Genre: Actie / Thriller
Beleef deze film nu bij Pathé! TIP
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Vanaf 20 juni in 99 bioscopen
Plot Ballerina
"Vengeance has a new face."
Eve Macarro is nog maar een jonge vrouw als haar vader vermoord wordt door een groep huurmoordenaars. De ballerina wordt kort daarop benaderd door de Ruska Roma, een machtige criminele organisatie. Zij besluiten haar op te leiden tot een huurmoordenares met gebruikmaking van hun eigen specifieke tradities. Met haar nieuwe vaardigheden is Eve van plan wraak te nemen op de moordenaars van haar vader.
Eve Macarro
The Chancellor
Dex

Jotil (crew bioscoopreleases)
- 1990 berichten
Vanaf 5 juni 2025 in de bioscoop (Independent Films)

Klinkt als de zoveelste meisjeswees wordt door boze criminelen en spionnen opgeleid tot moordmachine. Boring.

Filmkriebel
Een John Wick spinoff maar heeft dit van dicht of van ver ook iets te maken met Ballerina (Film, 2023) ?

Duke Nukem
- 1910 stemmen
Jane Wick, een spin-off serie in de maak meeheulend op het succes van de John Wick franchise. Een klein meisje dat grote boosdoeners zonder problemen kan overmeesteren, moet kunnen in deze tijd. Wel altijd leuk natuurlijk om de mooie Ana de Armas te zien kartwielen en kerels in het kruis te kicken.

Freakje554
Gisteren al in exclusieve première mogen bekijken.
Ana de Armas wat een vrouw. Dit heeft ze echt wel schitterend gedaan!!
Stevige actie zoals we gewoon zijn van John Wick films.
Eindelijk eens een goeie spin-off film die echt overtuigd.
Gewoon gaan bekijken deze film, echt genieten!!

HearHear
Opnieuw een leuke film om naar te kijken.
Past heel goed bij de reeks van John Wick.
Een klein beetje anders, maar de stijl van de actie scenes blijft trouw aan John Wick.
De actie scene op het einde vind ik echt bangelijk gemaakt, zeer mooi.
Goeie spin-off film met een zeer sterke Ana de Armas

Thorongil
Had hier toch iets meer van verwacht. Was zeker een van de films waar ik het meest naar uitkeek dit jaar. Er zitten een aantal leuke actiescènes in en Ana doet haar best in de rol van Eve. Maar het verhaal is toch niet bijster interessant of goed uitgewerkt. De John Wick films zijn een pak beter.

Richardus
- 2030 berichten
Niet de impact van de JW films. De actie is zelden zo strak of indrukwekkend. Men probeert (te) duidelijk de verrassende humor erin te krijgen maar slaagt er slechts enkele keren in. En ik vond De Armas niet sterk in deze rol. Nee, dit had van mij niet gehoeven. Het leukste is de toevoeging aan, uitbreiding van, het JW universum. Die blijft boeiend en sfeervol.
Naar boven afgerond, toch wel degelijk vermaak, en de lat lag en ligt hoog.

Demeter
Een ‘style over substance’ film. Voor het verhaal moet je niet gaan, net zoals bij de John Wick films. Als je daar overheen kan stappen, is het genieten van de non-stop actiescènes, de mooie beelden en choreografie. De vechtscènes zijn bruut en creatief. Deze doet niet onder voor de John Wick films.

Y&T
Wist niet wat te verwachten maar wat een geweldige film, knetterharde actie, visueel een plaatje, heerlijke soundtrack en John heeft een heerlijke tegenspeelster…wat n kanjer

IH88
Heerlijke film. Wist ook niet wat ik kon verwachten van deze film (buiten veel actie en Ana natuurlijk), maar mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Een paar weken geleden heb ik John WIck 4 nog gezien op Netflix, en wat mij vooral opvalt is hoe divers en veelzijdig de actiescenes zijn in Ballerina. Misschien blasfemie, maar ik heb meer genoten van de actie in deze film dan in JW 4. Reeves die met zijn colbert voor zijn gezicht loopt om kogels op te vangen gaat op een gegeven moment ook vervelen. In Ballerina vallen vooral twee actiescenes op rond handgranaten en een vlammenwerper. Origineel en fantastisch gedaan. De Armas overtuigt ook als wraakengel met een hoge pijngrens. Geen Baba Yaga, maar Reeves heeft dan ook een unieke uitstraling.

