• 9.373.638 stemmen

Met onder meer: Paul Mescal, Pedro Pascal en Connie Nielsen

Releasedatum: 14 november 2024

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Gladiator II

"Prepare to be entertained."

Er zijn inmiddels tientallen jaren verstreken nadat Maximus zijn leven heeft gegeven als gladiator in het Colosseum om zich te wreken op de keizer. Lucius, de inmiddels volwassen zoon van Lucilla, werd als kind door zijn moeder weggestuurd naar Numidia om op te groeien net buiten het bereik van het Romeinse Rijk. Hij heeft nooit helemaal begrepen waarom. En naarmate hij sterker werd, nam zijn wrok jegens haar toe.

avatar van Freakje554

Freakje554

Zoals verwacht, blijft de eerste film veel beter.

Maar heb me zeker niet verveeld.

Het grote verschil tussen beide films:

1ste: Heel sterke cast met een steen goed verhaal.

2de: Goede cast maar puur voor sensatie gemaakt.

Wel de moeite om in de bioscoop te zien, maar ik blijf trouw aan de eerste film.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ik vroeg me tijdens het kijken vooral af waarom deze film moest komen. De opbouw, thematiek, verschillende personages: dat alles is redelijk gelijk aan deel 1. Niets in deze film rechtvaardigt een tweede deel.
Nu vond ik deel 1 geen meesterwerk maar toch zeker wel een behoorlijke film en ook met een zekere herkijkwaarde. Maar dat alles heeft deel 2 een pak minder. De hoofdrol is ditmaal voor Mescal die wat kleurloos rondloopt en de film racet van set piece naar set piece en het script is vol en rommelig waardoor Mescal ook niet echt de kans krijgt zijn personage op te bouwen. Zijn woede die in hem zit is geen moment geloofwaardig. Vergelijk dat eens met Crowe zoveel jaar geleden: hem snapte je. Dan doen Pascal en vooral Washington (die met duidelijk plezier speelt en elke scène steelt) het pakken beter.

Verder ziet het er allemaal wel aardig uit maar dat is vooral budget. Neem die eerste scène met de aanval op die stad. Er komt wat bloed in voor maar vergelijk dit met de landing in Saving Private Ryan: die intensiteit wordt hier nergens gehaald. Constant had ik het gevoel naar een opgepoetste versie van de werkelijkheid te kijken met alle clichés van dien (die twee keizers bijvoorbeeld) en net iets te veel over the top. En ach de pacing is niet slecht waardoor die 150 minuten wel redelijk zijn uit te zitten maar om nu te zeggen dat de film goed is? 2,5*.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Absolute aanfluiting. Opeenstapeling van gekkigheid en vrij matige actiescènes met soms slechte CGI (apengevecht.... Bij vlagen zit er een soort komisch element in dat nogal misplaatst lijkt.
Plot sluit heel geforceerd aan op het eerste deel, inclusief wat goedkope flashbacks.
Wat ook opviel is de matige soundtrack, terwijl de epische soundtrack van het eerste deel voldoende inspiratie zou moeten bieden.
Denzel maakt de film nog enigszins dragelijk.
De filmposter is inderdaad echt verschrikkelijk goedkoop.

Tot slot zou ik elke bejaarde filmregisseur willen verzoeken om oud werk met rust te laten als het niks toevoegt.

avatar van Davidov90

Davidov90

Ik heb geprobeerd om met lage verwachtingen deze te gaan kijken gisteren, omdat Gladiator 1 in mijn persoonlijke top 3 staat. Jammer genoeg viel deze me toch wat tegen. Teveel fan service (als je het zo kan noemen, want het kwam op mij niet positief over) door quotes bijna letterlijk over te nemen. Nodeloos ook. Gekke wendingen: eerst wilt Hanno/Lucius niets van zijn moeder weten, dan ineens out of the blue wél. Lucilla is opnieuw een soort gevangene, maar kan wel gewoon naar de cel van Hanno wanneer ze maar wilt. Niemand merkt aan het einde iets van het oproer en dat alle gladiatoren klaarstaan om de arena binnen te vallen Teveel scènes deden me quasi één op één denken aan de 1ste film. Maar dan veel minder. Qua actie was het wél de moeite, lekker harde fights en battles, doet Scott goed. Maar qua verhaal en logische opbouw komt het bij mij over als een slap aftreksel van de eerste. De acteerprestaties konden me ook niet omverblazen. Het was niet slecht van Mescal, maar hij is geen Maximus. Zelfs Connie Nielsen, die exact dezelfde rol speelt als in de eerste, kon me niet 'pakken' zoals toen. En een acteerprestatie zoals die van Commodus/Joaquin Phoenix zit er ook nergens tussen. Dat de 2 twin emperors een beetje 'crazy' waren, was te verwachten (Joseph Quinn doet dat zeker niet slecht). Denzel is Denzel, da's eigenlijk altijd degelijk. Net zoals Pedro Pascal. Er was op voorhand veel te doen over de historische accuraatheid van sommige zaken, zoals het Colosseum laten vollopen met water, haaien, gladiatoren op een neushoorn, ... . Daar viel ik niet per se over, suspension of disbelief, het zijn eerder de voorgenoemde zaken die me wat dwars zaten. Ik was ook blij dat er gewoon opnieuw gekozen werd voor klassieke filmmuziek ipv de moderne uit de trailer. Conclusie? Een dun verhaaltje (met harde actie) dat teveel haken en ogen vertoont en teveel wilt lijken op haar voorganger. 6 op 10.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Weekje verlof dus tijd voor Gladiator II en morgen The Substance in de kino.

