• 9.378.603 stemmen

Met onder meer: Ana de Armas, Anjelica Huston en Gabriel Byrne

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 juni 2025

Plot Ballerina

"Vengeance has a new face."

Eve Macarro is nog maar een jong meisje als haar vader vermoord wordt door een groep huurmoordenaars. De ballerina wordt kort daarop benaderd door de Ruska Roma, een machtige criminele organisatie. Zij besluiten haar op te leiden tot een huurmoordenares met gebruikmaking van hun eigen specifieke tradities. Met haar nieuwe vaardigheden is Eve van plan wraak te nemen op de moordenaars van haar vader.

avatar van Freakje554

Freakje554

Gisteren al in exclusieve première mogen bekijken.

Ana de Armas wat een vrouw. Dit heeft ze echt wel schitterend gedaan!!

Stevige actie zoals we gewoon zijn van John Wick films.

Eindelijk eens een goeie spin-off film die echt overtuigd.

Gewoon gaan bekijken deze film, echt genieten!!

avatar van HearHear

HearHear

Opnieuw een leuke film om naar te kijken.

Past heel goed bij de reeks van John Wick.

Een klein beetje anders, maar de stijl van de actie scenes blijft trouw aan John Wick.

De actie scene op het einde vind ik echt bangelijk gemaakt, zeer mooi.

Goeie spin-off film met een zeer sterke Ana de Armas

avatar van Demeter

Demeter

Een ‘style over substance’ film. Voor het verhaal moet je niet gaan, net zoals bij de John Wick films. Als je daar overheen kan stappen, is het genieten van de non-stop actiescènes, de mooie beelden en choreografie. De vechtscènes zijn bruut en creatief. Deze doet niet onder voor de John Wick films.

avatar van Film Pegasus

Ballerina is een spinoff van John Wick, maar gelukkig voelt het niet als een verloren aanhangsel. De originele makers, de aankleding, de stijl, de feeling en zelfs een deel van de cast zit hier ook in. Zo zit je meteen terug in de wereld van de John Wick. Daarmee doet deze film het alvast beter dan de serie The Continental. Uiteraard is de verrassing van de originele John Wick weg, maar dat kan je evengoed van de sequels zeggen. Als je houdt van de franchise, zal je hier ook van genieten. Ana de Armas schittert in de titelrol. Ik moest even terugdenken aan haar rol als CIA-agenta Paloma in de Bondfilm No time to die, 1 van de leukere personages uit de hele franchise.

Er zit genoeg spanning in de film, de actie is geweldig en de hele aankleding zit goed. Met enkele originele scènes die zeker blijven hangen. Iets te weinig verrassing en het verhaal mocht wat beter. Maar verder 1 van de betere delen uit deze franchise, al blijft het origineel nog steeds onevenaarbaar.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Voor mij beter dan alle John Wick-films. Ja, die films zien er echt wel veel mooier uit. Maar ik beschouw ze als dansfilms waarin het draait om beelden en choreografie en waarbij de actie minder spetterend is. Op een bepaalde manier best leuk maar vaak ook wat saai, zeker omdat Wick alles simpel overwint. Ballerina ziet er aardig uit maar duidelijk minder maar deze film is wel rauwer en harder en daarmee een toffere actiefilm. Ook enkele leuke locaties (dat Zuid-Duitse restaurant) en veel wisselingen in soorten actie waardoor de film op dat vlak boeiend blijft. En vooral het sounddesign is op momenten waanzinnig; de doffe dreunen van explosies en zware geweren klinken echt geweldig.

