• 9.375.149 stemmen

Jurassic World: Rebirth (2025)

Sciencefiction / Actie | 133 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Geregisseerd door: Gareth Edwards

Met onder meer: Scarlett Johansson, Mahershala Ali en Jonathan Bailey

Releasedatum: 3 juli 2025

Plot Jurassic World: Rebirth

"A new era is born."

Vijf jaar na de gebeurtenissen van 'Jurassic World: Dominion' is de ecologie van de planeet grotendeels onherbergzaam gebleken voor dinosauriërs. De overgebleven dinosauriërs leven in een geïsoleerde, equatoriale omgeving met een klimaat dat lijkt op dat waarin ze ooit floreerden. De drie meest kolossale wezens in die tropische biosfeer bezitten de sleutel tot een medicijn dat wonderbaarlijke levensreddende voordelen voor de mensheid kan opleveren.

avatar van WLWolfs

WLWolfs

Net gezien in de bioscoop. Ik vond het echt verassend goed weer. In tegenstelling tot de laatste films uit de reeks toonde deze film wel weer kracht en identiteit.

Prima mee vermaakt!

avatar van Actarus

Actarus

Te lang, maar best ok....Gewoon puur vermaak met een bak popcorn erbij...

Veel dino te zien in deze prent, ook veel gemuteerde...

Maar de T-Rex blijft top...de D-Rex daarentegen was maar een flop.....

avatar van rolfkunst

rolfkunst

Binnen een maand naar de streamingdiensten.. De producenten hadden zelf ook wel door dat ze het maximale wel uit de bioscoop hadden gehaald.
Een gedrocht van een film. De minste van allemaal. Waarom?
Volgens mij hadden ze na het monteren zoiets van, Hmm.. dit is wel een heel erg flinterdun verhaaltje. Laten we het wat meer diepgang nemen door een heel gezin er nog bij te doen

Absoluut geen diepgang in de personages. Alles zo oppervlakkig...
Een T-Rex die niet over een muurtje kan om de familie op te eten? Een paar acteurs worden zonder boe of bah uit de film gezet doordat ze opgegeten worden. Maar bij één wordt zo'n drama gemaakt met muziek en emoties, maar keert gewoon weer terug? Bah!

Als ze overboord springen van de boot zijn de shots zo rommelig. Je ziet overduidelijk dat de boot als ze op het punt staan te springen met zo'n 50 km/u vaart en als ze daadwerkelijk springen gaat ie niet harder dan 10 á 20 km/u. Hoe dan!

En dan die super predator. Het leek wel een baluga met 6 poten en tanden.. Wat een gedrocht! En let eens op het formaat van dat beest, dat wisselt zichtbaar tussen de scènes... Vreselijk. Ook die half vliegende dinos waren niet om aan te zien..

En oh ja, voor ik het vergeet, een grot waar duidelijk iets is gemaakt door mensen heel vroeger, maar verder geen woord erover? Hoe langer ik er over nadenk, hoe beroerder deze film wordt....

Nog maar een pluspuntje, de T-Rex was mooi gedaan.

avatar van stinissen

Vermakelijk zeker maar de magie is al even weg met als diepte punt de gemuteerde dinosauriërs.

Ondanks dit gegeven wel vermaakt maar het blijft een gemiste kans. Hoogte punt de kleine Dolores.

Karst schreef:

Best redelijk vermaakt. Ik vond de achtervolging per boot een mooie ode aan Jaws. Verder nog best een paar redelijke scènes maar wel wat te lang en veel te voorspelbaar.

Jurassic park films zijn meestal voorspelbaar. Je weet vanaf de eerste film al ongeveer wie er gaat sterven en wie niet. De vraag is alleen hoe. Blijkbaar worden vrouwen en kinderen altijd gespaard

avatar van ibendb

ibendb

Deze films bewijzen op verschillende manieren dat het geen goed idee is om kinderen mee te nemen naar een dino-eiland.

In de eerste Jurassic Park is het vooral vanwege de horror, hulpeloosheid en geweldige set-pieces.

In alle andere films die erop volgen is het geen goed idee omdat de schrijvers duidelijk niet weten wat te doen ermee en het gewoon een marteling is voor de kijkers.

De nieuwe Jurassic World-reeks bewees met Dominion dat het nieuwe concept volledig uitgebloed was. Er was zo veel wat we wilden zien in deze films die gewoon nooit tot stand zijn gekomen op film. In plaats daarvan werd er gefocust op oninteressante personages, nostalgie en van de pot gerukte plotelementen. Toen men Rebirth aankondigde was ik ook heel sceptisch maar met te toevoeging van Scarlett Johansson, Mahershala Ali en Jonathan Bailey keerde toch enige hoop terug.