Tja, het is duidelijk een flink stuk minder dan de eerste film (4,5*) maar nog steeds een vermakelijke actiefilm. Het verhaal is simplistischer, de personages minder uitgediept, de tragische dimensie van de eerste film is er niet, en de schaal van de film vond ik beperkter. De hele film speelt zich namelijk af in Rome, en dan nog in en rondom de arena (je zou het bijna een one location film kunnen noemen), en voor de gelegenheid liet Scott een colosseum nabouwen op Malta, wat zijn budget in één klap verdubbelde. Besparen moest dan maar elders.

Het resultaat is wat mij betreft aanvaardbaar alsook de spectaculaire actie. Centraal personage is Hanno, een slaaf die in handen komt van een machtige patriciër en slaveneigenaar, Macrinus (den Denzel)... Wie de eerste film heeft gezien zal het allemaal wat voorspelbaar vinden vrees ik. Verder krijg je gewoon wat je verwacht : brood en spelen. In ieder geval ben ik al blij dat ik niet het gevoel heb dat ik mijn geld verspild heb aan een slechte film.

avatar van The Oceanic Six

Gladiator 2 is een geweldige kijkervaring, maar wel echt een vrij matig geschreven film. Wat de film goed doet is dit verhaal op een prima wijze koppelen aan de eerste film en de actie (ondanks zichtbare CGI) komt bijzonder fraai in beeld. Ondanks een lange speelduur verveelt de film nooit en uiteindelijk gaat het daar toch om, je wil gewoon dat de tijd voorbij vliegt.

Maar als vervolg op een en werkelijk fantastische en epische film stelt dit wel teleur. Eigenlijk kopieert Ridley Scott gewoon zijn vorige script, past het een beetje aan maar doet wel hetzelfde kunstje met de gladiator met een groot persoonlijk verlies en zijn woede richting de Romeinse leiding. Verder is de casting ook niet altijd even geslaagd. Paul Mescal faalt niet in zijn hoofdrol en Pedro Pascal is ook een redelijk sterke tegenspeler en sowieso een goede acteur, maar ik had de hele film het idee naar b-karakters te kijken. Sowieso had ik geregeld de gedachten dat beiden vermoedelijk beter waren geweest als ze van rol waren gewisseld. Mescal is geen indrukwekkende stoere kerel zoals Russell Crowe destijds wel was en Pascal is weer te vriendelijk voor een rol als kwade generaal. En dan heb ik het maar niet over de twee keizers, die waren echt een grap. Alsof het een soort komedie was waar ik naar zat te kijken. Vergelijk dat eens met de sterke rol van Joaquin Phoenix in de eerste film.

Want je ontkomt er gewoon niet aan dit te vergelijken met de voorganger en dan scoort die film echt op elk front veel beter. Qua verhaal, acteerwerk, karakters maar ook de sfeer. Gladiator 1 voelde zo episch aan, bijna emotioneel soms. We kennen allemaal nog wel Crowe die door de korenvelden loopt in het hiernamaals. Gladiator 2 kent die momenten niet. Er zit wel leuke fanservice in met de terugkeer van een paar oude bijrollen, maar de nieuwe namen zullen niet blijven hangen. Zelfs met de actie vallen ze op een gegeven moment in herhaling met de constante gevechten in het Colosseum. Meer dan dat is de film eigenlijk niet. Maar nogmaals, ik heb me er wel heel goed mee vermaakt, Ridley Scott weet nog steeds hoe je het publiek moet entertainen. En daar heb ik soms gewoon genoeg aan.

Dikke 3,5*

avatar van mrklm

mrklm

Deze erbarmelijke verlate sequel op Gladiator doet meer denken aan Monty Python’s Life Of Brian dan aan Spartacus, ook al jat scenarist David Scarpa regelmatig van zijn superieure collega Dalton Trumbo. De kleurloze Paul Mascal speelt Lucius, de zoon van Maximus Decimus Meridius [Russell Crowe] die tijdens een veldslag tegen de Romeinen zijn echtgenote verliest en gevangen wordt genomen. Wat volgt is een serie gladiatorgevechten met een overdaad aan matige CGI en voorspelbaarheid. Tussendoor worden we overladen met clichés en banale dialogen. Scott worstelt met de massascènes waarin de verveelde muzikanten plichtmatig hun handen in de lucht steken en van alles scanderen zonder hun mond open te doen. Denzel Washingtons karikatuur van Laurence Oliviers Crassus is een smet op zijn blazoen. Gelukkig voor hem zijn Joseph Quinn en Fred Hechinger volstrekt belachelijk als de Romeinse keizers (en tweelingbroers) Geta en Caracalla.

avatar van Moviegooner

Moviegooner

Wat!, een vervolg op Gladiator but why vroeg ik mij af, toen ik zag/hoorde dat de film in productie was. What's next Saving Private Ryan II.  Ik zag het helemaal niet zitten, zeker met Ridley Scott aan het roer. Man maakt al jaren geen goede film meer. Ik ging er met lage, hele lage verwachtingen er naartoe. En zowaar het is Scotts beste film in een lange tijd. Hoe zouden ze in hemelsnaam dit aanpakken, de verhaallijn. Russell Crowe als ghost á la Obi wan Gelukkig niet, want het verhaal gaat over een oudere Lucius, de jongen uit het origineel. Die de heldendaden van Maximus zag. We zien hem wonen in Afrika met zijn vrouw op een boerderij aan de kust van Egypte of Israël. Ze worden binnengevallen door de Romeinen onder leiding van Pedro Pascal. Die uiteindelijk wint de vrouw van Lucius dood en de hel meeneemt naar Rome en zo begint Ridley Scotts vervolg.

