menu

Hier kun je zien welke berichten LOTR-lover als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Cabin in the Woods, The (2011)

4,0
Totaal andere verwachting van deze film maar het pakte in mijn ogen prima uit. Moet wel eerlijk zeggen dat ik geen moment echte spanning (suspense) heb gevoeld, en dat miste ik wel een beetje. Maar verder natuurlijk gewoon genieten voor de horrorliefhebbers onder ons. Veel verwijzingen naar films als Evil Dead, Cube, Hellraiser en de standaard Aziatische horrors.

Ben het wel met de opmerkingen eens dat het 2e deel veel leuker en vermakelijker is dan het 1e deel van de film. Maar het einde maakt alles echt goed, vind ik. Wat een genot als je duidelijk kan zien dat scriptschrijvers, regisseur en producent zich even helemaal hebben kunnen uitleven...

4*

Cam (2018)

3,0
Ik moest erg wennen aan deze film in het begin. Het ging van een thriller naar drama naar softporno en ik wist niet zo goed waar de film nou eigenlijk zelf naartoe wilde. Maar uiteindelijk kwam 't op zich wel goed en was het plot pakkend genoeg om de aandacht erbij te houden. Echter bestaat datzelfde plot ook uit een hoop rare, onlogische dingen wat me als kijker dan wel weer m'n wenkbrauwen deed fronsen. Maar een prima niemendalletje voor zo tussendoor op een druilerige middag.

3*
6/10 (IMDB)

Camp X-Ray (2014)

3,0
Net als vele andere ben ik geen liefhebber van de actrice Kristen Stewart. Echter vond ik het verhaal van Camp X-Ray zodanig interessant dat ik bereid was om haar hoofdrol te accepteren. Het viel me alleszins mee eerlijk gezegd. De film zelf valt wel wat tegen, het is soms echt te traag in de opbouw en toen de film was afgelopen had ik echt het idee dat er 'iets' miste. Geen slechte film, maar ook geen uitblinker.

3*
6/10 (IMDB)

Campaign, The (2012)

2,5
Jammer genoeg slaat The Campaign de plank op de meeste fronten behoorlijk mis. Het aantal grappige scenes (die dan ook gelijk hilarisch zijn) vallen in het niet bij de niet-grappige scenes. En dat terwijl je met acteurs als Will Ferrell en Zach Galifianakis toch een hoog verwachtingspatroon krijgt. Er had echt wel meer in gezeten, het is dan ook geen slechte film maar gewoon een beetje teleurstellend.

2,5*

Cannibal Holocaust (1980)

Alternatieve titel: Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust

3,5
Ook bij mij stond Cannibal Holocaust al heel lang op m'n watchlist maar door omstandigheden kwam ik er telkens niet aan toe. Nu heb ik er eindelijk de tijd voor genomen en ik ben best wel positief verrast. Natuurlijk heeft de film wat aan kracht verloren door de jaren heen maar de wetenschap dat de dieren echt waren en de kills dus ook maakte vooral die scènes het vrij heftig. Verder had ik een nihil plot verwacht maar kreeg ik zelfs een moralistisch plot voorgeschoteld die je zelf zo diepgaand kan opvatten als je zelf wilt (de regisseur heeft altijd ontkend dat de film een diepere betekenis heeft namelijk).

Anywho, niet zo schokkend (op het dierenleed na) als ik had gedacht maar zeker de moeite waard om te kijken en je in te lezen in de achtergrond van deze film. En natuurlijk een absolute pionier wat betreft found footage films.

3,5*
7/10 (IMDB)

Captain America: Civil War (2016)

Alternatieve titel: Captain America 3

4,0
Weer een prima Marvel-film, waarbij je soms wel meer het gevoel hebt naar The Avengers te kijken in plaats van naar Captain America: Civil War. Dat is echter niet erg, want Captain America heeft een nogal saai imago en dit word nu gelukkig goedgemaakt door andere characters als Iron-Man, Ant-Man, Black Panther en, jawel, Spider-Man. Vooral de introductie van de Black Panther smaakt naar meer!

Al met al genoeg actie om de speelduur makkelijk uit te zitten en ook de humor is weer geslaagd (al is 't allemaal wat gezapig soms, of ik ben teveel gewend na Deadpool). De scène na de eindcredits smaakt zeker naar meer! Dus blijven zitten as usual!

