The Conjuring (2013)
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot The Conjuring
"Based on the true case files of the Warrens"
The Conjuring vertelt het gruwelijke verhaal van de wereldberoemde paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren. Wanneer hun hulp wordt ingeroepen door een gezin dat door een duistere aanwezigheid in hun afgelegen boerderij geterroriseerd wordt, worden ze geconfronteerd met een machtige duivelse entiteit en raken ze betrokken bij de meest angstaanjagende zaak van hun leven.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Conjuring (MusicMeter)
- Google Play: € 8,99 / huur € 2,99
Brad Hamilton
Nancy Perron
Andrea Perron

MisterJames
Een goed in elkaar gezette film die alleen wat originaliteit mist. Het spookhuis-concept is al honderden keren gedaan, en normaal hou ik er ook niet zo van, maar in deze film is het wel echt goed neergezet. De sfeer is fantastisch in beeld gebracht, eng maar niet te grimmig, en een leuke soundtrack op de achtergrond. Patrick en Lorraine Warren zijn boeiende karakters als een soort serieuze versie van de Ghostbusters. Het einde van de film zal voor horrorfanaten misschien iets te zoet zijn, maar ik vond het erg mooi en goed bij het familie-thema passen.
Misschien is het spookhuis-verhaal niet origineel meer, maar voor mij is dit toch de beste versie daarvan, een goede sfeer en een boeiend verhaal, leuk geregisseerd en met het acteren is ook niks mis, 4,0!

tommykonijn
De eerste Insidious vond ik een vrij sterke horrorfilm; de tweede vond ik bijzonder matig. Toch was ik wel benieuwd naar deze andere film van regisseur James Wan; met name door de positieve ontvangst. Ik heb me vermaakt, maar ben niet overdonderd. Zo'n spookhuis verhaal doet het meestal wel goed, maar het nadeel is dat bijna iedereen het al vaker gezien heeft... en waarschijnlijk ook beter. Als ik terugdenk aan de Netflix-serie The Haunting of Hill House heb ik daar toch echt met een wat onbehaaglijker gevoel naar gekeken dan naar The Conjuring. Dat neemt niet weg dat dit wel prima wegkijkt. Er hangt de hele film een naar sfeertje, de aankleding is goed gedaan en ook het acteerwerk is niet storend. Het eerbetoon aan The Excorcist zorgt bovendien voor een hysterische, maar vermakelijke finale. Geen film die me nog lang zal bijblijven, maar ik heb best genoten.

_Se7en_
- 1992 berichten
Standaard haunted house filmpje dat ik al tientallen keren gezien heb. De populariteit van zowel deze filmreeks als The Conjuring vind ik uitermate verbazingwekkend. Dit hebben we toch allemaal al gezien? Doe eens wat nieuws, Hollywood! Maar waarom zou je nog proberen origineel te zijn als dezelfde uitgekauwde meuk steeds weer scoort?

knusse stoel
Zoals eerder werd opgemerkt door "oplettende kijkertjes" is 'The Conjuring' een heerlijke film die echt weer eens alle ingrediënten in zich heeft om een echte griezelfilm genoemd te mogen worden.
Bijna 2 uren veer je regelmatig op van de stoel of de bank van de schrik, vooral als je het geluid een beetje mee laat werken.
Wel even opletten als je de film nog gaat zien, want er zijn 2 echtparen in de film en die moet je (vooral in het begin) uit elkaar houden.
Het is net als 'Filmkul' vermoed, de waarheid als je stelt dat sommige kijkers niet lekker in slaap zullen vallen nadat ze deze film gezien hebben.
Nu en dan moest ik trouwens even denken aan 'Poltergeist' vanwege sommige geluiden die in de film te horen zijn en de angst die de mensen in deze film ook ondergaan.
En nu na 7 jaar opnieuw bekeken, sommige scènes ben je dan deels vergeten maar de film heeft schijnbaar genoeg indruk gemaakt dat veel is blijven "hangen". Ook nu weer de prima opbouw van de spanning. Regisseur James Wan heeft hiermee een fijne film afgeleverd.
Ook nu nog een fantastische griezelfilm, geen spijt van de herhaalde kijkbeurt!
Nog steeds een .........8!

