menu

The Lost World: Jurassic Park (1997)

Alternatieve titel: Jurassic Park 2

mijn stem
3,05 (3040)
3040 stemmen

Verenigde Staten
Avontuur / Sciencefiction
129 minuten

geregisseerd door Steven Spielberg
met Jeff Goldblum, Julianne Moore en Vince Vaughn

Vier jaar na de gebeurtenissen in de eerste Jurassic Park film verklapt John Hammond aan Ian Malcolm dat er nog een ander eiland was vol dino's. Deze zijn verder met rust gelaten, en Hammond is erg benieuwd naar de dieren in een natuurlijke omgeving. Het team gaat naar het eiland, waar ze er echter achterkomen dat ze niet de enige mensen op het eiland zijn.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=Xo5LCejJ4qU

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van baasbas17
3,5
minder dan eerste deel maar nog steeds prima gedaan. vond het kind nogal irritant. er werden hele eskaders soldaten omgelegd maar iedereen bleef zich maar zorgen maken om dat meisje.( maar ze kon dan ook heel goed ringzwaaien en zo die raptor doodschoppen. iets wat dat eskader dus niet gelukt was. logisch.

1,5
Overbodige herhalingsoefening van deel 1 waarbij alle subtiliteiten over boord gegooid worden, en dit om nog imposanter te ogen dan het eerste deel. Maar het werkt echter niet waardoor de film nauwelijks interesse kan wekken. Alleen Jeff Goldblum en de rexen keren sterk terug.

avatar van baspls
3,0
Goede film. Bij lange na niet zo goed als zijn voorganger.

Wel erg leuk dat Jeff Goldblum en Richard Attenborough weer terug komen. Maar verder is er niet zo heel veel aan. Het is allemaal een beetje het zelfde maar dan met een minder verhaal en slechtere effecten.

Wel leuk om te zien.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Geslaagde herziening.

The Lost World is een prima vervolg op een filmklassieker. Het niveau van het origineel wordt niet gehaald, maar dat geeft ook niet. Er is weer ruim de tijd genomen voor de opbouw van het verhaal, plus de kennismaking met de dino's. Wat wel opvalt is dat vrij veel zaken gekopieerd zijn uit het origineel. Toch wel een manco van de film, het komt over als een herhalingsoefening. Maar het is leuk genoeg, dus het stoort niet zo. Het slot in de bewoonde wereld vond ik ook wel boeiend, het leverde weer eens een ander perspectief op. Visueel is de film nog steeds sterk, het ziet er nog overtuigend genoeg uit. Ik vond de film trouwens wat harder overkomen, zeker op het einde toen er best wel wat mensen hardhandig gedood werden. Het is niet helemaal een film voor de hele familie, zullen we maar zeggen.

3,5* (was 4*)

avatar van rep_robert
3,5
Een hoop nonsens tekent deze film. Het verhaal slaat nergens op en voelt vooral bijeengeraapt aan(Goldblum en z'n ex, wtf ) en het einde met de boot en San Diego komt bij nader inzien toch wel heel erg uit de lucht vallen en slaat als een tang op een varken.
Toch blijft het een stoere film en zijn de rollen van dino's toch weer erg leuk. Een film als dit brengt vooral een stukje jeugdsentiment mee en ook na het herzien van deze film kom je er toch weer achter dat er best veel memorabele scènes in the Lost World zitten.

3,5*

avatar van rep_robert
3,5
Ajax&Litmanen1 schreef:
. Ik vond de film trouwens wat harder overkomen, zeker op het einde toen er best wel wat mensen hardhandig gedood werden. Het is niet helemaal een film voor de hele familie, zullen we maar zeggen.


Het kan zijn dat mijn dvd versie oud is en dat er nog geen nieuwe kijkwijzer op de film geplakt is, maar deze film is geschikt voor alle leeftijden. Toch wel frappant omdat er inderdaad mensen duidelijk in beeld sneuvelen/opgegeten worden door de dino's.

avatar van Montorsi
2,5
Beduidend minder, vooral omdat het eigenlijk gewoon veel minder memorabel is. Je zit eigenlijk 2 uur lang plichtmatig te kijken, en dat is geen goed teken. Waar het eerste deel een veel strakkere spanningsboog had is het hier veel krampachtiger. De echt goede scenes zijn met enkele vingers te tellen (te weten met de camper en T-Rex in San Diego is ook nog wel oke) . Het script is daarnaast veel rommeliger en het laatste stuk hangt er eigenlijk maar een beetje bij. Mist eigenlijk op elk vlak de simpele doch strakke set-up van de film van vier jaar ervoor.

