menu

Captain America: Civil War (2016)

Alternatieve titel: Captain America 3

mijn stem
3,39 (1128)
1128 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
147 minuten

geregisseerd door Anthony Russo en Joe Russo
met Chris Evans, Robert Downey Jr. en Scarlett Johansson

Steve Rogers geeft leiding aan een nieuw team van Avengers, dat probeert de mensheid te beschermen. Nadat een nieuw internationaal incident zorgt voor schade, groeit de politieke druk om een systeem op te bouwen waarbij de helden verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor hun daden. Een regeringsorgaan wordt opgesteld om te bekijken wanneer gebruik gemaakt moet worden van de diensten van het team. De nieuwe status quo zorgt voor een breuk tussen de Avengers, terwijl ze de wereld ook moeten beschermen tegen een nieuwe en afgrijselijke vijand.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=R5G-MR6_XXQ

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van KingJ
2,5
gekeken op Netflix vond ik het net te pruimen

mooi vermaak maar verder kan ik er weinig mee

avatar van Cleanshot
3,0
Ik vraag me af of er binnenkort weer eens een goede marvel film (wolverine 1 & Iron man 1 uitgezonderd) zal worden gemaakt die de comics van Marcel en DCC eer aan gaat doen. Los van de verminking van de karakters van de onderliggende personages zijn de verhaallijnen totaal onzinnig. Ik vond dit op zich een redelijk te kijken film, maar de oorspronkelijke civil war reeks was toch donkerder en veel beter doordacht. Ik vind wel de nieuwe spiderman echt wel iets toevoegen,en goed neergezet. En de end fight was ook prima, maar het plot vanuit de bad guy geinitieerd was wel heel onlogisch en nodeloos complex. Baron zemo was in de comics zover ik me kon herinneren een mutant of in ieder geval een superschurk en hierin een gewoon mens die wel heel makkelijk aan de info komt en het de helden zo moeilijk maakt.
Al met al beter dan de afgelopen andere Marvel miskleun zoals X-men Apocalypse. Jammer, er zit zoveel goeds in potentie in dit genre.

avatar van DeCol
3,5
Dit is eigenlijk het derde deel in de Captain America reeks, maar ik vind het toch meer een Avengers-film. De nieuwe karakters zijn een leuke toevoeging. Inhoudelijk is het niet heel goed. Ik kan me redelijk vinden in het commentaar dat het soap gehalte nogal hoog is. Echter had ik verwacht dat we een mooie climax gingen krijgen. Helaas.

Gelukkig zit het met de actie wederom snor. Niet zo groots als de vorige twee Avengers-films, maar daardoor niet minder. Het ziet er weer enorm gelikt uit! De gevechten tussen de helden zijn tof en een beetje komisch. Door dat laatste heb je nooit het idee dat ze elkaar echt pijn gaan doen en dat is dan wel weer jammer.

In zijn geheel echt wel vermakelijk, maar zitten wel wat haken en ogen aan.

3,5*

avatar van martijn011
3,0
Na het uitstekende tweede deel van Captain America hoopte ik dat de stijgende lijn zich voort zou gaan zetten, maar helaas is dat niet het geval.
Alhoewel de film erg positief ontvangen is, kan ik me daar niet echt in vinden. Natuurlijk, de actie is supervet en het ziet er allemaal geweldig uit. De gevechten worden adembenemend in beeld gebracht, en zo'n openingsscène in Nigeria is smullen geblazen. Maar verder kon het me allemaal niet echt boeien en ik had moeite om de aandacht erbij te houden.

Alhoewel de film uitermate z'n best doet om een verhaal te vertellen is het eigenlijk flinterdun. Komt nog bij dat er zo'n beetje elke tien minuten een andere of nieuwe superheld op komt dagen zodat het eerder lijkt op een reünie. Wel leuk is de introductie van Spiderman, een hele jonge versie welteverstaan. Een van de hoogtepunten van de film was zijn aanwezigheid. Hopelijk gaan we daar meer van zien.
Deze film viel me een klein beetje tegen eerlijk gezegd, al is het nog wel steeds een kleine voldoende waard.

avatar van TheManInBlack
4,0
Geweldige vermakelijke spektakelfilm.