Wat meteen opvalt, is dat het geen kopie is van Gladiator. Het is een echt vervolg met Lucius, maar de kijker weet dat nog niet. We kennen hem eerst als Hanno. En wat leuk dat de kijker dat zelf moest uitvinden. Ze hadden makkelijk Lucius zijn verhaal kunnen laten zien, hoe hij in Afrika terecht is gekomen tot hij gevangen wordt genomen.  Pedro Pascal, één van de meest gevraagde acteurs is veroordeeld tot een bijrol en dat is een verfrissende keuze om de hoofdrol te geven aan Paul Mescall Wat hij brengt, is een goede rol over een man die geen zin meer heeft in het doden van onschuldige mensen.    Connie Nelson die er nog steeds fantastisch uitziet, twintig jaar later speelt haar rol weer als Lucilla  erg goed. Toont goede emoties wanneer dat nodig is.

Paul Mescal en Denzel Washington stelen de show. Met name Mescal, voor velen onbekend, maar hij kwam over als een waardige nieuwe Gladiator met veel charisma, mooie speeches.  Denzel Washington rol deed mij beetje denken aan Alonso Haris. Staat sterk verhaal in zijn schoenen, aardig met een uitgebreide mening, maar heeft een donkere kant die langzaam laat zien. De regie van Scott is wat je verwacht maar brengt meer vaart in de film. Zijn laatste paar films hadden dat niet.

Tot slot de minpunten. De onder water Colosseum scène was veel te afgeraffeld met CGI dat nogal tegenviel. Ik miste het gevoel dat je op zee zat.  De iconische score van het origineel door Hans Zimmer is er nog deels, maar Zimmer zelf ontbreekt. Wat een groot gemis is. Harry Gregson Williams, zijn opvolger, heeft muziek gemaakt waar ik niet van kan genieten. Het had niet dat epische wat Zimmer bracht in bijvoorbeeld, wanneer Maximus voor het eerst het Colosseum betreedt.

Maar dan prima vervolg en kan je makkelijk herijken als dubbel Bill met het originee

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Gladiator II is een vermakelijk vervolg op de klassieker uit 2000. Qua cinematografie, muziek en krachtige vertolkingen is die film onovertrefbaar dus Scott's missie kon alleen maar lukken als hij het voor elkaar wist te krijgen om een vermakelijk, degelijk vervolg neer te zetten.

Dat laatste is hem zeker gelukt. Het is van begin tot eind zeer vermakelijk met volop actie en spektakel. Helaas overheerste de CGI soms wel, maar over het algemeen kan je dat soort actie wel aan Scott overlaten.

Daarentegen vond ik de verwijzingen naar het eerste deel die in de film verwerkt zitten wel positief.

Voor mij is de haast schmierende rol van Denzel Washington het hoogtepunt van de film. Elke minuut dat hij in beeld komt levert spanning op. Zijn vertolking van gladiatorenhouder Macrinus is heerlijk onvoorspelbaar en voor mij het beste wat de film te bieden heeft.

Paul Mescal als Lucius is wel oké, maar kan niet in de schaduw staan van Russel Crowe.

Sowieso is dit vervolg eigenlijk overbodig geweest. Het loopt te veel de gebaande paden en het heeft geen één scène die jarenlang op je netvlies blijft branden.

Toch is het dankzij het goede regisseerwerk van Scott, het vele spektakel en de mooie kostuums en sets erg vermakelijk en verdient het zeker een ruim voldoende.

avatar van ShortyXL

ShortyXL

Gisterenmiddag naar Gladiator Ii geweest. Eigenlijk kan ik maar 1 ding zeggen.

Deze film is een goede opvolger voor Gladiator (2000). Ik heb me prima vermaakt.

Ja er is CGI gebruikt. Maar bij welke film wordt dat tegenwoordig niet gebruikt.

avatar van schram101

schram101

Beter goed gejat dat slecht bedacht zal Scott bedacht hebben. Of hij is gewoon van Game of Thrones. Anyway, dit mist natuurlijk compleet de romantiek en ziel van zijn voorganger. Niet eens subtiel wordt dat wel geprobeerd hier en daar, maar een enkele scène later lijkt het weer een totaal andere genre. Ondanks dat heb ik me goed vermaakt op het grote scherm met dit spektakel. Als je een beetje door de onzin heen kan en wilt kijken is er best wat amusement te vinden in deze film. Maar ik kan me goed voorstellen dat anderen dat niet kunnen.

Washington steelt de show, Mescal is wat flauwtjes.

avatar van rep_robert

Je kan natuurlijk genoeg af te zeiken hebben op een film als dit. De hoofdrolspeler is heel halsstarrig en gefocust op een bepaald doel, maar wisselt heel makkelijk opeens gedurende de film. Ook bevat de film een hoog bullshit gehalte met gebeurtenissen en personages. Maar volgens mij is de film puur entertainment en nergens bedoeld om historisch accuraat te zijn. Ik snap dan ook niet waarom iemandhier dan perse over moet vallen. De cgi vond ik persoonlijk uitstekend. Een bioscoopschermen heeft met de lagere frequenties toch nog die filmische uitstraling en dat werkt voor dit soort films prima. Thuis op een 4K scherm met motion smoothness aan zal het waarschijnlijk bij veel mensen meer door de mand vallen, maar dat is niet mijn probleem.

Gladiator 2 is gewoon een prima blockbuster en vermaakt van begin tot eind. Je wordt in een brute veldslag in de film gegooid en die zet de toon voor de rest van de film. Het volgt het eerste half uur redelijk het pad van deel 1. Maar door de driehoeksverhouding creëert Scott een spanning die me wel beviel en de uiteindelijke Clash halverwege was erg interessant.