2.5* blijft staan.

avatar van FILM!BOY!
3,0
Een stuk minder als de eerste en een beetje langdradig, maar niet slecht. 3,0

avatar van filmfan0511
3,5
Een goed vervolg op de eerste film. De film is in het begin erg langdradig, maar naarmate de film verloopt wordt het beter en beter. Het is duidelijk dat Spielberg hier echt zijn best doet om alles uit de kast te trekken. Toch is deze stukken minder dan deel 1. De dino's blijven er wel geweldig uitzien en er zijn ook meer soorten te zien. De film heeft enkele zeer sterke scènes, maar ook iets mindere en langdradige. De muziek blijft wel erg goed en de natuurshots waren erg mooi. Ook het laatste halfuur vond ik helemaal niet zo slecht.

Kan niet tippen aan deel 1, maar nog steeds een erg goede avonturenfilm

avatar van alexspyforever
1,5
Deze heb ik destijds in de bios gezien. Ik vond het toen wel vermakelijk vooral met de rexen, maar het script is echt wel een rommeltje. Het werd helemaal belachelijk met die rex die paniek zaaide in de stad. Neen, ik ga me toch houden bij het origineel en me van deze en vervolgfilms niets aantrekken.

vond deze eigenlijk niet echt onderdoen voor Jurassic Park-hij duurt lekker lang genoeg en het eiland bood veel avontuurverloop (vooral de vlucht van de hele groep door de velden). Ook de CGI van de dino's (waar in 97 nog niet talloze series met zulke CGI over waren) heeft me toen 2x naar de bioscoop gelokt voor dit deel 2. Enige minpuntjes zijn de super onwaarschijnlijkheden, de vreselijke Julianne Moore en het onnodige KingKong tafereel in de stad

Was gisteren voor de 544e keer op Tv. Aangezien Nederland -Wales mij niet kon boeien, ging ik er onbevooroordeeld voor zitten.Laat maar komen... Wat een "draak van een film.Flink zitten zappen.Dat vervelende gespring van die mini-Rexjes de hele film door. Dat eindeloze lopen ( zo maak je een film wel 2,5 uur lang...) door de jungle,rechts kijken,links kijken,achterom kijken bahhhh. Een dino van 50 ton hoor je echt wel........en wat een onlogisch en rommelig en voorspelbaal verhaal.Er zijn hier mensen die vieren en vijven geven....Onbegrijpelijk..hahahaha.

rep_robert schreef:
(quote)


Het kan zijn dat mijn dvd versie oud is en dat er nog geen nieuwe kijkwijzer op de film geplakt is, maar deze film is geschikt voor alle leeftijden. Toch wel frappant omdat er inderdaad mensen duidelijk in beeld sneuvelen/opgegeten worden door de dino's.


Ik had deze vroeger op video en daar stond ook alle leeftijden op. Hebben we ons toen flink aan mispakt. Ik was 5 jaar en kon die nacht niet meer slapen

avatar van ambrosini
2,5
JP (deel 1) is voor de nog altijd een van de best films op het gebied van special effects. De vraag is of je hiervan nog meerdere delen moet gaan maken.. en dat heeft helaas niet goed uitgepakt.

avatar van John Barry
3,0
The Lost World: Jurassic Park vind ik een redelijke film.De hele film kijkt makkelijk en vlot weg.

We krijgen in de film een paar goede actie scenes voorgeschoteld in de film. De beste scene vond ik de klif scene. ( dinosaurussen duwen een trailer het ravijn in, uiteindelijk word Eddie opgegeten ) Het laatste stuk van de film gaan we plots een beetje King Kong na doen. Nu geen grote aap in de stad maar een dinosaurus. Ik vond dit ook wel een vermakelijk stuk.

Het acteerwerk in deze film is niet al te best. Jammer dat Richard Attenborough maar een zo kleine rol heeft in deze film, hij acteert verre weg het beste van de cast. Hij verdiende een net zo grote rol als in deel 1. Jeff Goldblum als Ian Malcolm acteerde in deel 1 wel aardig, maar in deel 2 acteert hij zwaar op de automatische piloot. Jeff zet in deze film best wel een slechte acteerprestatie neer. De rest van de cast overtuigde op Attenborough na eigenlijk ook niet.

