menu

Hier kun je zien welke berichten LOTR-lover als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Babadook, The (2014)

4,0
Ik vind dit toch echt wel een pareltje hoor. Had de recensies wel gelezen en kende de positieve kritieken, dus de verwachtingen waren wel hooggespannen. Echter had ik wel een verkeerd beeld want ik verwachte echt heel veel scares en dergelijke maar zo zit The Babadook niet in elkaar. Het draait hier veel meer om een alom en continu aanwezige angst en een flink stuk psychologie eromheen.

Eigenlijk vraag je je de hele film lang af of The Babadook wel werkelijkheid is of dat de moeder simpelweg aan het doorslaan is. . Overigens, Essie Davis speelt haar rol fenomenaal. Man, man, man, wat een overtuiging zit daarin! Die vrouw verdiend echt een prijs voor haar acteerwerk in deze film.

Al met al een heerlijk aparte film, en het boek staat ook al in de pre-order dus ben benieuwd als 'ie binnenkomt!

4*
8/10 (IMDB)

Babycall (2011)

Alternatieve titel: The Monitor

3,5
Ondanks het feit dat ik de film redelijk voorspelbaar vond (m'n vriendin & ik waren er al vrij snel achter hoe 't precies in elkaar stak). Hierdoor konden we ons ook focussen op de details, en die zijn niet altijd even goed. Zoals hierboven ook al een aantal keer word gezegd: de grote gapende gaten in het plot zijn op een gegeven moment wel tergend. Ik vind het erg goedkoop om alles maar als waanbeeld van de hoofdrolspeelster af te doen. Daarmee hoopt de regisseur blijkbaar de plotholes te dichten naar die missie is niet geslaagd.

Ondanks bovenstaande kritiek vond ik het acteerwerk van de hoofdrolspeelster zeer goed wat de film toch nog naar een redelijke score tilt.

3,5*

Bachelorette (2012)

3,0
Het is natuurlijk niet tegen te houden dat je deze film met Bridesmaids gaat vergelijken. En dan word wel duidelijk wie de grote winnaar is. Waar Bridesmaids grossiert in geslaagde grappen is dat bij Bachelorette minder het geval. Desalniettemin heb ik me er toch wel mee kunnen vermaken, ook om Kirsten Dunst een keer in de rol van bitch te zien (erg leuke rol). Rebel Wilson kan sowieso niet meer stuk bij mij, geweldige vrouw die elke rol naar d'r hand zet. Helaas heeft ze in deze film niet een gigantisch grote rol (jammer genoeg) maar alsnog hilarisch genoeg om de film naar de 3* te slepen.

3*
6/10 (IMDB)

Backtrack (2015)

2,5
Backtrack heeft moeite om te kiezen tussen het zijn van een thriller met (goedkope) jumpscares of het zijn van een mystery waarbij 't meer om het verhaal gaat. Ik denk dat het een betere film was geweest als voor die laatste optie was gekozen.

Adrian Brody is een prima acteur, maar ook hij kan niet verhullen dat het verhaal van Backtrack vrij voorspelbaar en duizend in een dozijn is. Jammer, want er had echt meer in gezeten.

2,5*
5/10 (IMDB)

Bad Teacher (2011)

3,0
Gewoon een middelmatige komedie maar wel vermakelijk genoeg om een paar keer goed te hebben gelachen. Het is makkelijk scoren met Cameron Diaz natuurlijk, die geknipt is voor zo'n rol. Met een andere actrice was deze film waarschijnlijk een stuk slechter uitgepakt. Nu vind ik het prima tussendoor vermaak voor een saaie avond.

3*

Bad Words (2013)

3,5
Vond het een vermakelijke film met een serieus tintje eroverheen. Geslaagde grappen en een prima Jason Bateman. De rol van gefrustreerde veertiger die eigenlijk alleen maar uit is op erkenning is hem op het lijf geschreven. Prima vermaak!

