• 9.451.573 stemmen

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 4 maart 2026

Plot Hoppers

"Act natural."

Mabel is een jong meisje dat een groot dierenliefhebber is. Met technologie weet ze haar bewustzijn over te brengen naar een robotbever. Op deze manier hoopt ze de mysteries in de dierenwereld te ontrafelen die haar verbeelding te boven gaan. Weldra raakt Mabel bevriend met een koninklijke bever, King George, en samen trachten ze de dieren te verenigen om de plannen van een projectontwikkelaar te dwarsbomen.

Mabel Tanaka / Mabel Beaver (stemrol)

King George (stemrol)

Mayor Jerry Generazzo (stemrol)

Dr. Sam (stemrol)

Insect Prince (stemrol)

Tom Lizard (stemrol)

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 4 maart 2026 in de bioscoop (Walt Disney Studios Motion Pictures)

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Matig. Het hele idee is best aardig bedacht maar de hoofdpersoon is niet heel boeiend en de toon is te veel gericht op kinderen. Die hoofdpersoon krijgt ook een veek te snelle introductie en ondanks een aardige montagesessie met zijn oma gaat die persoon nooit echt leven. Enkele bijfiguren zijn wel aardig maar los van de beverkoning zijn ze alle ook vrij kleurloos.

Verder valt de toon op die echt gericht is op kinderen, maar soms met een rare mix met wat duistere delen en gitzwarte humor (als per ongeluk de insectenkoning wordt gedood, die zag ik niet aankomen). En zo kabbelt de film wat voort en kijkt wel aardig weg met soms fijne beelden en sounddesign van de natuur maar zonder echte wow-factor. Het einde duurt vrij lang en daar werd heel stevig gemorreld aan mijn suspension of disbelief (die vliegende haai, serieus?). 2,0*.

avatar van Walter S.

Walter S.

Ik kijk wat minder kritisch naar films dan mjk (en menig ander überkritisch lid op MM), ik beoordeel films voornamelijk op of ze me vermaken, dat het er mooi uitziet en er goed geacteerd wordt is dan een bonus, al zit dat laatste over het algemeen wel goed. Als je niet kunt acteren speel je niet in grote films. Maar dat terzijde.

Ik hou wel van een animatiefilm op zijn tijd en ik vond dit een prima film. Niet te kinderachtig, leuk verhaal, niet te lang, op de meeste gebieden vinkt ie gewoon een ruime voldoende aan.

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Het is echt lang geleden dat ik een goede van Pixar zag, weet eigenlijk niet eens welke dat was. Dit is gelukkig echt een leuke.

Het weet echt niet het niveau van Pixar's beste films te halen, maar ik vind hem gewoon leuk genoeg. Ook absoluut kunnen lachen. Altijd goed. Ook kan ik waarderen dat de burgemeester niet meteen gewoon puur evil is en klaar, afgelopen. Dat vond ik wel verfrissend.

Ook viel me op dat bij bepaalde scènes de dieren gewoon werden opgegeten of platgeslagen, iets wat ik niet perse verwachtte.

Ik had ook niks van de film aan trailers gezien, dat is echt fijn ook.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Leuk filmpje weer van Pixar, mijn kinderen vonden hem goed! Af en toe nog een verrassende scene, dat is ook wel verfrissend.

avatar van movie freak84

movie freak84

Lang geleden dat ik een animatie film heb gezien en ben echt bijzonder verrast. Ik heb hem in 3d gezien in de bios en vond hem echt super. Alles zag er geweldig uit. Zeker de moeite waard.

avatar van TMP

TMP

• 1943 berichten

Pixar is al geruime tijd meer van de kwantiteit dan van de kwaliteit. Deze film begint echter verrassend goed. Een origineel uitgangspunt, een redelijk sympathiek hoofdpersonage en een behoorlijke animatie. Gaandeweg verzandt de film echter toch in nogal druk gedoe, waarbij de toonzetting ook nogal eens wisselt (van behoorlijk kinderlijk naar nogal donker). Het wordt zeker niet slecht, maar de eerste helft van deze film beviel mij in ieder geval stukken beter dan de tweede helft. In zijn geheel bezien is dit wel een degelijke animatiefilm.

avatar van Jynxter

Jynxter

Je weet wat je van een Disney-Pixar film kan verwachten, en dat krijg je dan ook.

Alles volgens vast stramien van A naar B naar C. Cliché karakters, spot-on komische timing en een overdreven bombastisch drama naar het einde toe om uiteindelijk alles weer goed te laten komen.

Het basisgegeven van Hoppers is best leuk. En er kan genoeg gelachen worden. Maar uiteindelijk is het wel weer veel van hetzelfde.

avatar van WB

WB

Leuke film, die eindelijk weer een beetje in de buurt komt van de Pixar-standaard. Helaas nog niet het oude niveau, maar in ieder geval beter dan de laatste paar producties (Elio, Elemental). De animatie was uiteraard weer als vanouds van goede kwaliteit, maar de karakters waren ook gewoonweg weer leuk. Goede stemcast en prima humor.