Inhoudelijk totaal oninteressant verder en De Armas is een fijne vrouw om te zien maar hier ook wat kleurloos als lead (al redt ze zich wel) dus een echte topscore ontbreekt wel maar dit is verder uitstekend bioscoopvermaak. 3,5*.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een meisje, na de dood van haar vader,, wordt opgeleid tot zowel ballerina als huurmoordenaar. Een simpel wraak verhaal, maar meer heeft deze spin-off die zich afspeelt binnen het John Wick-universum niet nodig. De film sluit ook naadloos aan binnen deze franchise. Stijlvol in beeld gebracht en goeie vecht-scenes (de finale met de vlammenwerper vond ik het best). Met gemak 3.5 sterren.

avatar van The Oceanic Six

Afgelopen weekend in de bios gezien en het is een vermakelijke John Wick spin-off dat een prima toevoeging aan deze wereld is. Ook hier huurmoordenaars, het Continental hotel en zelfs John Wick zelf met een grotere bijrol dan gedacht. Ik was benieuwd of Ana de Armas een hele film kon dragen, maar dat antwoord is gelukkig ja. Ze is mooi, verleidelijk en best wel bad ass zonder dat het geforceerd is. Al heeft ze in de film op zich wel een paar momenten dat ze eigenlijk verslagen is, waarna de bad guys het nalaten haar makkelijk te doden. De film doet niks bijzonders, maar doet dit wel leuk en volgt ook een redelijk bekend patroon met een flashback naar de kinderversie van Eve, waarna ze haar gevechtstraining ziet en uiteindelijk de volwassen versie van de Armas die los kan gaan.

Eigenlijk is alles wel te voorspellen, maar de actie is leuk genoeg en de locaties ook dat ik de voorspelbaarheid wel kon vergeten. Wel had de film van mij nog wat grover gemogen en had de film pas in de eindfase echt creatieve kills en opvallende camerastandpunten, denk aan het gevecht met de schaatsen of de vlammenwerpers. John Wick heeft in z'n eigen films een hoger niveau nog aangetikt, maar voor Ballerina kan je zeker wel een bioscoopkaartje halen.

avatar van mrklm

mrklm

Spin-off van de John Wick-franchise waarin de actie net iets minder snel en spectaculair is, met een onnodig(e) lange proloog en teveel uitleg. Ama de Armas. Tien jaar na Knock Knock neemt Ana de Armas het stokje (min of meer) over van Keanu Reeves als een meisje dat op jonge leeftijd haar ouders en haar zus verliest en onder hoede van The Director’[Anjelica Huston] opgroeit als lid van de Ruska-Roma die mensen juist beschermt tegen huurlingen. Ze krijgt kans om zich te wreken op The Chancellor [Gabriel Byrne] in een soort Alpendorpje als ze opdracht krijgt een meisje [Ava Joyce McCarthy] te beschermen. Afgezien van een gevecht in een café (met mogelijk een knipoog naar Marlène Dietrich en Una Merkel in Destry Rides Again) en een duel met vlammenwerpers is dit meer van hetzelfde, maar van net iets minder niveau. Dat Reeves zelf ook nog even op komt draven, bevestigt dat gevoel alleen maar.

avatar van Shadowed

Shadowed

Stijlvolle actiefilm met een goede afloop na het chaotische productieproces. Het is per bron onduidelijk of regisseur Len Wiseman of Chad Stahelski de grootste invloed hebben gehad qua leiding, maar Ballerina komt er beter tussenuit dan de John Wick-films. Ana de Armas is dan ook aanzienlijk overtuigender dan Keanu Reeves in de hoofdrol en de film kent grotendeels interessantere locaties. Alhoewel het verhaal in de eerste helft nog een beetje op gang moet komen, loopt de tweede helft daarentegen over van fijne en stilistische geweldsdelicten die elkaar erg lekker opvolgen. Het maakt dat Ballerina een feestje is om te volgen en voortdurend wel een manier vindt om de kijker geboeid te houden. Erg veel voegt dit hoofdstuk niet toe aan het bestaande universum, maar aangezien het altijd meer om wereldschepping dan inhoud ging maakt dat weinig uit.

avatar van schram101

schram101

Als groot fan van de franchise stond deze bioscooprelease natuurlijk met rood omcirkeld in de agenda. Hoewel spin-offs het zelden halen bij de originelen leek dit niet teleur te gaan stellen. En dan nog met de bloedmooie De Armas in de hoofdrol. Wat wil je nog meer.

