• 9.448.562 stemmen

The Sheep Detectives (2026)

Mystery / Komedie | 109 minuten

Genre: Mystery / Komedie

Alternatieve titels: De Schapenspeurders / Bèèèèh: Het Mysterie van de Wei

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Kyle Balda

Met onder meer: Hugh Jackman, Nicholas Braun en Nicholas Galitzine

Releasedatum: 7 mei 2026

Plot The Sheep Detectives

"A new breed of mystery."

George Hardy is een herder die van zijn schapen houdt en ze alleen fokt voor hun wol. Elke avond leest hij hardop een moordmysterie voor, waarbij hij doet alsof zijn schapen het kunnen begrijpen. Hij vermoedt niet dat ze het niet alleen kunnen begrijpen, maar dat ze daarna urenlang ruzie maken over wie de dader is. Als George onder mysterieuze omstandigheden dood wordt aangetroffen, beseffen de schapen meteen dat het een moord was en denken ze alles te weten over hoe ze het moeten oplossen.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 7 mei 2026 in de bioscoop (Sony Pictures Releasing via Universal)

avatar van mrklm

mrklm

Als blijkt dat dorpsagent [Nicholas Braun] totaal niet geschikt is om de dood van vriendelijke schaapherder George [Hugh Jackman] op een fatsoenlijke wijze te onderzoeken, doen schapen Lily [Julia Louis-Dreyfus] en Mopple [Chris O’Dowd] een poging om de zaak op te lossen. Daarbij maken ze gebruik van kennis die ze hebben opgedaan tijdens de vele keren dat George hen voorlas uit detectiveromans. Poging om de magie van Babe te doen herleven, mislukt omdat Balda visuele effecten gebruikt om schapen dingen te laten doen die ze niet kunnen. Ook vanwege de vele karikaturale personages is het mysterie niet bijster interessant, maar er is wel een verrassend ontroerende ontknoping. Prima voer voor kinderen; ouders kunnen hun tijd wel beter gebruiken.

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

De film moest nog beginnen en het leukste moment kwam al voorbij, verder kijkt de films prima weg.

De leeuw in het MGM logo deed een schaap na.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een kudde schapen op zoek gaan naar de moordenaar van hun herder. Een typische, Britse whodunit (afgezien van de pratende schapen dan). Vermakelijke personages zowel in de mensen- als in de schapenwereld. Ingevuld door een fijne (stemmen)cast. De pratende schapen zijn duidelijk cgi, maar het ziet er toch goed uit. Onderhoudend van begin tot eind en best grappig. Met gemak 3.5 sterren.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Leuke en sympathieke familiefilm, met verrassende wendingen.

avatar van chevy93

chevy93

Bijzonder sympathieke film. Klassieke whodunit met originele insteek, veel humor en ontroerend slot.

avatar van MrHorror

MrHorror

Bespreking The Sheep Detectives van The Sheep Detectives - ikruikversemosterd:

"Ik had weinig vertrouwen in The Sheep Detectives, een bezopen schapen-lossen-een-moordmysterie-op met Wolverine (Hugh Jackman is wat mij betreft voor altijd vastgeklonken aan dit personage) als herder die zijn kudde iedere avond een detectiveverhaal voorleest. Na een dramatische gebeurtenis (de beroemde mutant is hier minder onsterfelijk dan in X-Men) gaan de schapen zelf speurneuzen en ontdekken ze zo de grote boze wereld buiten hun eigen veilige weide.

Ja. Túúrlijk. Gaat de uitnodiging voor memes en grapjes nou echt werken? Heeft het potentieel melige The Sheep Detectives kans van slagen?

Tot mijn grote verrassing is het antwoord daarop honderd procent “ja, zeker weten”.

Zo zijn de schapen die graag zelf een moordmysterie willen oplossen ingesproken door toppers als Patrick Stewart, Chris O’Dowd, Bryan Cranston, Bella Ramsey en Julia Louis-Dreyfus, is het spannende detectiveverhaal prima voor zowel het jeugdige als volwassen publiek en is de mutant met uitschuifbare klauwen en aluminium botten helemaal op zijn plek als schapenherder met een afkeur voor vlees.

The Sheep Detectives had met zijn aandoenlijke schaapjes gemakkelijk het pad van de flauwe jeugdfilm kunnen kiezen maar neemt een net iets andere route en gaat voor net wat meer diepgang dan je zou verwachten. En leuk om Jackman in deze rol te zien."