Het helpt gewoon als je met lage verwachtingen heen gaat. Je weet van tevoren dat er veel bullshit in zit, de film overbodig is t.o.v. Gladiator en dat er flink veel inlevingsvermogen van je wordt verwacht betreft de vrijheden die Scott neemt. En als je dat doet voldoet de film op veel fronten. Het gezeur op de score snap ik ook niet. Die is veel beter dan deel 1. Vooral omdat deel 1 eigenlijk een slappe versie van Pirates of the Caribbean was, waarin Zimmer alles ten goede heeft aangepast tov Gladiator...

Ik ben tevreden. Een film met veel flaws, maar je gaat toch gewoon heen om vermaakt te worden en dat doet deze film.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Gisteren gezien op het grote witte doek.
En ik had geen hoge verwachtingen, vanwege de eerste ongeëvenaarde iconische Gladiator.
Maar het moment dat deze nieuwe film Gladiator II begon met de intro van de film, werd ik even in positieve zin wegblazen, dit is zo waanzinnig goed gedaan, naar de eer voor de eerste film.
En ook de spectaculaire aktie, wordt je gelijk mee bediend.
En ik had echt niet verwacht, de acteur als de zoon van de Iconische Maximus gespeeld door Paul Mescal die de hoofdrol als Lucius Verus / Hanno zo verassend en een echt nieuwe aktie ster neerzet, wat hij echt zeer verdienstelijk doet, een acteur die echt het onverwachte charisma heeft, voor een nieuwe aktie ster.
Want hij zet zijn rol imposant neer.
Ook Denzel Washington en Connie Nielsen spelen zoals gewoonlijk weer fantastisch.
De Gladiatoren gevechten zijn ook veelal spectaculair.
En ook de gevechten van Lucius zijn echt visueel schitterend en vol spektakel, hij knalt in de gevechten van het scherm, om het in populaire taal wijze te omschrijven, als echt te gek.
Ook Pedro Pascal als general Acasius blijft een uitmuntende acteur.
De boosaardige Caesars Geta en Caracalla spelen ook heel goed, vooral Joseph Quinn die ook de hoofdrol speelde in A quiet place day one, die bijna onherkenbaar is door zijn styling als een van de Ceasars.
Niet zo iconisch goed als Joaquin Phoenix.
De verdere cast in deze film,speelt gewoon prima.
De special effecten zijn prachtig op enige middelmatige Cgi na.
Zoals met de gevechten met de Apen en de Haaien dat was matig en had voor mij niet gehoeven.
De highlights naar de Gladiator naar Maximus vind ik wel ontzettend mooi gedaan, naar eer naar de eerste film, daar was ik zeer door verast.
De plot hole met Derek Jacobi die in het eerste deel de goedaardige nieuwe Ceasar zou worden is niet uitgewerkt, hoe hij is afgezet door de twee nieuwe boosaardige Caesars.
Wel vind ik jammer Connie Nielsen en Derek Jacobi het niet redden, dat hadden de makers niet moeten doen.
Vanwege deze prachtige karakters.

Het einde van de film, is echt een kippenvel prachtig spiritueel moment.
Dat is echt zo respectvol en was om stil van te woorden zo prachtig gedaan.

En de film muziek is weer overdonderend mooi.
Dat was ook een onverwachte grote verassing.
Deze nieuwe film musici Harry Gregson - Williams is veelbelovend, en doet niet onder voor de virtuoze Hans Zimmer.

Ik had echt niet verwacht, deze tweede film, zo heel goed was, echt genoten van deze film.
En ik kijk uit wat ze van de derde film, gaan maken.

Een dikke 4* meer dan verdiend voor deze film.

avatar van Luudje10

Luudje10

Na de slechte recensies zijn wij toch afgelopen vrijdag naar de bioscoop geweest met een niet al te hoge verwachting. Deel 1 vind ik nog steeds mijn beste film aller tijden en Robin Hood ook met Russel Crow op de 2e plaats. De film is niet zo goed als deel 1 maar wij hebben toch wel genoten van dit spektakelstuk met een geweldige Denzel Washington. Connie Nielson was helaas na 24 jaar wat ouder geworden (lol). Dat alles niet volgens de geschiedenis was dat nemen we op de koop toe en dat geldt ook voor de special effects. Wij vonden het een goede actiefilm en geven het 4 sterren.

avatar van W@lter

W@lter

Actie, drama. Vooral dat laatste. Niet heel overtuigend en voelt soms wat nep aan. Had Gladiator 1 een beter vervolg gegund.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Voordat ik naar deze film ging had ik een afspraak gemaakt met mezelf: ik ga deel 1 niet vergelijken met dit vervolg. Gladiator is inmiddels een klassieker geworden en die laat ik volledig in z’n waarde en met rust. Zodoende kan het vervolg alleen maar meevallen.

Deze film heb ik dan ook aangevlogen als een compleet nieuwe (losstaande) film. Het ging al vrij snel mis in de openingsscène, de verovering van de Romeinen op Numidia. Weinig indrukwekkends aan en matige CGI. Verloop van het verhaal is zo verschrikkelijk voorspelbaar en cliché. Maar ook de gevechten in het colosseum zijn niet spectaculair. Met natuurlijk de haaien als grote dieptepunt. Hoe bedenk je het.. nog niet gesproken te hebben over die hond-apen of wat ze ook maar waren. Maar de voorspelbaarheid doet mij de film compleet de das om. Geen één keer wordt de kijker verrast (ik niet althans) en je ziet alles van mijlen ver aankomen. Matig geschreven script en de regie van Scott is niet al te best. Acteurs doen wat van ze verwacht wordt, met Denzel, my man, die er toch uitspringt.

Helaas, Gladiator 2 vloog ik aan als een losstaande film, maar als nog krijgt de film een onvoldoende van mij. Een film die ook niet blijft hangen.

avatar van jordandejong

jordandejong

Tja, aardig bioscoop vermaak. Maar het komt nergens, maar dan ook nergens in de buurt van het fantastische origineel. Als Gladiator een goed restaurant is is Gladiator II een broodje frikandel. Niks mis mee, maar er is wel degelijk verschil te proeven.