Deze zevende film in de franchise is uiteindelijk niet het fiasco à la Dominion geworden. Men gaat opnieuw de meer avontuurlijke richting uit met een setting op een exotisch eiland en enkele nieuwe, gemuteerde dinosaurussen.

De structuur is zeer simpel: men zoekt iets, men gaat naar de locatie om dat iets te zoeken, locatie is gevaarlijk. Heel diepgaand is het niet maar op dit moment heb je gewoon niet meer nodig om een fijne avonturenfilm met dino's te maken. Je weet wat de inzet is, wat er moet gebeuren en je gaat mee met de rit. En daar slaagt de film goed in. Er zijn enkele enorm genietbare grote ontmoetingen met dino's in die mijn hart sneller deden slaan, deels uit nostalgie en deels vanwege de uitmuntende uitvoering.

Wat belemmert me dan om geen hogere score te geven? Dat ligt vooral bij personages en de talloze 'gelukkige toevalligheden' die ze meemaken. Ik snap dat men vrijheid moeten nemen met geloofwaardigheid maar hier werd het net wat teveel van het goede. De cast is opvallend klein voor een JW-film, wat zeer verfrissend werkt. Dan is het toch wel onbegrijpelijk zonde dat er niet meer mee werd gedaan. ScarJo, Bailey en Ali zijn van nature charismatisch dus zij kunnen wel nog weg met de zielloze personages. De aangespoelde familie, daarentegen, is werkelijk strontvervelend. Een vader zonder ruggengraat, een dochter met aandachtsproblemen en een andere dochter met een lief dat werkelijk het bloed vanonder de nagels haalt. Als kijker zit je voortdurend te hopen dat ze opgegeten worden maar zelfs dat genot wordt ons niet gegund door de schrijvers.

Het is een geniale keuze om de film op Kodak te schieten. Het zorgt voor een klassieke stijl met feilloze belichting en kleuren. Ook de compositie van de shots is een grote verbetering in vergelijking van de plastic look van de eerdere films. Gareth Edwards weet hoe hij een film esthetisch aantrekkelijk kan maken. Het is duidelijk de mooist ogende film van de moderne reeks.

Oh, en schijt aan die Disney-dino.

avatar van plumke

plumke

Heb er naar uitgekekn naar deze film , maar wat een teleurstelling alweer …. Op zich was concept best ok eindelijk terug op een eiland . Maar het verhaal was zeer zwak , en een verschrikkelijke cast …. En die D-rex lol precies alien . Het kijkt wel weg , maar ze zouden er beter mee stoppen … den enige jurassic world die goed was was de eerste .

avatar van quator

quator

Ik ben een groot liefhebber van Jurassic Park/World. Ik had echt uitgekeken naar deze Jurassic Park/World-film en heb er flink voor betaald om hem te huren. Nu weet ik waarom omdat er bijna geen hond naar ga kijken. Er zaten wel momenten in, maar die verdwenen volledig in de overvloed aan zwakke scènes. Ik heb hem zelfs drie keer moeten kijken, simpelweg omdat ik steeds in slaap viel. Voor mij voelde dit meer als een kindervoorstelling dan als een volwaardige Jurassic-film. Mocht je zelf ooit een film uitzoeken: sla deze gerust over. De stoelen in slaapstand geven je uiteindelijk alleen een slecht gevoel.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Deze nieuwe film in de Jurracic world franchise teert helaas op oud succes.

En heeft weinig vernieuwends waar je eigenlijk toch enigzins op hoopt.

De Cgi is ook een stuk minder kwalitatief als de voorgaande films uit deze franshise.

Je ziet veel dino's en de natuur animatie is, wat jammer is.

De cast speelt prima, maar dat alleen red niet deze film in zijn geheel.

En het kleine meisje speelde wel heel leuk, ook het kleine dinotje was schattig.

De D Rex oogde meer als een monster, dan als een Dino.

Ook de sfeer van de film, is een stuk minder, als de voorgaande films.

De film is wel vermakelijk en best leuk, maar nergens speciaal en de film stelt helaas enigzins teleur.

avatar van tommycool98

tommycool98

Prima film, duurde veel te lang voor mjj

avatar van alacer9

alacer9

Prima film, duurde mij te lang

avatar van Dvdberg

Dvdberg

Bijzonder slechte film.... het is dat ik hem kon streamen via prime video anders was het doodzonde van mijn geld geweest als ik hiervoor naar de bioscoop was gaan. Echt een bijzonder slechte film.

avatar van Wiel4711

Wiel4711

Gedrocht van een film, de kitsch straalde ervan af. Kan nog niet in de schaduw staan van de eerste film uit deze reeks.

avatar van Brabants

Brabants

Jurassic World: Rebirth komt toch vrij laat op gang en omdat de verhaallijn zo flinterdun is, denk je echt dat het een regelrechte flop gaat zijn. Toch wanneer de actie op gang komt weet het weer bijzonder goed te vermaken. Genoeg om er een voldoende uit te slepen.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Poeh dit was wel erg slecht.

