• 9.092.793 stemmen

Ontwikkeld door: Meta Louise Foldager

Met onder meer: Danica Curcic, Mikkel Boe Følsgaard en David Dencik

Oorspronkelijke taal: Deens

Release datum: woensdag 29 september 2021

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Chestnut Man

In een rustig voorstadje van Kopenhagen doet de politie een vreselijke ontdekking: op een speelplaats wordt een op brute wijze vermoorde jonge vrouw gevonden. Een van haar handen wordt vermist. Boven haar hangt een klein mannetje, gemaakt van kastanjes. De zaak wordt aan de jonge en ambitieuze detective Naia Thulin en haar nieuwe partner, Mark Hess, toegewezen. Ze ontdekken vlug dat een raadselachtig bewijsstuk op het mannetje leidt naar een meisje dat een jaar eerder vermist werd, en voor dood werd gehouden: de dochter van de politica Rosa Hartung.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over The Chestnut Man

Suitehome

dinsdag 5 oktober 2021
The Chestnut Man seizoen 1 Waar S1 van The Killing ons destijds twintig afleveringen aan de buis gekluisterd hield, komt The Chestnut Man in zes afleveringen ter zake. Van Deense makelij, topacteurs en ook hier een verdwenen meisje. The Chestnut Man is een goed gemaakte klassieke Nordic Noir thriller. Die hoewel formulaïsch, best spannend is. Toch is er behoorlijk wat puntenaftrek. Allereerst het speurneuzenduo. Ik weet niet wie een beetje chemie bij hen voelt, maar ik niet. Naia Thulin (Danica Curcic) is nogal eh....gewoontjes. Bepaald geen Sarah Lund, Sofia Karppi of Saga Norèn. We kunnen niet allemaal een blitse trui dragen of gemankeerd zijn als hoofdpersoon, dat snap ik. Maar Curcic schiet als lead tekort. Olivia Colman kon in Broadchurch ook je buurvrouw zijn, maar dan wel een gewoon-charismatische buuv. Eerlijk is eerlijk, het script geeft Curcic niet veel mogelijkheden. Collega Mark Hess (Mikkel Boe Folsgaard) krijgt meer reliëf, al blijft Hess (alleen achternamen hè) vooral mysterieus. Daarnaast is op elke plek het licht uitgedaan. Je zit voortdurend naar een donker scherm te kijken, en dat wordt al snel spannend; zie ik de ontknoping wel? Genoeg kritiek. The Chestnut Man kijkt lekker weg, heeft een aardige plot en is van vertrouwde Deense kwaliteit.
avatar van Gerlof78

Gerlof78

zondag 3 oktober 2021
The Chestnut Man seizoen 1 Erg mooi gemaakte thriller serie, die series uit het hoge noorden zijn wel erg goed denk aan de Brug, The Killing, Beck en Karppi. Allemaal staan ze net zoals Kastanjemanden op Netflix, erg de mooie waard met een sterk spelende cast en lugubere setting/omgeving speelt zich af in het najaar en dat maakt hem extra sterk.
avatar van wednesday

wednesday

zondag 31 oktober 2021
The Chestnut Man seizoen 1 Een serie die me enige moeite heeft gekost. Ik moest me er soms echt toe zetten om verder te kijken. Het acteerwerk was prima en het plot leek aanvankelijk veelbelovend. Echter waren er erg veel mannelijke bijrollen (immers moest iemand van hun de kastanjeman zijn), die geen van allen uitgewerkt worden, zodat de onthulling uiteindelijk wat flauwtjes aanvoelt. Ik herkende de dader op de foto eerst niet eens. Mijn grootste probleem was echter de laatste aflevering. Dat de dader al in de voorgaande aflevering bekend was haalde de spanning eraf. Daarna werden we als kijker op cliché na cliché getrakteerd. Hoofdrolspelers die alles weten te overleven met hooguit een klein schrammetje, terwijl de slechterik met gemak sterft. Geforceerde chemie tussen de hoofdrolspelers. Een happy ending waarbij de dochter van de minister nog blijkt te leven. Een anticlimax voor mij. Ik heb het boek nooit gelezen, wellicht dat ik dat beter zou vinden. Matig.

erwku

vrijdag 7 januari 2022
The Chestnut Man seizoen 1 Niets bijzonders. Na 4 aflevering dacht ik het nog uit te willen kijken, maar in de vijfde toch uitgezet. Het verhaal toch tegewoon en te cliché. Geen 6 uur waard, zelfs niet tijdens winterse lockdowns.