Ja er is heel veel op de film aan te merken. Mescal speelt een character zonder enige emotie of charisma, je mist de fantastische soundtrack van Zimmer, sommige scènes slaan echt als kut op dirk (die apen, wtf?) en de 2 infantiele keizers zijn zo ongelofelijk slecht geschreven.

Wat dan overblijft is aardig hersenloos popcorn voer waarbij voornamelijk de actie scenes in het Colosseum best goed zijn. Al mag ook daar gezegd worden dat ik liever wat meer man to man combat had gezien ipv allerlei gimmicks.

Kleine 3,5e ster waarbij de bioscoop ervaring natuurlijk altijd net even wat indrukwekkender is dan de thuis ervaring. Prima Hollywood vermaak, maar tegelijkertijd mag het de veters nog niet strikken van het origineel. De film duurt ook wel een halfuurtje te lang. Vond de title sequence aan het begin overigens wel erg mooi.

avatar van FlorisV

FlorisV

Redelijk vervolg dat zoals verwacht niet in de schaduw kan staan van het sublieme eerste deel. Paul Mescal is niet slecht maar mist het acteergewicht van Russel Crowe. Ik heb mij prima vermaakt en ook genoten van de rijke en fraaie beelden van Rome, de arena en de soms bizarre gevechten daarin. Qua intrige hakte de film nogal met het botte bijltje, vooral in de tweede helft, waarin teveel wordt afgeraffeld. Dit is het meest pijnlijk duidelijk bij de reuzensprongen van Macrinus (Washington, die het beste maakt van een matig script) die domweg al zijn vijanden de strot gaat doorsnijden. Te weinig raffinement. Er werd ook net iets te veel ingepropt, dat potsierlijke/geforceerde is al genoemd in andere commentaren hier. De eerste film was zowel sterk in dramatisch opzicht als in de actiescenes met sterke dialogen en geweldig intens acteren van Joaquin Phoenix en Russel Crowe. Bij dit deel wordt er net iets te veel aan de geloofwaardigheid geknabbeld en is er nooit dat dramatische vuurwerk. Die bleke broers waren lekker decadent maar ook vlak.

Toch vermakelijk met genoeg actie en vaart.

avatar van Dayer

Dayer

Uiteraard is het verhaal vrij kut. Zelfs de CGI kent zwaktes. Film komt nog niet tot aan de enkels van het origineel, maar so what. Scenes in de arena zijn nog altijd leuk. Soort van gemuteerde baviaan? Baja! Neushoorns? Tuurlijk! Haaien? Het zal nog niet zijn! Tis over de top, dialogen zijn inhoudsloos maar Pascal, Washington en Mescal en al die gestoorde gevechten maken dit een ideale film om met een zak chips en een sixpack te consumeren. En uiteraard blijven Peter Mensah opvoeren in alles waar een gladiator in rondloopt!

avatar van Shadowed

Shadowed

Voor een regisseur van Ridley Scott's kaliber is Gladiator II in vrijwel elk opzicht een schrikbarend slecht resultaat, maar gelukkig wordt er nog wel een zekere mate van amusement uitgehaald. Als kijker ben je er bovendien snel getuigen van dat de makers dit project op het vlak van historische accuraatheid en realisme niet heel serieus hebben genomen, wat een aantal relatief grootse en spectaculaire scenes oplevert. Denzel Washington is degelijk in zijn rol en lijkt daarmee de enige te zijn die enigszins beseft in wat voor soort onzin hij terecht is gekomen. Paul Mescal vormt namelijk een droge protagonist, Pedro Pascal weet allesbehalve op te vallen, Connie Nielsen speelt wellicht haar slechtste rol ooit en het duo bestaande uit Joseph Quinn en Fred Hechinger doen enorm denken aan Beavis & Butt-Head in de negatieve zin. Scott haalt geregeld uit met lelijke computereffecten (de opening als voornaamste voorbeeld) en alle logica wordt verder overboord gegooid (Mescal ervaart weinig moeite met enorme neushoorns, maar een zowat 70-jarige tegenstander is hem bijna fataal), waardoor het belachelijk te noemen is dat deze film 150 minuten moet duren. Punten voor het entertainment, maar Scott verheft zichzelf langzamerhand tot een parodie van zichzelf.

avatar van Fisico

Fisico

Ik had Gladiator 2 voor me uitgeschoven, maar eigenlijk is dit een film die - als je hem toch ooit wil zien - je in de bioscoop moet zien. De enige vergelijking die ik wil maken met de eerste film is dat het plot eigenlijk 1 grote kopie is. Een groot krijgsman die op wraak zint nadat hij zijn vrouw verloor, een Romeinse veroveringstocht, een invloedrijke slavenhandelaar, gevechten in een kleine arena, dan het Colloseum, een complot en een opstand... Ik had het in dat opzicht toch wat inventiever verwacht.

En over de historische inaccuraatheid wil ik ook slechts 1 ding melden: het moment dat die senator in de bar de krant leest zo´n dikke 1200 jaar voor de uitvinding van de boekdrukkunst ... het lijkt als Scott het gewoon opzettelijk doet om de historici te kloten.

Voorts wat je mag verwachten. Vermakelijkheid en spektakel. Al pakt dat niet altijd zo goed uit zoals die haaien of die gemuteerde bavianen die ik eerder tegenvallen viel. Met die neushoorn kon ik nog leven. Denzel wel geknipt voor deze megalomane en zelfvoldane rol. En die twee twin keizers zijn dolgedraaide slapjanussen, maar waarschijnlijk is de link snel gelegd met een Nero of een Caligula die zijn paard tot consul benoemde. Het duo Mescal-Pascal is niet slecht, maar haalt het niet van Crowe-Phoenix.

