• 9.376.732 stemmen

The Lost World: Jurassic Park (1997)

Avontuur / Sciencefiction | 129 minuten

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Alternatieve titel: Jurassic Park 2

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Jeff Goldblum, Julianne Moore en Vince Vaughn

Releasedatum: 25 september 1997

Plot The Lost World: Jurassic Park

"Something has survived."

Vier jaar na de gebeurtenissen in de eerste Jurassic Park film verklapt John Hammond aan Ian Malcolm dat er nog een ander eiland was vol dino's. Deze zijn verder met rust gelaten, en Hammond is erg benieuwd naar de dieren in een natuurlijke omgeving. Het team gaat naar het eiland, waar ze er echter achterkomen dat ze niet de enige mensen op het eiland zijn.

avatar van winkelblah

winkelblah

Een film die mij nog wel redelijk wist te vermaken maar het in geen enkel opzicht haalde bij het origineel. De film mist de spanning en sfeer uit de eerste film. Ik vond m zelfs nog minder goed dan deel 3, en daar was ik ook al niet erg enthousiast over. Toch nog 2 sterren, o.a. vanwege Goldblum.

avatar van belber

belber

Ik had niet de gelegenheid de film te zien dus dan maar opnemen.

Gisteren gekeken en erg teleurstellend deze film.

Meer wil ik er niet over kwijt.......

avatar van jedymaster

jedymaster

djelle schreef:

Een van de beste sequels ooit gezien! Iets minder, maar nog steeds enorm spannend, angstaanjagend overtuigend en o zo vermakelijk... 4

Kan ik het alleen maar mee eens zijn, naar mijn mening kunnen er niet genoeg jurrasic parks gemaakt worden, oke na deel 10 mogen ze stoppen

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

jedymaster schreef:

Nou er komt een deel 4 maar dan moet je nog wel even wachten.

avatar van Flipman

Flipman

Gaaf vervolg. Leuke grote rol ook voor de Velociraptors !

avatar van The One Ring

The One Ring

Het zijn eigenlijk de velociraptors die de show stelen. Zowel in dit deel als in het vorige deel. Ik vind dit deel op zich niet slechter dan deel 1, alleen bevat het geen verrassingen. Ik voorspelde op het begin al wie het zou overleven en wie niet. En ik had gelijk. Zeker niet Spielbergs beste werk, maar niet slecht.

***

avatar van Frantic01

Frantic01

beter kwa special efects als deel 1 maar 1 blijft nog steeds de best vond ik maar dit is een waardig vervolg.

avatar van A.S.E.

A.S.E.

Frantic01 schreef:

Persoonlijk vind ik de special effects in Jurassic Park nog altijd de beste ooit gemaakt. De reden daarvoor is dat je praktisch nooit ziet dat het computer is. Bij the Lost World zie je dat wel vaker.

avatar van KnarfKenobi

KnarfKenobi

mooie film, niet zo'n duidelijk vervolg die niet weet welke klant die op moet. De eertse is beter, maar dit is ook nog steeds een film die zich boven de gemiddelde film bevind. 3,5*

avatar van IcU

IcU

1e is inderdaad beter, maar spielberg blijft de Jurassic park sfeer erin houden. Het wordt op een bepaalde manier gefilmt ofzo, maar het blijft een bepaald sfeertje hebben. SFX zijn weer helemaal goed. Hoewel je afentoe toch wel wat verschillen ziet tussen pop en computer effecten. Dat vind ik bij de meeste films erg jammer.

Maar deze film is gewoon een van de beste films die ik heb gezien. 4,5*

avatar van koreaan

koreaan

Ik vond dit tweede deel zo slecht nog niet eens heb em wel 2 keer gekeken, maar toen werd ie best wel goed.

avatar van Mr. Rock

Mr. Rock

Spannende film, mooie special effects...