De special effects in deze film zijn erg goed. De dinosaurussen zijn weer heel mooi gemaakt. De muziek in deze film is weer van John Williams. Zijn muziek voor deel 1 vond ik onwijs goed. John Williams weet het niveau van deel 1 bij lange na niet te halen. Williams is op de automatische piloot bezig. Slecht is zijn muziek zeker niet, vooral zijn actie muziek is geslaagd te noemen. Maar Williams kan echt zoveel beter.

Al met al vind dit een vermakelijke film, wel iets minder dan deel 1. Maar deze film vond ik zeker het kijken waard.

3 sterren voor deze film.

avatar van Thomas83
2,0
Herinner me echt niets meer van deze film. Heb hem in elk geval niet meer in de bios gezien. Maar vond het wel een mooi moment om weer eens te kijken met een nieuwe film in de reeks in aantocht. Had alleen niet kunnen denken dat het zo matig zou zijn. In het origineel waren de personages ook al een ondergeschoven kindje, maar hier is het nog wel wat erger. Goldblums rol zal vooral door de afwezigheid van Neill en Dern groter zijn gemaakt, maar hij doet het wel heel erg onder de maat. Het is dat hij nog enige uitstraling heeft. En helaas ook een volledig overbodige dochter, wiens enige rol is om een paar keer weer vol in de armen te rennen van haar vader Ian Malcolm als die weer eens afgezonderd van de rest van de groep raakt. De neef van John Hammon wordt vreselijk katikaturaal gespeeld door Ludow. Doet af en toe denken aan zo'n nazidokter of zo. Zijn accent gaat soms ook alle kanten op. Gelukkig doet Poslethwaite ook mee om de een na grootste slechterik te spelen.

Het verhaal heeft verder weinig om het lijf. De film opent met een scène die is overgenomen van het boek Jurassic Park. Hammond is buitenspel gezet binnen zijn bedrijf en dat is onder leiding van zijn neef een meer kwaadaardige richting in geslagen. Malcolms naam is beschadigd en hij wordt door Hammon overgehaald naar een nieuw eiland vol dinosaurussen af te reizen. Het excuus daarvoor viel me nog wel mee. Wat Malcolm over de streep trekt is dat zijn vriendin daar al is. Die vriendin wordt gespeeld door niemand minder dan Julianne Moore. Helaas krijgt ze weinig ruimte in haar rol. Aan het begin is ze zelfs nog wat vervelend druk. De teksten van de personages zijn vaak ook wel erg. Vooral de pogingen tot humor.

En dan komt het nu kwaadaardige InGen weer in beeld als die met een clubje huurlingen ook op het eiland arriveren en in een belachelijke scène verschillende dinosaurussen gevangennemen. Een echt bespottelijke actiescène met springende en tussen de benen van dinosaurussen doorrijdende motors. Het begin van meerdere van dit soort domme scènes. Er is bijvoorbeeld ook een scène met een brandend autowrak dat door de lucht vliegt en precies in de boom landt waar Ludlow en Tembo zich hebben verstopt. Of, de grootste dijenkletser van allemaal, de scène waarin dochter Kelly haar turnvaardigheden gebruikt om een velociraptor te doden. Hahaha.

Overigens wordt de film na ongeveer driekwartier (na de sabotage van het huurlingenkamp) wel echt wat beter. Je zit al heel de tijd te wachten op het moment dat de boel fout loopt en alles helemaal losgaat omdat de film dan meer de focus legt op waar het nog vrij goed in is. Dat komt weliswaar vooral in los aanvoelende scènes tot uiting, maar daar zitten wel wat echt goede bij zoals die met de trailer (wel nogal opgerekt) en die met de tent. Of de velociraptors in het lange gras en het overwoekerde park

De special-effects zijn niet echt een vooruitgang ten opzichte van de vorige film, Integendeel zelf, al zijn er nog steeds genoeg hoogtepunten. Voor de muziek geldt dat zeker niet. Veel te nadrukkelijk aanwezig en je bent hem na de film alweer vergeten. Ook vond ik het wel opvallend hoe onvoorzichtig iedereen is. Vaak loopt iedereen maar wat te schreeuwen naar elkaar in plaats van zich te gedragen alsof ze in de leefomgeving van levensgevaarlijke carnivoren verblijven. Hoewel, levensgevaarlijk... Het is wel heel opvallend hoe weinig effectief die beesten zijn in iemand te pakken krijgen. Neemt wel wat van de suspense weg. En de dinosaurussen komen er sowieso wel wat bekaaid vanaf. De tyrannosaurus rex was in Jurassic Park bijvoorbeeld echt de koningsact, werd zelfs als een soort held opgevoerd, je als publiek lekker houdend met een enkele zeer effectieve scène. Hier mogen ze meerdere keren opdraven, soms ook met meer dan 1.