4*
8/10 (IMDB)

Captain America: The First Avenger (2011)

3,0
Qua over the top actie kun je beter een andere superhelden film gaan kijken. De hele setting van WWII leent zich uiteraard ook niet echt voor actiescenes zoals in Iron Man. Desalniettemin is Captain America best vermakelijk. Niet bijzonder en ook zeker niet m'n favoriete superheld maar een voldoende is 't zeker.

3*

Captain America: The Winter Soldier (2014)

4,0
Dit is weer een voorbeeld van een vervolg wat beter is dan z'n voorganger. Waar de eerste Captain America nogal wat steekjes liet vallen is daar bij The Winter Soldier geen sprake meer van. Het is één en al vermaak, actie, spektakel en zelfs (geslaagde) humor. Captain America en humor? Yup, really

Al met al weer een heerlijk onderdeel van het Marvel universum!

4*
8/10 (IMDB)

Captain Marvel (2019)

3,0
Gisteravond naar de bioscoop geweest om Captain Marvel op groot scherm met Atmos geluid te aanschouwen. De setting kon niet beter, echter de film zelf viel toch helaas wat tegen. Ik heb ook het gevoel dat vrijwel elke 1e stand-alone superhero movie tegenvalt (denk aan Thor, Ant-Man).

Captain Marvel is in principe in potentie één van de allertofste personages. En een glimp daarvan krijg je tegen het einde van de film als ze haar volledige powers krijgt. Echter is de screentime hiervan te kort op een film van 2 uur.

Waar ik wel kostelijk om heb moeten lachen zijn de scenes met de kat of moet zeggen: de Flerken. Lang geleden dat ik bijna de slappe lach kreeg in de bios. Maar als een sidekick die helemaal niet zo heel veel screentime heeft toch het grappigst is van de hele film dan zegt dat wel iets. De humor vond ik over het algemeen weinig geslaagd, veel grappen kwamen niet aan.

Hoe dan ook, in het kader van de MCU en de aankomende Avengers: Endgame film was de introductie van Captain Marvel natuurlijk een noodzakelijke stap. Maar is 't er 1 om echt van te genieten? Nee, niet echt.

3*
6/10 (IMDB)

Captain Phillips (2013)

4,0
Ik moest me er ook maar aan gaan wagen, ondanks het feit dat ik echt Tom Hanks niet kan uitstaan. Het is en blijft 1 van m'n minst favoriete acteurs maar goed, ik ben wel bereid om daar doorheen te kijken als de film goed genoeg is. En dat is bij Captain Phillips wel gelukt!

Het komt allemaal wat traag op gang, op zich logisch doordat je wat inzicht krijgt in de personages en hun achtergronden. Maar zodra de piraten hun offensief inzetten is en blijft het 1 en al spanning en sensatie. Hierdoor zit je tot aan het einde geboeid te kijken. Deze film doet het waargebeurde verhaal absoluut eer aan.

4*
8/10 (IMDB)

Captifs (2010)

Alternatieve titel: Caged

3,0
Mwah, vind in ieder geval dat deze film niet in de categorie 'horror' valt. Vind het een overduidelijke thriller. En als thriller doet Captifs het best redelijk. Het is niet vernieuwend, en zeker niet origineel maar er hangt wel een bepaalde spanning die je aandacht toch vast weet te houden.

Ondanks dat ik er meer van verwacht had (ook omdat ik de horror-insteek had willen zien) vond ik het wel een vermakelijke film. En tenminste niet zo tergend lang als sommige films tegenwoordig.

3*

Carrie (2013)

2,5
Ik heb het origineel nooit gezien, maar ik snap niet helemaal dat mensen deze remake overbodig vinden. Bedenk goed dat de 'jongere generatie' het origineel waarschijnlijk nooit gezien heeft en ook nooit gaat zien. Maar de remake hoogstwaarschijnlijk wel. Dat is toch een mooi iets, dat ook de nieuwe generatie met het fenomeen Carrie kennis kan maken.

Persoonlijk vond ik helaas deze remake niet heel speciaal of onderhoudend. Het acteerwerk (niet van de hoofdrolspeelster, maar van de bijrollen) is soms tenenkrommend slecht en ook ben ik niet echt onder de indruk van de CGI. Maar het verhaal is prima, en een aantal scènes aan het eind van de film zijn absoluut de moeite van het kijken waard.

