• 9.159.818 stemmen

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Paul Mescal, Pedro Pascal en Connie Nielsen

Releasedatum: 14 november 2024

Plot Gladiator II

"Prepare to be entertained."

Er zijn inmiddels tientallen jaren verstreken nadat Maximus zijn leven heeft gegeven als gladiator in het Colosseum om zich te wreken op de keizer. Lucius, de inmiddels volwassen zoon van Lucilla, werd als kind door zijn moeder weggestuurd naar Numidia om op te groeien net buiten het bereik van het Romeinse Rijk. Hij heeft nooit helemaal begrepen waarom. En naarmate hij sterker werd, nam zijn wrok jegens haar toe.

Lucius Verus / Hanno

General Acacius

Emperor Geta

Emperor Caracalla

Master of Ceremonies

exper schreef:

heb hem gisteren een half uur gekeken en af gezet wat een slechte slechte film is dit zeg, en dan die Mescal die heeft toch niet de body en uitstraling van een gladiator,deze mag nog niet in de schaduw staan van Russel Crowe,sommige acteurs hebben een rol op zich en moeten niet in een andere films laten zien zoals Pascal die moet lekker drugsfilms maken en Denzel actie films maar toch niet hier in dit soort films pppfff

Hahahaha je hebt echt thuis een TS versie van de film gekeken?

Log gewoon uit van een site vol met echte filmliefhebbers joh.

avatar van chevy93

chevy93

The Oceanic Six schreef:

Hele slechte special effects lees ik dan.

Kan je dan eens benoemen wat er zo slecht is? Leek het Colosseum niet? Leek Rome niet? Zagen de gevechten er slecht uit?

Je kan hoogstens klagen over de vechtende apen of de haaien. Maar de haaien in het water zagen er wel prima uit dacht ik. Of je het in de film had moeten stoppen is weer een ander ding, dat had ik ook wel liever eruit gelaten.

Ik vond de vormgeving van de schepen op zee ook heel erg ongeloofwaardig eruit zien.

avatar van jordandejong

jordandejong

Tja, aardig bioscoop vermaak. Maar het komt nergens, maar dan ook nergens in de buurt van het fantastische origineel. Als Gladiator een goed restaurant is is Gladiator II een broodje frikandel. Niks mis mee, maar er is wel degelijk verschil te proeven.

Ja er is heel veel op de film aan te merken. Mescal speelt een character zonder enige emotie of charisma, je mist de fantastische soundtrack van Zimmer, sommige scènes slaan echt als kut op dirk (die apen, wtf?) en de 2 infantiele keizers zijn zo ongelofelijk slecht geschreven.

Wat dan overblijft is aardig hersenloos popcorn voer waarbij voornamelijk de actie scenes in het Colosseum best goed zijn. Al mag ook daar gezegd worden dat ik liever wat meer man to man combat had gezien ipv allerlei gimmicks.

Kleine 3,5e ster waarbij de bioscoop ervaring natuurlijk altijd net even wat indrukwekkender is dan de thuis ervaring. Prima Hollywood vermaak, maar tegelijkertijd mag het de veters nog niet strikken van het origineel. De film duurt ook wel een halfuurtje te lang. Vond de title sequence aan het begin overigens wel erg mooi.

avatar van FlorisV

FlorisV

Redelijk vervolg dat zoals verwacht niet in de schaduw kan staan van het sublieme eerste deel. Paul Mescal is niet slecht maar mist het acteergewicht van Russel Crowe. Ik heb mij prima vermaakt en ook genoten van de rijke en fraaie beelden van Rome, de arena en de soms bizarre gevechten daarin. Qua intrige hakte de film nogal met het botte bijltje, vooral in de tweede helft, waarin teveel wordt afgeraffeld. Dit is het meest pijnlijk duidelijk bij de reuzensprongen van Macrinus (Washington, die het beste maakt van een matig script) die domweg al zijn vijanden de strot gaat doorsnijden. Te weinig raffinement. Er werd ook net iets te veel ingepropt, dat potsierlijke/geforceerde is al genoemd in andere commentaren hier. De eerste film was zowel sterk in dramatisch opzicht als in de actiescenes met sterke dialogen en geweldig intens acteren van Joaquin Phoenix en Russel Crowe. Bij dit deel wordt er net iets te veel aan de geloofwaardigheid geknabbeld en is er nooit dat dramatische vuurwerk. Die bleke broers waren lekker decadent maar ook vlak.