Al die clichés, dat voorspelbare verhaallijntje en al die verzonnen nieuwe dino’s.. met als klap op de vuurpijl die D-Rex, wat lachwekkend.

avatar van hans blieb

hans blieb

eindelijk weer een behoorlijke film na al dat netflix geneuzel....prachtige beelden, goed verhaal en goede acteurs wel met de nodige cliche,s zoals oa een boef en zeikmuziek op het einde al goed...

avatar van thunderball

thunderball

Deze vorig weekend ontvangen en bekeken.

Ondanks de vele kritiek die ik hier en daar vernam vond ik het toch zeker een verbetering op de films van de laatste jaren. Eindelijk was het avontuurlijke gevoel weer terug en krijg je toch een erg leuke, spannende blockbuster voorgeschoteld, zonder enige pretenties, maar met goede SFX's en een vlot verteld verhaaltje.

De eerste helft van de film speelt zich voornamelijk op zee af en het is vrij duidelijk dat regisseur Edwards een enorme fan is van Spielbergs "Jaws" en is vermakelijk met een aantal spannende momenten. Tweede helft is dan op het eiland met allerlei dino's en dan is het avonturenfilm gevoel volledig terug en maakt dit voor mij toch wel de beste sequel sinds de originele trilogie en prachtige beelden ook van de natuur en de zee (al dan niet uit de computer getoverd).

Aanwezigheid van Jonansson in hoofdrol is zeker een plus. Schijnt dat zij al jaren heel graag een rol wilde in deze reeks en je kunt aan alles merken dat ze er dan ook echt zin in heeft. Ze wordt bijgestaan door een aantal goede acteurs in de overige rollen waarbij Ali vooral de sympathie genereerd en Friend zonder al te veel moeite de slechterik uitbeeld.

Vooraf had ik er niet heel veel van verwacht, dus voor mij was het echt een enorme meevaller en heb er van genoten. Enig minpuntje zijn dan wel de verzonnen gemuteerde Dino's, daarvoor in de plaats had ik toch veel liever echt bestaande beesten gehad, want ik kan mij niet voorstellen dat die allemaal al in de vorige films zijn gebruikt.

Een acht, ofwel 4 sterren.

avatar van Bijdevaate11

Bijdevaate11

Ik vond het lang best wel aardig, tot de laatste scenes toen de mutanten wel erg out of scope waren, had niets meer met dinosaurussen te maken....

avatar van blackwolves

blackwolves

weer grote beestjes in een nieuwe film uit de reeks films over Dinosarussen begon ooit lang geleden op een eiland

de geboorte van iets dat reeds eeuwen lang is uitgestorven de film was een groot success en een grote hit daarna kwam er een vervolg en net als altijd moet de ene proberen nog beter te doen dan de vorige en de film bleven maar komen er kwam geen einde aan maar wat de eerste leuk was voor iedereen begon de vervolgen niet meer geschikt voor iedereen zeker niet voor de kinderen.de inhoud zoals altijd gewoon dat je weet dat er van de groepen die er gaan ze niet allemaal overleven de films zijn eens leuk om naar te kijken en natuurlijk zit er wel wat spanning in wat de grote beestjes zijn niet al te vriendelijk en we kennen ze wel uit de andere films en hier ook weer kleine kinderen die denken dat het hondjes zijn gelukkig loopt het nog wel deze keer goed af met dat kind die het jong heeft mee genome. weer een wie weet een nieuw verhaal dat die kleine opgroeit en de problemen beginnen zoals meestal wel het geval is. dus niet beter of slechter dan anderen

avatar van Rodger

Rodger

Niet verkeerd maar wel weer het zelfde als alle vorige films.

De special effecten zijn wel ok..

dit is zo’n film die gewoon moet zien en dan klaar .

