer spelen, maar past wel in zijn karakter.

Lekker lompe arenagevechten, dat deed het hem eigenlijk voor mij. De film kent enkele harde en gewelddadige scenes die ook nergens vervelen en daarmee is de speelduur van 155 minuten niet perse te lang, en geloof me, dan is de film wel geslaagd.

Begint niet al te interessant, maar wanneer het wel zo is, blijft het ook zo. Arena scenes zijn het hoogtepunt van de film, maar de rest is eigenlijk ook wel boeiend gebracht. Vooral Phoenix en Crowe passen wel in hun karakter. Erg leuke film.

1,0
Ik heb me kapot geërgerd aan deze film en heb ik hem daarom na een uur en een kwartier uitgezet. Het is matig geacteerd (Ik kan Joaquin Phoenix en Richard Harris niet uitstaan in deze film zo slecht en onrealistisch), verhaal is zeer matig en totaal niet diepgaand of verrassend, heel veel details kloppen niet (een kerel met spikes? Iemand met een bijna perfect bewerkte schisis in die tijd (tot na de middeleeuwen werden kinderen gedood met een schisis en deze film speelt zich af in 180 n.c.) en nog veel meer van die rare details.

Echt van alles waar ik me aan stoorde, waardoor ik ook totaal niet lekker in de film zat... dus na een uur en kwartier dacht ik: ik ga hem nu in ieder geval niet afkijken... misschien dat ik binnenkort het einde nog ga kijken (misschien draai ik nog wat bij), maar denk niet dat ik me daarvoor kan opladen.

avatar van J.Ch.
4,5
willymeuf schreef:
Iemand met een bijna perfect bewerkte schisis in die tijd (tot na de middeleeuwen werden kinderen gedood met een schisis en deze film speelt zich af in 180 n.c.


Even helemaal los van de film: Joaquin Phoenix heeft geen schisis, hij is met dit litteken geboren (zie IMDb). Dat had ook in de Romeinse tijd gekund, denk ik.

1,0
J.Ch. schreef:
(quote)


Even helemaal los van de film: Joaquin Phoenix heeft geen schisis, hij is met dit litteken geboren (zie IMDb). Dat had ook in de Romeinse tijd gekund, denk ik.


Ik heb er nog even naar gegoogled, maar het schijnt een 'niet helemaal tot wasdom gekomen hazenlip' te zijn volgens Trouw en wordt ook wel een milde vorm van een hazenlip genoemd, die in de buik van zijn moeder al is genezen. Je hebt dus helemaal gelijk, dankjewel voor de info! Ik pas mijn bericht even aan.

Edit: Ik zit nog niet zo lang op Moviemeter en dacht het bericht te kunnen aanpassen, maar dat is volgens mij niet mogelijk, waar het bij dit bericht wel mogelijk is.

avatar van wimaroca
4,5
geplaatst:
Wat een film, prachtig in elkaar gezet,(ik had 'm in 2001 ook al een keer gezien maar zie nu dat ik hier nog geen beoordeling over had gegeven,

Phoenix en Crowe spelen uitstekend zeg,
en wat een discussie hierboven over die lip van Phoenix, (dat is ver zoeken zeg!!! kun je ook wel zeggen dat ze allemaal een uitstekend gebit hebben ....dat hadden ze in die tijd ook niet )
Eén van de beste acteurs,die nu op de aarde rondloopt (kijk maar eens hoe hij Johnny Cash speelt (en zingt) in Walk the Line.

avatar van Verkaazde
5,0
geplaatst:
SmackItUp schreef:
Grotesk gedrocht dat buiten een aantal mooie landschappen en groots opgezette scènes niks te bieden heeft. Tel daarbij een oersaaie Crowe en de 150 minuten zullen bijzonder lang duren.


Als ik inderdaad naar je profiel kijk dan snap ik dat deze film te hoog gegrepen is voor je.. helaas want dit is in tegenstelling tot jouw top 10 wel een goede film..

avatar van Verkaazde
5,0
geplaatst:
willymeuf schreef:
Ik heb me kapot geërgerd aan deze film en heb ik hem daarom na een uur en een kwartier uitgezet. Het is matig geacteerd (Ik kan Joaquin Phoenix en Richard Harris niet uitstaan in deze film zo slecht en onrealistisch), verhaal is zeer matig en totaal niet diepgaand of verrassend, heel veel details kloppen niet (een kerel met spikes? Iemand met een bijna perfect bewerkte schisis in die tijd (tot na de middeleeuwen werden kinderen gedood met een schisis en deze film speelt zich af in 180 n.c.) en nog veel meer van die rare details.

Echt van alles waar ik me aan stoorde, waardoor ik ook totaal niet lekker in de film zat... dus na een uur en kwartier dacht ik: ik ga hem nu in ieder geval niet afkijken... misschien dat ik binnenkort het einde nog ga kijken (misschien draai ik nog wat bij), maar denk niet dat ik me daarvoor kan opladen.Ik zou als ik jou was geen films meer kijken. als je dit verhaal niet goed vind dan is er geen 1 meer goed

avatar van Verkaazde
5,0
geplaatst:
helpdefilm schreef:
Overschatte film met weinig echte piekmomenten en een bijzonder vlak/matig verhaal. Ik zie net dat de regisseur Scott is. Verbaast me niks. De man weet nooit een goed verhaal in zijn films te stoppen. Het is altijd vlak en lineair. Net als de film zelf een zwaar overschatte regisseur.


Helaas is deze film voor jou te hoog gegrepen..

avatar van SmackItUp
1,5
geplaatst:
Verkaazde schreef:
(quote)


Als ik inderdaad naar je profiel kijk dan snap ik dat deze film te hoog gegrepen is voor je.. helaas want dit is in tegenstelling tot jouw top 10 wel een goede film..


Best dat jij mijn top 10 niets vind, ik zou mij pas echt zorgen maken als je het wel goeie films vond . Verdee vind ik het wel vreemd dat je iemand gaat afkraken om zijn mening.

avatar van Verkaazde
5,0
geplaatst:
SmackItUp schreef:
(quote)


Best dat jij mijn top 10 niets vind, ik zou mij pas echt zorgen maken als je het wel goeie films vond . Verdee vind ik het wel vreemd dat je iemand gaat afkraken om zijn mening.Is niet afkraken het is gewoon een feit.

avatar van SmackItUp
1,5
geplaatst:
Verkaazde schreef:
(quote)Is niet afkraken het is gewoon een feit.


Nee hoor, dat is gewoon jouw mening. Maar uit ervaring weet ik dat het geen zin heeft om te discussiëren met fanboys, dus ik laat het hier maar bij.

avatar van Verkaazde
5,0
geplaatst:
SmackItUp schreef:
(quote)


Nee hoor, dat is gewoon jouw mening. Maar uit ervaring weet ik dat het geen zin heeft om te discussiëren met fanboys, dus ik laat het hier maar bij.

avatar van Lakte
4,5
Fantastisch!! Ben net aan al dit soort films begonnen, laatst Ben-Hur, nu deze en wil binnenkort Cleopatra en Spartacus gaan kijken. Ben erg benieuwd!

De film is al 19 jaar oud en staat nog steeds overeind!

LovelyWendy
Deze film staat vlak onder Interstellar in mijn top tien (is qua inhoud niet te vergelijken).
De vertolking van de mensheid en alle verschillende persoonlijkheden wordt keurig uitgebeeld in deze film.
In werkelijkheid zou de executie van Maximus in het begin van de film uiteraard niet zijn mislukt, dat terzijde.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:34 uur

geplaatst: vandaag om 23:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.