De proloog had iets korter gemogen wat mij betreft maar als we uiteindelijk los zijn gaat het ook los. Een bodycount bijhouden is doelloos want ook in Ballerina vallen ze bij bosjes. Het is niet verassend allemaal net wat minder dan de films met de Baba Yaga in de hoofdrol; maar nog steeds erg vermakelijk. De soundtrack, de actie, de Continental en Wick zelf. Als fan kom je wel aan je trekken. En net als het messengevecht in Part 2 of de achtervolging te paard in Parabellum heeft ook deze prent een epische actiescène met een vlammenwerper! Jammer dat hij al in de trailer werd weggegeven.

avatar van Neder0001

Neder0001

Lachwekkend, weer een "blockbuster" op de automatische piloot. Een zielig verhaaltje over een jong meisje waarvan haar vader vermoord wordt waarna ze wraak neemt. Ana De Armas overtuigt totaal niet in deze rol en de vele clichés vliegen je weer om de oren. Ana De Armas is onstopbaar. Hoewel een enkele tegenstander de mogelijkheid heeft haar uit te schakelen doet deze dat om een of andere onduidelijke reden niet. Alles volgens het boekje. Je weet eigenlijk na de eerste 20 - 30 minuten wel hoe de film zal gaan verlopen. Het wordt nergens spannend, nergens verrassend. Gewoon dertien in een dozijn pulp. Ik kijk tegenwoordig liever naar B-films. Die proberen tenminste nog origineel te zijn.

avatar van eltorro

eltorro

Heerlijke actie film! Als ik de John Wick films niet had gezien had deze film sowieso 4/4,5 sterren gekregen. Maar John Wick heeft de lat te hoog gelegd voor de moderne actie films. Dat terzijde, lekker creatieve actie scenes en de film verveelt geen moment. 3,5*

avatar van filmkul

filmkul

Lekkere actiefilm. Het verhaal is niet heel complex en sluit mooi aan bij de John Wick voorgangers. De uitwerking ligt ook aardig in het verlengde. Na een aardige opbouw volgen al snel de actiescenes waarbij weer gebruikt gemaakt wordt van allerlei voorwerpen die op het pad van Eve komen, met als hoogtepunt de scene met de vlammenwerpers. Visueel allemaal mooi in beeld gebracht met ook een prima choreografie. De Armas doet het niet slecht maar blijft wel een net iets te braaf kopje houden voor een killer rol. 3.5

avatar van james_cameron

Vermakelijke spinoff van de John Wick-reeks, met Ana de Armas redelijk overtuigend in de stoere hoofdrol. De aktiescenes halen niet het niveau van de Wick-films, maar om dat te compenseren gaat regisseur Len Wiseman herhaaldelijk volledig over de top, met overwegend positief resultaat. De niet aflatende stroom aan botte en spectaculaire aktie werkt in ieder geval aanstekelijk.

avatar van Kondoro

Kondoro

"You are Him. The one they call the Baba Yaga. How do I start doing what you do?"
"Looks like you already have."

Je weet wat je gaat krijgen, en dat krijg je overigens ook gewoon voorgeschoteld. Dat de film zich afspeelt in het John Wick universum (om zo maar even makkelijk te zeggen) komt niet geheel rauw op je dak gevallen, dat Ana de hoofdrol kreeg was voor mij wel een leuke verassing die ik met alle liefde accepteer. Toch hapert de film soms wel, en dat was best lastig. De probeerden het verhaal enigszins te evenaren met het origineel (waar het hondje plaats moest maken voor haar vader) wat opzich niet verkeerd is, maar ik vond het verhaal nou ook niet zo heel bijzonder.

Alles komt uiteraard terug vanuit het origineel, en ik ben best blij om te zien dat deze franchise het zover weet te schoppen. Volledig over-de-top, en dat is echt in alles wel te merken. Bereidt je borst maar nat voor twee uur lang gevechten, de film kent bijna geen ademruimte. De actiemomenten stapelen zich leuk op, en kennen ook verschillende leuke settings, met uiteraard het winters dorpje als favoriet. Ook mogen de vechtscenes er wezen, en vermaak ik me er donders erg mee! Die scenes met de vlammenwerpers waren inderdaad erg spectaculair en ook erg leuk!