Ballerina is een spinoff van John Wick, maar gelukkig voelt het niet als een verloren aanhangsel. De originele makers, de aankleding, de stijl, de feeling en zelfs een deel van de cast zit hier ook in. Zo zit je meteen terug in de wereld van de John Wick. Daarmee doet deze film het alvast beter dan de serie The Continental. Uiteraard is de verrassing van de originele John Wick weg, maar dat kan je evengoed van de sequels zeggen. Als je houdt van de franchise, zal je hier ook van genieten. Ana de Armas schittert in de titelrol. Ik moest even terugdenken aan haar rol als CIA-agenta Paloma in de Bondfilm No time to die, 1 van de leukere personages uit de hele franchise.
Er zit genoeg spanning in de film, de actie is geweldig en de hele aankleding zit goed. Met enkele originele scènes die zeker blijven hangen. Iets te weinig verrassing en het verhaal mocht wat beter. Maar verder 1 van de betere delen uit deze franchise, al blijft het origineel nog steeds onevenaarbaar.

mjk87 (moderator films)
Voor mij beter dan alle John Wick-films. Ja, die films zien er echt wel veel mooier uit. Maar ik beschouw ze als dansfilms waarin het draait om beelden en choreografie en waarbij de actie minder spetterend is. Op een bepaalde manier best leuk maar vaak ook wat saai, zeker omdat Wick alles simpel overwint. Ballerina ziet er aardig uit maar duidelijk minder maar deze film is wel rauwer en harder en daarmee een toffere actiefilm. Ook enkele leuke locaties (dat Zuid-Duitse restaurant) en veel wisselingen in soorten actie waardoor de film op dat vlak boeiend blijft. En vooral het sounddesign is op momenten waanzinnig; de doffe dreunen van explosies en zware geweren klinken echt geweldig.
Inhoudelijk totaal oninteressant verder en De Armas is een fijne vrouw om te zien maar hier ook wat kleurloos als lead (al redt ze zich wel) dus een echte topscore ontbreekt wel maar dit is verder uitstekend bioscoopvermaak. 3,5*.

Goeie film waarin een meisje, na de dood van haar vader,, wordt opgeleid tot zowel ballerina als huurmoordenaar. Een simpel wraak verhaal, maar meer heeft deze spin-off die zich afspeelt binnen het John Wick-universum niet nodig. De film sluit ook naadloos aan binnen deze franchise. Stijlvol in beeld gebracht en goeie vecht-scenes (de finale met de vlammenwerper vond ik het best). Met gemak 3.5 sterren.

Partyboooi
Leuk filmpje gelinked aan de John Wick film. Actie ziet er top uit, verhaal is karig. Non stop actie eigenlijk, dus voor de liefhebber een must see lijkt me zo, ikzelf ben geen super actie liefhebber. Neemt niet weg dat film goed weg kijkt omdat je continu in de actie zit.
Dikke 3*

Afgelopen weekend in de bios gezien en het is een vermakelijke John Wick spin-off dat een prima toevoeging aan deze wereld is. Ook hier huurmoordenaars, het Continental hotel en zelfs John Wick zelf met een grotere bijrol dan gedacht. Ik was benieuwd of Ana de Armas een hele film kon dragen, maar dat antwoord is gelukkig ja. Ze is mooi, verleidelijk en best wel bad ass zonder dat het geforceerd is. Al heeft ze in de film op zich wel een paar momenten dat ze eigenlijk verslagen is, waarna de bad guys het nalaten haar makkelijk te doden. De film doet niks bijzonders, maar doet dit wel leuk en volgt ook een redelijk bekend patroon met een flashback naar de kinderversie van Eve, waarna ze haar gevechtstraining ziet en uiteindelijk de volwassen versie van de Armas die los kan gaan.
Eigenlijk is alles wel te voorspellen, maar de actie is leuk genoeg en de locaties ook dat ik de voorspelbaarheid wel kon vergeten. Wel had de film van mij nog wat grover gemogen en had de film pas in de eindfase echt creatieve kills en opvallende camerastandpunten, denk aan het gevecht met de schaatsen of de vlammenwerpers. John Wick heeft in z'n eigen films een hoger niveau nog aangetikt, maar voor Ballerina kan je zeker wel een bioscoopkaartje halen.

