• 9.375.882 stemmen

The Lost World: Jurassic Park (1997)

Avontuur / Sciencefiction | 129 minuten

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Alternatieve titel: Jurassic Park 2

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Jeff Goldblum, Julianne Moore en Vince Vaughn

Releasedatum: 25 september 1997

Plot The Lost World: Jurassic Park

"Something has survived."

Vier jaar na de gebeurtenissen in de eerste Jurassic Park film verklapt John Hammond aan Ian Malcolm dat er nog een ander eiland was vol dino's. Deze zijn verder met rust gelaten, en Hammond is erg benieuwd naar de dieren in een natuurlijke omgeving. Het team gaat naar het eiland, waar ze er echter achterkomen dat ze niet de enige mensen op het eiland zijn.

avatar van WB

WB

darkcity schreef:

Dat stuk met de T-Rex in Santiago zat er natuurlijk al aan te komen, het kon natuurlijk niet uitblijven dat ie wel een keer in de stad moest komen.

Hoewel dat helemaal niet voorkwam in het boek van deel 2! Boek was vele malen beter (is vaker zo), maar vond deze film ook zeer vermakelijk! 4 sterren...

avatar van Esteban

Esteban

Geef hem natuur en beestjes en hij levert een pracht van een avonturenfilm af. (Jurassic Park ****) Geef hem een overvloed aan speeltjes en vrijheid en hij is niet meer stoppen... was er maar iemand om het kind in Spielberg te bedwingen. De entertainingswaarde is hoog, maar zo ook de overdrijving, ongeloofwaardigheid, de brute sfeerbreuk (the city you know) en het gebrek aan respect voor de magie van z'n eigen origineel.

The Lost World **1/2

avatar van bram16

bram16

ik vond dit echt een slecht vervolg op de eerste... slechts 2 sterretjes

avatar van gotti

Deze viel nog wel mee. De derde was een ramp...

BoordAppel

Waarom zeggen zoveel mensen dat? Deel 3 is totaal niet origineel maar had tenminste nog een redelijk scenario, daar kan je deze film niet van beschuldigen. Wat vind je zoveel beter aan deze film?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ik zie persoonlijk niet in wat er zo goed is aan het script van Jurassic Park 3.

avatar van Hobbes

Hobbes

BoordAppel schreef:

omdat hier nog heel eventjes de sfeer behaald wordt. Op 't eiland. Deel III is echt triestheid troef met zeer slechte karakters en dito verhaal. Deel II probeert nog wat nieuws. Gaat ook compleet mis, maar ze proberen 't wel.

Wat ik trouwens niet snap is: waarom hebben ze het boek niet trouwer gevolgd? Het tweede boek is zelfs beter dan het eerste boek.

Hobbes schreef:

Nou die sfeer heb ik dus echt niet gemerkt hier, die vond ik dan bij deel III toch wat beter. Kan me niet herinneren dat de karakters hier zo goed waren en ook het verhaal viel me tegen. Bovendien was er een overkill aan dinosaurussen. Maarrrrrr het is al lang geleden dat ik deze film gezien heb dus misschien dat ik er nu anders over denk. Toen was het iig een enorme teleurstelling.

avatar van corbijn

corbijn

dit is wat spielberg het beste kan.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Vreemd dat ik nooit op deze film gestemd had, heb hem gister in ieder geval bekeken en vond het een hele wisselvallige film. Met sommige spannende goede momenten(De T-Rex in San Diego, de scene in de bus die bijna valt)en aan de andere kant hele saaie verhaallijnen; het kind van de hoofdpersoon die steeds maar weer moeilijk blijft doen.

Toch beter dan de gemiddelde film. 3.5 sterren

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

feanaro surion schreef:

Vreemd dat ik nooit op deze film gestemd had...

Dat is raar. Ik merk nu dat ik er ook nog niet op gestemd had, terwijl ik hem zeker weten enkele weken geleden heb gezien...

avatar van predator

predator

• 1951 stemmen

Jordy schreef:

Totaal overbodige film. Ze hebben wat kleine verbeteringetjes doorgevoerd wat betreft het uiterlijk van de dino's (die, toegegeven, er weer prachtig uitzien), en dus moest er maar weer een filmpje gemaakt worden. Het verhaal is stompzinnig en nergens spannend. 2 sterren.

mee eens, totaal overbodig, geldklopperij.

avatar van gotti

Mmmm... Ik ken wel slechtere vervolgfilms.

avatar van Nieke

Nieke

De slechtste van de 3

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Ik kom er nu pas achter dat Spielberg dit regisseerde..

Ik vond deze 100x beter dan deel 3

maar niet zo goed als deel 1, ik snap niet waarom iedereen zo negatief is over deze film.

Deel 1 was meesterlijk deel 2 gewoon goed en deel 3 verschrikkelijke zooi.

avatar van xangadix

xangadix

Ik kan er niks aan doen, ik vond deel 3 ook iets leuker, omdat die zichzelf iets minder serieus lijkt te nemen. Toch zit hier zat interessants in, zoals die scene met dat glas. Die blijft zenuwslopend, als zou je er in het echt met het ontstaan van het eerste barstje meteen doorheen sodemieteren.