Simon Belmont
Dit vond ik wel een goede film. Niet de topper die ik had verwacht, maar zeker ook niet slecht. Daarvoor vond ik 'm niet beangstigend genoeg. Ik heb meer met Insidous en Ouija en zo.
Maar de spanning is zonder meer goed te noemen. Het meest positef was ik echter over de setting: In een jaren zeventig-stijl en (deels) door de ogen van twee onderzoekers van paranormale zaken.

mrklm
Via een veiling van de bank hebben Carolyn [Lily Taylor] en Roger Perron [Ron Livingston] voor een betaalbare prijs een huis kunnen kopen dat ideaal is voor hun grote gezin. Maar al gauw begint het te spoken en wanneer de activiteit steeds extremere vormen aanneemt bezoekt Carolyn een lezing van Ed [Patrick Wilson] en Lorraine Warren [Vera Farmiga] over demonen en vervloekte huizen. Na afloop smeekt Carolyn de Warrens om hulp. Na enige aarzeling besluiten Ed en Lorraine op onderzoek uit te gaan. Angstaanjagende horrorfilm met indrukwekkende special effects en een uiterst effectieve soundtrack. De ronddwalende camera en het spaarzame gebruik van muziek versterken de onbehaaglijke sfeer en de vertolkingen (in het bijzonder die van Farmiga en Taylor) zijn van zeer hoog niveau. Veelvuldig geïmiteerd (ook door Wan zelf), maar vooralsnog nimmer geëvenaard. Gebaseerd op een zaak die de echte Ed en Lorraine Warren in 1971 onderzochten.

Opnieuw gezien en ik moet bekennen dat ik de film de vorige keer echt te laag heb beoordeeld, want dit is zoveel beter dan mijn 3,5* score van toen. The Conjuring is niet de meest originele haunted house film, maar wel met afstand de meest spannende. James Wan zet een huiveringwekkende sfeer neer waarbij ik ook tijdens mijn tweede kijkbeurt geregeld met kippenvel zat te kijken. De scènes op de slaapkamer bij de dochters, het verstoppetje spelen met de moeder, de momenten in de kelder, de uitdrijving op het einde. Het is zó goed gemaakt zeg. Wel nam de spanning een beetje af toen Ed en Lorraine Warren als spokenjagers bij de familie in huis gingen, maar dat is meer omdat je dan het gevoel krijgt dat alles wel goed komt. Maar ook toen was het nog bijzonder spannend. Ik blijf dit een prettig ongemakkelijke film vinden en een van de betere in het genre. Kleine twijfel tussen 4 en 4,5 ster, maar dat haalt de film weer net niet.
4* (was 3,5*)
PS: De filmposter van The Conjuring blijft ook schitterend sfeervol.

Oude Observator
The Conjuring is een potpourri van gejatte ideeën maar het eindresultaat is van die orde dat ik eigenlijk weinig op de film aan te merken heb. James Wan liet een film op de wereld los die zonder schroom in de topcompetitie van de recentere horror/thriller-films mag meespelen.
Wat me enorm bevalt aan The Conjuring is de opeenvolging van gebeurtenissen, je wordt als het ware nauwelijks met rust gelaten. De beklemmende momenten volgen elkaar in vlot tempo op, zonder dat het ooit geforceerd aanvoelt.
Prima acteertprestaties ook, zowel van de geplaagde familie als van het echtpaar Warren. Tel hier een angstaanjagende soundtrack en een sfeervol haunted house bij op en je hebt het perfecte recept voor een avondje vermaak.