3,5*
7/10 (IMDB)

Bait (2012)

Alternatieve titel: Bait 3D

1,0
Apart dat sommige mensen hier nog 3* of zelfs meer voor durven te geven. Natuurlijk is Bait een hele echte B-film maar zelfs voor een B-film vind ik 'm nog erg teleurstellend. Het acteerwerk is zo dramatisch dat 't op een gegeven moment gewoon tergend irritant word. Ook word hier nogal vaak benoemd dat de special effects nog best goed zijn... ben ik 't ook niet mee eens. Er zitten een paar toffe effecten in maar over 't algemeen is 't echt teleurstellend.

1*
2/10 (IMDB)

Balada Triste de Trompeta (2010)

Alternatieve titel: The Last Circus

4,0
Wist van tevoren al dat deze film me zou gaan bekoren omdat de stijl en het verhaal me al aanspraken. Het duistere sfeertje geeft de film nog wat extra's mee en ik vind het Spaans sowieso altijd een pluspunt omdat ik het gevoel heb meer 'emotie' in die taal te kunnen horen (en ook zien, overigens).

Er zitten een aantal overdonderende scenes in, maar helaas vliegt de film wel té snel van opbouw (personages leren kennen) naar ontsporing (de beide clowns die gek worden, met Javier uiteraard als hoogtepunt.).

Het acteerwerk is echter, zoals in vrijwel élke Spaanse film, weer meer dan uitstekend en daardoor red de film zichzelf ook al is 'ie soms wat ongeloofwaardig qua verhaal.

Ballad of Buster Scruggs, The (2018)

4,0
Ik schaam me bijna om toe te geven maar deze film was m'n allereerste kennismaking met de Coen broertjes. Natuurlijk had ik al van ze gehoord en kende ik de stijl wel een beetje maar ik had dus nog nooit een film van hun gezien. M'n 1e kennismaking viel echter in goede aarde en smaakt naar meer. Ondanks dat ik persoonlijk het 1e deel van de film het meest geslaagd vond (en dus jammer dat dat niveau niet meer gehaald werd in de andere verhaallijnen) ben ik overall toch blij verrast. Een hele pakkende stijl en dito soundtrack. Fijne toevoeging op Netflix.

4*
8/10 (IMDB)

Batman Begins (2005)

4,0
Eindelijk weer is een keer herzien en wat was het weer genieten. Ik weet nog wel dat ik, voordat ik hem in de Nolan trilogie gezien had, m'n twijfels had bij Christian Bale als Batman. Nu is ondertussen wel duidelijk dat hij perfect gecast is voor deze rol. Hij zet een geweldige prestatie neer en mede daardoor is deze film (en de vervolgen) zo goed. Overigens ook nog een eervolle vermelding voor Cillian Murphy, die de Scarecrow heerlijk creepy neerzet.

4*
8/10 (IMDB)

Battle Los Angeles (2011)

Alternatieve titel: World Invasion: Battle Los Angeles

3,0
Al dat gezeur over 'reclame voor het leger', alsjeblieft zeg. Wat verwacht je nou? Het is een sciencefiction actiefilm. En in deze film zie ik alles wat ik wil zien. Dikke actiescenes, aliens, moederschepen, keiharde wapens, stoere mannen en vrouwen en heldhaftige acties. Dat is ook het enige wat ik wil zien in een film als deze.

Ik hoef geen uitgediepte personages, want daarvoor kijk ik wel naar andere films die minder op actie gebaseerd zijn. Ik hoef geen plot om u tegen te zeggen, ik wil een verhaal wat lekker makkelijk wegkijkt en waarbij ik niet elk kwartier hoef te bedenken of ik nog wel weet waar het over gaat.

Het is gewoon popcornvermaak zoals het bedoeld is, een film die natuurlijk beter tot z'n recht komt op een bioscoopscherm dan op een TV maar absoluut overtuigd op actiegebied. Het leger staat centraal in de film, meer dan de alien invasie, en natuurlijk worden ze afgeschildert als helden, stuk voor stuk. Kan daar niet wakker van liggen. Dit soort jongens riskeren ook elke dag hun leven in Afghanistan of waar dan ook dus ere wie ere toekomt. Het zijn ook helden.

Battleship (2012)

3,0
Prima vermaak als je je verstand op nul zet, niets verwacht van het verhaal en gewoon geniet van de special effects en overweldigende scenes met al het visuele geweld op het scherm. Hoor wel wat klachten hier en daar over het acteerwerk, is mij eigenlijk niet zo opgevallen. Zelfs Rihanna irriteerde me niet (wat ik wel had verwacht).

