• 9.376.903 stemmen

The Lost World: Jurassic Park (1997)

Avontuur / Sciencefiction | 129 minuten

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Alternatieve titel: Jurassic Park 2

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Jeff Goldblum, Julianne Moore en Vince Vaughn

Releasedatum: 25 september 1997

Plot The Lost World: Jurassic Park

"Something has survived."

Vier jaar na de gebeurtenissen in de eerste Jurassic Park film verklapt John Hammond aan Ian Malcolm dat er nog een ander eiland was vol dino's. Deze zijn verder met rust gelaten, en Hammond is erg benieuwd naar de dieren in een natuurlijke omgeving. Het team gaat naar het eiland, waar ze er echter achterkomen dat ze niet de enige mensen op het eiland zijn.

avatar van IcU

IcU

Gizzmann schreef:

Deel 3 miste iets van de Spielberg-magie, maar dat miste deze ook een beetje Toch is deze wel cool, maar zoals ik probeer te zeggen: Hij is cool, maar de magie is een beetje verdwenen.

Dat is inderdaad zo, maar dat is meestal wel bij een vervolg.

avatar van soom

soom

IcU schreef:

Dat is inderdaad zo, maar dat is meestal wel bij een vervolg.

Het hoeft niet. Lost World: Jurassic Park is nog aardig sterk qua actie. En ik ben het dan ook niet echt met jullie eens..

avatar van Bob Cremers

Bob Cremers

Er zit meer actie ind film maar dat was niet nodig geweest

avatar van 666south park

666south park

een 4,5 voor deze goede jurassic park film ik vind hem beter dan deel 1 en mooier ook en ook lekker agresiefer

vond deze vroeger ook eng en ook heel erg mooi!!

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

ik weet niet hoor south par kmaar deel 1 heeft bij mij toch nog steeds de voorkeur van de 3, het wachten is op deel 4.

Vond hem toen ik nog 6 was geweldig, laten toen ik hem vergeleek vond the Lost World en Jurassic park 3 de mindere 2 van de 3 films. In deel 2 is er redelijke cast, maar komt niet gelijk aan deel 1.

avatar van BlueSword

BlueSword

wel leuk...deel 1 was gewoon super.

heb me zeker wel vermaakt met deze deel hoor, maar deel 1 blijft toch langer hangen.

avatar van PaasKiekes

PaasKiekes

steven spielberg maakt klote films. vooral de lost world!!!

Ik zou liever de lost dvd noemen want dan zou ik hem niet missen haahahhahahahaahh een dikke 1/10 ster omdat jeff goldwing de hoofdrol kreeg!!!!

avatar van Anakin01

Anakin01

Is idd een pak minder goed dan de eerste, maar wat jij zegt, PaasKiekes:s Benk het niet mee eens, Spielberg heeft héél goede films hoor, maar nou...Terug naar de film

Vind dat het wat afgezaagder is dan eerste deel, er is wel goede actie, wat nodig is.

avatar van Materny

Materny

PaasKiekes schreef:

steven spielberg maakt klote films. vooral de lost world!!!

Is nog altijd Goldblum.

En wat die ''klote films'' van Spielberg betreft, ik stel voor dat je je mening eens bijstelt

Jaws, Et, Schindler's list, Munich & Saving private ryan en de Indiana Jones reeks.

Echt klote films ja

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Materny schreef:

Is nog altijd Goldblum.

Echt klote films ja

En dan ben je Minority Report, War of the Worlds, The Terminal en Catch Me If You Can nog vergeten.

Nee ik ben het met je eens, Steven Spielburg weet echt niet hoe hij goede films moet maken:|

avatar van Timos

Timos

de dvd hoes van the lost world bij de frs is echt poep lelijk

avatar van Timos

Timos

Knarf Kenobi schreef:

ik zou minority report,War of the world en Catch me if you can nou niet echt goede films noemen.

en over spielburg ben ik zowiezo nooit echt te spreken geweest.Hij kan dan wel echte kaskrakers hebben gemaakt maar hij heeft geen films gemaakt waarvan je kan zeggen,dat is nou echt een klassieker,m.u.v schindlers list.Toch wordt hij door veel mensen (onterecht)toch als een van de beste regiseurs gezien.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Timos schreef:

Zoek eens wat beter,zou ik zo zeggen.

avatar van The One Ring

The One Ring

Hij heeft gelijk. Raiders of the Lost Ark, E.T., Jaws, Jurrasic Park, Close Encounters of the third Kind en Saving Private Ryan zijn maar kleine films die totaal geen betekenis hebben gehad in de filmgeschiedenis

