• 9.449.769 stemmen

They Will Kill You (2026)

Horror / Komedie | 94 minuten

Releasedatum: 26 maart 2026

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot They Will Kill You

"Let them try."

Een vrouw weet een baan als huishoudster te bemachtigen in Manhattan. De Virgil is het meest exclusieve gebouw van de stad, maar herbergt duistere geheimen. Niet iedereen die het gebouw betreedt weet de uitgang terug te vinden.

avatar van joolstein

joolstein

Was eigenlijk een beetje huiverig, toen ik hoorde dat de Russische regisseur Kirill Sokolov, een Amerikaanse film ging maken. Kon hij wel die ultra-gewelddadige energie van zijn eerdere film, Papa, Sdokhni aka Why Don't You Just Die! (2018) die zo'n waanzinnig plezierige kijkervaring opleverde, mee uit te voeten in Hollywood. Het antwoord werd uiteindelijk; JA!

Die filmstijl is niet alleen een middel om het verhaal te vertellen; het is ook een actieve deelnemer aan de chaos. Van bijna misselijkmakende dolly-zooms en agressieve, komische snelle camerabewegingen tot dramatische, abrupte overgangen versterkt door een adrenaline verhogend geluidsontwerp Domweg grindhouse-euforie in Optima Forma!

Midden in deze wervelwind staat Zazie Beetz een onverschrokken vrouw met wie je geen ruzie moet zoeken. Fantastische dan ook die eerste scene als de schurken er nog van overtuigd zijn dat ze roofdieren zijn maar dan realiseren dat ze de prooi zijn. Maar waar algauw ook de kijker weer op het verkeerde been werd gezet. Dit is het soort humor waar ik wel van houd: ontstaan op natuurlijke wijze uit de pure absurditeit en die niet geforceerd grappig probeert te zijn.

En dan is er natuurlijk nog het bloedvergieten; een non-stop, compromisloos bloedbad van begin tot eind. Ledematen en hoofden worden afgehakt, gezichten worden op brute wijze bewerkt en shotguns ontzien niets. Helaas wel CGI en die haperende hier en daar ook wat! Maar dit was absoluut een geweldige film.

avatar van shugenja

shugenja

Tja ik heb al vaker deze kritiek geuit op moderne films. Maar ook deze is er weer eentje uit de categorie "mooie wikkel, weinig substantie". Heeft het nog zin iets over het flinterdunne verhaaltje te zeggen? Ja ziet er allemaal prima uit popcorn erbij hersens op nul. Maar ik hou niet van hersens op nul. Volgens mij kan het best een stuk minder voorspelbaar want je weet het einde al als je begint met het kijken van deze film. 3*

avatar van Doom4

Doom4

Wel een aardige film, maar niet meer dan dat.

avatar van Mariovane

Mariovane

Het was voor mij weer even wachten op een échte goede horror/komedie, maar met deze They Will Kill You is die tijd in één klap ook goedgemaakt. Goede horror met actie, leuke humor, en slash met lekker veel bloed. Niet te vergeten ook die twists; geweldig! Echt een film naar mijn hart.

avatar van Sabri88

Sabri88

They Will Kill You laat me met gemengde gevoelens achter. De film opent sterk: de toon is serieus, de spanning is voelbaar en je zit meteen in het verhaal. Maar zodra de actieclimax begint, raakt de film de weg kwijt. Het serieuze randje verdwijnt en maakt plaats voor over the top scenes die zichzelf niet meer serieus nemen.. en de bloederige scenes lijken te erg gekopieerd van Kill Bill. Dat had weggelaten kunnen worden, het voegt naar mijn mening niks toe aan de actie.

Hoewel hoofdrolspeelster Zazie Beetz een prachtige verschijning en een getalenteerde actrice is, komt ze in deze film niet helemaal tot haar recht. De scenes waarin haar personage extra stoer moet overkomen (ondersteund door net iets te aanwezige "stoere" achtergrondmuziek) voelen geforceerd aan en werkten niet voor mij..

De potentie was er absoluut, en als de film de serieuze toon had vastgehouden, had dit een hit kunnen zijn. Nu is het een beetje vermakelijke film voor tussendoor, maar zeker geen meesterwerk. Leuk om een keer gezien te hebben, maar hou je verwachtingen laag.

avatar van Shadowed

Shadowed

Creatief griezelwerkje met uitmuntend camerawerk. Dat blijkt broodnodig, want regisseur Kirill Sokolov doet er werkelijk alles aan om zijn actie van het scherm te laten spatten. Die momenten werken dan ook erg goed en combineren sterk met de fantasierijke decors en maffe ideeën. Jammerlijk is de geforceerde hoofdrol van Zazie Beetz, die veel te veel haar best doet om een mate van coolheid op te bouwen. Ook de overige bijrollen zijn nogal sterk aangezet en flauw, waardoor enige vorm van urgentie, dreiging of humor ver te zoeken is. In de finale schroeft Sokolov het tempo op, maar kan niet langer meer verhullen dat alle verrassingen en goede ideeën zo'n beetje zijn ingezet. Al bij al doet het wat denken aan een bloedigere, maar minder geslaagde variant van Boy Kills World.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

shugenja schreef:

Je houd niet van hersens op nul films??? Heel vreemd want jou lijst met films die je 5 sterren geeft staat er vol mee. Dus ik zou eerst je 5 sterren filmlijst maar eens een keer herzien voordat je termen als "mooie wikkel, weinig substantie" gebruikt.

Het is maar een tip he. Doe ermee wat je wil.

avatar van shugenja

shugenja

mcdaktari schreef:

Het is maar een tip he. Doe ermee wat je wil.

ai gevoelige snaar geraakt?

avatar van mcdaktari

mcdaktari

shugenja schreef:

ai gevoelige snaar geraakt?

Blijkbaar bij jouw.

avatar van Waku

Waku

Je moet er van houden denk ik.

Mij ging het kat en muis spel in deze horror/komedie na zo'n half uur een beetje vervelen.

Hoop ledematen vliegen ieder geval in de rondte.

CGI effecten zien er wisselend overtuigend uit.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Middelmatig.

Clowneske bedoening. Begint als horror, maar na een minuutje of 5 wordt dat pad alweer verlaten en is duidelijk dat dit gewoon een actiekomedie is. Veel bloed en gehak. Soms leuk gechoreografeerd en in beeld gebracht, maar evenzeer wordt het na een tijdje toch veel van hetzelfde, ook al duurt de film niet lang. Steeds dezelfde tegenstanders die omgelegd worden: na een tijdje heb je dat ook wel gezien en dan is het maar goed dat je zo'n varkenskop tegenkomt om je weer wakker te schudden.

2,5