Genre: Horror / Komedie
Releasedatum: 26 maart 2026
Bekijk via HBO Max
Plot They Will Kill You
"Let them try."
Een vrouw weet een baan als huishoudster te bemachtigen in Manhattan. De Virgil is het meest exclusieve gebouw van de stad, maar herbergt duistere geheimen. Niet iedereen die het gebouw betreedt weet de uitgang terug te vinden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op HBO Max
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 26 maart 2026 in de bioscoop (Warner Bros. Pictures)
Thorongil
Doet me veel denken aan Ready or not, maar dan in een gekleurd jasje.
Walter S.
Aardig maar wordt na een tijdje wel wat eentonig door de gekozen opzet. Verder vond ik het beeld niet echt scherp, beetje groezelig. Soms wat overacting ook. Kortom, niet slecht maar ook niet goed.
Ekmichel
Doet me veel denken aan Ready or not, maar dan in een gekleurd jasje.
TrebjE
Omg. Gister gezien in de unlimited night in Pathe. Wat een vreselijke film. Vreselijk!
Movieritch
Gister gezien in Pathé Unlimited night. Ja wel gejat van 'Ready or Not' maar heerlijk filmpje. Vooral niet te serieus nemen dan heb je anderhalf uur gore, humor en bizarre kills. Leuk om Patricia Arquette weer eens te zien.
HorrorFan007
Zojuist heeft mijn nieuwsgierigheid het gewonnen,
Toch gaan kijken en hij beviel mij echt.
Hij is heel creatief, heel veel gore en toch nog een leuk verhaaltje.
Fijn om met een grote bak popcorn te gaan kijken
*3.5
Jensvangoch
Misschien wel de heftigste film op basis van bloed en lichaamsdelen die ik ooit heb gezien.
Goeie film over een vrouw die een baan als huishoudster krijgt in een mysterieus gebouw. Een vermakelijke en goed opgebouwde horrorfilm met een een prima dosis humor (zonder dat deze in de weg staat). Lekker over de top geweld en een flink portie bloedvergieten. Het ziet er ook allemaal goed uit met mooi camerawerk hier en daar.
mrklm
Asia [Zazie Beetz] gaat aan het werk als schoonmaakster in een sinister hotel in Manhattan dat met rigide hand wordt geleid door Lily [Patricia Arquette]. Tot haar verbazing ontdekt ze dat haar jongere zus [Myha’la], die ze door een tragedie uit het oog verloor, daar ook werkt. En zoals de titel al verraadt, worden er verwoede pogingen gedaan om Asia uit de weg te ruimen. Heeft uiteraard te maken met een duivels complot. Mix van actie en splatter werkt niet, deels door Beetz’ gebrek aan ironie, deels door de te gekunstelde special effects. De humor is er op papier, maar Sokolov slaat de plank regelmatig mis.
mjk87 (moderator films)
De film begint heel duister en echt als horror maar verandert ineens wat toon en wordt veel luchtiger. Op zich wel geinig maar het werkt niet helemaal en ik vond de actie verder niet heel bijzonder. En daarmee wist de film me niet echt te boeien. Dat varken op het eind was nog wel geinig. 2,5*.
Vicksel82
Heerlijke amusante onzin.
Horrorfilm in de trend van een Tarantino film.
Leuk bioscoopavondje gehad !
mcdaktari
Dit lijkt me best wel een leuke film. Visueel ziet het er wel oke uit maar dat heeft deze Russische regisseur altijd, de kleuren springen er echt uit. Ik neem aan dat ze daar gewoon een bepaalde lens of filter voor gebruiken, zijn 2 vorige films zagen er ook goed uit. Het doet me denken aan de stijl van een regisseur waar de naam me zo niet van binnenschiet. Hij maakt iig best prima films.
mcdaktari
Wat een lekker onzin filmpje. Ik vind deze zeker zo leuk dan "Ready Or Not". Normaal gesproken hou ik niet zo van dit soort horrorfilms maar deze heeft me heel goed weten te amuseren, van begin tot einde. En al dat zuur gedoe van dat Kirill Sokolov de plank regelmatig mis slaat, daar moet je je niks van aantrekken. Gewoon verstand op nul en kijken, dan is het een heel vermakelijke film.
blurp194
Zonder enige twijfel de slechtste film van het jaar. En het is nog maar april.
