• 9.375.080 stemmen

The Lost World: Jurassic Park (1997)

Avontuur / Sciencefiction | 129 minuten

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Alternatieve titel: Jurassic Park 2

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Jeff Goldblum, Julianne Moore en Vince Vaughn

Releasedatum: 25 september 1997

Plot The Lost World: Jurassic Park

"Something has survived."

Vier jaar na de gebeurtenissen in de eerste Jurassic Park film verklapt John Hammond aan Ian Malcolm dat er nog een ander eiland was vol dino's. Deze zijn verder met rust gelaten, en Hammond is erg benieuwd naar de dieren in een natuurlijke omgeving. Het team gaat naar het eiland, waar ze er echter achterkomen dat ze niet de enige mensen op het eiland zijn.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

De laatste keer dat ik deze film heb gezien was in 1998 in de bios, en toen vond ik er eigenlijk niet veel aan. Maar nu ik hem net nog eens heb bekeken, vraag ik me af wat me eigenlijk bezielde. Dit is zonder twijfel een uitstekende avonturenfilm, die ondanks het hopeloos voorspelbare plot en de oerdomme personages, continu blijft boeien, mede dankzij de uitstekende special effects en de vakkundige regie van Spielberg. Ook de montage is geweldig, met mooie lange shots die de actie perfect in beeld brengen, denk maar aan de scène waarin die enorme trailer over de rand van de afgrond hangt. Qua opbouw en montage is die scène perfect; menig regisseur kan daar wat van leren.

Het verhaal stelt zoals gezegd niet al te veel voor, maar ondermeer de dino's, de effecten en de prachtige locaties maken The Lost World meer dan de moeite waard.

Stem verhoogd van 2.5 naar 3.5 sterren.

avatar van Yak

Yak

En de 400ste stem voor deze film luidt...
(tromgeroffel)
... een welverdiende 1*.

Ik heb 'm puur uitgezeten om een verantwoord oordeel te kunnen vellen. Goeie genade, wat was dit om te janken. Teveel clichématige, gekopieerde en/of ronduit lullige scènes. Nergens spannend, en als het al spannend zou moeten lijken waren er geen dino's te bekennen (die stompzinnige, véél te lange 'cliff-bungel-scene' is waar ik op doel). De verwaarloosbare personen komen natuurlijk aan hun eind, een dierbaar object redt iemands leven, ergens in de film wordt vanzelfsprekend he gave his live to save ours! gezegd met een snik in de stem, dialogen vol gebakken lucht, domme idioten zoeken elke rampsituatie op, en als klap op de vuurpijl natuurlijk het obligate onschuldige kindje. De ramp is compleet. Een scène aan het begin, waarin een kinderschreeuw overvloeit in een enorme gaap van Goldblum, is tekenend voor de hele film.

Waarom dan toch een 1? Omdat Goldblum gewoon een koele kikker is.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Deze was beter en spannender dan JP 1.

Ik heb deze in 2000 gezien maar toch kan ik me herinneren dat ik deze spannender vond dan deel 1. Ondanks ik deel 1 voor de laatste keer in 2005 heb gezien.

Heb deel 1 op band en niet deze.

Even wat herinneringen terughalen van wat ik spannend vond:Dat Malcolm en zijn familie een gewonde baby t rex hebben gevonden en meenemen naar de camper. Als het nacht word loopt malcolm even een rondje door het bos en hoord in de verte voetstappen, hij rent naar zijn camper toe (en op dat moment kreeg ik het echt warm van de zenuwen), veilig? nee! De moeder T rex kijkt door het raampje van de camper naar de baby t rex die hij wil terug halen, Ian spaart zijn moed bijeen een doet de deur open en geeft de Baby T rex, en de moeder t rex doet nog effe niks tot ie die camper in het refrein ramt Enz Enz. Ook spannend was die tentenkamp iedereen slaapt en de voetstappen waren van veraf te horen op een gegeven moment steekt die T Rex zijn kop in de tent van Malcolms vrouw en dochter en iedereen word wakker en vlucht, de t rex heeft de tent om zijn kop HAHA en malcolms gezin is van de t rex ondkomen gelukkig. De achtervolging begint en even later belanden malcolm met al zijn legermaatjes in hoog gras vol raptors en dan worden alle team genoten opgevreten en alleen malcolm en zijn gezin redden het en zo hebben ze dit keer geen T rex achter hun aan maar raptors, ook geestig was die T Rex in de stad.

ja even wat oude herinneringen

in 2000: 4,5

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ook weer een goeie film.
Steven heeft het weer goed gedaan.
Spannende film, met leuke acteurs en een boeiend verhaal.
De dingen die ik spannend vond waren dat ze dat kleine T rexje mee terug namen naar het kamp, dat papa en mama komen .
En als ze met die hele groep in het hoge gras lopen!