Cast doet het weer uitstekend. Het ontstaan van de conflict tussen de twee vrienden "Iron Man" en Captain America" is goed bedacht. Verhaal is ook erg goed. Vechtscène's waren om van te genieten en ook de humor is weer geslaagd. Met het eindgevecht tussen "Iron Man" en "Captain America" zat ik op het puntje van mijn stoel, wat was dat ontiegelijk spannend zeg! Tijdens de gevechten dacht ik wel van, vermoord elkaar nou niet! Zelf was ik voor het team van "Captain America". De nieuwe personages zijn goed geïntroduceerd, maar vond "Spider-Man" wel een beetje irritant..

avatar van Decec
5,0
Uitstekend actie/avontuur/SF film...
Spannend verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteurs...
Perfect leuk gemaakt SF...
Perfect super mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(DTS 7.1)...
Perfect camerabeweging...
Heerlijk genoten...

avatar van umbra
3,5
Gewoon lekkere Marvel actiefilm, die geen moment verveeld ondanks de kleine 2u en half. 9 op 10 is het er boenk op qua Marvel films, misschien omdat ik mijn verwachtingen bij deze films zeer hoog stel, dat ik eerder neig naar een 7 à 7.5/10 dan 8 à 9/10. Verveeld nooit.

avatar van Hansjepansje
2,5
Degelijke Aveng...nee wacht, dit is blijkbaar een Captain America. Ach ja, het zal allemaal wel.

Was vooraf een beetje bang voor de lange speelduur en dat bleek niet onterecht, 2,5 uur is gewoon te lang voor dit soort films. Laatste half uur is er echt wel teveel aan. Dat de film desondanks gehaast aanvoelt en personages amper worden ontwikkeld ligt natuurlijk aan het belachelijk aantal superhelden dat z'n opwachting mag maken. Leuk voor op de poster en in de trailer, maar beter wordt de film er niet van.

Toch doet Civil War een paar dingen best goed. Fijn om te zien dat The Avengers eindelijk eens worden geconfronteerd met de gevolgen van hun acties, zowel juridisch als emotioneel. De bijhorende onderlinge discussie was ook best leuk om te volgen, vond het best jammer dat het plot zich daarna verplaatste richting Bucky. Werd toch wel beduidend minder interessant vanaf dan, al vond ik het uiteindelijk best een verademing dat de wereld voor een keer eens niet gered moest worden.

Acteerwerk is zoals altijd ook op niveau, met speciale vermeldingen voor Downey Jr. (weer de beste), Martin Freeman (leuke verrassing) en Daniël Bühl (prima atypische bad guy, zou geen straf zijn om hem later weer terug te zien). Russo's maken er verder ook wel weer een vlotte film van. Die actiescènes in Lagos en de grote showdown mochten er best zijn.

Overdaad aan superhelden, net iets te lang, maar al bij al genoeg leuks voor een voldoende. 2,5*

avatar van Phantasm
3,0
Viel me toch wat tegen, zijn voorgangers waren beter, de speelduur had inderdaad wel wat korter gekund. Maar goed, leuk om een keer gezien te hebben.

Helemaal niks aan, veel te langdradig en ik houd ook niet zo van films met animatie achtergronden alsof je in een tekenfilm zit. tegenwoordig teveel gebruik van gemaakt.ziet er zeer nep uit en gaat snel vervelen.film van niks!

4,0
weer prima vermaakt.was weer een spektakel film met goeie actie.ook een prima cast weer.

4,0
Nu in de aanloop naar Avengers infinty war kijk ik de Marvel films die ik nog niet heb gezien .En nu is Civil War aan de beurt. Dit is toch een van de beste marvel spektakelfilms die ik in een lange tijd heb gezien . Niet te langdradig misschien had het laatste halfuur niet nodig geweest maar ja dat kan de pret niet drukken op naar de volgende !