Anyway, voor de liefhebbers van Transformers (en dat zijn er genoeg) is dit een uitstekende film om in de bioscoop te checken. Vind altijd dat dit soort films wat aan kracht inleveren als je ze op je gewone TV thuis kijkt. En zeiken over het gebrek aan diepgang vind ik erg nutteloos. Voor diepgaande films kijk je films van andere regisseurs en vooral in een ander genre. Dit is gewoon hersenloos popcornvermaak en fuck yeah, soms is dat ook wel even lekker!

3*

Bay, The (2012)

4,0
Wat een tegenvallende cijfers hier op MovieMeter... Ik heb me namelijk uitstekend weten te vermaken met The Bay. Vond de opzet, ondanks de niet heel verrassende found footage insteek, toch wel origineel. Voornamelijk omdat de film meer als een soort documentaire word neergezet dan een horror of een thriller. De horrorelementen (lees: de gore) krijgen wat meer showtime naarmate het einde van de film nadert. Doet absoluut geen afbreuk aan de film overigens, vond het prima shots, stuk voor stuk.

Al met al een goede film in mijn ogen die op geheel eigen wijze nog even laat zien wat de mens voor negatieve invloed kan hebben op de natuur...

4*

Beasts of the Southern Wild (2012)

2,0
Wow, ik verbaas me echt over de hoge scores die gegeven worden voor Beasts of the Southern Wild. Kwam zelf totaal niet in deze film, en heb 'm met de grootste moeite uitgekeken. Had een vrij hoog verwachtingspatroon maar werd eigenlijk alleen maar teleurgesteld. Het feit dat het verhaal je niet meesleept doet zo ontzettend veel afbreuk aan de film, daarom blijf ik echt op een lage score steken. Vond het simpelweg niet interessant genoeg om me ermee te vermaken.

2*

Beautiful Creatures (2013)

3,0
Het begint een beetje afgezaagd te worden maar je kan er toch niet omheen dat Beautiful Creatures wel heel erg in de lijn van Twilight ligt, met her en der wat ingrediënten van Harry Potter, The Hunger Games en andere populaire jongerenreeksen. Helaas word nooit datzelfde niveau gehaald, mede omdat er in mijn ogen te weinig focus is gelegd op de wereld van de 'Casters'. Daar had veel meer uitgehaald kunnen worden.

Het acteerwerk was gelukkig wel prima in orde en mede daardoor vind ik het gewoon een redelijke film.

3*
6/10 (IMDB)

Beauty and the Beast (2017)

4,0
Ik word denk ik deels gevuld door jeugdsentiment tijdens het kijken van deze film, maar ik vond het echt een fijne film. Al die mooie liedjes brengen ook direct een glimlach op m'n gezicht. De special effects zijn betoverend mooi en tillen Beauty and the Beast net nog even naar een hoger niveau.

4*
8/10 (IMDB)

Beowulf (2007)

2,0
Ik was volledig verrast door de animaties in deze film. Op de één of andere manier had ik dat hele detail gemist en ging ik er dus vanuit gewoon acteurs te zien. Ik was echter wel vrij snel aan de animaties gewend maar vond het niet overdonderend mooi helaas. Het verhaal kabbelt redelijk vlot voort maar de animaties doen er wel afbreuk aan. Had soms meer het idee dat ik naar een uitbreidingsgame van The Sims aan 't kijken was... Nee, deze film deed 't 'm toch niet voor mij.

Big Hero 6 (2014)

4,0
Ik vind Big Hero 6, in tegenstelling tot een aantal recensies hierboven, echt een heerlijke animatiefilm. Baymax is ontzettend 'aaibaar' en is voor zowel jong als oud heel vertederend. Ook vond ik de humor absoluut geslaagd, heb echt in een deuk gelegen. Naarmate de film vordert levert Big Hero 6 wel wat aan kracht in, met name omdat Baymax dan minder 'vertederend' is en de focus meer gelegd wordt op actie wat niet altijd even geslaagd is. Maar al met al heb ik er echt van genoten en vind ik het een aanrader voor jong & oud.