Waren toch wel de stukjes die ik echt eng vond.
Het leuke van Jurassic Park is ook dat het leuk blijft!

avatar van thunderball

thunderball

Ook deze tweede JP film is weer weinig verhaal (ook nu is zeker weer de helft vh boek van Chriton niet gebruikt), maar super spektaculair en met nog mooiere special effects.

Jammer dat de camelionachtige beesten, die wel in het boek voorkwamen, zijn weg gelaten. Daar was ik van te voren het boek lezend erg benieuwd naar.

Ondanks alle mooie effecten is de spannendste scene die waar ze op een autoruit liggen, die op het punt staat het te begeven, hangend boven een afgrond.

3,5 ster.

avatar van killerfreak

killerfreak

Een tijdje geleden dat ik deze nog ns gezien had, maar al snel wordt duidelijk dat het niveau van de eerste JP-film op geen enkel moment gehaald wordt. Het is dan ook verwonderlijk dat deze eveneens gemaakt is door Spielberg (terwijl dat net een excuus was bij het 3de deel).

Desalniettemin zitten er natuurlijk ook enkele 'goede' scènes in, en de graphics blijven natuurlijk verbazingwekkend goed, dus vandaar dat er toch nog een 3* inzit.

avatar van Baggerman

Baggerman

Hopeloos vervolg op deel I met geherkauwde soundtrack. Niet te geloven dat Spielberg zo'n brok pupl heeft afgeleverd!

Sorry, maar ik vond het acteerwerk matig (behalve misschien van Jeff Goldblum!). Ik heb ook de hele film gehoopt dat Julianne Moore eindelijk zou worden opgevreten, wat een irritante trut in deze film, zeg! Helaas gebeurde dit niet, dit had de film voor mij althans kunnen redden.

En hoe kan de bemanning van dat schip ineens helemaal opgevreten zijn, terwijl de T-Rex vast in het ruim zat?? Op IMDB las ik theorieën dat er Raptors waren meegelift, maar waar zijn die dan gebleven? In het water gesprongen ofzo? Ontvoerd door ET? (alle Raptor-scenes op de boot schijnen uit de film geknipt. Lekker, dan!)

Tel daarbij op alle ongeloofwaardige acties en beslissingen van de hoofdrolspelers en ik kom op een krappe 1,5* (en dan ben ik in een milde bui!).

avatar van Zinema

Dankzij de dino's nog een klein beetje credits maar dit vervolg is beduidend minder dan het eerste deel van Jurassic Park. En dat begint al met het flauwe verhaal. Redelijk.

avatar van otherfool

otherfool

Na herziening blijft er, in tegenstelling tot het origineel, weinig van deze film over. Het begin is saai, het middenstuk onduidelijk met te veel karakters waar we niets om geven en het slothalfuur is er met de haren bijgesleept. Een misser, zelfs de dino's zien er minder uit.

2* is mild zat.

avatar van Chimpz

Chimpz

Leuke dinosaurussen, dat is het. Immens slecht plot, slechte timing, slechte dialogen, etc. etc........ Maar de dino's blijven cool.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Prima vervolg op het eerste deel, wat wel een stuk sterker is. Er wordt in Lost World hetzelfde recept toegepast met velociraptors en uiteraard de machtige tyrannosaurus rex. Het resulteert in een paar vermakelijke en spannende scenes. Daartussen door wat environment-gezeur, waarbij Julianne Moore de kroon spant met semi-serieuze wetenschappelijke beschouwingen. Anyway, onderhoudend genoeg voor 3,5 ster.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Erg leuk tweede deel. Ik was eerst nogal schijnheilig omdat Sam Neil in dit deel afwezig was (en dan in deel 3 terugkomt ) maar hij word helemaal niet gemist. Jeff Goldblum doet het erg goed en het verhaal is aardig opgepakt. Ik vond de dino's er hier wat nepper uit zien als in het eerste deel. Dat was soms wel even raar. Opzich zou de film een 3,5 krijgen maar dankzij het hoogtepunt van de film, waanneer de T-Rex door de stad rondloopt krijgt hij wat hoger.