Toch miste ik iets ofzo, en was ik toch niet zo bevredigend als wat ik had gehoopt. Ana is natuurlijk een genot om naar te kijken, en daar lag het zeker niet aan. Ik heb hier mijn zondagavond wel goed aan besteed, just lay back en geniet vooral van deze over-de-top film!

avatar van boemboem27

boemboem27

best wel een goede en spannende film met uiteraard een hoog John Wick gehalte.

terwijl John Wick zelf (Keanu Reeves) maar een betrekkelijk klein rolletje heeft (laatste half uurtje)

verder veel bekende gezichten.

prima sequel op de John Wick reeks.

dikke 3,5/4 sterren

avatar van Corcicus

Corcicus

Met Ballerina serveert Hollywood ons weer een sterk staaltje girlpower. Waarom ze dit soort films blijven maken, versta ik echt niet. Er bestaan amper vrouwen die zulke hersenloze actie appreciëren en mannelijke kijkers identificeren zich vanzelfsprekend meer met een mannelijke actieheld. Of het nu om de Italiaanse maffia gaat, de mocromaffia of de Mexicaanse drugskartels, zelfs een timmerman kan het aantal vrouwen in die bendes op één hand tellen. Maar de bendes in deze film lijken wel samengesteld als een overheidsadministratie. Dat haalde me helemaal uit de film en dat scheelt dan ook een flinke slok op de borrel qua score.

Niet dat Ana de Armas slecht acteert. Ze gaat er vol overgave in en haar tengere gestalte houdt haar niet tegen om hele bataljons mannen onverdoofd te slachten. Daarbij vliegt het cgi-bloed kwistig in het rond. Tussen het moorden door laat ze zich de huid volzetten met onsmakelijke tattoos, want dat is nu eenmaal wat stoere meiden doen ofzo. De choreografie van de actie is behoorlijk goed en er zitten heel wat originele kills in. Sommige scènes waren zeer fraai. Vooral jammer van de casting.

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Eve fight like a girl 🩰

Ana de Armas maak het waar in deze nieuwe aktie film waarin zij Eve speelt.

Ik had er weinig verachting van als aktie ster, maar boven verwachting stelt ze niet teleur.

Als Eve als klein kind door Winston van The Continental overgedragen wordt aan de Ruka Roma en daar opgeleid wordt als Ballerina en huur moordenares bij deze clan.

En Eve besluit tegen de wil van deze clan, op een wraak tocht te gaan, op een sekte die haar vader en moeder hebben vermoord.

Is dat ook niet zonder gevolgen voor Eve.

Want niemand minder dan John Wick krijgt de opdracht achter haar aan te gaan.

En Keanu Reeves als John Wick aka The Boogey man Baba Yaga speelt weer waanzinnig, zoals hij dat kan in deze Iconische rol.

Het is een spectaculaire aktie film, met te gekke gevechten.

Ook heeft deze film sfeervolle locaties, zoals in de bergen en het mysterieuze dorp en het Camera werk is ook van mooie kwaliteit.

En met een uitstekend spelende cast.

Ook de film muziek is heel goed, met ook een te gekke soundtrack van de band Evanencense featuring K.Flay met de toepasselijke song Fight like a girl.

En veel beter als verwacht.

Een hele goede aktie film.

avatar van Jynxter

Jynxter

Lekkere actieprent.

Ana de Armas blijkt de rol van Kikimora prima aan te kunnen, en bovendien ligt ze niet verkeerd op het netvlies. Ook is het best leuk om de wereld van John Wick eens van een andere kant belicht te zien. Daarbij ziet alles er zoals in de hele franchise weer gelikt uit.