Het hele idee is dermate onzinnig en vertelkundig laf dat het bij voorbaat elke denkbare spanning, verrassing of nieuwsgierigheid uit het plot slaat - na de eerste reveal van de idioterie een paar minuten in interesseert het meteen al niets meer hoe het afloopt of waarom. Serieus wat de f is de lol van een film met gore en splatter als iedereen onsterfelijk blijkt te zijn? Even spannend en interessant als je buren die een spelletje paintball met tomatensaus spelen.
Het enige vraagteken is vanaf dan nog welke draai de makers uit hun hoge hoed denken te toveren om er een eind aan te draaien - geen enkele beperking in de natuurkunde of logica die ze daarbij hindert. Maar zelfs dat duurt dan ook nog eens veel en veel te lang voor we die verlossing mogen beleven - en als het moment dan eindelijk daar is is het zo underwhelming dat je het nauwelijks door hebt dat de film voorbij is.
Serieus, in een wereld die al te veel gedomineerd wordt door Netflix en Amazon, kostenefficient bloed en spelen voor de massa is dit een nieuw dieptepunt. Kijk liever 89 minuten testbeeld, dat is leuker en leerzamer dan deze film.
Master Blaster
De film begon heel goed
Het had 1408 vibes maar helaas werd het na 20 minuten allemaal minder.
Glukkig was de sfeer aanwezig en werd er goed geacteerd
orbital
Tsja, soort van grindhouse filmpje, had zelfs door Quentin Tarantino zelf geproduceerd kunnen zijn. Maar behalve wat Japanse bloedfonteinen en ledematen heeft het niet veel om het lijf. De protagoniste is een soort zwarte bride uit Kill Bill en hakt er stevig op los, haar mimiek is echter niet heel grappig, al is het vaak zo bedoelt, niet iedereen heet Jackie Chan. Matig uiteindelijk.
rustugan
Film had best wel wat elementen die doen denken aan Kill Bill, maar dat niveau kan bij lange na niet aangetikt worden. Als je het verstand op 0 hebt is het best onderhoudend. Krappe voldoende.
mcdaktari
Ik heb het idee dat bepaalde mensen hier deze film te serieus nemen, en net doen alsof het bijna een misdrijf is om dit te kijken. Het lijkt me best vervelend wanneer je niet kunt genieten van films. Het moet gewoon met een korreltje zout genomen worden. Maar dan kan ik het nooit nalaten om de persoonlijke top10 te bekijken van diegene die het allemaal afkraken en bijna teveel wordt. Dat zou je voor de gein eens moeten doen, dan wordt alles meteen een stuk duidelijker. Het is nou eenmaal zo dat velen nog steeds niet begrijpen dat we allemaal een eigen smaak hebben, en wat voor bv mij een mooie film is voor iemand anders een klote film kan zijn.
Corcicus
Ik zou dit haast een meesterwerk durven noemen. Echt heel goed. Een mix van Kill Bill, Ready or not en Braindead, met een fantastische en flexibele Zazie Beetz die met overtuigende mimiek en gesticulaties volledig opgaat in haar rol. Editing was ook buitengewoon, inclusief die Charlie Chaplin-achtige versnellingen.
neighbourkiller
Pfffffff wat een rip of zeg van ready or not.gewoon veel van hetzelfde en verzin eens wat nieuws.moet er weer zo nodig een kleurling in want dat is humaan he in deze tijd.halve ster klaar en de vuilnisbak.