Niet omvergeblazen, maar me ook niet verveeld of echt geërgerd. Dan had ik meer moeite met het geroezemoes en geritsel in de zaal. Naast mij een dame die bij alle vechtscènes met de handen voor de ogen zat te gluren. Bij de onthoofdingen en de scène waar Lucius zijn wond werd genaaid kon er zelfs een gilletje af, tja...

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1950 berichten

Ik had geen hoge verwachtingen van deze film. We hebben immers al Gladiator gehad.

Dit is een soort kopie met nieuwe hoofdrollen en special effecten.

Ik blijf erbij, zet zo weinig mogelijk CGI in. Je ziet (bijna) altijd dat het nep is, ook met opspattend bloed.

Pak gewoon emmers varkensbloed i.p.v. CGI.

Voor een actiefilm is deze wel geslaagd. Maar voor originaliteit is het gewoon een herhaling van zetten.

Ik zat ook maar met 3 anderen in de bioscoop. Volgens mij lopen die bioscopen ook niet meer goed. Ik kom er ook niet meer zo vaak, want er draait bijna niks wat me boeit.

avatar van joolstein

joolstein

Vierentwintig jaar later....probeert men hard om een vervolg aan Gladiator te geven....en vraag ik me af....of een andere naam, iets veranderd aan het feit dat het nu erg tegenvalt. De afstammingslijn is oncreatief, de film lijkt het belang van het offer van de eerste film teniet te doen en het hoofdpersonage is niets bijzonders Euh werkelijk niet de hoofdrolspeler maar een bijrol, ook nog eens een ex-gladiator is degene die wraak probeert te nemen op de mensen die hem tot slaaf hebben gemaakt..? De film was misschien nog oké als popcornfilm In veel van de actiescènes met neushoorn, apen (waren ze nu gemuteerd ?) of complete galeischepen en haaien in het Colosseum, kan ikzelf wel enig plezier vinden want dat zijn lekkere domme over-de-top momenten, maar ze willen meer en het mist juist diepgang! Tja begrijpelijk want het is een Gladiator-vervolg en wordt er ook wat anders verwacht...maar daarin schiet het op veel manieren tekort.

avatar van filmkul

filmkul

Vermakelijk vervolg maar niet meer dan dat. Het verhaal is weinig doordacht en er wordt te makkelijk aansluiting gemaakt met deel 1. De uitwerking is redelijk. Er is genoeg spanning en actie. De actiescenes zien er goed uit maar niet zo memorabel als de scènes met de Barbarian Horde en Tigris uit deel 1. Zeker de scène met de schepen is teveel van het goede. Het acteerwerk is verder prima. Visueel ook weer fraai werk met goede cgi. Zonder deel 1 had de score hoger geweest, want je gaat toch vergelijken. 3.0/3.5

avatar van Brabants

Brabants

Gladiator 2 is een echte spektakel film waarbij de kijker wordt getrakteerd op het haast ondenkbare wat mogelijk is. Neushoorns i.p.v. paarden en zelfs haaien vinden hun weg naar het Colosseum. Vermaak ten top dit zonder twijfel. Toch mist het aan details die de film net wat meer draagbaar maakt. Een onderdeel hiervan is de onvervangbare Russell Crowe als Maximus en Commodus gespeeld door Joaquin Phoenix. Ridley Scott heeft zo zijn beide sterren uit American Gangster eens verweven in de gladiatoren films en Dezel Washington is daarmee een veilige keus. Paul Mescal doet zijn best maar ergens wist hij mij niet te overtuigen wellicht dat dit ook essentieel was....

avatar van sportfan27

sportfan27

Helaas zoals gevreesd: Een complete verkrachting van deel 1.
Hoe haalt Scott het in zijn hoofd?
Na de aankondiging van deel 2 zat menig filmliefhebber al hoofdschuddend van "is er nu werkelijk niets meer heilig in Hollywood?"
Antwoord: Nee dus.
Er is zoveel vreselijk slecht aan deze film: waar deel 1 nog duidelijk iets van historisch besef en respect leek te hebben met een sterk verhaal, prachtige hoofdrollen en geloofwaardige actie is deel 2 exact het tegenovergestelde.
Hoofdmoot in dit finaal mislukte epos zijn toch wel de twee totaal ongeloofwaardige keizers waarvan geen seconde duidelijk word gemaakt hoe die twee debielen in godsnaam ooit aan de macht gekomen zijn. (over "miscast" blunders gesproken). en al helemaal onduidelijk is waarom die twee hun macht zo lang in de film weten te behouden. Pascal is na de opening van de film al direct klaar met die twee en van hem gaat tenminste nog wel enige dreiging uit dit in tegenstelling tot die twee latente heaumeau's.
Het eerste arena gevecht met de apen is lachwekkend en bovendien lelijke CGI, het neushoorn gevecht is op het randje maar nog te doen om vervolgens compleet door te slaan d.m.v. het Colosseum vol laten lopen met water en haaien?
Hoe haal je het in vredesnaam in je hoofd?
Dit had werkelijk niets met een echte poging om een enigszins serieus vervolg te maken.
Er wordt krampachtig geprobeerd wat lijntjes aan elkaar te knopen om deel 2 te laten aansluiten op deel 1 maar dat faalt hopeloos.
De scène waarin Lucilla de kleine Lucius om onduidelijke redenen toch weg stuurt terwijl juist door het einde van deel 1 dat jochie veilig was door de dood van zijn tirannieke oom wordt in een vreselijke slechte scene toch krom gebreid wat in deel 1 allang recht was: Er was geen gevaar meer, klaar.
Mescal mag de sandalen van Crowe nog niet poetsen, wat Washington in godsnaam in deze film te zoeken heeft is al helemaal een raadsel en is bovendien geen enkel moment geloofwaardig. Binnen no time na zijn aankomst in Rome weet ie alles en iedereen naar zijn hand te zetten en de troon (bijna) te bestijgen. Sure...
Nielsen word er aan de haren bijgesleept voor wat extra goedkoop drama.
Die laatste had gewoon haar medewerking beleefd moeten weigeren voor deze onzin.
Deel 2 blijkt dus precies te zijn geworden wat ik vooraf al vreesde: Compleet overbodig en een verkrachting van deel 1.
Scott zou zich kapot moeten schamen.

avatar van WLWolfs

WLWolfs

Een mooie en waardige film om is goed voor te gaan zitten. Heb ne er prima mee vermaakt!

avatar van Theunissen

"Like milk from a whore's tit."