Mensen die het einde ongeloofwaardig vinden: is er iets in de film wel geloofwaardig dan? Rondlopende dino's die mensen eten?

Hoe meer JP films hoe beter

avatar van muismat

muismat

Onderschat op deze site, ik vond hem zeker wel spannend, humor zat er ook in en de dino's zijn natuurlijk weer stoer vormgegeven.

Toegeven: minder zenuwslopend dan zijn voorganger, maar daarom niet minder vermakelijk.

lekker 3.5*

avatar van silhoupin

silhoupin

Een redelijk goede film maar niet even goed als het eerste deel. Jeff goldblum, jullianne moore, vince vaughn en vele anderen maken de film zeer sterk door zeer goede acteerprestaties. Het verhaal is misschien niet bijster origineel maar word verdomd goed naar voor gebracht, mooie shots en sterk camerawerk. goede dialogen. Spannend tot het eind. misschien hadden ze de dinosaurus in de stad er beter afgelaten maar misschien ook niet, wie zal het zeggen. 3,5 sterren voor deze film.

avatar van scoly

scoly

goede film

beter dan jp 3, omdat het een beter scenario heeft

beter dan jp 1, omdat het niet meer zo langdradig is

avatar van Witch-king

Witch-king

Heb het boek gelezen, het is ook een heel mooi boek.

Alleen vind ik het jammer dat de carnotaurus er aan het eind uit is gehaald, maar goed, die was ook (veel te) moeilijk te maken.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Die komt nog even kijken in deel III . Ik zie trouwens niet in waarom die moeilijker te maken zou zijn geweest dan een ander beest in deze film.

avatar van Materny

Materny

Deel 2 is zeker het kleinere broertje van deel 1 maar hij verdient toch nog zeker enkele sterren.

De dino's lopen en vliegen nog steeds rond en ik moet zeggen dat ze net als in deel 1 zeer realistisch zich voortbewegen.

Verhaal is natuurlijk ook goed uitgewerkt ook al is de waanzinnige verrassing van lopende realistische dino's in 1993 er al vanaf gegaan.

Maar kan niet zeggen dat de spanning of lol daardoor minder is want het blijkt dat de acteurs ook nog goed hun werk doen.

Wat wil je nog meer in een vervolg?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Toch een stuk beter dan deze film in mijn herinnering was. Kan natuurlijk niet in de schaduw staan van deel 1 maar toch. Waarschijnlijk ergerde ik me toen toch teveel aan het soms onlogische gedrag dat ze sommige dino's toeschrijven. Het script is ook een stuk minder dan deel 1, met die enorrrrme plothole op de boot als dieptepunt. Toch allemaal nog best aardig omdat de beesten er weer fantastisch uitzien en erg goed geanimeerd zijn. Toch is het hier soms erg duidelijk wat met animatronics gedaan is en wat niet, dat was in deel 1 ook een stuk beter.

Maar toch verhoogd naar een 3.

avatar van predator

predator

• 1952 stemmen

verschrikkelijk film is dit toch eigenlijk. Aantal stukken van gezien dit weekend maar het is om te huilen zo slecht. Alleen de effecten zijn knap gedaan.

van 2* naar 1,5*

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Heel wat minder dan de eerste film. Een typisch vervolg, voegt niks toe maar de dino's zien er weer prachtig & realistisch uit en het dino-verhaaltje is sowieso wel leuk om te kijken. Maar dit verhaal sprak mij minder aan, ook het laatste stuk maakte dat er niet beter op, integendeel zelfs, al was het ook wel grappig...scoort nog wel een voldoende: 3 *

Detail: de Tyrannosaurus is absoluut niet een dino zoals in de film. Hij kon door zijn zware lijf niet hard lopen want als hij dan een keer zou vallen zou hij door de harde klap waarschijnlijk op slag dood zijn. Ook was hij niet de brute jager zoals in de film, in het echt was het een 'aasgier' en at hij enkel vlees dat andere dino's over hadden gelaten. Hij kon zelf niet zo goed jagen door z'n kleine armpjes, wat meer 'stompjes' zijn...:)

avatar van Disk

Disk

us_raider schreef:

