• 9.369.475 stemmen

Freakazoid! (1995-1997)

2 seizoenen
3,50 3 stemmen + Mijn stem

Alternatieve titel: Steven Spielberg Presents Freakazoid!

Status: Beëindigd

Genre: Animatie / Komedie

Ontwikkeld door: Steven Spielberg, Paul Dini, Bruce Timm en Tom Ruegger

Met onder meer: Paul Rugg, Ed Asner en Joe Leahy

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zaterdag 9 september 1995

Eerst uitgezonden op: The WB (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Freakazoid!

Wanneer de ietwat ongemanierde Dexter Douglas een verkeerde code gebruikt bij het installeren van een gloednieuwe chip, verdwijnt de tiener tijdelijk in zijn computer. Daar slorpt Dexter een overload aan totaal nutteloze informatie op via het internet. Hij krijgt daarbovenop ook superkrachten die hem in Freakazoid doen transformeren, een uiterst onvoorspelbare superheld die op de meest gekke manieren de misdaad in Washington D.C. wil bestrijden. Door "Freak out!" of "Freak in!" uit te roepen, kan Dexter zichzelf in Freakazoid veranderen en weer terug. In de show hebben ook een reeks andere personages, zoals Toby Danger en Lord Bravery, afwisselend hun eigen mini-segment.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Freakazoid (stemrol)

Announcer Joe Leahy (stemrol)

Sgt. Mike Cosgrove (stemrol)

Dexter Douglas (stemrol)

Professor Jones (stemrol)

Meningen over Freakazoid!

avatar van Esteban

Esteban

zaterdag 12 januari 2019
Freakazoid! seizoen 1 Freakazoid (1995-1997) - Intro - YouTube Wat 'Steven Spielberg Presents' cartoons betreft, stond Freakazoid bij mij op nummer één. Ik hield wel van deze figuur z'n uitspattingen. Wel is het zo dat ook deze reeks boordevol (toen al gedateerde) filmverwijzingen zat, iets wat kinderen volgens mij lang niet altijd begrepen of leuk vonden, denk ik. In een tijd waar Deadpool op heel wat sympathie kan rekenen, lijkt het mij haast een evidentie dat er een Freakazoid! live-action zou komen. Klinkt gek? Dit is nochtans zeer geslaagd: https://cdna.artstation.com/p/assets/images/images/009/780/098/large/nimrod-zaguri-freakazoid-07.jpg?1520870889