Stuk slechter dan het eerste deel.

Was er daar nog een frivool verhaaltje over een pretpark, gaat het nu over boze rovers tegen de arme beestjes. En natuurlijk een op geld beluste organisatie die achter alles schuilgaat. Gaap kwadraat.

De lol is er al snel vanaf, waarna weer een obligaat stukje T-Rex spanning begint. Hoeveel keer de T-Rex deze keer met z'n kop rond één of ander persoon blijft hangen is mij ontgaan, maar de halve film lijkt op een kopie van deze scene te steunen.

Visueel minder dan het eerste deel, de soundtrack is dan wel weer op hetzelfde niveau. Nog steeds barslecht dus. Acteerwerk ook weer niks. Rest een compleet belachelijk laatste half uur wat echt nergens vandaan komt. Leek meer op een deel 3 gereduceerd tot 30 minuten en er snel achteraan geplakt.

Voorspelt weinig goeds voor deel 3.

avatar van huVILEub

huVILEub

Zeer slecht vervolg.

Het verhaal is dit keer waardeloos, acteurs waren echt niet goed, veel te overdreven en er waren ook geen boeiende rollen, allemaal van: 'dat heb ik al eens gezien'. Alle gebeurtenissen ook veel te toevallig en voorspelbaar. Jammer.

avatar van mister blonde

mister blonde

Toch wel een aardige herhalingsoefening, wat beter dan ik hem mij herinnerde. Het is eigenlijk jammer dat er helemaal niets origineels aan de film is. Ook in alle individuele scenes draait Spielberg wel heel erg zijn draaiboek met verteltrucs af. Als de personages met zijn allen door een raam aan het gluren zijn, weet je natuurlijk dat de T-rex opduikt in het raam achter hun. Veel scenes zijn ook echt precies hetzelfde als in deel 1. De scene met die truck bij de afgrond zit ook in deel 1 (maar toen zaten ze vast in een boom), een slechterik (hier Stromare) dwaalt af en komt onschuldig uitziende dino's tegen (dat zijn ze niet en hij is de lul), de betoverende ontmoetingen met de stegosaurussen, de scene met die raptor's, het zit allemaal letterlijk in deel 1 al. Je hoort elke oneliner van mijlenver aankomen, je ziet alle ontwikkelingen, toekomstige slachtoffers en dreigende gebeurtenissen van nog verder aankomen. En dat is toch jammer.

Want het is best vermakelijk. Zelfs wat mooier gemaakt dan deel 1 (wat natuurlijk ook weer niet zo heel vreemd is). Veel vaart en lekker avontuurlijk. Setting blijft leuk. En dat is het wel zo'n beetje en ik moet eerlijk zeggen; dat compenseert een hoop, maar zeker niet alles.

Vanaf Temple of Doom werden zijn projecten zo nu en dan al wat ambitieuzer/pretentieuzer en eigenlijk gewoon vervelender, maar vanaf deze film leek Spielberg het wel definitief een beetje kwijt te raken. Zijn films bleven altijd wel wat hebben en ergens wel vermakelijk, maar met uitzondering van SPR, waren de meeste van zijn films ontzettend voorspelbaar geworden. Hij lijkt een beetje doorgeslagen in zijn methodes en trucjes, die hij zichzelf heeft aangeleerd in zijn successen als, Jaws, E.T. en Indiana Jones. Hij laat tegenwoordig in bijna al zijn films zijn draaiboekje los met cliches en formules. Zijn films zitten vol moraaltjes die vervelender zijn geworden dan ze ooit waren. Echt jammer, want het blijft een filmmaker met erg veel talent.

3 sterren voor deze film, hoewel ik mijn minpunten wat uitgebreider beschrijf wegen ze uiteindelijk net zo zwaar als de pluspunten.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Toen ik een klein jongetje was, toen was een dinosaurus in de stad zo'n beetje het coolste wat ik me voor kon stellen. Tegenwoordig blijkt het vooral erg flauw te zijn. De rest van The Lost World kende echter wel zo zijn momenten: de scène met de vallende trailer bijvoorbeeld, of de T-Rex die zijn neus in de tent steekt, of de scène met de raptors (al teert die laatste wel op een paar érg opvallende onwaarschijnlijkheden). Het probleem is alleen: dit vervolg teert vooral op die paar losse scènes; als geheel voelt het namelijk totaal niet prettig aan. De intro is veel te kort - voordat je het weet zit je alweer op een eiland, veel minder verwonderd dan in deel één naar dino's te kijken - en het eindstuk is veel te lang en, zoals gezegd, flauw. Daartussenin gebeurt af en toe wat leuks, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd met vervelende personages die totaal geen functie hebben (dat dochtertje, de jager, wie de fuck was Ajay?), rottige scènes ("Ik ga even naar de dameswc.") en een algemeen gevoel van daar-gaan-we-weer of dat-ken-ik-nou-wel. Daar waar Jurassic Park de ultieme blockbuster was, is The Lost World het ultieme vervolg: een in elk opzicht mindere herhalingsoefening. Maar als pure brok vermaak kan het er nog wel mee door.

