• 9.381.481 stemmen

Jurassic World: Rebirth (2025)

Sciencefiction / Actie | 133 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Geregisseerd door: Gareth Edwards

Met onder meer: Scarlett Johansson, Mahershala Ali en Jonathan Bailey

Releasedatum: 3 juli 2025

Plot Jurassic World: Rebirth

"A new era is born."

Vijf jaar na de gebeurtenissen van 'Jurassic World: Dominion' is de ecologie van de planeet grotendeels onherbergzaam gebleken voor dinosauriërs. De overgebleven dinosauriërs leven in een geïsoleerde, equatoriale omgeving met een klimaat dat lijkt op dat waarin ze ooit floreerden. De drie meest kolossale wezens in die tropische biosfeer bezitten de sleutel tot een medicijn dat wonderbaarlijke levensreddende voordelen voor de mensheid kan opleveren.

avatar van Tjikkie24

Tjikkie24

Ondanks het flinterdunne verhaaltje toch prima mee vermaakt. Mooie omgeving, leuke dino's (behalve die freaks op 't laatst) en een prima cast. De 2 uren vlogen om. Gewoon lekker verstand op nul en blik op oneindig. En kleine Dolores is wel een beetje de ster van de film haha. Wat een schatje. 3*

avatar van panax

panax

Best wel goede vervolg in het jurassic gegeven,mooi verfilmd met verwijzingen naar jaws en the alien,vooral de laatste dino in beeld deed me denken aan de alienmonster,leuke film !!

avatar van keukenzout

keukenzout

Houd helemaal niet van dit soort films maar vond m best wel tof en extra omdat er een jongetje van 8 naast me keihard zat te genieten.

avatar van Theunissen

Deze "Jurassic World: Rebirth" heb ik gisteren gezien op "SkyShowtime" en is een Sciencefiction / Actie film die precies geeft wat je van de titel verwacht, namelijk dinosaurussen, chaos en veel actie, maar weinig echte vernieuwing.

Het verhaal speelt zich af in een wereld waarin mensen en dino’s steeds vaker met elkaar botsen, wat meteen zorgt voor een paar spannende uitgangspunten. Helaas blijft die thematiek vooral oppervlakkig en wordt er nauwelijks echt iets nieuws mee gedaan. De personages zijn functioneel, maar missen diepgang en echte emotionele impact. Je leeft met ze mee zolang er gevaar dreigt, maar daarna verdwijnen ze snel naar de achtergrond.

Wat de film wel goed doet, is actie leveren. Er zijn veel scènes waarin dinosaurussen losgaan (zo zien we o.a. hoe de Mosasaurus en de Spinosaurussen samen de jacht inzetten), mensen achterna zitten en complete omgevingen worden verwoest. Vooral de grotere dino’s (m.u.v. de flut genetisch gemanipuleerde alienachtige D-Rex) in de zee, op het land en in de lucht (leek wel op het TROS televisieprogramma "Te land, ter zee en in de lucht" ) maken indruk en zien er visueel sterk uit.

De CGI is over het algemeen overtuigend, al voelt het soms wat overdadig. De film vertrouwt erg op spektakel en minder op spanning die rustig wordt opgebouwd. Daardoor worden sommige actiescènes na verloop van tijd voorspelbaar.

De cast doet wat hij kan, maar zelfs talenten als Scarlett Johansson (als huurling Zora Bennett), Mahershala Ali (als goeie kerel en bootkapitein Duncan Kincaid), Jonathan Bailey (als wetenschapper Dr. Henry Loomis) en Rupert Friend (als Martin Krebs, een vertegenwoordiger van een grote farmaceutische onderneming) krijgen weinig interessants om mee te werken. Hun personages blijven te oppervlakkig om echt mee te leven en verdwijnen af en toe zelfs uit de plot zonder duidelijke reden. En ook is er nog een familie, die verdwaald is op het eiland en in het script. Ze zijn wel aangenamer gezelschap dan de lopende stereotypes waar Chris Pratt en Bryce Dallas Howard mee werden opgezadeld in de vorige twee delen.

De muziek en het geluid doen hun werk, maar blijven zelden echt hangen. Fans van de franchise zullen genoeg herkenbare elementen terugzien, soms zelfs iets te veel. Originaliteit is duidelijk niet de sterkste kant van deze film. Toch kijkt "Jurassic World: Rebirth" lekker weg als je zin hebt in pure popcorn-entertainment. Verwacht geen diepgaand verhaal of memorabele personages, maar wel veel dino-actie.