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Spielberg heeft een hoop films gemaakt. Sommige harstikke goed, sommige wat minder, maar dat is de loopbaan van elke grote Hollywood regisseur.

avatar van The One Ring

The One Ring

Klopt, maar er is bijna geen andere nog levende regisseur die zo zijn stempel op de huidige filmwereld heeft gedrukt als Spielberg. Zeggen dat hij geen klassiekers heeft gemaakt is dan ook onzin. Ze kunnen je niet bevallen, maar het zijn wel klassiekers.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Daar heb jij weer gelijk in. Ik ben zelf ook een Spielberg fan en ookal heb ik veel van zijn werk niet gezien (Jaws, Close Encounters, Schindler's List) vind ik hem een goede regisseur. Ik vind bijv. deze film ook zeer zeker niet slecht.

avatar van Bob Cremers

Bob Cremers

Hij maakt goede films daar heb je gelijk.

avatar van jaws 2

jaws 2

hallo weet iemand welke dinosaurussen er in jurassic park 4 komen want in deel 3 vond ik die spinosaurus wel slecht ze ik hoop terug actie met de tyrannosaurus en de raptors

avatar van finaldestiny

finaldestiny

Bob Cremers schreef:

Er zit meer actie ind film maar dat was niet nodig geweest

aktie niet nodig juist wel!!!!

avatar van jaws 2

jaws 2

deze film duurde eigenlijk te lang deel 1 was veel spannender en cooler, en dat had deze niet. jurassic park 3 is zelfs beter dan deze.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Dus dan geef je deel 1 5 sterren en deze 2 :S

avatar van tyrannosaurus

tyrannosaurus

coole film vooral de t-rexen waren goed,en de raptors waren ook veel cooler dan in de 1de film.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Deze was beter en spannender dan JP 1.

Ik heb deze in 2000 gezien maar toch kan ik me herinneren dat ik deze spannender vond dan deel 1. Ondanks ik deel 1 voor de laatste keer in 2005 heb gezien.

Heb deel 1 op band en niet deze.

Even wat herinneringen terughalen van wat ik spannend vond:Dat Malcolm en zijn familie een gewonde baby t rex hebben gevonden en meenemen naar de camper. Als het nacht word loopt malcolm even een rondje door het bos en hoord in de verte voetstappen, hij rent naar zijn camper toe (en op dat moment kreeg ik het echt warm van de zenuwen), veilig? nee! De moeder T rex kijkt door het raampje van de camper naar de baby t rex die hij wil terug halen, Ian spaart zijn moed bijeen een doet de deur open en geeft de Baby T rex, en de moeder t rex doet nog effe niks tot ie die camper in het refrein ramt Enz Enz. Ook spannend was die tentenkamp iedereen slaapt en de voetstappen waren van veraf te horen op een gegeven moment steekt die T Rex zijn kop in de tent van Malcolms vrouw en dochter en iedereen word wakker en vlucht, de t rex heeft de tent om zijn kop HAHA en malcolms gezin is van de t rex ondkomen gelukkig. De achtervolging begint en even later belanden malcolm met al zijn legermaatjes in hoog gras vol raptors en dan worden alle team genoten opgevreten en alleen malcolm en zijn gezin redden het en zo hebben ze dit keer geen T rex achter hun aan maar raptors, ook geestig was die T Rex in de stad.

ja even wat oude herinneringen

in 2000: 4,5

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ook weer een goeie film.
Steven heeft het weer goed gedaan.
Spannende film, met leuke acteurs en een boeiend verhaal.
De dingen die ik spannend vond waren dat ze dat kleine T rexje mee terug namen naar het kamp, dat papa en mama komen .
En als ze met die hele groep in het hoge gras lopen!

Waren toch wel de stukjes die ik echt eng vond.
Het leuke van Jurassic Park is ook dat het leuk blijft!

avatar van 606

ook het 2de deel is weer vermakelijk

en ook de acteurs mogen er weer zijn

avatar van pompoen

pompoen

Gewoon een ramp, dit deel is veel te kinderachtig, ongeloofwaardig, en zeker geen waardig vervolg op de original.

avatar van Doom

Doom

Ik wil niet gaan zeuren hoor maar Jurassic Park films gaan waarderen op het geloofwaardigheids gehalte? Lijkt me niet helemaal terecht. Ook vind ik de actie, dinosaurussen etc verre weg van kinderachtig.

avatar van pompoen

pompoen

Nee, maar de acteerprestaties wel, ik denk niet dat ofwel een dinosaurus ofwel een kind tussen de dinosaurussen zo zal reageren.

Dat is zo ongeloofwaardig.