Voor de rest zijn er ook nog de nodige slechte clichés of vervelende vaste momentjes van Spielberg, zoals de starende en langzaam omdraaiende personages waarop wordt ingezoomd, personages die hele domme dingen doen (vooral de bad guys, waarbij de allerdomsten met de dood worden bestraft), hebberigheid die altijd verliest en de natuur die altijd wint.

Het einde is wel erg dom nog. Ze wilden nog even een T-Rex loslaten in de grote stad, dus komt men nog maar even met een slecht scenario waarbij InGen het op een of andere manier voor elkaar krijgt dat het beest wakker wordt aan boord van het schip dat hem naar de stad moet brengen en iedereen aan boord afslacht. Maar de boot komt wel keurig op de pier aan, alleen met wat teveel snelheid. En niemand die er aan denkt om de boel te evacueren. Het levert nog wel wat spektakel op, maar wat is het dom allemaal. Net als het allerlaatste shot met keurig alle dieren naast elkaar beet, elkaars prooi of niet. Dit is nog best af en toe een vermakelijke film door goede losse scènes, maar van een film die over de twee uur gaat verlang ik toch nog wel wat meer om een voldoende te kunnen geven. 2.0*.

Vervolgen zijn niet altijd evengoed als het eerste deel en dat geld ook voor The Lost World: Jurassic Park. Waar het in het eerste deel vooral om suspence ging, gaat hetin dit deel vooral om domme acties, slechte oneliners en veel dinosaurussen.

De hoofdrol is voor Jeff Goldblum en dat is op zich geen slechte keuze, maar in deze film speelt hij een erg irritante rol, zijn oneliners slaan nergens op en zijn verre van grappig. En natuurlijk moeten de filmmakers een reden verzinnen om Goldblums personage opnieuw op een eiland vol dinosaurussen te krijgen, en daarom sturen ze zijn vriendin naar het eiland en moet hij haar redden. Ze hadden van mij wel wat beters mogen bedenken daarvoor.

Als ze op het eiland aangekomen zijn krijgen we een paar ronduit domme scenes waarin het andere team wat dinosaurussen wil vangen voorgeschoteld. Als de caravan wordt aangevallen zit je helemaal in de film en hoop je toch stiekem dat de film het niveau van JP1 haalt. Maar daar lijkt het niet op, want daarna komen nog meer overdreven gesprekken en humor. Het einde is wel erg verassend, een T-rex in LA geeft de film zijn charme, want dit is toch echt wel het hoogtepunt van de film. Wel zielig dat de T-rex die hond opeet trouwens
Hierna vangen Jeff en Julianne de T-rex in een boot. Beetje raar, maar toch.
De laatste scene met de vliegende dinosaurussen is best gaaf, maar ik had ze liever eerder in de film willen zien.
Gelukkig word dit goedgemaakt in JP3.

4 sterren

avatar van LPereboom
3,5
De sfeer die je in deel 1 terug vind, is hier voor grotendeels weg. Het blijft Jp en er zitten een paar aardige scenes in die deze film dan toch nog een 3,5* waard zijn ?

avatar van rcuppen79
2,5
Vervolg op Jurassic Park uit 1993. Die film was destijds een technologische meesterwerk. Dit vervolg komt minder verrassend uit de hoek. Het verhaal is meer van hetzelfde en het einde, waarin een T-Rex de stad San Diego onveilig maakt, doet sterk denken aan oude monsterfilms als King Kong en Godzilla.

Dit vervolg is wederom gebaseerd op een boek van schrijver Michael Crichton. Deze schreef na het succes van de film Jurassic Park een vervolg, welk in 1995 werd uitgebracht. Het verhaal doet enigszins denken aan “The Lost World” van Sir Sir Arthur Conan Doyle uit 1912.

In de eerste Jurassic Park waren de dinosaurussen de echte sterren van de film, en dat is in dit vervolg niet anders. Het verschil is echter dat de menselijke acteurs hier totaal niet kunnen boeien en eerder irritant dan interessant zijn. Jeff Goldblum is niet meer de grapjas uit de eerste film en Julianne Moore doet niet veel meer dan de hele film met een pruilende blik rondwandelen. Verder is dit vervolg een herhaling van zetten en werd ze dan ook beduidend minder lovend ontvangen, dan zijn voorganger. In 2001 verscheen de derde film, waarin Spielberg het regiestokje overdroeg aan Joe Johnston.