Toch vermakelijk met genoeg actie en vaart.

avatar van sanjoy

sanjoy

Ben bijna weg gelopen uit de bios

....die ( nep ) apen, haaien, boten, hoe verzin je het?

Nee, echt niet mijn film dit

avatar van Jampie

Jampie

Wat een negatieve reacties. Is in mijn ogen een prima film en mooi vervolg op de eerste.

Ach een beetje apart met die apen maar toch.. goed vervolg

avatar van Master Blaster

Master Blaster

hmm tja

Vergeleken met het eerste deel is het slecht...

maar qua spektakel en entertainment zit het wel goed. Helaas is het niet zo "realistisch"/geloofwaardig als het eerste deel

avatar van Dayer

Dayer

Uiteraard is het verhaal vrij kut. Zelfs de CGI kent zwaktes. Film komt nog niet tot aan de enkels van het origineel, maar so what. Scenes in de arena zijn nog altijd leuk. Soort van gemuteerde baviaan? Baja! Neushoorns? Tuurlijk! Haaien? Het zal nog niet zijn! Tis over de top, dialogen zijn inhoudsloos maar Pascal, Washington en Mescal en al die gestoorde gevechten maken dit een ideale film om met een zak chips en een sixpack te consumeren. En uiteraard blijven Peter Mensah opvoeren in alles waar een gladiator in rondloopt!

avatar van RikkieD

RikkieD

Vette film in de bios. Beetje dun verhaal dat precies hetgeen overdoet van de eerste film, maar dat maakt niet zoveel uit in deze. Leuk hoe de romeinse decadentie vlak voor de val van het rijk in beeld is gebracht. Geen hoogvlieger, maar erg vermakelijk. Zeker aan te raden.

Verder, de eerste 20 minuten zijn echt waardeloos, bijt er even doorheen en je wordt getrakteerd op een leuke film.

avatar van teigertje

teigertje

Jampie schreef:

Ach een beetje apart met die apen maar toch.. goed vervolg

Kort maar krachtig.!

Eens

avatar van Shadowed

Shadowed

Voor een regisseur van Ridley Scott's kaliber is Gladiator II in vrijwel elk opzicht een schrikbarend slecht resultaat, maar gelukkig wordt er nog wel een zekere mate van amusement uitgehaald. Als kijker ben je er bovendien snel getuigen van dat de makers dit project op het vlak van historische accuraatheid en realisme niet heel serieus hebben genomen, wat een aantal relatief grootse en spectaculaire scenes oplevert. Denzel Washington is degelijk in zijn rol en lijkt daarmee de enige te zijn die enigszins beseft in wat voor soort onzin hij terecht is gekomen. Paul Mescal vormt namelijk een droge protagonist, Pedro Pascal weet allesbehalve op te vallen, Connie Nielsen speelt wellicht haar slechtste rol ooit en het duo bestaande uit Joseph Quinn en Fred Hechinger doen enorm denken aan Beavis & Butt-Head in de negatieve zin. Scott haalt geregeld uit met lelijke computereffecten (de opening als voornaamste voorbeeld) en alle logica wordt verder overboord gegooid (Mescal ervaart weinig moeite met enorme neushoorns, maar een zowat 70-jarige tegenstander is hem bijna fataal), waardoor het belachelijk te noemen is dat deze film 150 minuten moet duren. Punten voor het entertainment, maar Scott verheft zichzelf langzamerhand tot een parodie van zichzelf.

