Captain America: Civil War (2016)
Genre: Actie / Sciencefiction
Alternatieve titel: Captain America 3
Geregisseerd door: Anthony Russo en Joe Russo
Met onder meer: Chris Evans, Robert Downey Jr. en Scarlett Johansson
Gesproken taal: Roemeense, Engels, Duits en Russisch
Releasedatum: 28 april 2016
Bekijk via Disney+
Plot Captain America: Civil War
"United we stand. Divided we fall."
Steve Rogers geeft leiding aan een nieuw team van Avengers, dat probeert de mensheid te beschermen. Nadat een nieuw internationaal incident zorgt voor schade, groeit de politieke druk om een systeem op te bouwen waarbij de helden verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor hun daden. Een regeringsorgaan wordt opgesteld om te bekijken wanneer gebruik gemaakt moet worden van de diensten van het team. De nieuwe status quo zorgt voor een breuk tussen de Avengers, terwijl ze de wereld ook moeten beschermen tegen een nieuwe en afgrijselijke vijand.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Captain America: Civil War (MusicMeter)
- Captain America: The Winter Soldier (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
- Kijk op meJane
Steve Rogers / Captain America
Tony Stark / Iron Man
Natasha Romanoff / Black Widow
Bucky Barnes / Winter Soldier
Wanda Maximoff / Scarlet Witch
schram101
In Film > Nieuws > Captain America - Civil War (2016):
Synopsis:
Captain America: Civil War pikt het verhaal na de gebeurtenissen in Avengers: Age of Ultron op. Steve Rogers geeft leiding aan een nieuw team van Avengers, in hun pogingen de mensheid te beschermen. Nadat een nieuw internationaal incident, waar de Avengers bij betrokken zijn, zorgt voor schade, groeit de politieke druk om een systeem op te bouwen waarbij de helden verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor hun daden. Een regeringsorgaan wordt opgesteld, om te bekijken wanneer gebruik gemaakt moet worden van de diensten van het team. De nieuwe status quo zorgt voor een breuk tussen de Avengers, terwijl ze de wereld ook moeten beschermen van een nieuwe en afgrijselijke vijand.
De film van Joe en Anthony Russo gaat op 5 mei 2016 in première.
mjk87 (moderator films)
5 mei, weet ik mooi wat ik met mijn vrije Hemelvaartsdag kan doen dan.
AHWA
Op D23 is een trailer vertoond, maar die staat nog niet online. Grrrrr....
IcU
Er zijn verschillende omschrijvingen van deze trailer te vinden op het web. Hebben we in ieder geval iets...
Nick Theunis
De eerste 'Captain America: Civil War'-clip nu ook online: klik.
AHWA
Ik werd bijna enthousiast, maar dat is de tag van Ant-Man. Niet echt nieuw dus. Die Civil War-trailer is het best bewaarde geheim van Hollywood lijkt het wel.
moviefreak#1
Nog beter bewaard dan Luke Skywalker in The Force Awakens (niet in de teasers, de trailer of de poster een maand voor de release)?
AHWA
Dat vind ik dan weer wel een geniale zet, en minder frustrerend omdat er genoeg beeldmateriaal is van Star Wars. Van Civil War is nog niets, maar Marvel kennende worden we in de aanloop ermee doodgegooid. Dus dat komt wel goed.
moviefreak#1
Het is ook niet gemakkelijk om een geschikte releasedate te vinden voor de trailer. Nu heb je met The Hunger Games en Star Wars al geen plaats. Fox gaat de X-Men trailer laten zien bij Star Wars en daarna gaat de Batman v Superman gekte pas echt beginnen.
Ik vermoed een teaser met daarin Iron Man en Captain America die elkaar boos aankijken rondom The Hunger Games en/of Star Wars. Dan in Februari een lange teaser met daarin in elk geval Spider-Man gevolgd door de volle trailer ná Batman v Superman.
AHWA
Denk je dat X-Men nog altijd populairder is dan het MCU? Dat betwijfel ik. Ik denk juist dat Disney de trailer voor Civil War bij Star Wars zal laten zien, het is toch allemaal dezelfde stal nu.
Ik ben benieuwd of Batman v Superman het goed gaat doen. Ik weet niet of de toon van die film veel mensen naar de bioscoop zal trekken.
Maar ben het met je eens dat Spider-Man in de trailer moet zitten.
TRAILER IS GODLIKE!
