• 9.374.123 stemmen

Met onder meer: Ana de Armas, Anjelica Huston en Gabriel Byrne

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 juni 2025

Plot Ballerina

"Vengeance has a new face."

Eve Macarro is nog maar een jong meisje als haar vader vermoord wordt door een groep huurmoordenaars. De ballerina wordt kort daarop benaderd door de Ruska Roma, een machtige criminele organisatie. Zij besluiten haar op te leiden tot een huurmoordenares met gebruikmaking van hun eigen specifieke tradities. Met haar nieuwe vaardigheden is Eve van plan wraak te nemen op de moordenaars van haar vader.

avatar van horizons

horizons

Beter dan de laatste John Wick.

avatar van dimi303

dimi303

Spin-off van de Wick Franchise, profiteert deze mee van het succes?

Ballerina - Fast Forward review

avatar van Basto

Basto

• 11938 berichten

Ik hou wel van de vormgeving van het John Wick-universum, en deze Ballerina ziet er ook erg gelikt uit — zeker in 4K.

Het verhaal stelt gelukkig niet zo veel voor, en we worden getrakteerd op een aantal fijne actiescènes. Ergens deden de gevechten me denken aan Jackie Chan, want iedere keer staat er een ander attribuut centraal waarmee op creatieve wijze wordt gevochten. Het mist wel de humor en de virtuositeit.

Overigens kun je je vrij makkelijk ergeren aan de geloofwaardigheid ervan, want De Armas heeft totaal niet het postuur of de spieren om een geloofwaardige vechtersbaas te zijn. Gelukkig had ik daar zelf geen last van — ik heb me er prima mee vermaakt. Helaas is de film met ruim twee uur wel te lang; een halfuurtje korter had de film een betere herzieningswaarde gegeven. Jammer, want de gevechten met de vlammenwerper en handgranaten waren echt wel tof.

3,5

avatar van thunderball

thunderball

Deze een paar weken geleden aangeschaft en bekeken.

Aardige en bij vlagen originele actie film afkomstig van de wereld van John Wick met een goede De Armas in hoofdrol, die echter niet altijd de echt overtuigende skills bezit van een Reeves (maar wél beter acteert).

Eerste helft van film is verassend doorsnee, want we krijgen het traditionele begin te zien waarbij hoofdpersoon wordt opgeleid en haar eerste opdracht moet vervullen. Dit is niet echt beter dan de gemiddelde Besson productie (Anna, Lucy, Colombiana, allen variaties op zijn eigen (semi-)klassieker La Femme Nikita), maar tweede helft is stukken beter wanneer we belanden in dorpje in de besneeuwde bergen en we vechtscènes krijgen met handgranaten en zelfs een heus duel met twee vlammenwerpers, iets wat ik in ieder geval nog nooit eerder had gezien. Ook is er een treffen met een oude bekende, hoewel dat uiteindelijk een teleurstellend doorsnee gevecht opleverde.

Over het algemeen is dit een vermakelijke, doch ietwat te lange actie prent geworden met een leuke oogverblindende hoofdrolspeelster.

Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van Rubie2208

Rubie2208

pfff . vond deel 1 van john wick top . daarna vond ik het met de film steeds minder worden, omdat het steeds hetzelfde idee was en de nieuwigheid eraf was . ik dacht even deze te proberen, maar na een uur verveelde ik me rot . zelfde bombarie , een hoop geschreeuw en geschiet met een totaal oninteressant verhaal vond ik zelf . ik hield het niet meer wakker . ana de armas is een topper als acteur , maar dit was het niet voor mij.

avatar van DiDa

DiDa

Heerlijke vette actiefilm! Alles is dik aangezet en de film weet wat het wil zijn. Mooie choreografie en De Armas is overtuigend.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Ik ben wel een John Wick fan en ook met deze film wel weer vermaakt. Uiteraard is het allemaal over the top en wat voorspelbaar maar heerlijke actie en De Armas doet het goed eerlijk is eerlijk. Met die vlammenwerper duurt het net iets te lang maar goed...

avatar van Corran

Corran

Net zoals de latere delen van de Wick-reeks is 't ook hier een computergame. De heldin vecht tegen een hoop anonieme handlangers, die vaak braaf staan te wachten tot het hun beurt is om neergeslagen of neergeschoten te worden, om dan te vechten tegen een iets moeilijkere end-of-level boss. Heldin krijgt info over een nieuwe locatie en hup, de volgende level.

Verder geen probleem met vrouwelijke actiehelden of badasses, maar stop dan eens met steeds van die frèle mini-vrouwtjes te casten in die rollen. Het is niet geloofwaardig. Er is reden voor dat de mannelijke equivalenten door The Rock, Cena of Statham worden gespeeld en niet door Chalamet of Cumberbatch.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Dit verhaal heben we vaker gezien.
Vader vermoord. Kind opgeleid tot moordmachine en wraak.
Zelfs op een heel dorp , genoeg actie meer niet.