mrklm
Spin-off van de John Wick-franchise waarin de actie net iets minder snel en spectaculair is, met een onnodig(e) lange proloog en teveel uitleg. Ama de Armas. Tien jaar na Knock Knock neemt Ana de Armas het stokje (min of meer) over van Keanu Reeves als een meisje dat op jonge leeftijd haar ouders en haar zus verliest en onder hoede van The Director’[Anjelica Huston] opgroeit als lid van de Ruska-Roma die mensen juist beschermt tegen huurlingen. Ze krijgt kans om zich te wreken op The Chancellor [Gabriel Byrne] in een soort Alpendorpje als ze opdracht krijgt een meisje [Ava Joyce McCarthy] te beschermen. Afgezien van een gevecht in een café (met mogelijk een knipoog naar Marlène Dietrich en Una Merkel in Destry Rides Again) en een duel met vlammenwerpers is dit meer van hetzelfde, maar van net iets minder niveau. Dat Reeves zelf ook nog even op komt draven, bevestigt dat gevoel alleen maar.

Shadowed
Stijlvolle actiefilm met een goede afloop na het chaotische productieproces. Het is per bron onduidelijk of regisseur Len Wiseman of Chad Stahelski de grootste invloed hebben gehad qua leiding, maar Ballerina komt er beter tussenuit dan de John Wick-films. Ana de Armas is dan ook aanzienlijk overtuigender dan Keanu Reeves in de hoofdrol en de film kent grotendeels interessantere locaties. Alhoewel het verhaal in de eerste helft nog een beetje op gang moet komen, loopt de tweede helft daarentegen over van fijne en stilistische geweldsdelicten die elkaar erg lekker opvolgen. Het maakt dat Ballerina een feestje is om te volgen en voortdurend wel een manier vindt om de kijker geboeid te houden. Erg veel voegt dit hoofdstuk niet toe aan het bestaande universum, maar aangezien het altijd meer om wereldschepping dan inhoud ging maakt dat weinig uit.

Gulio#7
Echt verschrikkelijk, zijn halverwege de bios uitgelopen. Was achteraf niet in de mood. Flinterdun verhaal en allemaal zo voorspelbaar. Creativiteit is ver te zoeken.

Gish
Never a dull moment, maar zelf prefereer ik toch de 2023 versie van Chun Hyun Lee. Zelfde geweld, beter gedoseerd, maar ook meer emotie, meer hart en een betere hoofdrolspeelster. En hoewel het verhaal sterk afwijkt, ook spannender, want ja, het is allemaal stijlvol en strak, maar ook wat “bloedeloos”, nou ja jullie weten wat ik daarmee bedoel.

schram101
Als groot fan van de franchise stond deze bioscooprelease natuurlijk met rood omcirkeld in de agenda. Hoewel spin-offs het zelden halen bij de originelen leek dit niet teleur te gaan stellen. En dan nog met de bloedmooie De Armas in de hoofdrol. Wat wil je nog meer.
De proloog had iets korter gemogen wat mij betreft maar als we uiteindelijk los zijn gaat het ook los. Een bodycount bijhouden is doelloos want ook in Ballerina vallen ze bij bosjes. Het is niet verassend allemaal net wat minder dan de films met de Baba Yaga in de hoofdrol; maar nog steeds erg vermakelijk. De soundtrack, de actie, de Continental en Wick zelf. Als fan kom je wel aan je trekken. En net als het messengevecht in Part 2 of de achtervolging te paard in Parabellum heeft ook deze prent een epische actiescène met een vlammenwerper! Jammer dat hij al in de trailer werd weggegeven.
Social media
- Registreer |