2,5*
5/10 (IMDB)

Cassadaga (2011)

3,0
Lastig te beoordelen film. Het is niet echt een horror, niet echt een thriller, niet echt een drama. Het is van alles wat en dat geldt eigenlijk voor alle onderdelen van Cassadaga. Het acteerwerk gaat van bar slecht naar prima in orde, de schrikmomenten zijn schaars en de ene keer beter geslaagd dan de andere keer, sommige scenes zijn geweldig terwijl andere scenes totaal overbodig zijn. Vind het verhaal op zich leuk gevonden (al is het allemaal wat ongeloofwaardig, vooral omdat de moordenaar zelf ook bijna bovennatuurlijk lijkt te zien met z'n stem die overal vandaan komt als hij een vrouw kidnapt). Het stuk na de aftiteling is natuurlijk weer Hollywood overdaad. Daar weten ze nog steeds niet: overdaad schaadt.

3*

Catfish (2010)

3,5
Een fenomeen wat helaas bij deze moderne tijd hoort. Mensen voelen zich in de huidige, gejaagde tijd blijkbaar verplicht om zichzelf beter, mooier en slimmer voor te doen dan ze daadwerkelijk zijn. Het is schrijnend om te zien en inderdaad triest, zoals één van de documentairemakers ook benoemd in een opname.

3,5*

Celda 211 (2009)

Alternatieve titel: Cell 211

3,5
Prima gevangenisfilm met soms wat ongeloofwaardigheden maar niets om je aan te irriteren. Het acteerwerk is uitstekend (zoals vrijwel altijd met Spaanse films) en op de één of andere manier vind ik dat de Spaanse taal zich ook perfect leent voor dit soort rauwe films. Geen standaard happy end en dat is ook wel is een welkome afwisseling.

Chained (2012)

3,5
Ik zag deze film al een tijdje staan tussen het aanbod van HBO maar de filmposter (niet degene die op MM staat) sprak me niet aan (zag eruit als een slap aftreksel van Poltergeist). Toen ik eindelijk is ging kijken op IMDB wat de film precies inhield én dat deze geregisseerd is door de dochter van David Lynch moest ik Chained natuurlijk wel kijken.

En ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Natuurlijk word Chained nergens zo vaag of diepzinnig als de films van papa Lynch maar Chained heeft wel absoluut dat donkere, vage Lynch sausje er overheen gegoten gekregen. De beperkte locaties waar de film geschoten is en de eigenlijk maar 2 acteurs waar de film om draait voelt heel beklemmend voor de kijker. Dat werkt uitstekend mee aan de sfeer.

Hoewel ik niet over alle aspecten even enthousiast ben (ik miste bijvoorbeeld een goeie soundtrack) vond ik Chained een zeer boeiende film die zeker het aanraden waard is.

3,5*
7/10 (IMDB)

Chappie (2015)

4,0
Ik zeg niet snel dat ik 'fan' ben van een regisseur, maar Neill Blomkamp begint zich toch aardig sterk bovenaan m'n favorietenlijstje te vestigen. Na het geweldige District 9, het iets mindere (maar nog steeds zeer vermakelijke) Elysium levert hij nu weer een fijne film af met Chappie.

De robot is zeer innemend en mede daardoor leef je erg mee met dit personage. Althans, dat had ik. Nog steeds verveelt Johannesburg als setting totaal niet en de scènes in het ghetto doen erg aan District 9 denken.

Velen hebben het over de (mis)casting van Die Antwoord's Ninja & Yo-Landi, maar persoonlijk kon ik me wel vermaken met hun totaal over the top personages. Ze zijn zelf in hun muziek ook zo, en met hun muziek als soundtrack paste dit er ook wel bij. Vond het in ieder geval nergens vervelend of irritant worden.

Al met al een prima film weer van Blomkamp. Ben heel benieuwd naar wat hij gaat doen met de Alien franchise!

4*
8/10 (IMDB)

Chernobyl Diaries (2012)

1,5
De trailer was veelbelovend maar de film zelf viel erg tegen. Ik ben iemand die vrij snel (en heftig) schrikt bij horrors en thrillers. Als ik bij Chernobyl Diaries dus maar 1 keer geschrokken ben (en dat was pas na ruim een uur) zegt het genoeg over de spanning in deze film. Over het algemeen saai en voorspelbaar met verwaarloosbare personages. Het is dat het acteerwerk op zich redelijk in orde is en de setting van Tsjernobyl is natuurlijk op zichzelf al tof maar daar blijft het dan ook bij.

1,5*

Children of the Corn (2009)

Alternatieve titel: Stephen King's Children of the Corn

0,5
Ik was mezelf eigenlijk continu aan het afvragen of dit echt een remake was van de originele Children of the Corn of dat ik het gewoon verkeerd gezien had. Kon (en kan) niet geloven dat je zo'n slechte film kunt maken terwijl het origineel zo geweldig is.