acsaczy
Niet heel eng maar wel goed. Het einde was het engst, op het moment van dat ze wat foto's lieten zien hoorde ik ook echt zwaar geadem wat heel creepy was tijdens het kijken naar die foto's. Maar dat diepe geadem bleek dus mijn kat te zijn die aan het slapen was op de bank naast me...

jd2001
Heerlijke film, het verhaal bouwt zich goed op en de spanning is hierbij ook zeker aanwezig. Het is ook een lekker klassiek verhaal wat niet al te lastig te volgen is en dat is wel iets waar ik van hou. Door de goede jumpscares en het prima acteerwerk geef ik deze film 5 sterren!

Gerlof78
Sterke en mooi gemaakte horror film, met recht 1 van de best van de afgelopen jaren. Het verhaal is sterk en de cast speelt erg goed, en vooral de schrikeffecten, creepy sfeer en de muziek maken deze film. Ik kan een heel verhaal schrijven over wat ik er meer over kan vertellen maar kijk hem gewoon, met als tip kijk hem in het donker

De filosoof
Bij elke goede horrorfilm lees je vooral reacties dat het geen horror is want horror is blijkbaar tegengesteld aan inhoud geworden: horror is in de ogen van het publiek synoniem met klopgeesten, demonen en bovenal schrikmomenten die net zo eenvoudig zijn te maken (een harde knal, iets of iemand die opeens opduikt) als effectief zijn. The Conjuring moet dan de ultieme horrorfilm zijn: inhoud heeft het niet maar zit tjokvol klopgeesten, demonen en heul heul veul schrikmomenten. De film is een beetje een verzameling van alle horrorclichés uit alle horrorfilms die eerder zijn gemaakt, niet in de laatste plaats The Exorcist. Als horror laat schrikken door het onvoorspelbare dan wordt het onvoorspelbare wel erg voorspelbaar in deze film. De film is aldus slecht in z’n goedkoop effectbejag en gebrek aan originaliteit en inhoud, maar zit zo tjokvol horrorclichés dat het ook wel een zeker vermaak biedt.

Denk dat er op dit moment geen betere regisseur is dan Wan die dit beheerst. Wan weet hoe hij angst moet inboezemen en ja, er zitten jump scares in zijn film. Maar hij past ze wel goed toe. Dat is een goed verschil tussen Wan en alle andere prutsers die bv in the Conjuring universe films hebben geregisseerd.
Stuckmann geeft in deze fantastische video uit wat horrorfilms goed maakt, de verkeerde verwachtingen van publiek vaak (goed merkbaar met Malignant nu) en wat bv Wan goed maakt tov andere horrorregisseurs. Vooral het gebruik van jump scares is een vak apart.

frans123
Slappe film. duurde ook een uur te lang. telkens was de deur op slot als er iets gebeurde en vond het erg matig wat er gebeurde. echt griezelig was het niet en ook nergens werd het spannend. alleen in het laatste kwartier leek het even boeiend te gaan worden toen ze de demoon gingen uitdrijven maar de afloop verliep ook weer erg slap en met een sisser af. beetje rare film en zeker geen horror,dus deze film krijgt van mij dan ook een hele lage waardering. 0,5
Dat meen je toch niet echt? 5,0 waardering geven en 3 keer kijken.. ik hoef hem in ieder geval nooit meer te zien,
Vergeef hem...hij is 12 jaar, nog geen echte kijkervaring/ geschiedenis, dan ga je al snel uit je dak bij een spontaan dicht slaande deur...smiley.

Anders houd je het gewoon een x netjes. Dit soort discusses zit je ook al bij Intrusion te voeren.

frans123
Teer zieltje??..gewoon wat ironie......mag dat?? ....smiley.

frans123
Dan begrijp ik je 3,5* niet.

Het is gewoon niet nodig en heeft geen toegevoegde waarde wat je zegt. Houd het gewoon netjes en speel het niet telkens op de man. Of je het nou ironisch bedoelt of niet.