4*
8/10 (IMDB)

Big Lebowski, The (1998)

0,5
Wat een ongelooflijk slechte film. En wat ongelooflijk dat zoveel mensen hier goede recensies over geven. Waarschijnlijk ben ik dus de vreemde eend in de bijt die echt he-le-maal níets snapt van de hele The Big Lebowski. De humor is voor mij volledig uit de lucht gegrepen en absoluut nooit grappig. Ik doe het absoluut niet snel, maar heb deze film na een uur uitgezet omdat ik het echt niet langer meer kon aanzien. Als er liefhebbers zijn, ik heb de DVD liggen. Strik erom en je mag 'm hebben.

0,5*

Bird Box (2018)

3,0
The hype is real bij deze film. Overal hoor en lees ik over Bird Box. Goeie marketing of toeval? Hoe dan ook, na zoveel enthousiaste reacties wilde ik de film natuurlijk ook zien. 'Engste film van het jaar' is een stempel wat tegenwoordig heel snel op een film word geplakt. Zo ook bij Bird Box. Terwijl daar in mijn ogen niks van klopt. Eng word het allerminst, spannend daarentegen wel. Desalniettemin deel ik de mening niet dat dit een fantastische film is. Daarvoor vind ik het plot te magertjes en krijg je als kijker veel te weinig informatie over het hoe en waarom. Wel leuk om Sandra Bullock weer is in een toffe rol te zien. Maar de middenmoot ontstijgt deze film niet.

3*
6/10 (IMDB)

Black Hawk Down (2001)

3,5
Een goed en mooi vormgegeven oorlogsfilm. Het acteerwerk is naar behoren en ondanks de vele actiescenes worden ook de personages toch wel wat uitgediept. Een verademing.

Black Panther (2018)

4,0
Eindelijk de tijd weten te vinden om Black Panther te kijken. Na alle (positieve) heisa om deze film heen was ik erop voorbereid dat de film niet helemaal aan m'n verwachtingen zou voldoen. Gelukkig viel me dat wel mee, maar hoger dan een 8 scoort 'ie bij mij niet. Ondanks dat ik Black Panther zelf een hele coole superhero vind. En de film doet ook prima eer aan hem. Acteerwerk is prima, special effects ook. En toch knaagt het gevoel dat er meer uitgehaald had kunnen worden.

4*
8/10 (IMDB)

Black Swan (2010)

4,0
Ik denk dat de opzet van de film al geslaagd is doordat iedereen zijn of haar theorie erover heeft. Iedereen heeft weer een ander idee over Black Swan. De één ziet 't rechtlijnig hoofdrolspeelster raakt psychotisch/schizofreen of iets in die richting en anderen zien er wel 10 extra lagen in. Dan heb je toch een aardige film afgeleverd als regisseur zijnde.

Zelf sluit ik me bij de eerste categorie aan. Volgens mij hoef je niet meer in deze film te zien dan wat er vrij dik bovenop ligt. Maar het lijkt wel alsof iedereen altijd maar op zoek is naar een nieuwe Lynch film. Dit is géén Mulholland Dr. Het is een vrij duidelijke film, ondanks sommige vage scènes. Een geslaagde film ook, aangezien ballet en de hele danswereld mij 0,0 boeit maar toch zonder moeite deze film in één ruk uitgekeken heb. Respect ook voor Portman, wat kan die meid acteren!

4*

Blade Runner (1982)

Alternatieve titel: Blade Runner: The Final Cut

3,5
Leuk om eindelijk deze rol van Hauer een keer te hebben kunnen aanschouwen. Natuurlijk moet je de film in die tijd plaatsen om 'm volledig goed te kunnen waarderen maar vond overigens de special effects helemaal zo slecht nog niet. Overtuigend acteerwerk ook, way better dan de gemiddeld crap van tegenwoordig.