Ik had eigenlijk weinig verwachtingen van het vervolg op "Gladiator (2000)" en ik zag ook wel een beetje op tegen de filmduur, maar eigenlijk is dit gewoon een goed vervolg welke ook nog eens goed aansluit op de eerste film en ook qua tijdsspanne (8 jaar eerder zou nog beter zijn geweest) tussen beide films. Ik ben deze film volledig open in gegaan en ik heb ook geen trailer gekeken en dat is misschien ook wel het beste om te doen bij dit vervolg.

Zestien jaar na de dood van Maximus (Russell Crowe, die in dit vervolg ook soms te zien is via flashback beelden) wordt Lucius Verus (Paul Mescal), de zoon van Commodus’ zus Lucilla (Connie Nielsen) aka de troonopvolger, tot slaaf gemaakt na een Romeinse aanval onder leiding van generaal Marcus Acacius (Pedro Pascal) en opgeleid door Macrinus (Denzel Washington) tot gladiator in het Colosseum. Hij vecht voor zijn vrijheid in een wereld vol politieke intriges, wraakzucht en spectaculaire gevechten. Oude en nieuwe vijanden maken zijn reis even bloederig als meeslepend.

De film opent gelijk spectaculair met een Romeinse aanval over zee en ook de gladiator gevechten in de arena van het Colosseum zijn wederom spectaculair en ze zijn dit keer ook anders. Want dit keer zijn er dieren bij betrokken, zoals bavianen, een neushoorn en zelf haaien. Want één keer wordt de arena gevuld met zeewater i.v.m. een nagespeelde zeeslag en dat zag er fraai uit. Dat laatste was gelijk een extravagant hoogtepunt en puur fantasie zou je zeggen, maar dit was wel degelijk historisch verantwoord, maar waarschijnlijk wel zonder de Jaws-achtige haaien. In de arena laat regisseur Ridley Scott ook zijn regiekunst echt spreken en alles is groots in beeld gebracht.

Het verhaal weet ook van de eerste tot de laatste minuut (de film duurt circa 140 minuten) te vermaken en omdat ik de film volledig open ben ingegaan, was het voor mij een leuke verrassing dat Hanno (zo wordt Paul Mescal vooral in de film genoemd) Lucius Verus blijkt te zijn. Omdat Connie Nielsen (inmiddels een stuk ouder, maar wel nog steeds een mooie vrouw) ook weer meespeelt in dit vervolg, de enige van de vorige cast, had ik dat misschien wel moeten zien aankomen.

Het verhaal is wel een beetje van hetzelfde, waarbij weer een nobele held de Romeinse arena’s in moet en wraak zweert op de officier die zijn geliefde, in dit geval Arishat (Yuval Gonen), doodde. De link tussen beide films wordt gaandeweg duidelijk, maar is dramatisch wel niet erg overtuigend uitgewerkt. En zelfs het intense spel van Paul Mescal kan de vlakke hoofdpersoon niet echt tot leven wekken. Paul Mescal speelt zeker niet, want hij draagt de film met verve en zijn krachtige aanwezigheid en genuanceerde spel voegen een frisse dimensie toe aan het gladiatorenepos.

Ook de antieke setting is weer fraai verbeeld (al oogt de CGI hier en daar wat cru) en ook de brute actie (o.a. het afhaken van een hoofd, een lange pin door een oor steken en het afhaken van een hand) mocht er wezen en elke scène met slechterik Denzel Washington is een feest. Hij schittert als Macrinus, een charismatische slechterik die elke scène naar een hoger niveau tilt. Sowieso is de cast best indrukwekkend met verder Paul Mescal, Pedro Pascal (die overtuigt als de vermoeide integere generaal), Connie Nielsen en dat aangevuld met Peter Mensah en Matt Lucas in een bijrol.

Overigens is Denzel Washington niet de enige slechterik, want in deze film is Rome in handen van twee gestoorde keizer broers, namelijk keizer Geta (Joseph Quinn) en keizer Caracalla (Fred Hechinger) die graag oorlogje spelen. En dan met echte doden en dat zowel op het slagveld, in het Colosseum of tijdens verknipte huisfeestjes. Generaal Marcus Acacius is de bloeddorst, machtsgeilheid en corruptie van ze helemaal zat en plot samen met zijn vrouw Lucilla een staatsgreep om Rome in ere te herstellen. Hoewel Joseph Quinn en Fred Hechinger nooit zo creepy en dreigend zijn als Joaquin Phoenix (als Commodus) destijds, zetten ze hun rol van keizertjes wel overtuigend, losgeslagen en verknipt neer.