avatar van Film Pegasus

Eén van de betere sequels. Als film toch, want het verhaal zelf is vrij mager. Maar gelukkig kan deze film op andere troeven rekenen waar deel 1 toch wat de mist in ging. Deze is iets donkerder, wat meer dino's die nog altijd van hoge kwaliteit zijn en betere acteurs. Goldblum krijgt meer speeltijd na z'n blitsbezoek in het vorige deel. Wel ben ik ondertussen dat gedoe met de T-Rex al wat beu. Er zijn toch nog meer dreigende dino's denk ik?

De film heeft wel wat knipogen (klinkt altijd beter dan 'afgekeken') naar King Kong en Godzilla. Het gebrek zoals ik al zei ligt hem in het verhaal. Nochtans komt dat evengoed van Michael Crichton. Hij schreef het boek in '95, na de eerste film wat schijnbaar het gevolg is van de kassa in plaats van een echt gepland boek.

De film is even goed als deel 1, waarbij sommige dingen slechter (verhaal, samenhang) en sommige dingen beter (acteurs, spanning) waren. Op naar de herziening van deel 3 om te zien of die de trend nog kan behouden en de tand des tijds evengoed heeft doorstaan.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Een tikkeltje minder dan het geweldige eerste deel, maar ook de tweede Jurassic Park is een goede avonturenfilm. Het verhaal is wat voorspelbaarder, de cast is op Jeff Goldblum na een stuk minder maar het is opnieuw spannend door de levensechte dinosaurussen. Hoogtepunt vond ik de scène waarin de truck over de rand van de afgrond hangt, dat is echt schitterend in beeld gebracht. Verder vind ik de muziek van John Williams weer het vermelden waard.

avatar van schram101

schram101

Ondanks dat deze prent een stuk meer spektakel bied dan zijn voorganger is hij toch echt niet beter. De scene met de truck aan dat ravijn is misschien wel het hoogtepunt van de serie maar behalve deze en de andere actiescene's heeft deze Spielberg toch minder te bieden dan het eerste deel. Lastig uit te leggen waarom, omdat juist voor een avonturenfilm deze de betere ingredienten lijkt te hebben (minder geouwehoer, meer to the point). Toch zorgen het gebrek aan een leuke cast (stukken minder dan deel 1), humor en originaliteit (deel 1 vond ik vrij vernieuwend) voor een minder leuke film.

Echter is er nog genoeg spektakel over. En biedt de film prima kijkvoer. The Lost World scoort dan ook normale voldoende.

avatar van Theunissen

Het eerste deel vond ik al wat tegenvallend en dit deel heeft dat nog meer. Het verhaal is minder en de karakters zijn eigenlijk saaier (zeker Jeff Goldblum). De dinosaurussen zien er natuurlijk weer fraai uit maar het zijn vrijwel weer dezelfde dinosaurussen als uit het eerste deel waardoor daar ook het leuke vanaf is. De film kijkt zich best wel lekker weg maar echt boeiend of spannend wordt het nergens. Na dit tweede deel gaf Steven Spielberg er gelukkig de brui aan.

avatar van K. V.

K. V.

Eindelijk eens dit tweede deel gezien, maar hij viel toch een beetje tegen. 'k vond dat de magie van de eerste wat verdwenen was en dat dit maar een ordinaire rampendierenfilm was. Het einde, waarin de dino nog eens werd losgelaten in de stad, was er precies nog bijgetrokken om de film nog wat te rekken.

Gelukkig deden een deel van de originele cast opnieuw mee, dus dit was toch wel positief. De dino's zagen er ook goed uit en de film bevatte gelukkig ook nog wat humor.

Verwacht niet te veel van deze film en dan zit je wel goed. Goed om hem eens via tv te bekijken.

avatar van Spetie

Stukken minder dan het eerste deel.