avatar van Bakema NL
3,0
Met een verzameling van zo'n slordige 30 000 comics en dus ook een shitload aan Marvel was ik verrukt dat er eindelijk degelijke films aan kwamen. Maar ik ben al jaren klaar met Marvel als uitgeverij, wat ze nu uit brengen is voor het grootste deel bagger. En ook de films doen me al lang niet meer naar de bioscoop rennen....dvd/bluray uitverkoop aanschafjes zijn het.
Het is bijna allemaal hetzelfde en meer van hetzelfde. En het is prima vermaak hoor, leuke popcorn actiefilms met leuke effects en vechtscenes....maar ook echt niet meer dan dat. En ik zou graag meer willen dan dat, maar misschien wil ik teveel.
Deze film ging wat snel van maatjes naar tegenstander van elkaar. Black Panther geintroduceerd...leuk, maar is een b-character die nooit echt een eigen serie heeft kunnen dragen en er zijn stapels interessantere b-characters. Spiderman....ok, dat heeft potentie...maar stomvervelend dat Stark zo'n grote rol moet spelen en met zijn suit aan komt zetten, etc. Tante May is ook fout gecast....hoe ontiegelijk overheerlijk Marisa Tomei ook is.
Zemo....allergrootste minpunt van de film, wat een miskleun. Na Red Skull toch een van de meest iconische vijanden van the Avengers en Captain America in het bijzonder. Giant man zien was wel erg cool...eindelijk Antman/Giant man, een van de originele Avengers bij de groep...al was die niet helemaal compleet.

Degelijk hersenloos vermaak en echt wel de moeite waard....meer is ook niet nodig misschien, het doet wat het moet doen in dat opzicht. Maar het kan echt beter.

2,5
Weet eigenlijk niet zo goed wat ik met deze film aan moet. Verhaal kon me niet helemaal bekoren. Ook had ik gedurende de film totaal geen binding met de personages. Sommige waren zelfs irritant aanwezig. Desondanks zag de film er qua afwerking wel mooi uit. Speelduur had m.i. zeker een twintig minuten korter gemogen. Al met al een krappe voldoende.

avatar van johan_sb2
2,0
Saai en langdradig

avatar van Shadowed
3,0
Wel ok.

Typisch Marvel, maar het Russo duo weet er een paar leuke en origineel draaien aan te geven. Superhelden vs superhelden bijvoorbeeld is weer ontzettend leuk bedacht en maken we tegelijkertijd ook kennis met Tom Holland als de nieuwe Peter Parker.

Voor de rest duurt de film flink lang met zijn 147 minuten wat zeker niet altijd even interessant is. De beste scenes zijn de helden tegen helden scenes en dat is ook gelijk het hoogtepunt van de film. Voor de rest is de film vrij langdradig maar niet perse slecht.

Visueel top, duurt wat te lang en redelijke acteerprestaties. Evans nooit echt een geslaagde Captain America gevonden naar mijn mening. Holland vind ik als een van de weinige wel wat leuker, maar ja. De Russo's gingen later ook nog door met Marvels.

avatar van Lovelyboy
geplaatst:
Derde en redelijk vermakelijke deel van de Captain America reeks.

Leuk invalshoek is zondermeer de onenigheid die tussen de Avengers ontstaat en de op zich interessante discussie, namelijk; dat ze teveel schade aanrichten. Een beetje een kip of het ei discussie. Uiteraard richten ze veel schade aan, welke superheld niet, maar is de reden van de schade in eerste instantie al niet te wijten aan het verschijnen van een bad guy? Net zo'n discussie als de politie die een nekklem te ver aanschroeft, tja, als je nu eerst eens de wet niet overtreedt hoeft de politie je überhaupt niet aan te houden, dat een idee misschien? Desondanks zorgt de discussie voor verdeeldheid, twijfel en opsplitsing. Beter dan dat ze weer in boy scout formatie aan komen marcheren.

Het teveel aan karakters gaat ten koste van wat extra diepte. Ik vind het op een gegeven moment allemaal wat teveel worden met Falcon en War machine, Iron man zelf die vliegen kan, de gemiddelde luchtleiding zou er de handen vol aan hebben, bovendien denk ik dan, lijken de meeste krachten uit het technologie te komen en hun pak, niet echt een superheld meer met buitengewone krachten.

Puntje bij paaltje, ziet er allemaal wel strak uit, genoeg spektakel en actie, helaas ondanks het brouilleren van de Avengers niet echt een duistere sfeer, wel wat grapjes van Iron Man...redelijk vermaak dat is het en meer niet. Waarom deze film dan een 7.8 krijgt op IMDB snap ik dan weer niet.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:04 uur

geplaatst: vandaag om 08:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.