3,5*

Blair Witch (2016)

2,5
Ik zie Blair Witch niet zozeer als een vervolg op The Blair Witch Project, maar meer als een soort remake voor de huidige generatie. Ik viel precies in de generatie waar het 1e deel voor is gemaakt en geloofde heilig in de hype toen. Die videoband in een kale hoes, geen aftiteling met acteurs. Het was echt tof gedaan, en ook was de found footage stijl natuurlijk vernieuwend. Dat vernieuwende heeft dit nieuwste deel niet meer, maar omdat ik toch geïntrigeerd blijf door dit verhaal vond ik dit deel wel interessant. Veel verwijzingen naar de 1e film en genoeg spanning in 't algemeen. Het schokkerige camerawerk werkte wel teveel op m'n zenuwen en begon me te irriteren op een gegeven moment.

2,5*
5/10 (IMDB)

Blue Jasmine (2013)

4,0
Ik ben wel bekend met de naam Woody Allen maar nadat ik zijn werk opgezocht had bleek dat ik nog geen één van zijn films gekeken had. Blue Jasmine was dus mijn eerste ervaring met het ouvre van Woody Allen. En het smaakt naar meer!

Nu ben ik altijd al een fan van Cate Blanchett geweest, en opnieuw bewijst ze een ontzettende pure en natuurlijke actrice te zijn. Vind haar echt groeien in haar rol en naarmate het einde van de film vind ik haar acteerprestaties echt Oscarwaardig. Ook haar adoptiezus mag een eervolle vermelding krijgen want ook zij speelt erg goed.

Het is een op zich niet zo heel moeilijk verhaal over een fall from grace van de ene zus die intrekt bij de andere zus. Het is mooi, lief en dramatisch om het verloop te zien. De aftakeling van Blanchett is zeer goed weergegeven, ook door middel van uitstekend gebruikte flashbacks. Absoluut een film die me heeft kunnen bekoren.

4*
8/10 (IMDB)

Blue Valentine (2010)

4,0
Om zo'n film te kunnen dragen moet je een dijk van een acteerprestatie neerzetten en dat geldt in deze film voor zowel Ryan Gosling als Michelle Williams. Het is niet moeilijk om als kijker te worden meegezogen in het verhaal. Het is ook allemaal tot op zekere hoogte heel herkenbaar voor iedereen die een relatie heeft gehad en/of heeft. Het contrast tussen de hoogtijdagen, toen alles kon en alles goed was, en de aftakeling naar de slechte periode is mooi vormgegeven. Absoluut één van de beste drama's van de afgelopen jaren.

4*

Bodyguard, The (1992)

4,0
Noem me sentimenteel maar wat hou ik van deze film. Ik heb deze film op 9-jarige leeftijd voor het eerst gezien en ik snapte er niets van maar vond het wel heel mooi met alle prachtige muziek. En vond het altijd mooi dat mijn moeder ontroerd raakte door deze film.

Hoe ouder ik werd hoe meer ik de film ging waarderen. Kijk 'm eigenlijk elk jaar wel een keertje en krijg er gewoon geen genoeg van. Misschien is het jeugdsentiment, misschien hemel ik de film veel meer op dan dat 'ie verdient maar ik vind het gewoon een heerlijke film om even bij weg te dromen.

Costner is prima in zijn rol, net als Whitney Houston trouwens. De chemie is duidelijk zichtbaar en dat maakt deze film, samen met de prachtige songs uiteraard. Bepaalde scenes staan me bij en kan ik echt minuut tot minuut voor de geest halen. Niet vreemd als je de film zo vaak hebt gezien als dat ik 'm gezien heb, maar goed

Anyway, vind het echt een aanrader voor iedereen. Gewoon zo'n film die in een must-see lijstje hoort te staan.

Boogeyman (2005)

3,0
Een film die helaas veel leunt op alle bekende cliché's uit dit soort films. Toch zitten er een aantal goede schrikmomenten in en is het verhaal vrij vlot lopend zonder al teveel drama.

Boondock Saints, The (1999)

4,0
Man, man, man, wat een held is die Willem Dafoe toch. Wat een rol zet 'ie hier weer neer, simpelweg genieten geblazen als kijker. Had The Boondock Saints tot vanavond nooit gezien, echter wel veel over gehoord. Ben de film dan ook met een vrij hoog verwachtingspatroon gaan kijken en werd absoluut niet teleurgesteld. Vlotte en keiharde actiefilm met een mooi 'vigilante' idee als verhaal. Zeker een film om nog een paar keer te gaan herzien.

4*
8/10 (IMDB)