• 9.254.616 stemmen

Jurassic World: Rebirth (2025)

Sciencefiction / Actie | 134 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Geregisseerd door: Gareth Edwards

Met onder meer: Scarlett Johansson, Mahershala Ali en Jonathan Bailey

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Releasedatum: 3 juli 2025

Plot Jurassic World: Rebirth

"A new era is born."

Vijf jaar na de gebeurtenissen van 'Jurassic World: Dominion' is de ecologie van de planeet grotendeels onherbergzaam gebleken voor dinosauriërs. De overgebleven dinosauriërs leven in een geïsoleerde, equatoriale omgeving met een klimaat dat lijkt op dat waarin ze ooit floreerden. De drie meest kolossale wezens in die tropische biosfeer bezitten de sleutel tot een medicijn dat wonderbaarlijke levensreddende voordelen voor de mensheid kan opleveren.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

• 1990 berichten

Vanaf 3 juli 2025 in de bioscoop (Universal Pictures International Netherlands)

avatar van WB

WB

Oei oei, een Jurassic-film, en Scarlett Johansson. Slaapzakje voor de bioscoopdeur! Heerlijke trailer overigens!

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Ik zit nog te wachten op Jurassic World vs Xenomorph, en dat dan de Tyrannosaurussen het op gaan nemen tegen die griezel uit Alien.

avatar van clockwork72

clockwork72

WB schreef:

Vergeet de tissues ook niet!

avatar van schram101

schram101

clockwork72 schreef:

Vergeet de tissues ook niet!

Jij verwacht een tranentrekker?

avatar van ThomasOMalley

ThomasOMalley

Dit wordt weer zo'n verschrikkelijk slechte film in een reeks waarvan geen enkel vervolg het origineel heeft weten te evenaren maar die ik dan toch weer wil zien omdat-ie onderdeel is van die reeks en ik stiekem wel kan genieten van dit soort simpele dinosaurusfilms.

avatar van WB

WB

Ik verwacht ook zeker niet dat deze deel 1 overtreft. Dat is een klassieker, die niet te evenaren valt. Maar al sinds ik een klein jongetje was, heb ik een zwak voor dino's... en sinds Lost in Translation een zwak voor Johansson

avatar van The Oceanic Six

Ik ben niet erg onder de indruk. Het epische gevoel ontbreekt, net als een aansprekende cast.

Maar het zijn wel dino's en dus ga ik er zeker heen. Deze franchise heeft gewoon wat magisch voor me.

avatar van Kondoro

Kondoro

Ziet er opzich wel cool uit. Maar goed, dat is vaak zo met trailers.

avatar van mrkos

mrkos

Oeh, ik ben heel benieuwd hoe de mutant dinosaurus eruit gaat zien. Leuke trailer, ik heb er zin in!

avatar van De zonderling

De zonderling

Toen ik hoorde dat dit een soort reboot zou worden van de serie en David Koepp aan bord was, werd ik wel benieuwd. Nu zie ik deze trailer en kan ik niet anders concluderen dat het gewoon weer een inwisselbaar actie-cgi feest lijkt te gaan worden met een paar bekende poppetjes. Ah well, we gaan ‘m sowieso wel kijken want dino’s…

avatar van mcdaktari

mcdaktari

ThomasOMalley schreef:

Dus ja nu al 2 tot 3 sterren en je hoort het wel als ik 'm gezien heb.

Is dat niet jezelf tegenspreken?

avatar van ThomasOMalley

ThomasOMalley

mcdaktari schreef:

Is dat niet jezelf tegenspreken?

Ja, dat klopt ergens wel. Dit zijn van die typische films waarvan ik van tevoren weet dat ik ze niet geweldig ga vinden en toch gezien wil hebben. Dat is inderdaad een beetje tegenstrijdig! En ik zeg een beetje, want het zou eigenlijk pas echt tegenstrijdig zijn als ik zou beweren alleen geïnteresseerd te zijn in topfilms en probeer zoveel mogelijk vijfjes en zesjes te vermijden, maar dat is niet altijd het geval.

Wat ik alleen niet doe bij dit soort films is naderhand klagen over hoe slecht ik 'm vind, of hoe teleurgesteld ik ben. Ik weet vrij goed wat ik kan verwachten en ik neem genoegen met een krappe voldoende, en dat komt omdat ik ondanks mijn lage waardering meestal genoeg vermaak vind in films met bijvoorbeeld dinosaurussen. Ik heb hetzelfde met films van King Kong en Godzilla en ook bij actiefilms met Jason Statham.

Zo ga ik straks ook The Gorge kijken, zonder de verwachting te hebben dat-ie een plek op mijn top 10 van 2025 gaat komen. Realistische verwachtingen is key!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2072 stemmen

Ik dacht dat "World" net als "Park" een trilogie zou worden... Nu zijn we alweer bij het vierde "World" deel.

De eerste World was trouwens wel tof, maar vooral vanwege de nostalgia en vele verwijzingen naar de eerste Park.

Dit vierde deel ruikt naar totaal leegmelken, uitknijpen en uitwringen. Dat kan zelfs een A-lister als Johansson niet verbloemen.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2072 stemmen

Graaf Machine schreef:

Nouuuuu als je de trailert kijkt, zo rond 1:40 (lichtfakkel, "Come on!") dan zie je iets wat je misschien zal bevallen Op 1:50 nog eens...

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Captain Pervert schreef:

Ha, dan krijg ik er toch wel weer zin in, als ik dat zie.

avatar van Petina

Petina

ThomasOMalley schreef:

Dus ja nu al 2 tot 3 sterren en je hoort het wel als ik 'm gezien heb.

Ik zal ff geen stem geven voordat ik die film gezien heb...

avatar van geborenloser

geborenloser

2de trailer is een heel stuk beter dan de eerste trailer, heb er zin in.