Das nog niet 100% zeker man, Ja ja ik heb die docu op Natural Geographic ook gezien.

iig er zijn sinds dan weer mensen opgekomen die het tegendeel kunnen bewijzen. Die docu was trouwens ook heel eenzijdig. Dus die discussie gaat nog wel ff een tijdje door.

soom

Richard Attenborough, Julianne Moore, Vince Vaughn, geregisseerd door Steven Spielberg: Mooie film. Schitterende actiescenes, en Steven Spielberg heeft de dino kunnen maken die hij al sinds het eerste deel wilde maken: De T-Rex. Superspannend, vooral dat deel van San Diego. Deel II is spannend.

Wat mij betreft, is deel III volkomen onnodig geweest.

avatar van Doom

Doom

soom schreef:

Wat mij betreft, is deel III volkomen onnodig geweest.

En dan nog eens in je achterhoofd houden dat over deel IIII wordt gepraat, ze hadden plannen maar al een heel tijd niet meer wat over gehoord. Het script zou zeer goed moeten wezen, maar ja dat zeggen ze altijd

avatar van IcU

IcU

Deel 4 mag van mij komen

Deel 4 mag zeker komen. Ik heb gelezen, toen ik gewoon een beetje aan het zoeken was naar JP IV, dat ze het over een hele andere boeg gooien. Geen jungel meer, en het wordt meer een thriller. Spielberg zal hem als het goed is gaan produceren.

Hij gaat volgens Universal Jurassic Park: The Extinction heten en komt in 2006 uit. En de datum heb ik weer van IMDb

Ik ben benieuwd.

IcU schreef:

Ik ben benieuwd.

Spielberg zou hem moeten regisseren. Dan zou de film enigszins redelijk kunnen worden. Deel III was juist niet wat het had kunnen zijn, omdat Spielberg hem niet had geregisseerd.

En een thriller? Ik hou mijn hart vast. Al die vervolgen zouden verboden moeten worden...

Deel 4 mag van mij komen

Inderdaad, dat is de narigheid met deel 2, deel 3 enzovoort...

Dat het script vaak niet eens echt goed is.

avatar van Doom

Doom

IcU schreef:

Ik ben benieuwd..

Klopt idd, heb ik ook gelezen behalve dat die in 2006 zou uitkomen. De laatste berichten over deze film dateren namelijk van 2004 ofzo iets, met geruchten over de acteurs en actrices enzovoort. Film werd toen ook nog een tijdje in 2005 verwacht, dus enorm veel vertrouwen heb ik er nog niet in dat het 2006 wordt. Maar ik hoop het echt!

Dat de pre-historische dinosaurussen richting het land komen lijkt me geweldig, ik hoop alleen dat het een wat minder hollywood einde heeft dan z'n voorgangers.

soom schreef:

Het zou idd een pluspunt kunnen betekenen als Spielberg deze film zou gaan regisseren, hoop het eigenlijk ook wel een beetje. Deel 3 was me allemaal, hoe vreemd het ook klinkt, te nep. Met die mobiele telefoon in z'n maag enzovoort.

MAar ja, laten we hopen dat Jurassic Park 4 een goed vervolg wordt, iig beter dan deel 2 en 3. Deel 1 is namelijk niet zomaar te overtreffen.

Doom schreef:

Nee, inderdaad. Maar deel 2 is ook wel goed. Deel 3 is degene die het juist niet heeft. Of ben je het daar niet met me over eens?

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Deel 3 miste iets van de Spielberg-magie, maar dat miste deze ook een beetje Toch is deze wel cool, maar zoals ik probeer te zeggen: Hij is cool, maar de magie is een beetje verdwenen.