Disk

Ik vind het juist goed dat deze film zichzelf serieus neemt. deel 3 was gewoon hersenloos wegrennen van gemuteerde fictieve dino's. Ik hoop dat niemand mij uitlacht maar ik neem deze films net zo serieus als goede thrillers. behalve deel 3 dan.

avatar van xangadix

xangadix

Als je er maar plezier aan beleeft..!

Disk schreef:

deel 3 was gewoon hersenloos wegrennen van gemuteerde fictieve dino's.

Pardon? Welke fictieve dinos? Vind deel 3 overigens ook beter dan dit deel al zou ik deze toch nog wel eens willen zien. Misschien ben ik iets te streng geweest.

Die overdreven grote Spinosaurus, Hyper inteligente raptor's

Pick one

Het was alsof gewone dino's niet goed genoeg waren, en de T-rex was al gebruikt.

Nou dan vergroten we die Spinosaurus maar met 25% en hup, een nieuw monster.

BoordAppel

Waarom zouden die raptors niet zo intelligent kunnen zijn? En de spinosaurus is niet groter gemaakt dan hij is. De spinosaurus is een van de grootste theropode dinosauriers. Groter dan de tyrannosaurus.

Als er iets niet klopt aan de Jurassic Park films dan zijn het wel de velociraptors, die waren stukken kleiner. Kan me er niet echt aan storen, raptors zo groot als deze bestonden wel.

avatar van nathan_666

nathan_666

Clueless Dork schreef:

Ik kom er nu pas achter dat Spielberg dit regisseerde..

(..)

BoordAppel schreef:

Velociraptors waren inderdaad ongeveer even groot als een wolf, die grotere raptors waren Deinonichus( zo spreek je het uit, geen idee hoe je het schrijft.) Maar volgens mij was de Spinosaurus zeker niet groter dan de T-rex. Ze hebben wel een grotere vleeseter gevonden dan de T-rex maar dat was geen Spinosaurus.

Naar mijn weten is de T-rex de 1 na grootste Carnivoor ooit ontdekt.

En nog over die raptor's, je denk toch niet dat wat zie in de film zeiden waar is, over dat raptor's even slim waren als mensen?

Dat was gewoon bedacht om de (verouderde) Raptor's nog gevaarlijker te laten lijken en meer spanning aan de film te geven.

Want iedeen had al gezien wat die ouder raptors konden.

Net als met alien 4, een nieuw soort alien dat nog meer kan dan die ouwe. En ik ben bang dat dit door gaat totdat het hele verhaal van JP 1 in de prullenbak wordt gegooit, en wordt vervangen door ideeen van sukkels die graag geld willen kloppen.

BoordAppel

Spinosaurus. 12 tot 17 meter dus. Het grootste T-Rex skelet dat gevonden is (Sue) is "slechts" 12,8 meter lang. Er zijn zelfs aanwijzingen dat de Spinosaurus 30 (!) meter lang kon worden maar dat is slechts op enkel bot gebaseerd. De Tyrannosaurus was wel een stuk zwaarder dan de Spinosaurus.

Deinonychus . Er waren meerdere grote raptors. In de films zouden het dan Utahraptors zijn, Deinonychus ziet er volgens mij net wat anders uit.

Dat is inderdaad wat overdreven maar die beesten waren ongetwijfeld intelligent. Anders kunnen ze niet in groepen effectief jagen. Al weer even geleden dat ik deze of de derde film gezien heb maar volgens mij doen ze nergens ongeloofwaardig intelligente dingen.

Disk

Yo, bedankt voor de info!

Je hebt mij overtuigt

Laten we nu maar hopen dat deel 4 wat wordt.

Die is namelijk van dezelfde regiseur als deel 3.

avatar van djelle

djelle

Een van de beste sequels ooit gezien! Iets minder, maar nog steeds enorm spannend, angstaanjagend overtuigend en o zo vermakelijk... 4

Disk

Yes! eindelijk iemand die het eens met mij is!

avatar van D0N4LD

D0N4LD

leuek film, maar haalt het niet bij het orgineel

3/5

avatar van Yak

Yak

En de 400ste stem voor deze film luidt...
(tromgeroffel)
... een welverdiende 1*.

Ik heb 'm puur uitgezeten om een verantwoord oordeel te kunnen vellen. Goeie genade, wat was dit om te janken. Teveel clichématige, gekopieerde en/of ronduit lullige scènes. Nergens spannend, en als het al spannend zou moeten lijken waren er geen dino's te bekennen (die stompzinnige, véél te lange 'cliff-bungel-scene' is waar ik op doel). De verwaarloosbare personen komen natuurlijk aan hun eind, een dierbaar object redt iemands leven, ergens in de film wordt vanzelfsprekend he gave his live to save ours! gezegd met een snik in de stem, dialogen vol gebakken lucht, domme idioten zoeken elke rampsituatie op, en als klap op de vuurpijl natuurlijk het obligate onschuldige kindje. De ramp is compleet. Een scène aan het begin, waarin een kinderschreeuw overvloeit in een enorme gaap van Goldblum, is tekenend voor de hele film.

Waarom dan toch een 1? Omdat Goldblum gewoon een koele kikker is.