Eigenlijk ongelofelijk dat deze film ook geregisseerd is door Steven Speilberg, want in tegenstelling tot het vorige deel heeft deze film veel minder te bieden. Het verhaal/scenario is al een stuk minder interessant/amusant. Oke er zitten ook nog dino’s op een ander eiland, laten we eens fijn gaan kijken of ze er allemaal nog zitten.

Het acteerwerk is van hetzelfde niveau als het vorige deel. Goldblum is de enige die echt overtuigt. Verder zijn de special effects zeker in orde, maar verder voelt het aan als een herhalingsoefening, zonder frisse nieuwe elementen. Ja Moore en Vaughn zijn nieuwe gezichten in deze film, maar irriteren vooral door de soms onnozele dingen die ze uithalen. Vooral Vaughn heeft een paar stomme acties, waardoor men behoorlijk in de problemen komt en dat doet de kwaliteit van het scenario ook niet echt goed.

Verder is de film ook minder amusant en net zo voorspelbaar. Spielberg lijkt er niet zo heel veel zin meer in hebben gehad. Wat mij betreft is dit duidelijk de minste van de drie films.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Een, in vergelijking met het eerste deel, teleurstellende sequel. Buiten een prima regie van Steven Spielberg, een mooie score van John Williams en dinosaurussen die er wederom uitstekend uitzien, lakt het script enorm.

Ten eerste voelt het verhaal te makkelijk. John Hammond, die de leiding over InGen verloren heeft aan zijn neef, blijkt buiten Isla Nublar nog een eiland vol dino's te hebben. Hij wil een paar wetenschappers onderzoek laten doen of de dinosaurussen het wel goed maken op het eiland; naar mijn mening een slap excuus om opnieuw mensen naar het eiland te werken. Natúúrlijk is een van die wetenschappers de vriendin van Ian Malcolm, onze hoofdpersoon, en hij springt erachter aan. Nu heeft Malcolm een dochtertje, die natuurlijk stiekem ook meegaat naar het eiland. En zo staan al onze personages weer op een eiland vol gevaarlijke dino's, deze keer zonder hekken. Dit bovenstaande vind ik allemaal een typisch voorbeeld van lui schrijfwerk. Hadden ze niet wat ineressanters, wat slimmers en wat originelers kunnen bedenken om deze figuren op het eiland te krijgen?

Dan ten tweede. De figuren. Er zijn twee personages in deze film die ik interessant genoeg vind om naar te kijken. Ian Malcolm en Roland. Jeff Goldblum en Pete Postlethwaite (wat een naam, zeg!) spelen hun rollen erg leuk. Pete de doortrapte jager en Jeff de droge vader die zijn kind in veiligheid wil brengen. Het zijn ook de enige twee personages die logische beslissingen lijken te nemen.

Verder hebben we Jullianne Moore als de uiterst irritante Sarah Harding, Vince Vaughn die een compleet nietszeggende rol heeft en buiten één of twee scènes compleet nutteloos is en Richard Schiff, voor wie je net medeleven begint te krijgen als hij in tweeën wordt gescheurd door de Rexen. En dan heb ik het nog niet gehad over dat stomme kind dat weer mee moet en ongeloofwaardig genoeg een Raptor weg weet te trappen met haar gymnastiek kunstjes. Ik had liever gezien dat die Raptor haar been tussen de kiezen had gevat en dat we in het volgende shot een been door de lucht zagen vliegen haha.

Afijn. De film wordt een stuk vermakelijker vanaf het moment dat de T-Rexen komen. De sequentie met die campers die over de cliff hangen vind ik geweldig gedaan. Wel voorgaand aan een van de stomme beslissingen van die domme personages die een f*cking baby T-rex meenemen in de camper. Zeiden ze daarvoor niet in de film dat Rexen een uiterst goed ontwikkeld reukorgaan hebben?

Verder krijgen we nog een goede compy scequentie en een leuke Raptor sequentie (op die ongeloofwaardigheid met dat kind na dan) en dan neemt de film eindelijk de wending die het apart zet van de eerste Jurassic Park film. Het hele gedeelte met die T-Rex in de stad vind ik geweldig. Het is vermakelijk, het is goed geregisseerd en het is spannend. Het enige stuk in de film dat ik echt op het puntje van mijn stoel zat.