Vooral het eerste halfuur was erg goed. Hierna ging de kwaliteit ietwat omlaag, maar nog steeds boeiend genoeg. De film toverde in ieder geval genoeg glimlachen op het gezicht. Met name de voor Pixar begrippen verrassende wending als de vlinder uithaalt naar de twee bevers. Heerlijke humor.

avatar van james_cameron

Het niveau van de betere Pixar's wordt niet gehaald, maar dit prettig gestoorde Hoppers komt een heel eind in de richting. Halverwege neemt de plot een bizarre wending en gaat de boel volledig los, met hilarisch resultaat. Zo zien we het graag. Verder leuke personages en (uiteraard) aantrekkelijke animatie. Hopelijk houdt de studio de stijgende lijn vast in de naaste toekomst.

avatar van amenmalek

amenmalek

Heerlijke film. Best een beetje braaf en zoetsappig thema, maar er zitten best wel wat absurde dingen in en het neemt zichzelf gelukkig niet al te serieus. Geen oldskool die hard binnenkomende Pixar film, maar zeeeeeeker niet slecht. Prima mee vermaakt.

avatar van Thomas83

Thomas83

Best ironisch dat een film met een pro-ecologische boodschap die de kalmte van de natuur prijst weer gewoon zo'n hyperactieve animatiefilm is, barstensvol achtervolgingen en schreeuwende personages. Ergens kan ik het nog wel waarderen hoe knotsgek de film soms nog wordt, maar zo verrassend is het allemaal ook weer niet, uitgezonderd wat onverwacht behoorlijk zwartgallige momenten zoals de Insect Queen die wordt geplet.

Wat met name teleurstelt is dat er nauwelijks een leuke grap wordt gehaald uit het leuke uitgangspunt. Je ziet bij de dieren maar weinig overeenkomsten met hun werkelijke gedrag. Ik moest denken aan de zeemeeuwen in Finding Nemo, die niet alleen zo gulzig zijn als echte zeemeeuwen maar ook nog eens alleen "mine, mine, mine" roepen, wat een vergelijkbaar geluid produceert als die beesten echt maken. Dat soort slimmigheden vindt je in deze film totaal niet. Hier krijg je absurde flauwigheden als dieren die aan ritmische gymnastiek doen of een "vliegende" haai die door een stel vogels wordt gedragen.

Tel hierbij een gehaast verteld verhaal en erg magere personages op (die flashbacks steeds met de oma voelen zo afgezaagd en lui) en je hebt wederom een zeer matige Pixar helaas. Ik snap werkelijk niets van alle lof die de film nog krijgt.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Leuke animatiefilm van Pixar, lekker hyper soms

avatar van JeroenBL_mm

JeroenBL_mm

Prima pixar weer. Je weet wat je ongeveer kunt verwachten: een intro met een kind, een probleem, een oorzaak, gekke dieren, chaos, een vijand, een oplossing, een held en alles komt weer goed, logisch want het is een kinderfilm en stoort mij dan ook helemaal niet. De kunst is om dit telkens toch net weer even anders in te pakken en dat vind ik hier toch weer aardig gelukt, want er gebeurde toch soms onverwachte dingen. Ziet er weer schitterend uit, alleen het verhaal in het 2e gedeelte is niet zo heel sterk en daar raakte ik het een beetje kwijt. Er had iets meer aandacht voor de side characters kunnen zijn ipv de flashbacks, want die eerste hadden de film net wat meer kleur kunnem geven.

Op naar de volgende disney/pixar!

avatar van Corcicus

Corcicus

Een leuke kinderfilm met een prima boodschap die we niet meer in animatie hebben gezien sinds de films van Martin Rosen. Meer van dit graag!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Waarom moeten die animatiefilms tegenwoordig altijd zo luidruchtig en opgefokt zijn? Hoppers is bij momenten ook zo'n vermoeiende kijkervaring waarin er simpelweg teveel gebeurt (vliegende haai )... De ecologische bezorgdheden rond het terugdringen van ecosystemen door bouwprojecten is dan nog goed gevonden, het geeft helaas aanleiding tot generieke actie dat we al in menig andere Pixar of Disney gezien hebben. Beetje een gemiste kans om echt uit het lot te springen maar er waren zeker ook stukken dat ik wel kon waarderen zoals het hele idee van het hoppen op zich en de kracht van samenwerken op het einde. )

avatar van John Milton

John Milton

Niet gek, maar helaas evenmin een ‘return to form’, wat mij betreft.

avatar van alacer9

alacer9

Leuke vermakelijke film!

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Wijk ik dan af ofzo? Film krijgt hier een hoge score maar ik kom maar met moeite uitzien. Hoofdrol speler is een super irritante klimaatdrammer. Die schreeuwend voor de kleffe zaak strijdt. We moeten lief zijn voor de natuur.... En rare dingen zoals meeuwen die met een grote haai rondvliegen... hele zit.....