menu

The Lost World: Jurassic Park (1997)

Alternatieve titel: Jurassic Park 2

mijn stem
3,05 (3045)
3045 stemmen

Verenigde Staten
Avontuur / Sciencefiction
129 minuten

geregisseerd door Steven Spielberg
met Jeff Goldblum, Julianne Moore en Vince Vaughn

Vier jaar na de gebeurtenissen in de eerste Jurassic Park film verklapt John Hammond aan Ian Malcolm dat er nog een ander eiland was vol dino's. Deze zijn verder met rust gelaten, en Hammond is erg benieuwd naar de dieren in een natuurlijke omgeving. Het team gaat naar het eiland, waar ze er echter achterkomen dat ze niet de enige mensen op het eiland zijn.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=Xo5LCejJ4qU

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
ipman-99
"Don't go into the long grass!" ... " !!!


Heerlijke Sequel (Heropfrissing) !!! Emoji!!! 'Jurassic Park 2' is het fijne vervolg
op deeltje 1 uit 1993.
Opnieuw staat Steven Spielberg aan het roer van de Dino's met alweer
een heerlijke cast met ondermeer Jeff Goldblum, Julianne Moore en Vince Vaughn.
Sommige scènes kwam snoeihard over ... zeker wanneer de Dino's nog niet op voorhand
hadden gegeten !
Visueel nog altijd een heerlijke pluim op de hoed van steven Spielberg ... en ook na al die
jaren blijft die pluim op die geweldige hoed van Spielberg.

avatar van Graaf Machine
3,0
Een pak beter dan Jurassic Park of Jurassic World. Zo'n gegeven van dinosauriërs die in deze tijd tot leven gewekt worden is natuurlijk over the top, en daar moet je ook een lekkere over the top film mee maken. Niet beperken tot een suffig pretparkje.
Geslaagd hoor. Aan het begin had het een half uurtje korter gemogen, dat wel.

avatar van DVD-T
2,5
Ik kon me niet herinneren dat dit deel zo slecht was.

Op sommige punten zelfs heel erg irritant. Vooral het personage van Moore begon behoorlijk op mijn zenuwen te werken. Wilde dit keer echt dat ze aan haar einde kwam. Ook het verhaal loopt gewoon niet tot nauwelijks goed. Toch zitten er ook nog leuke elementen in The Lost World. En dat komt dan vooral van de dino's. Het is dus niet helemaal slecht.

Probleem met deze film is dat het heel erg als een verplichte sequel voelt in plaats van een met liefde gemaakte film zoals in het eerste deel is gestopt. En dat maakt deze film erg middelmatig.

avatar van Tarkus
4,5
Prima vervolg op de eerste film.
Ook de speciale effecten en het geluid op de Blu-ray komen beter tot uiting.
Enige kleine minpunt aan deze film is Julianne Moore, niet een van mijn favoriete actrices, al doet ze het tegenwoordig wel beter dan in de tijd van deze film.
Was weer leuk om deze eens terug te zien, blijven wel prima films.

4,0
Erg goede film. Vreemd dat de gemiddelde score niet hoger is.

avatar van Ted Kerkjes
1,5
Deze film was een flinke teleurstelling. Het voegde totaal niets toe aan deel één. Het eerste deel was origineel en spannend. Dit deel was geen van beiden. De special effects van het eerste deel vond ik persoonlijk ook mooier. Het acteerwerk was verder wel gewoon prima.
Een smet op Spielbergs blazoen.

avatar van des1
2,5
Op zich best leuk om het King Kong scenario (beest meenemen naar de bewoonde wereld) er op los te laten, maar de uitwerking was a bit of a bummer. Gek genoeg slechter dan deel III, vinnik persoonlijk. Goldblum lijkt altijd een beetje out of place, alsof ie er zelf niet in gelooft. De toon wordt wat dat betreft al gezet aan het begin van de film met de leuk gevonden overgang van eilandje, waar net een stel toeristen besluit te picknicken, naar Goldblum die op de metro zit te wachten, met op de achtergrond een vakantie poster met blauwe lucht. Goldblum slaagt er maar niet in zoiets geloofwaardig over te laten komen. Let op zijn ogen. Viel me ook al op in deel 1. Wat zal Spielberg die beginscene vaak over hebben moeten doen. Voor de rest is de film vooral meer van wat al in deel 1 was te zien.