Maar de grootste troef van deze actiefilm is, jawel..., de actie. Die is gestroomlijnd, af en toe verrassend, soms geslaagd komisch en zelfs regelmatig vrij origineel. En daarmee eigenlijk simpelweg leuker dan de -pak 'm beet- 20 kills per seconde die Keanu Reeves in de 3 originele films veelal probleemloos aan zijn bodycount kan toeschrijven.

avatar van Orkytjen

Orkytjen

Een klassieke assassin gone rogue waar ze Wick vervangen hebben door een jonge vrouw. de Armas moet hier serieus op de tippen van haar tenen lopen om een beetje geloofwaardig over te komen, je moet af en toe een oogje dichtknijpen om te geloven dat ze een kung fu meesteres is. Om dit te counteren krijgt ze af en toe wel eens een slag of een trap te verwerken maar wat mij betreft werkt dat vaak nog averechts omdat het er dan zo dik op ligt.

Los daarvan is het een prachtige actiefilm die geen tijd verliest, met originele gevechtssituaties, locaties en kills. De acteurs doen het ook allemaal goed genoeg ondanks dat geen enkel personage nu memorabel is.

Een dikke 3,5 voor mij

avatar van Noodless

Noodless

Heerlijke, stijlvolle actiefilm die gezien de knappe originele gevechten en de goede effecten de andere films uit het John Wick-universum alias Baba Yaga verrassend weet te overtreffen. Niet dat het aan Baba Yaga ( Keanu Reeves ) ligt want die komt vrij laat in de film. Neen, de film weet meer te boeien omdat de actiescènes heel leuk zijn om te volgen met daarbij veel toffe, originele uitwerkingen. Dat heb je toch wat minder met vorige films waar John Wick veel hetzelfde soort actiemomenten heeft waardoor je aandacht wat verminderd. En toegegeven, Ana de Armas speelt haar rol vol met overtuiging. De cinematografie is mooi en het tempo is hoog. De actiescènes knallen je voorbij waardoor het misschien na het einde wat te veel wordt om ze te benoemen, maar de scène in de wapenzaak en de gevechten met de schaatsen in het dorpje zijn om te smullen. 7/10

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matig.

Flauwe doorstart. Ana de Armas acteert niet slechter dan Keanu Reeves, maar is verder perfect inwisselbaar in een dertien-in-een-dozijn-rolletje. Het duurt lang vooraleer de film op gang komt, ook al begint de actie vrij snel en duren die scènes behoorlijk lang - zoals gebruikelijk in de John Wick-reeks. Ik mis wel een zekere elegantie en ook schwung in de actie. Alsof alle ideeën reeds uitgeput waren - ergens logisch met die vier films met Reeves. Men komt dan af met een groteske finale waarin men met vlammenwerpers begint te schieten. Tja. John Wick viel ook honderden trappen terug naar beneden van Montmartre, maar dat vind ik toch een ander soort over-the-top. Grootste manco is voor mij dat de gecreëerde wereld een flauw afkooksel is. Een paar neonlichtjes waar minder mee gedaan wordt dan in de originele films, en Hallstatt onder een CGI-waas; daar word ik niet blij van.

2,5

avatar van thunderball

thunderball

Deze een paar weken geleden aangeschaft en bekeken.

Aardige en bij vlagen originele actie film afkomstig van de wereld van John Wick met een goede De Armas in hoofdrol, die echter niet altijd de echt overtuigende skills bezit van een Reeves (maar wél beter acteert).

Eerste helft van film is verassend doorsnee, want we krijgen het traditionele begin te zien waarbij hoofdpersoon wordt opgeleid en haar eerste opdracht moet vervullen. Dit is niet echt beter dan de gemiddelde Besson productie (Anna, Lucy, Colombiana, allen variaties op zijn eigen (semi-)klassieker La Femme Nikita), maar tweede helft is stukken beter wanneer we belanden in dorpje in de besneeuwde bergen en we vechtscènes krijgen met handgranaten en zelfs een heus duel met twee vlammenwerpers, iets wat ik in ieder geval nog nooit eerder had gezien. Ook is er een treffen met een oude bekende, hoewel dat uiteindelijk een teleurstellend doorsnee gevecht opleverde.

Over het algemeen is dit een vermakelijke, doch ietwat te lange actie prent geworden met een leuke oogverblindende hoofdrolspeelster.

Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.