The Conjuring (2013)
Met onder meer: Vera Farmiga, Patrick Wilson en Ron Livingston
Releasedatum: 5 september 2013
Bekijk via Prime Video
Plot The Conjuring
"Based on the true case files of the Warrens"
The Conjuring vertelt het gruwelijke verhaal van de wereldberoemde paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren. Wanneer hun hulp wordt ingeroepen door een gezin dat door een duistere aanwezigheid in hun afgelegen boerderij geterroriseerd wordt, worden ze geconfronteerd met een machtige duivelse entiteit en raken ze betrokken bij de meest angstaanjagende zaak van hun leven.
- IMDb (7,5 / 619382)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Conjuring (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Drew Thomas
Brad Hamilton
Nancy Perron
Andrea Perron
Vanaf 5 september 2013 in de bioscoop (Warner Bros)
¿?ImAmused?¿
dat duurt nog even helaas,deze regisseur weet ze wel goed te maken.
kijk er naar uit.
DVD-T
James Wan is lekker op dreef met spookhuis verhalen. Op dit moment ook al weer bezig met Insidious: Chapter 2. Weet niet of het wel zo slim was van Wan om drie van dit soort films achter elkaar te maken. Hoop niet dat ze erg op elkaar gaan lijken. Al is een film van Wan altijd wel iets om naar uit te kijken. Heeft me tot nu toe nog niet teleurgesteld.
jarno1975 (moderator series)
Deze week verschijnt er een teaser-trailer.
schram101
Shinobi
Zulke films kun je gerust aan James Wan overlaten.
Voor de mensen die Twitter hebben, hij is te volgen op @creepypuppet, daar tweet hij weleens foto's van de set en dergelijke.
eppo349
De trailer is weer behoorlijk creepy, kan wel eens een goed spook verhaal worden!
dutchtuga
Is dit na Sinister de volgende horror die bij mij het angstzweet doet uitbreken? Het gaat goed met het horrorgenre!
Spartaan1986
Ik had gehoopt dat Wan weer terug zou keren naar het groffere werk a la Saw, Death Sentence en Dead Silence maar helaas komt ie met min of meer een vervolg van Insidious op de proppen
Nicolage Rico
- 20225 berichten
Naar een waargebeurd verhaal. Haha.
Niets nieuws onder de zon dit, aan de trailer te zien.
sinterklaas
....wat een beregoede horrorfilm was.
Trailer ziet er weer erg creepy uit. Kan er maar geen genoeg van krijgen. James Wan heeft weer wat moois bedacht.
ibendb
Nu wil ik de film zeker zien! Ziet er lekker creepy uit. Op het einde was ik best geschrokken. Hopelijk wordt hij net zo eng als Insidious.
Tolkienfan
leuke trailer en is van de regisseur van Saw en Insidious. Dus dat belooft wat!
Bob Gray
- 2062 stemmen
Heb vrij weinig op met ghost/haunted house films maar na het uitstekende Insidious ben ik erg benieuwd naar dit filmtpje. James Wan is altijd interessant. Trailer ziet er erg tof uit en met de sfeer lijkt het sowieso wel goed te zitten.
Sfeervolle poster ook zeg.
Daan258
Trailer ziet er erg lekker uit.
Alleen helaas nog erg lang wachten
tattoobob
We wachten met smart!!!! word weer een toppertje dit........denk ik.
3 2 1 cut
Ik las ergens dat er een vervolg op deze film zou komen ( nu.nl ), dus ik benieuwd naar de 1e natuurlijk, is die nog niet uit in NL. Tsja, nog even wachten dus.. Ik hou wel van dit soort films..
Natuurlijk even kijken op MoMe en ook even de trailers bekeken. En dan heb ik toch ergens zoiets van: ok, daar gaan we weer. 'Based on a true story' (Welke ghost film tegenwoordig niet ?). Familie betrekt nieuw huis (Yep, dat vraagt om problemen, dat weet je in the USA). Roep bij vreemde verschijnselen een paar paranormale gevoelige mensen op ( 'Ja ja, u heeft een geest in uw huis
maarrr...die is niet echt vriendelijk
' ). Vroeger haalde men toch eerder een echte katholieke excorcist in huis, toen waren ze toch wat religieuzer ! Ennuh, Oja, misschien wordt er nog wat gemixt met Found Footage, da's ook wel interessant..
En dan is ergens in dit genre het aanbod me te groot, te veel dezelfde ingrediënten, maar toch ben ik elke keer weer benieuwd naar ' The Other Creepy Side ', en ook nu weer..
Toch eens even verder kijken naar reviews en toen kwam ik deze tegen ( geen spoilers !! ) en mijn belangstelling werd gewekt..
En nu ga ik dus even wachten tot het herfstig wordt, de bladeren van de bomen vallen, de wind buiten hard om mijn huis waait, open haard aan en de gordijnen dicht..
Ben erg benieuwd naar deze...
Tall man
Erg benieuwd naar deze film! De trailer beloofd veel goeds dus maar hopen dat de film het waar maakt, overigens wel een flauw schrikeffectje op het einde van de trailer. Hoop op een goede film!
voskat
Niks nieuws onder de zon. Standaard exorcisme-verhaaltje, standaard schrikeffecten. Wel aardig geacteerd over het algemeen.
Wel triest eigenlijk dat de ideeën zo op zijn geraakt in de horrorstudio's van Hollywood dat ze maar teruggrijpen op de jaren '70. Het leek soms ook wel op een reclamefilmpje voor de katholieke kerk.
Maar goed, blijft over anderhalf uur redelijk popcornvermaak, dat wel langzaam op gang komt. De intro doet zelfs amateuristisch aan met die pop die geen seconde eng is, en het idiote gedrag van de personages.
Macmanus
Opvallend hoor alleen maar goede geluiden, waar gezien als ik vragen mag? Is toch wel achterhaald zulke release datums anno 2013. Met white house down ook al.
Norma
Ow, wat teleurstellend. Ik had hier best een redelijk hoge verwachting van op basis van de trailer
voskat
Hij is hier in Spanje deze week uit.
Ik snap ook niks van die datums...
Overigens zweren veel mensen (o.a. op IMDb) dat dit de beste horrorfilm allertijden is. Geen flauw idee waar dat soort hysterische kreten vandaan komen.
Best te genieten, deze film. Een paar geslaagde momenten, maar niks wereldschokkends. Dat is alles.
voskat
Mjah, ik heb wel erg veel films van dit soort gezien, dus ik ben wel redelijk murw geslagen wat betreft schaduwen achter slaapkamerdeuren en krakende kasten, etc.
Misschien bevalt hij jou beter.
YouDrunkGoHome
8.2 op imdb, iets wat toch zelden tot niet voor komt bij dit soort films. Na het zien van de trailer is mijn interesse gewekt, alleen wacht stiekem nog iets meer op insidious 2!

The Conjuring: Last Rites

The Conjuring 2
2016

Wees er snel bij: Netflix verwijdert films uit 'The Conjuring'-franchise

Griezelen op Netflix: dit zijn de 25 best beoordeelde horrorfilms op de dienst

Netflix voegt morgen bijna alle films uit de 'The Conjuring'-franchise toe aan het aanbod

Michael Chaves gaat de aankomende vierde film in de 'The Conjuring'-reeks regisseren

The Shining
Horror, 1980