3.0 ***

avatar van Robonus

Robonus

Tja, halverwege de film dacht ik eens, laat ik op MovieMeter kijken wat anderen er van vinden. Zat ik perongeluk de reviews van Jurassic Reborn (score 0.8*) te lezen maar wat mij betreft gelden die comments ook wel voor deze film. Net alsof je naar een parodie zit te kijken met alleen maar karikaturen. Geen enkele keuze van de hoofdrolspelers lijkt logisch.

avatar van Boneka

Boneka

Bert Bertels schreef:

Invincible (Golden Eye)

avatar van Boneka

Boneka

Toch wel weer een pareltje om te zien. Ben sowieso een groot liefhebber van mooi natuurschoon (Thailand/India) dus ik kwam vanavond aan me trekken op een geweldige 4k transfer en dito Dolby Atmos. Fijne muziek ook. Film komt pas echt tot leven op het eiland. Leuk vond ik de twee verhalen van een familie die ook aanspoelde na gered te zijn door het onderzoeksteam dat jawel bloed moest verzamelen om hartpatiënten te helpen. Niet origineel gevonden maar ze moesten wat verzinnen. Natuurlijk zit er ook een leuk klein dinootje in (Dolores) om de boel op te vrolijken. Minder vond ik ook de onwijs grote muto dino. Beetje afbreuk van de rest. Hoogtepunten vond ik de prachtige dino's die verliefd waren en het ei-nest in de rotsen. Fantastisch mooi gemaakt. Afijn je kunt er alles van zeggen ik heb me weer heerlijk vermaakt!

Film 4,0

Beeld 4K 5,0

Geluid 5,0

avatar van Mikemans

Mikemans

Oei, net zo pijnlijk als Superman dit jaar.

avatar van DDT

DDT

plumke schreef:

Deze film is niet uit de Jurassic reeks , deze is apart , das een bedrijf die rechten opkoopt van bestaande films en dan flut versies maakt

avatar van wouds601

wouds601

Deze kijkt ondanks 2 uur+ toch wel aardig wel. Ja het is allemaal voorspelbaar met wat bad guys en zo'n hopeloze familie erbij maar er waren zeker goede actiescenes bij en het zag er allemaal goed uit. Die gemuteerde dingen aan het eind hadden niet gehoeven en je weet idd vanaf de eerste 10 minuten wie het niet of wel red aan het einde.

Maar al met al zeker een voldoende. 3,0*.

avatar van Thomas83

Thomas83

Dat had slechter gekund. Ik heb er zowaar geen spijt van dat ik deze film toch niet heb overgeslagen. De keuze om het bij een simpel verhaal te houden pakt goed uit in de handen van Edwards, die een visueel aantrekkelijke film met goede actiescènes (maar niet al te spannend) en mooie CGI en locaties aflevert. Ook blij dat er nieuwe personages zijn, ook al zijn ze vaak irritante karikaturen waarvan je precies weet wie er in welke volgorde zal sterven. Om nog maar te zwijgen van de pogingen tot humor en de stompzinnige beslissingen die ze nemen.

Het blijft natuurlijk wel een vervolg met weinig bestaansrecht die hetzelfde doet als de originele film maar daar nooit aan kan tippen. In elk geval is de film geen moment saai en zit het tempo er altijd goed in. De dinosaurussen komen wat te veel in beeld maar zijn net wat meer dan alleen maar bloeddorstige monsters. Alleen dat gedoe met gemuteerde dino's en dino's die onder de mensen leven en geen indruk meer weten te maken is echt stompzinnig. Dat is gelukkig alleen een vrij kort opzetje tot het avontuur. De lat ligt laag, maar ik vind deze film denk ik zelfs het beste vervolg. De sluikreclame is overigens lachwekkend opdringerig in deze film.

avatar van ChantalParis

ChantalParis

De magie en de verwondering van de eerste twee Jurassic films kan nooit meer geëvenaard worden.

Toch vond ik deze Rebirth best wel een vermakelijke film. Het plot stelt niet veel voor, maar de spectaculaire scenes en de acteurs maken veel goed.

avatar van Basto

Basto

• 11943 berichten

Het begint als een relatief standaard avonturenfilm waarin een team wetenschappers richting een dinosaurusgebied trekt. Helaas wordt al vrij snel een gezin geïntroduceerd, waardoor het verhaal onnodig wordt opgerekt. Het duurt dan ook bijna een uur voordat er sprake is van echte dino-actie. En wanneer die eindelijk komt, doet die sterk denken aan een low-budgetvariant van Avatar: The Way of Water. Alles blijft nog wat tam.

Eenmaal op land wordt het beter, met een paar fijne predators die voor de nodige actie en zelfs wat bloedvergieten zorgen. Wat dat betreft vind ik de Jurassic World-reeks sterker dan de eerste drie delen, die mij allemaal te braaf waren.

Uiteindelijk kijkt elke dino-film wel lekker weg, maar echt bijzonder is het allemaal niet. Ook Scarlett Johansson komt niet goed uit de verf. Haar salaris hadden ze beter kunnen besteden aan betere CGI.

Maar ach, heb me wel vermaakt.