avatar van arno74
1,5
Minste van alle Jurassic Park-films, en de laatste die ik nog moest zien. Het verhaal is wel heel erg flauw. De doelstelling lijkt me duidelijk: cashen op het succes van het eerste deel. Het lijkt wel of ze alleen over de eerste scene hebben nagedacht, want die beloofde een spannende film, wat het helaas niet werd. 1,5*

avatar van Public Enemy #1
4,5
Ik vind dit vervolg gelijk aan het eerste deel.

Weer n paar spannende scènes, zoals de scène met het brekende glas, en de raptors in t lang gras en later nog in het kamp of wat t ook was.
En de scène met de T-Rex in San Diego vond ik ook de moeite waard.

Een grote minpunt is die gymnasium scène van dat meisje, dat was echt tenenkrommend.

Ik was er ook blij mee dat ze het personage van Jeff Goldblum de hoofdrol hadden gegeven en niet die van Sam Neill omdat ik die in t eerste deel niet echt interessant vond.

Deel 3 sla ik voortaan over als ik aan deze serie begin, die is echt slecht.

avatar van Hansjepansje
2,5
Deeltje twee.

De grote kracht van Jurassic Park was het ontdekken van het park en zijn bewoners. Naast de spannende actiescènes was er ook plaats voor verwondering in de rustmomenten, zoals de zieke Triceratops of het voederen van de Brachiosaurus later in de film. Het zijn net die momenten die The Lost World wat mij betreft het meest mist. De T-Rex, de Velociraptors; Spielberg is kundig genoeg om er strakke scènes mee te schieten maar kan niet verhelpen dat het te vaak aanvoelt als een herhaling van eerdere zetten. Het script werkt vaak ook niet echt mee, zeker het vreemde laatste half uur dat bijna letterlijk nog even na de hoofdfilm geplakt lijkt.

Cast is verder wel op niveau: Goldblum is zijn fantastische zelve, Moore een prima vervangster van Dern en Postlethwaite steelt de show. Leuke verrassingen ook om Vince Vaughn en Richard Schiff (Toby Ziegler uit The West Wing) te zien langskomen.

Al bij al degelijk, maar haalt het niet bij zijn iconische voorganger. 2,5*.

avatar van Fisico
3,0
Uiteraard kan dit tweede deel in de verste verte niet tippen aan de klassieker die de eerste film in 1993 was. Erg vernieuwend is dit allemaal niet. De (hersenloze) actie is de hoogte ingeschoten en dit komt het verhaal niet ten goede.

Goldblum blijft een leuk personage hebben, grappig, sarcastisch en boeiend. Wel typisch Hollywood dat hij zowat de enige is met een rationeel geheugen die zich niet laat leiden door emoties of dollartekens. De beste scènes waren die van het brekend glas en die in het hoge gras. De T-rex in San Diego past niet echt bij de film is lijkt er echt bijgeplakt, maar desalniettemin vermakelijk. Afknappers daarentegen waren er ook (gymnasiumoefening en de vaak onrealistische raptorconfrontaties). Het nieuwe is er wat af en er is te weinig moeite gedaan om het niveau te bereiken van het eerste deel. Ook hier waren de dollartekens van een sequel belangrijker dan te investeren in een goed en origineel verhaal.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Opnieuw bekeken op bluray en ondanks dat de film de veters van een briljant origineel niet mag strikken is dit wel een heel vermakelijk filmpje geworden met een stel uitstekende actiemomenten en bij vlagen ook nog best een beetje die spanning die de voorganger zo had. Ook met de special effects ging het lekker, die zijn ook anno nu nog heel acceptabel.

3,5* blijven staan.