"Gladiator II" barst van het spektakel en hoewel het vervolg wat voorspelbaar is en nooit de status van het origineel zal evenaren, bewijst regisseur Ridley Scott dat hij op hoge leeftijd nog steeds een scherp oog heeft voor spektakel, dat zonder twijfel het best tot zijn recht komt op het grote witte doek.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Het origineel heb ik twee en een half jaar geleden voor het laatst gezien. Een sequel van Gladiator deed mijn wenkbrauwen wel een beetje fronsen, maar tegelijkertijd was ik wel gelijk nieuwsgierig. En ik had ook nog wel eens zin in een ouderwetse blockbuster. Mooi meegenomen dat de regie dan ook nog eens opnieuw in handen ligt van regisseur Ridley Scott, die ook het origineel voor zijn rekening nam.

Op zich kreeg ik waar op hoopte: een blockbuster. Gladiator II knalt, zeker in een bioscoopzaal, wel van het scherm. Het begint al met een veldslag van epische proporties, waarbij je haast niet weet waar je moet kijken. Ondanks dat de grootse opzet, wordt hier gelijk wel al meermaals één van de grootste teleurstellingen duidelijk: de CGI is soms uitermate slecht. Bepaalde actiescènes en dieren of wezens zien er zo opvallend nep uit dat je gewoon even uit de film gehaald wordt. Het is tevens een heel vreemd contrast met andere momenten in de film, die juist visueel weer sterk zijn. Het geeft in ieder geval niet een heel stabiel gevoel: je moet als kijker maar even per scène beoordelen hoe de vlag erbij hangt.

Een ander groot probleem, wederom iets dat best afleidend werkt, is de geloofwaardigheid. Natuurlijk snap ik dat we met een fictief werk te maken hebben en dat Scott in feite mag doen wat hij wil, maar aangezien de film niet wil pretenderen zich in een of andere fantasiewereld af te spelen, haalt het me toch wel uit de film wanneer er een complete zeeslag met haaien in het Colosseum georganiseerd wordt. Hetzelfde geldt voor de climax op het einde: moet ik echt geloven dat het nog spannend gaat worden wanneer de jonge, afgetrainde Paul Mescal het gaat opnemen tegen een bijna 70-jarige Denzel Washington? Het zijn niet allemaal gelijk 'blunders' die de film compleet verpesten; er valt best mee te dealen, maar het heeft toch wel een effect op de kijkervaring.

Gladiator II doet gelukkig ook best een hoop goed. Mescal is geen Russell Crowe en misschien wel wat kleurloos, maar ik vond toch wel dat hij zijn taak prima vervulde. Overige acteerprestaties, waaronder die van Washington, Pedro Pascal en Connie Nielsen zijn best verdienstelijk en de film legt (op een eervolle wijze) genoeg linkjes naar het origineel. Mensen die het origineel heel hoog hebben zitten, zouden wat dat betreft redelijk aan hun trekken moeten komen. Daarnaast mag ook gezegd worden dat de film heel onderhoudend blijft. Qua verhaal stelt het niet veel voor en is het grotendeels een herhaling van zetten, maar je kan je afvragen of je het heel anders wilt zien bij een vervolg op Gladiator.

Misschien klink ik wat negatiever dan ik ben, omdat ik de minpunten iets meer heb uitgelicht: Gladiator II doet het als popcornvermaak echt meer dan prima. De film kijkt lekker weg en weet vrij constant te vermaken. Het is alleen mijns inziens jammer dat de minpunten die de film kent niet per se nodig waren geweest. Daardoor blijf je wel met het gevoel zitten dat de film een stuk beter had kunnen zijn dan het eindresultaat.

avatar van Fortune

Fortune

Toen ik hoorde over een vervolg op Gladiator dacht ik al waarom er een vervolg op Gladiater moest komen en ik kon geen reden bedenken waarom er een vervolg moest komen. Na het zien van deze film weet ik de reden en de reden is een zak geld. Zowel voor de regisseur als voor de acteurs zijn hier voor geld. Er is geen enkele andere reden te bedenken. Deze film zal een groot budget krijgen want door de (merk)naam van de eerste film zullen heel veel mensen naar de bioscoop trekken voor de film.

Nu moet ik zeggen dat ik wel geïnteresseerd ben in dit tijdperk. En de sets en aankleding zien er ook heel goed uit. Ik kan niks anders positiefs vermelden dan dat, behalve dat Denzel Washington wel goed acteert en de rest acteert op automatische piloot. De film begint nog wel goed maar al heel snel krijg je door dat dit gewoon een herhaling wordt van de eerste film gecombineerd met nostalgie. Het is letterlijk hetzelfde verhaal dat je voorgeschotelt krijgt. Ik heb hier echt een hekel aan. Ik ken dat verhaal al. Ik wil iets nieuws zien! Niet een herhaling van zetten.

Maar je krijgt een herhaling van zetten, lekker veilig maar compleet overbodig. Maar wat je ook krijgt is CGI apen, een CGI neushoorn waar een figuur op rijdt, compleet belachelijk, alsof hij uit een fantasy verhaal komt gereden. Flikker wat zand in de ogen van die neushoorn. Nou, nou geniale zet, daar kan niemand aan denken verder. De CGI haaien was een moment waarop mijn hersenen begonnen te protesteren. Wat doe je met je vrije tijd? Wat doe je met je leven? Doe iets anders! Doe iets met je leven!

Dit is een syndroom waar schijnbaar veel films aan lijden en dat is dat een vervolg groter en bombastischer moet. Dat hoeft helemaal niet. Wat dacht van je een goed script? Nee, denken ze, dat maakt niet uit. Laten we gewoon ongeveer hetzelfde doen maar dan minder goed en oprecht en emotioneel en acteurs die niet echt geloofwaardig zijn. Ja, natuurlijk Ridley. Ridley wanneer worden die miljoenen overgemaakt?

Are you not enterained?

Nee, totaal niet.

Hey, dat is die legendarische quote uit de eerste film die iedereen kent. Zit er in deze film ook een legendarische quote?

Nope.