avatar van The Oceanic Six

In 2025 bestaat de eerste film een kwart eeuw. Zijn er plannen om een remasterde versie of iets weer in de bioscopen uit te brengen? Ik zou meteen gaan.

avatar van starbright boy

Een aantal Nederlandse bioscopen hebben de eerste op eigen houtje nu vertoond. Ik verwacht niet volgend jaar een officiële release. Dat zou een rare en commercieel onhandige timing zijn zo vlak na de tweede. Ik had dat eerder in aanloop naar de tweede verwacht.

avatar van Laurensv

Laurensv

Ik heb deel 1 niet helemaal scherp meer, maar het was toch niet duidelijk dat Lucius de zoon zou zijn van Maximus? Kan dat qua tijd überhaupt wel? Maximus was een toegewijde echtgenoot en vader, die zou toch niet zo snel een slippertje gemaakt hebben met Lucilla. ik vond dat eigenlijk wel een behoorlijke schending van het personage Maximus in retrospectief.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Persoonlijke aanval verwijderd, inclusief reactie daarop.

BlueJudaskiss schreef:

Persoonlijke aanval verwijderd, inclusief reactie daarop.

Zonde man, ik vond die belediging eigenlijk heel grappig. Woordt met -dt-, hoe verzin je het.

Ga je trouwens zelf niet naar deze film toe?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

The Oceanic Six schreef:

Ga je trouwens zelf niet naar deze film toe?

De film trekt me eigenlijk niet, ook niet met Pathe Unlimited pas. Maar dat had ik ook met The Substance (uiteindelijk mijn favoriete film van het jaar) en misschien dat ik er alsnog heen ga als ik over een paar dagen wat minder betaald werk en dus meer tijd heb, maar tot nu toe... ik kan er de vinger niet op leggen. Misschien dat het komt omdat ik op de beelden die ik zag de speciale effecten niet denderend waren.

Belediging was absoluut grappig maar ook grappige beledigingen zijn stom en linea recta naar de prullenbak ermee.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Ik had Gladiator 2 voor me uitgeschoven, maar eigenlijk is dit een film die - als je hem toch ooit wil zien - je in de bioscoop moet zien. De enige vergelijking die ik wil maken met de eerste film is dat het plot eigenlijk 1 grote kopie is. Een groot krijgsman die op wraak zint nadat hij zijn vrouw verloor, een Romeinse veroveringstocht, een invloedrijke slavenhandelaar, gevechten in een kleine arena, dan het Colloseum, een complot en een opstand... Ik had het in dat opzicht toch wat inventiever verwacht.

En over de historische inaccuraatheid wil ik ook slechts 1 ding melden: het moment dat die senator in de bar de krant leest zo´n dikke 1200 jaar voor de uitvinding van de boekdrukkunst ... het lijkt als Scott het gewoon opzettelijk doet om de historici te kloten.

Voorts wat je mag verwachten. Vermakelijkheid en spektakel. Al pakt dat niet altijd zo goed uit zoals die haaien of die gemuteerde bavianen die ik eerder tegenvallen viel. Met die neushoorn kon ik nog leven. Denzel wel geknipt voor deze megalomane en zelfvoldane rol. En die twee twin keizers zijn dolgedraaide slapjanussen, maar waarschijnlijk is de link snel gelegd met een Nero of een Caligula die zijn paard tot consul benoemde. Het duo Mescal-Pascal is niet slecht, maar haalt het niet van Crowe-Phoenix.

Niet omvergeblazen, maar me ook niet verveeld of echt geërgerd. Dan had ik meer moeite met het geroezemoes en geritsel in de zaal. Naast mij een dame die bij alle vechtscènes met de handen voor de ogen zat te gluren. Bij de onthoofdingen en de scène waar Lucius zijn wond werd genaaid kon er zelfs een gilletje af, tja...