• 8.839.974 stemmen

Met onder meer: Nicole Kidman, Fionnula Flanagan en Christopher Eccleston

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 29 november 2001

Plot The Others

"Sooner or later they’ll find you."

Grace woont met haar twee kinderen in een landhuis op een eiland aan de Engelse kust. Ze wacht daar op haar echtgenoot, die gevochten heeft in de Tweede Wereldoorlog. De kinderen hebben een ziekte waardoor ze niet in contact kunnen komen met direct zonlicht, en dus leven ze aan de hand van strikte regels.

Grace Stewart

Mr. Marlish

avatar van frans123

frans123

TMP schreef:
Een film die, ondanks pogingen daartoe, nergens echt spannend wordt en mij ook maar weinig kon boeien. De aankleding en sfeerzetting zijn best goed, maar interessante rollen zitten hier niet in. Qua verhaal heeft het ook niet veel te bieden. Het draait vrijwel volledig om de plottwist en die zag ik eigenlijk al van best ver aankomen, zodat die mij niets deed. De vergelijking met de enkele jaren eerder uitgekomen film The Sixth Sense dringt zich hier ook wel heel erg op.

Na herziening na 20 jaar vanmiddag, vond ik dat ook; weinig spannend en boeiend...voorspelbaar.

avatar van Basto

Basto

Komt binnenkort uit op 4k uhd bij Studio Canal

avatar van De filosoof

De filosoof

• 1920 berichten

De film berust op de bekende horrorclichés van the haunted house en contact met de doden (zoals bij séances) maar hij steekt met kop en schouders boven de gemiddelde horrorfilm uit doordat het zich onthoudt van grote effecten maar juist ingetogen, subtiel en sfeervol opbouwt naar de oplossing van het mysterie wat er aan de hand is en daarachter wat er is gebeurd. De spanning is die van een psychologische thriller – de film gaat onder je huid zitten – en het horrorverhaal is intelligent waardoor het een heerlijke, klassieke horrorfilm is.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

De eerste helft van de film had ik de indruk naar een psychologisch drama te kijken. Waarin neurotisch gedrag en het trauma van Nicole Kidman bepalend waren voor de stemming in het huis. Op dat moment is het nog helemaal niet zeker of de gebeurtenissen te wijten zijn aan haar verbeelding of niet, al lijkt het van wel. Nadien gaat het een andere kant op met enkele goedgeplaatst twists. Goed gemaakte film volgens de regels van de kunst. De acteerprestaties mogen er zeker zijn. Nicole Kidman steelt daarbij de show als sterke vrouw des huizes.