Van de acteurs tot het hele verloop van de film tot 't gebruikte kleurenpalet: ontzettend slecht! Echt één van de meest slechte films die ik in tijden gezien heb. Eigenlijk is 0,5* nog teveel voor deze schandalige remake.

Chimpanzee (2012)

Alternatieve titel: Disneynature: Chimpanzee

4,0
Hartverwarmend, vertederend, avontuurlijk en liefdevol. Dat zijn de woorden die in me opkomen na het zien van Chimpanzee. Ondanks dat het duidelijk een Disney documentaire is (het verhaal word wat kinderlijk verteld, en er komen geen kills in beeld) blijft het toch een boeiende film.

De kleine maar stoere Oscar steelt je hart binnen een paar minuten en houdt je daardoor aan de TV gekluisterd, hopend op een goede afloop. De prachtige beelden en de chimpansees die erg aan mensen doen denken maken deze docu een aanrader voor iedereen.

4*
8/10 (IMDB)

Chugyeogja (2008)

Alternatieve titel: The Chaser

3,0
Prima film die veel spanning met zich meebrengt. Wat me echter, en ik ben zo te lezen niet de enige, wel begon te storen waren bepaalde plotwendingen. De vrijlating van de seriemoordenaar was al een punt om je vraagtekens bij te zetten aangezien men genoeg gronden had om hem alsnog vast te houden. Ook het samenkomen bij het winkeltje was natuurlijk totale onzin. Toeval verwerken in een film is prima, maar dit was echt too much. Een seriemoordenaar die vrijgelaten word wegens gebrek aan bewijs word ook maar gevolgd door 2, later maar 1 politieagent? Laat me niet lachen.

Toch vond ik de film vermakelijk, ondanks al deze dingen. Omdat de spanning er vanaf minuut 1 flink in zit, omdat zoals altijd in Koreaanse films het acteerwerk weer geweldig is, omdat je maar blijft gissen naar de motieven van een ogenschijnlijk heel normale jongen die een seriemoordenaar blijkt te zijn en uiteraard de mooie band die zich ontwikkelt tussen het dochterje en de pooier. Een tough guy die opeens heel wat minder tough word door dat meisje wat haar moeder verliest en geen vader heeft om op terug te vallen. Vertederend.

Al met al weer een goeie film van Zuid-Koreaanse bodem. Maar door de vele 'toevalligheden' en ongeloofwaardigheden toch niet meer dan 3*.

Clash of the Titans (2010)

3,0
Heerlijk, een film met al die mytische figuren. Echt alles komt voorbij, de Kraken, Medusa, gigantische schorpioenen. Jammer alleen dat je eigenlijk de hele film het gevoel houd dat er meer uitgehaald had kunnen worden.

Vond vooral de goden erg magertjes uitgewerkt, vooral Zeus. Sowieso denk ik dat ze met acteurs als Liam Neeson en Ralph Fiennes veel meer uit die goden had kunnen halen.

Ach, de film is in ieder geval prima vermaak voor op een zaterdagavond.

Close Encounters of the Third Kind (1977)

4,0
Van deze film blijf ik altijd houden. Noem het jeugdsentiment of blinde liefde maar ik kan deze film honderd keer zien en ik blijf 't leuk vinden. Je moet het natuurlijk in de periode van toen zien, niet teveel letten op de special effects en het soms ontzettend slechte acteerwerk. Maar als je dat kan, kan is het genieten van een prima Spielberg.

4*

Cloud Atlas (2012)

4,5
Who cares wat betreft de make-up als de film zo geniaal is als deze? Vond 'm geweldig. Allerlei genres lopen door elkaar heen maar het word nooit verwarrend en gelukkig ook nergens pretentieus. Ondanks het feit dat het voor de gemiddelde filmkijker een lastige film zal zijn (na afloop in de bios veel negatieve klanken gehoord) vond ik 'm persoonlijk nog best toegankelijk. Verschillende verhalen die door elkaar heen lopen (maar wel verbonden zijn met elkaar), het kan afleidend werken maar in dit geval vond ik 't geweldig gedaan.

Het acteerwerk is geweldig (wat is die Hugo Weaving toch zwaar ondergewaardeerd! Held van een acteur!) net zoals de special effects. Vond bepaalde dialogen/monologen echt ongelooflijk pakkend en die blijven me nu nog steeds bij. Mooie film die zeker een hogere score en betere commentaren verdiend dan hier op MovieMeter.