Frans zijn begeleider zou hem wat minder internetminuten op de groepscomputer van de instelling moeten geven.

Rubie2208
Erg spannende en goed opgebouwde horror / thriller film. De warrens worden erg interessant gemaakt in het horror genre en zoal ook in deze film .
De film bouwt goed op qua spanning en heeft ook een interessant verhaal wat ik nog wel eens
Mis in horrors.
Ik vond hem spannend en goed in elkaar gezet die samen gaan met de geluidseffecten . Toch blijft insidious voor voor mij op nummer één staan , omdat ik bij die film echt kippen vel kreeg en dat gebeurd niet snel .
Ondanks dit een spannende horror met een goed verhaal.

david bohm
Degelijk gemaakte horrorfilm tjokvol met clichés.
Helaas kan ik niet echt meegaan in een angst voor het bovennatuurlijke en bleef ik hopen op een twist dat iemand de boel voor het lapje hield om het huis voor een prikkie te kopen ofzo.
Dat gedoe met het christendom is helemaal potsierlijk, onvoorstelbaar dat zoveel mensen daar echt in geloven.
En de tenenktommende knuffelscene op het einde in de tuin terwijl de zon doorbreekt en de muziek aanzwelt maakt het er ook niet beter op.

Tut! Tut! Tut!
Dat zou ik niet zeggen van rebelkush die is ouder is dan 20 en Alien en The Thing ( Even voor duidelijkheid: horrorklassiekers ) op nummer 1 en 2 heeft staan.

Tut! Tut! Tut!
Lees even David Bohm boven mij

De gestoorde filmfanaat
Gelezen, David Bohm vindt het maar niks, prima natuurlijk.
Alleen wat heeft David te maken met het afzeiken van rebelkush die wel degelijk kijkervaring heeft?
Je haalt nu iemand compleet onnodig er bij die helemaal niks met dit te maken heeft. Dat jullie samen dit een slechte film vindt betekent niet dat iemand anders het geweldig kan vinden.

frans123
Gelezen, David Bohm vindt het maar niks, prima natuurlijk.
De syntaxis in je laatste zin ontbreekt .

De gestoorde filmfanaat
Ik weet niet wat ik hier op moet zeggen, dus ga ik er ook niet op in.
Slaat gewoon nergens.

frans123
Ik weet niet wat ik hier op moet zeggen, dus ga ik er ook niet op in.
Slaat gewoon nergens.
Je kan hier ook niks op niks zeggen.;.."Dat jullie samen dit een slechte film vindt betekent niet dat iemand anders het geweldig kan vinden". Iedere logica in zinsverband ontbreekt. Dat heet dat je syntaxis rammelt.
Contradictie in terminus. In wezen geef je mij gelijk, wat niet je bedoeling is.

De gestoorde filmfanaat
Ik snap nu eindelijk waar de ¨fout¨ zit.
Alleen om even terug te komen op wat ik zei. Eerst maak je iemand voor 12 jarig joch met geen kijkervaring ( Bullshit ) Ik neem het voor hem op en jij vraagt om het bericht van david bohm te lezen. Daar is de logica ook ver te zoeken.
Even niet op de syntaxis van mijn vorige zin te letten, daar had je een punt. ( Wat nog steeds onnodig is om te benoemen. )

frans123
Ik snap nu eindelijk waar de ¨fout¨ zit.
Ik help je ; David Bohm verwoordt het zo als ik The Conjuring ook heb ervaren / gekeken. Het zouden mijn woorden kunnen zijn.

The Conjuring: The Devil Made Me Do It
2021

The Nun
2018

The Conjuring 2
2016

Het is maar een film? Deze echte moordenaars vormden inspiratie voor beroemde horrortitels

Laatste film in de 'The Conjuring'-serie krijgt officiële titel 'Last Rites'

Spin-off serie van ‘The Conjuring’ komt naar HBO Max