Captain America: Civil War - Trailer World Premiere - YouTube
AHWA
Voor mij een fantastische trailer, vooral dat laatste stuk natuurlijk. Hier kan in 2016 geen enkele film aan tippen en ik reserveer vast een plekje in m'n top 10.
Naomi Watts
Meh.
Opvallend hoe de tv counterpart hele vernieuwende gedurfde Marvel content uitbrengt en dat de films zo conventioneel en dertien in een dozijn zijn.
AHWA
Hier nog zo'n gave poster.
Captain Pervert
Bij Age of Ultron ging het al mis, maar hier ontspoort de serie definitief denk ik.
Tot nu toe zijn strip verfilmingen redelijk aangepast aan de smaak van de filmkijker.
Bij het vorige Avengers-deel zijn ze begonnen de films aan te passen naar de smaak van de strip-lezer.
Superhelden strips zijn net soaps met achterlijke filosofische dialogen en aan borderline schizofrenie lijdende personages wiens loyaliteit meedraait met de windrichting en/of de kleur onderbroek die ze die ochtend hebben aangetrokken (met als meest bizarre voorbeeld Batman en Bane die soms ook vriendjes zijn...)
Ik geloof niet dat men op overtuigende wijze aannemelijk kan maken hoe de best buddies Stark en Cap knallende ruzie krijgen. Tenminste, als je er met een film-bril naar kijkt. Als het ziet als een bewegend stripverhaal dan is alles aannemelijk.
Maar dan haak ik af.
Captain Pervert
De volle trailer is er al
Nicholas
Wow, die poster is lelijk.
Trailer is wel aardig. Ik denk dat de makers er voor gaan zorgen dat de kijkers een lichte afkeer gaan krijgen van Stark, waardoor het overgrote deel pro-Cap wordt. Daar past alleen die 2 vs 1 scène niet tussen.
HALVE TAMME. (moderator series)
Ben benieuwd.
AHWA
Wat zou kunnen is dat de explosie die je in het begin ziet een zelfde soort explosie kan zijn als in het begin van de Civil War comic. Die explosie leidt in de strip tot de Registration Act, en dat zal in de film ook wel zo zijn. Ik denk dat de draai die ze er dan aan geven is dat de explosie van de hand van Crossbones komt, maar dat de overheid denkt dat Bucky erachter zit. Cap beschermt Bucky, want hij blijft bij hem tot the end of the line. Iron Man heeft nog wat goed te maken na het Ultron-debacle en zal de kant kiezen van de overheid.
Ik hoop op een knallend slotstuk van m'n favoriete trilogie aller tijden, en dan kunnen we ons gaan opmaken voor de Infinity War en Thanos, van dezelfde regisseurs als ik me niet vergis, dus daar heb ik alle vertrouwen in.
Jouke95
Gruwelijke trailer. En dan zitten Vision, Ant-man en Spider-man er nog niet eens in...
Kijk het meest uit naar deze film volgend jaar.
rokkenjager
Waarom geen Spider-Man? Dit is gewoon een trailer en geen teaser en toch geen Spider-man. Vage shit. Aardige trailer verder, maar Winter Soldier is niet meer zo interessant sinds masker eraf is.
horizons
Zwakke trailer die hele film al weggeeft. Op laatste vijf minuten na.
Captain Pervert
Zwakke trailer die hele film al weggeeft. Op laatste vijf minuten na.
Dag mag anno vandaag geen verrassing meer zijn.
horizons
Helaasch ja. Soms zijn er nog pareltjes van trailers te vinden maar die zijn zeldzaam.
AHWA
Trailer moet je hype maken voor de film. Dat doet deze trailer perfect.
Snap de kritiek hierop niet zo. Net als bij Star Wars ben ik blij dat ze een van de grote publiekstrekkers nog niet laten zien.
xaid

Captain America: Brave New World
2025

Captain America: The Winter Soldier
2014

Captain America: The First Avenger
2011

Liv Tyler (45) maakt na zestien jaar terugkeer in Marvel-Universum

Regisseurs horrorfilm 'Synchronic' sporen fans aan om te wachten op on demand-release

Chadwick Boseman wees film over slavernij af omdat hij verouderde stereotypen niet wilde promoten

Memory of the Camps

Herr Bachmann und Seine Klasse
Documentaire, 2021

Streetwise
Documentaire, 1984
burgeroorlogoorlogvervolgsuperheldgebaseerd op stripsuper soldierimaxpost-credits sceneduringcreditsstingermarvel cinematic universe (mcu)angry3dkahramanların savaşı marvel comicscomic book adaptationcaptain americaunited states of america (usa)united states of america bitter