5,0
mijn favoriete jw film

avatar van tommykonijn
3,0
Nu recent geleden Jurassic World in première is gegaan, en ik die binnenkort graag wil bekijken, werd het tijd om de oude Jurassic Park films nog eens te herzien. Deel 1 kwam qua stem en recensie eigenlijk nog precies overeen met hoe ik hem een paar dagen geleden ook ervaarde, dus ik begin bij The Lost World.

Eigenlijk kan ik mijn mening hierover heel kort samenvatten: het is een leuke sequel, maar eigenlijk gewoon op elk vlak minder dan het origineel. Het kijkt allemaal gemakkelijk weg, maar de glans lijkt er een beetje vanaf. De film heeft niet helemaal de sfeer van de eerste film verloren, wat mede te danken is aan de wederom geweldige score van John Williams. Desondanks had de eerste film gewoon wat meer. Deze The Lost World voelde ook een stuk langer aan.

Het eerste gedeelte (op het eiland) is nog prima te pruimen. Zodra de T-Rex naar de bewoonde wereld vervoerd wordt, gaat het allemaal net iets te ver en begint het speelduur voelbaar te worden. Wel moet weer gezegd worden dat de special effects geweldig zijn. Laat grote blockbusters als deze wat dat betreft gerust aan Spielberg over. De dinosaurussen zien er weer erg goed uit; ze voelen realistisch aan. Hoe groots en episch de T-Rex er ook mag uitzien, in zowel de voorganger als deze film steelt de velociraptor de show. Memorabele actiescène op het einde van het eiland-gedeelte wat dat betreft. Qua acteerwerk is het allemaal wel voldoende. Jeff Goldblum blinkt nog steeds uit in de hoofdrol, maar ook Julianne Moore en Vince Vaughn waren op hun plaats in de bijrollen.

Verder wil ik er ook niet al te zwaar aan tillen. The Lost World: Jurassic Park is een film die je gewoon kijkt als popcornvermaak en wat dat betreft stelt het ook echt niet teleur. Ik ben benieuwd wat Joe Johnston ervan bakt in deel 3.

3*

avatar van tbouwh
3,5
Vermakelijk, maar bereikt nergens de magie/het niveau van deel 1. De dino's stelen weer de show in deze film. Solide 7

avatar van xxERWINxx
4,0
Het minste deel van de Jurassic park films, 1e deel van de film een hoop gepraat, 2e deel maakt een hoop goed en vooral het einde dat de dino's de stad in trekken is wel het beste.
Ik mis wel Sam neill die in deel 3 wel weer terug komt.

Voor mij tot nu toe deel 3 het mooist, daarna deel 1 en dan deel 2.

5,0
voor mij deel 1,2,4 en dan deel 3

avatar van royals
3,5
Kan zich niet meten met deel 1 of deel 3, maar zeker een spectaculaire film. Vooral dat einde waar de t-rex in de stad terecht komt.

avatar van Kondoro0614
3,0
The Lost World: Jurassic Park

Steven Spielberg was duidelijk nog niet klaar met zijn ideeën voor Jurassic Park en gooide dus maar een tweede deel in de maak. Maar deze was het helaas niet voor mij. Ondanks het spectaculaire einde en je duidelijk kan zien dat er mensen gewoon mee gesleurd worden vond ik de clichés te hoog in de film en hij lag me niet helemaal lekker. Hoe kun je nou zo overduidelijk een tas over het hoofd zien? En meestal als je even moet plassen (vooral in zo'n gebied) zeg je het toch even? Hoe kon een auto zoveel grip hebben met modder? .

Jeff Goldblum speelt zijn rol goed maar ik vond dat de jonge Julianne Moore het ook prima deed. En ook bij deze film baal ik weer als een stekker dat de acteurs en actrices vanuit deel 1 niet mee gekomen zijn. Ja even in het begin volgens mij maar, voor de rest was het allemaal weer nieuw. Nee, dat stond me ook bij The Lost World: Jurassic Park niet aan.

Ik denk dat ik persoonlijk het einde het mooist vond en dat de rest van de film eigenlijk een bij elkaar geraapte rotzooi is geworden waarin ik geen moment van spanning kon vinden en ik soms wat geïrriteerd zat te kijken. Het verhaal is dun en niet echt 'boeiend' om te volgen maar het concept vond ik zeker wel geslaagd. Prima filmpje om mee te nemen als je deel één gezien hebt anders stelt hij niet veel voor.