4,5*

Cloudy with a Chance of Meatballs 2 (2013)

Alternatieve titel: Het Regent Gehaktballen 2

3,5
De kleuren spatten van het scherm bij Cloudy With A Chance Of Meatballs 2. Overal waar je kijkt gebeurd er wel iets en de 'voedseldieren' waren een zeer geslaagde aanvulling op het verder niet zo bijster interessante verhaal. Maar ik denk dat deze film zowel voor jong als oud publiek prima te pruimen is. Kijkt lekker weg.

3,5*
7/10 (IMDB)

Colic: Dek Hen Pee (2006)

Alternatieve titel: Colic

2,0
Mwah, ik ben toch niet heel overtuigd van deze film geraakt hoor. Nergens word het echt heel spannend, en de paar plotwendingen zijn vrij voorspelbaar. Het kwam soms als een slap aftreksel van Finale Destination over eigenlijk. Ook werd ik lichtelijk geïrriteerd van dat baby gejank de hele tijd, haha. Nee, er zijn echt wel betere thrillers/horrors uit Azië.

2*
4/10 (IMDB)

Collection, The (2012)

3,0
Prima opvolger van The Collector. Opnieuw een aantal vrij gruwelijke en bizarre moordscenes waarvoor je dit soort films toch kijkt. De spanning zit er wat minder in dan in 't 1e deel maar dat mag de pret niet drukken. The Collector zelf blijft sowieso vrij cool qua personage (die scene dat 'ie in de deuropening staat met die 2 honden naast 'm. Awesome!).

3*

Conjuring 2, The (2016)

Alternatieve titel: The Conjuring 2: The Enfield Case

3,0
Ik vond het eerste deel beter dan dit deel, en daar zijn niet veel mensen het mee eens zie ik al. Maar goed, ieder z'n ding. Wat ik persoonlijk een groot minpunt aan The Conjuring 2 vind, en wat voor mij de spanning voor een groot deel wegnam, is de verschijning van de non al binnen 5 à 10 minuten van de film. Hierdoor is de voornaamste 'bad guy' van de film al onthuld, en dat neemt een groot deel van de angst voor het onbekende weg. Ik vind horrorfilms enger als je niet weet waar de hoofdpersonen het tegenop moeten nemen.

Verder is het gebruik van cliché schrikmomenten bijna niet te voorkomen, dat vind ik geen probleem eigenlijk. Er zaten genoeg momenten in die me uit m'n stoel deden veren

Al met een oké horrorfilm, maar niet echt de klapper die ik verwacht had. Daarom blijf ik op een zesje hangen.

3*
6/10 (IMDB)

Conjuring, The (2013)

4,0
Na alle verhalen over de 'engste film in jaren' was ik erg benieuwd naar The Conjuring. Ik ben zelf een fanatiek kijker van realityshows als Paranormal State, Ghost Hunters, Ghost Adventures, A Haunting enzovoort. Derhalve 'kende' ik Ed & Lorraine Warren dus al via deze weg. Ben niet zo'n fan van mediums maar heb haar altijd wel een bepaalde geloofwaardigheid gegeven. Daarom was ik dus nog is extra benieuwd naar de film.

Het begint allemaal vrij cliché: groot huis in de middle of nowhere waar een gezin komt te wonen, geen info over de vorige eigenaren en vrijwel direct begint het te spoken wat steeds extremere vormen aanneemt. Wat 't verhaal betreft is 't niet bijster vernieuwend maar goed, dat maakt niet uit zolang de schrikeffecten prima zijn en de spanning continu aanwezig.

En wat betreft die onmisbare onderdelen van een horror/thriller zit het wel goed bij The Conjuring. Er zitten een aantal zeer geslaagde schrikeffecten in en mede door de soundtrack en het soms zeer goed getimede stil laten vallen van de achtergrondmuziek heeft de film een continu gevoel van spanning. Het acteerwerk is ook prima in orde, wat de film absoluut een niveautje hoger tilt.

Toch geen 4,5 of 5 sterren van mij, daarvoor vind ik 'm toch niet vernieuwend genoeg en zeker niet eng genoeg. De 'allerengste film in jaren' is 't zeker niet, maar het is prima vermaak voor de horror- en thrillerliefhebbers.

4*

Contraband (2012)

2,0
Ik blijf toch altijd moeite hebben met Mark Wahlberg. Vind het gewoon een dramatisch slechte acteur die met veel overdaad iets van z'n rol probeert te maken. Maar hem even buiten beschouwing gelaten valt ook de rest van de film enigszins tegen. Niet genoeg om heel laag te gaan qua oordeel maar ook zeker geen voldoende.

4*