Jurassic Park blijft in goede handen bij Spielberg, die de dino's, de opbouwende spanning en de actie nog hartstikke goed in beeld weet te brengen, maar het script is verre van origineel, brengt voor het grootste gedeelte saaie personages met zich mee en heeft hier en daar redelijk wat onlogischheden en lui schrijfwerk. Ook heeft deze film nauwelijks een boodschap, waardoor het buiten wat vermakelijke stukken allemaal maar een pak minder is dan de eerste film. Een kleine:

3,5 sterren

avatar van scorsese

Goed vervolg waarin blijkt dat er nog een tweede eiland is volop dinosauriërs. En zoals gebruikelijk bij een vervolgfilm als deze: meer actie en uiteraard meer dinosauriërs. De verwondering van het eerste deel heeft plaatsgemaakt voor meer spektakel, met als hoogtepunt toch wel de spannende scene rondom de grote camper.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Deze week op de Duitse tv eens herzien (had niets te doen op vakantie en nam de duitse stemmen voor lief). Wat me vooral opviel was dat de beelden typisch Spielberg zijn met de vertrouwde fotografie en perfect geschoten actiescènes. Maar ook dat er veel actie was, vaak nogal gezocht (probleem op probleem op probleem) en daardoor nogal vervelend en niet echt opwindend meer. Verlaging naar 2,0*

avatar van baspls

baspls

Goede film. Bij lange na niet zo goed als zijn voorganger.

Wel erg leuk dat Jeff Goldblum en Richard Attenborough weer terug komen. Maar verder is er niet zo heel veel aan. Het is allemaal een beetje het zelfde maar dan met een minder verhaal en slechtere effecten.

Wel leuk om te zien.

avatar van The Oceanic Six

Geslaagde herziening.

The Lost World is een prima vervolg op een filmklassieker. Het niveau van het origineel wordt niet gehaald, maar dat geeft ook niet. Er is weer ruim de tijd genomen voor de opbouw van het verhaal, plus de kennismaking met de dino's. Wat wel opvalt is dat vrij veel zaken gekopieerd zijn uit het origineel. Toch wel een manco van de film, het komt over als een herhalingsoefening. Maar het is leuk genoeg, dus het stoort niet zo. Het slot in de bewoonde wereld vond ik ook wel boeiend, het leverde weer eens een ander perspectief op. Visueel is de film nog steeds sterk, het ziet er nog overtuigend genoeg uit. Ik vond de film trouwens wat harder overkomen, zeker op het einde toen er best wel wat mensen hardhandig gedood werden. Het is niet helemaal een film voor de hele familie, zullen we maar zeggen.

3,5* (was 4*)

avatar van rep_robert

Een hoop nonsens tekent deze film. Het verhaal slaat nergens op en voelt vooral bijeengeraapt aan(Goldblum en z'n ex, wtf ) en het einde met de boot en San Diego komt bij nader inzien toch wel heel erg uit de lucht vallen en slaat als een tang op een varken.

Toch blijft het een stoere film en zijn de rollen van dino's toch weer erg leuk. Een film als dit brengt vooral een stukje jeugdsentiment mee en ook na het herzien van deze film kom je er toch weer achter dat er best veel memorabele scènes in the Lost World zitten.

avatar van Montorsi

Montorsi

Beduidend minder, vooral omdat het eigenlijk gewoon veel minder memorabel is. Je zit eigenlijk 2 uur lang plichtmatig te kijken, en dat is geen goed teken. Waar het eerste deel een veel strakkere spanningsboog had is het hier veel krampachtiger. De echt goede scenes zijn met enkele vingers te tellen (te weten met de camper en T-Rex in San Diego is ook nog wel oke) . Het script is daarnaast veel rommeliger en het laatste stuk hangt er eigenlijk maar een beetje bij. Mist eigenlijk op elk vlak de simpele doch strakke set-up van de film van vier jaar ervoor.

2.5* blijft staan.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Een goed vervolg op de eerste film. De film is in het begin erg langdradig, maar naarmate de film verloopt wordt het beter en beter. Het is duidelijk dat Spielberg hier echt zijn best doet om alles uit de kast te trekken. Toch is deze stukken minder dan deel 1. De dino's blijven er wel geweldig uitzien en er zijn ook meer soorten te zien. De film heeft enkele zeer sterke scènes, maar ook iets mindere en langdradige. De muziek blijft wel erg goed en de natuurshots waren erg mooi. Ook het laatste halfuur vond ik helemaal niet zo slecht.

Kan niet tippen aan deel 1, maar nog steeds een erg goede avonturenfilm