filmkul
Lekker maf horrorfilmpje. Het verhaal stelt niet heel veel voor, maar de uitwerking is best verrassend. De opbouw is sterk. De film begint wat duister met spanning en mysterie. Daarna barst.het geweld los, met de nodige humor vliegen de ledematen in het rond en vloeit het bloed rijkelijk. De humor is lekker absurd wat past bij het geheel. Het werken met korte flashbacks werkt ook goed en draagt bij aan het niveau van de film. Echt vernuftig wordt het niet, maar het tempo blijft lekker hoog en de film kijkt prima weg. Beetz zet een sterke rol neer. Vermakelijke onzin. 3.5/4.0
Ondanks het extreme bloedvergieten en een op zijn zachtst gezegd bizar plot is dit sporadisch een nogal futloze bedoening. Regisseur Kirill Sokolov (die met Why Don't You Just Die? een eveneens bloederig maar veel leuker werkje afleverde) lijkt hier een beetje buiten zijn comfort zone en valt te vaak terug op flauwe gimmicks en voorspelbaar in beeld gebrachte aktiescenes. Het is allemaal net niet gek en energiek genoeg om de benodigde indruk te maken. Maar ach, vermakelijk is de film dan toch weer wel.
Gerlof78
Prima over de top kan het nog meer nee film, met een leuk verhaal wel, veel bloody actie en een prima cast die zijn ding deed. Zeker een pluspunt is Zazie Beetz naast een leuke meid ook een badass, ook omdat ze weigerde om nep blote voeten schoenen wou aandoen maar echt op blote voeten deed das respect.
Collins
Het Amerikaanse filmdebuut van de Russische regisseur en schrijver Kirill Sokolov. De film die met de titel “They Will Kill You” al impliceert dat we hier niet met een slepend drama hebben te maken, maakt zijn implicatie waar. They Will Kill You is een film met een hoog tempo, veel brute actie, een hoge bodycount en veel dynamiek. Een film ook met een fijne sfeervolle setting en een prettig stel acteurs voor de invulling van de personages.
Als protagoniste Zazie Beetz het gebouw binnenstapt waar de film zich zal afspelen, bekruipt de kijker meteen een beklemmend gevoel. Een groot woonhuis midden in het drukke Manhattan dat een geïsoleerde indruk maakt. Een huis met veel verdiepingen, met lange gangen en veel kamers die door evenzovele deuren met grote sloten zijn afgesloten. Ook Lilly Woodhouse die de manager van het huis is en heel verdienstelijk door Patricia Arquette wordt gespeeld, draagt met haar vreemde gedrag bij aan het creëren van de beklemmende sfeer.
De introductie is kort. Erg lang hoeft de kijker vervolgens niet te wachten tot de actie losbarst. En erg lang hoeft de kijker vervolgens ook niet te wachten op het aha-moment. Daar waar andere films het mysterie veel langer laten sudderen, wordt het mysterie in deze film snel onthuld en dient het als startschot voor bijna continue actie. Je zou het weggeven van het mysterie als een sterk punt kunnen kwalificeren. De film hoeft nergens meer rekening mee te houden en kan heerlijk doordraven. Slachtoffers worden mishandeld, gestoken, beschoten, gespleten, onthoofd en wat maar nodig is om iemand op gruwelijke wijze uit te schakelen. Vanaf het moment dat het mysterie wordt ontbloot, bestaat de film uit een absurde, overdreven getoonzette, humoristische en met uitstekende actie gepaard gaande slachtpartij.
Als nadeel van de snelle onthulling van het mysterie zou je kunnen zeggen dat er verhaaltechnisch niet veel meer loskomt. Dat zou je kunnen zeggen en dat kan voor sommige kijkers inderdaad een zwak punt van de film zijn. Ik had er geen last van maar wentelde mij heerlijk in de bloedige hectiek die culmineerde in een grootse finale. De paar verhaaltechnische wendinkjes die en passant nog gebeuren en die niet al te moeilijk zijn te voorspellen, interesseerden me eigenlijk maar amper.
Een vergelijk met Ready or Not (2019) is snel gemaakt. Het scenario heeft zeker overeenkomsten. Twee belangrijke verschillen. In Ready or Not is het doelwit niet uitgerust met vechtvaardigheden. Het andere verschil is de actie. They Will Kill You presenteert minder verhaal en meer actiescènes die bovendien zeer dicht (bijna continu) opeenvolgen. Heerlijke actie en uitstekend in beeld gebracht. Zazie Beetz is als sexy vechtmachine een fijn middelpunt van de film, die verder nog baat heeft bij de aanwezigheid van met name een creepy Heather Graham en een volhardende Tom Felton. I Will Kill You is een heerlijke mix van bloedige actie, groteske humor en absurde gebeurtenissen. Genoten!