3,5
Na het zien van deel 1 kwamen de geruchten dat Jurassic Park 4 of 5 delen zou krijgen. Ik kon niet wachten. Want wat had ik genoten van deel 1. Deel 2, The lost World is een leuke opvolger. Zelfde acteerwerk, zelfde humor, zelfde leuke spanning. Maar niet meer dan dat. Heb hem ook veel gekeken nu, maar bereikt niet wat deel 1 doet.

avatar van xxERWINxx
4,0
Het minste deel van de Jurassic park reeks.
Het 1e gedeelte is redelijk goed, ook het laatste deel waarin de dino de stad in trekt is erg goed, maar tussendoor een beetje saai en een herhaling van zetten.
Komt misschien doordat er een aantal personages hierin niet meespelen zoals Sam Neill en die 2 kinderen zien we maar heel even. , maar smaken verschillen

1. Jurassic Park 3
2. Jurassic World
3. Jurassic Park
4. Jurassic Park 2 : Lost world

avatar van krosnicky
3,5
Dit is voor mij jaren lang de beste Jurassic Park geweest maar sinds ik gisteren begonnen benmet een rewatch van de hele reeks naar aanleiding van het 5 de deel die uitkomt moet ik toch zeggen dat deel 1 leuker is het verhaal is hier wat minder en de personages zijn maar half zo interessant als die uit deel 1 Goldblum speelt ook zijn Personage op een andere manier dan in deel 1 dat ego en die humor die zijn personage hadden in deel 1 zijn hier helemaal weg en om Melcolm van een bijrol naar de hoofdrol te plaatsen was ook niet echt een goeie zet maar ze konden ook niet anders aangezien Sam Neill geen zin had in deze film wat enorm leuk geweest zou zijn moesten Neill en Goldblum samen de hoofdrol gespeeld hebben en natuurlijk op de manier dat ze hun personage speelden in deel 1 zo Malcolm met die humor en een ego en Alan die dan meschien aan het begin niet zo goed met hem overweg kan .
Nu los van dat blijft het een vermakelijk film de CGI ziet er 21 jaar later nog heel goed uit net als deel 1 en er zitten toch ook een paar hele leuke scène in . Om maar te zeggen het is een goeie film maar deel 1 is beter

4,0
een mooi vervolg.heb me zeker weer vermaakt.in mijn ogen net zo vermakelijk als deel 1.zoals bovenbuur al zei erg jammer dat sam neil er niet meer in mee speelt,want dan was de film nog mooier geweest denk ik. maar de film is niet veel slechter als deel 1 vind ik.maar in iedergeval dit deel vind ik ook wel spannend verders.

3,5
The Lost World zag ik eerder dan het eerste deel.... Nu ik alle delen heb gezien blijf ik de eerste anderhalf uur van dit deel geweldig vinden.... Geweldige spanning en actie.... De scenes met de 2 rexen en het jong, dat is eigenlijk spannender dan deel 1....

avatar van The Goss
2,5
Grappig, vandaag dit deel met mijn dochter van 12 gekeken op DVD. Op de hoes staat vanaf 12 jaar, maar bij het begin van de DVD krijg je te zien dat het voor alle leeftijden is...nou...

avatar van Boneka
3,5
Vond dit toch een prima vervolg en dat had ik zeker niet verwacht. Vooral beeld en geluid op deze prachtige 4k uitvoering is een lust voor het oog en oor. Het junglesfeertje vond ik schitterend. Had wel zoiets van moet er weer een legertje soldaten heen, maar goed dit alles maakt het geheel weer tot een hels spektakel. Eenmaal op het eiland belanden we in een soort rollercoaster waar je niet meer uitkomt. Enige vorm van verdieping of rust is dan ook weinig te vinden. Een klein minpuntje dan. Het eind is zoals we kennen van de King Kong films. Niet origineel wel fraai om dit keer een Dino te zien ipv een gorilla. Voor vermaak is dit zeker een aanrader. En ja een leeftijdsgrens voor 12 vind ik wel op zijn plaats!