3.0*

avatar van N00dles
1,0
Ik had niet verwacht dat deze film zó slecht zou zijn. Dit is misschien nog wel slechter dan Jurassic Park 3, en dat wil wat zeggen.

Werkelijk niets klopt aan deze film. De opbouw en pacing van de film zijn echt compleet geschift.
Eerst krijgen we 20 minuten lang oninteressante character introduction en technische mumbo-jumbo, die naast inhoudelijk saai ook filmtechnisch slecht geschoten is. Daarna gaat 's werelds oninteressantste onderzoeksteam (inclusief strontirritant kind) in de jungle op zoek naar Jeff Goldblums chickie. Zodra zij gevonden is springt het verhaal echt alle kanten op met vele personages, maar leuk of spannend wordt het nergens.
Erger nog, de dinosaurussen, die in deel 1 echt een unieke bezienswaardigheid waren, worden hier gedegradeerd tot bijrollen en duiken zo nu en dan op in vrij slechte CGI-shots. De film lijkt veel meer te focussen op de saaie personages eromheen. Als er al eens iets spannends plaatsvindt, wordt dit tot in den treure uitgerekt.

Na anderhalf uur verplaatst de film zich opeens naar San Diego, en krijgen we een soort 'T-Rex goes to town', iets dat prima een film op zich had kunnen zijn. Dit voelt heel erg als een 'oja, dit willen we ook nog even in de film hebben'-toevoeging. Ondanks het belachelijke plotverloop levert dit visueel wel de beste scenes op, maar tegen die tijd was ik zo murw van alle ellende dat ik er allang geen zin meer in had.

Een 1,5/5. Minus een halve punt aftrek voor het negerkindje dat met haar atletiekmoves een velociraptor wegtrapt wordt het een 1/5.

avatar van Ste*
1,5
Pfff. Op een of andere manier dacht ik dat dit nog wel een oke deel was, was redelijk vaak op tv, dus vaak stukjes van gezien, maar wát een matige film zeg. Bijna niet te geloven dat dit ook gewoon een Spielberg is.

Het verdient eigenlijk al meteen minpunten voor het enorm zwakke begin. Spanning opbouwen is een ding, maar ruim een half uur saai gesteggel met Jeff Goldblum, dat nodigt nu niet echt uit (afgezien van het allereerste begin met het meisje). Ik ben van mening dat je een film als dit gewoon fris, vrolijk en met een klapper moet beginnen, want anders haakt een deel van je publiek al af (zeker kinderen, voor hen is het eerste half uur niet om door te komen, voor mij al niet).

Voor wat betreft de dinosaurussen is er niets van de verwondering van deel 1 over. Je wordt er blasé mee om de oren geslagen alsof de makers denken 'oja, hier heb je wat dinosaurussen, kijk maar wat je ermee doet, wij focussen ons even op de saaie personages en verwarrende opbouw, oke?'

Wat misschien nog wel een van de raarste dingen is aan deze film is het stuk in de stad op het einde. Dat is dus echt enorm mosterd na de maaltijd. Had op zich best bewaard mogen worden voor deel 3, want het is als idee op zich best prima en deel 3 had in al zijn repetitieve overbodigheid best een originele invalshoek kunnen gebruiken.

Er zitten hier en daar wat toffe dingen in, dat met de bus is me altijd wel bijgebleven, net als het deel met het tentje, maar verder is het naast alle belachelijke dingen die gebeuren vooral ook een erg donkere (letterlijk) en negatieve film. Alleen maar regen, angst en gedoe. Alsof we even vergeten dat dinosaurussen ook tof en mooi zijn. Dan is deel 4 die ik gisteren zag toch wel een enorme verbetering ten opzichte hiervan.

1,5*

avatar van mjk87
2,0
Ste* schreef:
Alleen maar regen


Zal deels met de techniek te maken hebben, je kan de toentertijd nog niet volwassen cgi zo redelijk camoufleren. In Jurassic Park was de grote scène met de T-Rex ook in de regen, net als bijna de hele film Godzilla (alleen ziet die er nog steeds niet uit). Kijk maar eens naar de scènes overdag, of The Phantom Menace, die echt verouderd aandoen.

avatar van Ste*
1,5
Hm, interessant.

Maar goed, misschien een verklaring, maar niet echt een excuus wat mij betreft. Een film die zich vooral in het donker afspeelt of met noodweer, dat is gewoon enerverend om te kijken en wordt heel snel saai.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:57 uur

geplaatst: vandaag om 19:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.