Op naar deel III.

avatar van Captain Proton
Een leuk vervolg op Jurassic Park. Gelukkig dezelfde personages, zover het kon. Prima verhaal en special effects waren weer toppie. Ook al is de film 21 jaar oud. Blijft me zelfs nu nog vermaken. Wel jammer dat de twee kinderen maar eventjes in beeld is geweest, net als Sam Neill. Maar een eiland met rust laten, is schijnbaar moeilijk en je hebt altijd gekken die willen jagen. Dat blijkt in deze film ook. Afijn, op naar deel drie.

avatar van Shadowed
3,0
Geen slecht vervolg.

Een film die de echte Jurassic Park vonk zeker mist. De film is wat minder leuk om te volgen, wat bij deel 1 wel het geval was. Echte spanning blijft voorlopig ook uit. Maar ondanks dat is dit filmpje zeker geen slecht filmpje geworden.

Sommige scenes zijn weer tof neergezet, maar Spielberg weet geen vernieuwende dingen op het scherm te toveren. De dino's zien er goed uit, dus daar ligt het niet aan. De opening is daarbuiten ook vrij sterk neergezet.

Geen slecht vervolg, maar haalt het absoluut niet bij zijn origineel.

avatar van martijn011
3,5
Ook dit tweede deel herzien, blijft erg vermakelijk moet ik zeggen.

De film haalt nooit het niveau van het origineel, wat ook zo goed als onmogelijk is, maar dit is gewoon een erg vermakelijke actiefilm.
Zet een grote groep mensen op een eiland wat bewoond wordt door allerlei soorten dino's en je hebt al een prima concept. Spielberg werkt dat uitstekend uit met een aantal spannende scènes tot gevolg.
Ook nu weer zien de dino's er geweldig uit, de locatie is sfeervol en duister en de cast is prima in vorm.

Af en toe wordt het wel erg onrealistisch maar dat kan ik Spielberg wel vergeven. Van begin tot eind best wel genoten.
Drieënhalve ster stonden en blijven gewoon staan.

avatar van IH88
3,0
“Don't worry, I'm not making the same mistakes again.”
“No, you're making all new ones.”


Aardige tweede Jurassic Park film. Na al die jaren is het grootste minpunt van de film nog steeds dat belachelijke einde met een T-Rex op het vaste land, maar de scènes op het eiland zorgen gelukkig voor genoeg spannende momenten. Jammer dat Sam Neill niet terug kon/wilde komen, maar met Goldblum kun je natuurlijk weinig fout doen. Ik was wel vergeten hoe bloedirritant Julianne Moore in deze film is, en ik had gehoopt dat ze een snelle snack voor de T-Rex zou zijn.

avatar van Flavio
3,0
Flavio (moderator)
Onderhoudend maar bij tijd en wijle redelijk belachelijk. Niet bijster goed geacteerd ook, acteurs lijken ongeïnspireerd, en er zijn veel te veel bad guys die, op Stormare na, ook nog vrij anoniem aan hun einde komen.

The Lost World heeft echter één zeer goede scène, namelijk als de trailers boven de klif hangen. De spanning wordt als een soort drietrapsraket opgevoerd: de losschietende touwen, de slippende auto die de zware trailers probeert tegen te houden, en de barstende ruit waar Moore op terechtkomt. En dan heb je ook nog de dino’s die zich er mee gaan bemoeien. Dat was Spielberg op zijn best, had graag wat meer van zulke scenes gezien.

avatar van remorz
1,5
Verschuiving van setting, verdubbeling van dino's (in het geval van T-Rex letterlijk!) maar in essentie compleet hetzelfde als het eerste deel.

Oke, we mogen een stukje introductie overslaan en dat is ergens wel fijn, maar de film blijft overal toch wat veilig te werk gaan in zijn benadering van spanning en personages. Dat levert soms zelfs scenes op die gewoon te lang duren, zoals de trailer boven de afgrond. Het is misschien een poging een extra dimensie toe te voegen (dino's... + afgrond) maar benadrukte alleen maar de droge, formule-achtige benadering die filmmaken tot een behaagzieke bezigheid reduceert.

Meer dan een opzichtige poging commercieel vervolg te geven aan de opportunistische insteek van het eerste deel kan ik er niet in zien. Fijn dat Goldblum er weer is en meer ruimte krijgt; de humor in zijn droge delivery is wat deze film nog een beetje redt.

Nu op sbs9 aan het kijken, lang niet meer gezien. En wat is die Julianne Moore irritant, veel erger dan Tea Leoni in deel 3.
en de scene met de t rex baby die zij even terug geeft aan de ouders bij de trailer deur slaat alles, gemiste kans t rexen om haar snel uit de rest van de film te halen

2,5
TMP
Een wat ongeïnspireerd en plichtmatig vervolg op Jurassic Park. De vele actie en het behoorlijke tempo maken dat de film best redelijk wegkijkt. Het verhaal is echter niets bijzonders, het laat eigenlijk zelfs wel wat te wensen over en lijkt niet altijd even lekker te lopen. De rollen van Julianne Moore en Vince Vaughn zijn bovendien best irritant. De film komt over als een poging om eenvoudig te cashen op het succes van zijn voorganger.

avatar van Brabants
3,0
The Lost World: Jurassic Park 2 is een typisch voorbeeld van een film die niet kan tippen aan zijn voorganger. Eigenlijk op geen enkel front. Het blijven heerlijke films om te zien en heb er zeker van genoten maar aan de andere kant toch wel echt het mindere deel uit de franchise. De makers hadden beter even kunnen wachten totdat het brein iets creatiever zou worden dan deze haast plichtmatige stempel.

4,0
Supernatural schreef:
een mooi vervolg.heb me zeker weer vermaakt.in mijn ogen net zo vermakelijk als deel 1.zoals bovenbuur al zei erg jammer dat sam neil er niet meer in mee speelt,want dan was de film nog mooier geweest denk ik. maar de film is niet veel slechter als deel 1 vind ik.maar in iedergeval dit deel vind ik ook wel spannend verders.Vandaag herzien.blijf bij mijn vorige mening.net zo spannend als 1 dus.heb me dus weer prima vermaakt.op naar deel 3.

avatar van ILDIB
2,5
geplaatst:
Stereotiep gedoe en die graphics kennen we wel. Voegt niets toe behalve dan leuke rol van Goldblum.

avatar van Lovelyboy
2,0
geplaatst:
Slapaftreksel die vooral moet draaien op de humor rond karakter Malcolm en op enkele momenten na eigenlijk hopeloos te kort schiet.

Ik vraag me dan eigenlijk wie of waarom men van die vervolgen bedenkt. Zelfs een producent met slechts dollartekens in de ogen moet toch begrijpen dat dit niets bijzonders is net als de volgende delen. Het lokken van de klant naar bios en hersenloos vermaak schijnt het belangrijkste te zijn. Een verrijking van de filmwereld is dit in geen geval.

Standaard verhaaltje wordt in elkaar gedraaid om de dino cyclus weer een slinger te kunnen geven. Kennelijk hadden de andere acteurs geen trek of tijd, en hoe eendimensionale deze karakters ook waren, bekende gezichten als Dern en Neill die het vorige geheel toch nog een beetje cachet gaven worden node gemist. Goldblum kan de kar niet alleen trekken, en al helemaal niet met alleen humor. Deze cast voegt verder weinig tot niets toe, op Stormare en Postelwaite na.

Verder vallen een aantal erg ongeloofwaardig en domme dingen op. Moore tussen de aanvallende dino's na het fotograferen van het jong vind ik overdreven en dom. Hoe de auto doorslippend en al de trailer omhoog trekt vind ik onwaarschijnlijk en ongeloofwaardig. Niet alleen heeft die auto geen enkele grip, daarnaast zou zijn transmissie dat nooit overleven. Dan de ongelooflijke keuze die baby rex mee te nemen de trailer in...tsja...

Wellicht dat je dit alleen kunt waarderen als je van de franchise houd of het genre. Ik in dit geval niet. Eindoordeel wat mij betreft dan ook niets bijzonders.

3,5
geplaatst:
Vervolg spannender dan deel 1

Gast
geplaatst: vandaag om 10:51 uur

geplaatst: vandaag om 10:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.