menu

Hier kun je zien welke berichten LOTR-lover als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Jack Reacher (2012)

3,0
Zoals hierboven al vaker gezegd: het begin van de film is prima te doen. Na een uur begint 't allemaal wat langdradiger te worden wat bij mij zelfs voor een kort dutje tijdens de film zorgde. Maar dat kan ook aan 't tijdstip hebben gelegen Een waardiger opvolger van de MI films? In potentie zeker.

3*

Jack Reacher: Never Go Back (2016)

2,5
Mwah, dit 2e deel in de Jack Reacher serie is toch echt beduidend slechter dan het 1e deel. Ik heb ook het gevoel dat Tom Cruise deze film meer op de automatische piloot heeft geacteerd. Het is een matige actiefilm die nergens echt boven 't gemiddelde uitstijgt en op sommige momenten veel moeite heeft om de aandacht van de kijker vast te houden helaas. Gelukkig redden de actiescenes en het acteerwerk van de cast in z'n geheel het eindcijfer nog een beetje.

2,5*
5/10 (IMDB)

Jack the Giant Slayer (2013)

Alternatieve titel: Jack the Giant Killer

3,0
Dit is zo'n film die je even de kans moet geven. Het is geen typische full blown actie/fantasy film bijvoorbeeld. De opbouw is redelijk traag te noemen en mede hierdoor had ik moeite om door te zetten met kijken (het hele verhaal sprak me ook niet aan). Maar beetje bij beetje komt er meer vaart en actie in het verhaal en dan is 't allemaal best wel vermakelijk. Tot op zekere hoogte (pun intended ).

3*
6/10 (IMDB)

Jackass Presents: Bad Grandpa (2013)

Alternatieve titel: Bad Grandpa

2,5
Ben van de Jackass generatie dus ben opgegroeid met Johnny Knoxville en z'n groep vrienden. De kracht van Jackass vond ik altijd dat er totaal geen lijn in zat, het ging niet om een verhaal of iets dergelijks. Het waren random sketches die vooral in de beginperiode hilarisch waren.

Met Bad Grandpa probeert Knoxville er een soort verhaal omheen te gieten (wat in mijn ogen niet werkt), en hierdoor verliezen de sketches wat aan kracht. Ook vind ik niet alles even hilarisch. Ik miste de echte scherpte, de hardheid, de pure Jackass vibe. Nu las ik dat er een Bad Grandpa .5 uitkomt waarin 40 minuten extra materiaal zit en die volledig uncensored is. Heb het vermoeden dat dat meer in de richting komt van wat ik had verwacht.

Overigens vond ik de vermomming van Knoxville vrij teleurstellend. Ik snap dat niet iedereen hem zou herkennen maar de 'fans' van Jackass zeker weten. Voornamelijk doordat hij vrijwel de gehele film zijn eigen stem gebruikt.

2,5*
5/10 (IMDB)

Jagten (2012)

Alternatieve titel: The Hunt

4,5
Wat een adembenemend goeie film met acteerwerk van Mads Mikkelsen om u tegen te zeggen. Door zijn meeslepende manier van acteren zat ik echt volledig in de film en leefde ik echt mee met de hoofdpersoon. Kan er verder vrij kort over zijn, deze film is een must-see!

4,5*

Jeff, Who Lives at Home (2011)

3,5
Eigenlijk is dit gewoon een drama met een komedie sausje er overheen. Een erg geslaagde combinatie wat mij betreft. De hoofdrolspelers Segel & Helms hebben een uitstekende wisselwerking on screen waardoor het geheel een zekere geloofwaardigheid meekrijgt. Susan Sarandon vind ik altijd een leuke actrice, en dat is in deze film niet anders. Al is haar rol niet heel groot.

3,5*
7/10 (IMDB)

Jessabelle (2014)

Alternatieve titel: Ghosts

2,5
Mwah, ondanks de toffe setting en het veelbelovende plot ben ik toch van mening dat Jessabelle er te weinig uit gehaald heeft. Het acteerwerk is in ieder geval al niet om over naar huis te schrijven maar dat vind ik bij horror of thrillers niet altijd storend. Ik hoef geen Oscarwaardige prestaties te zien, zolang de film maar spannend en/of vermakelijk genoeg is.

Echter roert Jessabelle wat mij betreft teveel in de 'cliché soep' en word daardoor nooit echt spannend. Eerder voorspelbaar. En dat brengt me helaas niet tot een voldoende.

2,5*
5/10 (IMDB)

Jik Zin (2012)

Alternatieve titel: The Viral Factor

3,5
Had geen verwachtingspatroon en werd dus ook blij verrast door de mooie locaties, de gelikte actiescenès en het blijkbaar best redelijke budget. Het verhaal zit aardig goed in elkaar en verloopt redelijk vlot. Ook vond ik de acteurs prima in orde, al had het Engels spreken van mij niet gehoeven. Al met al een zeer vermakelijke en spectaculaire actiefilm.

3,5*

Joheunnom Nabbeunnom Isanghannom (2008)

Alternatieve titel: The Good, the Bad, the Weird

4,0
Heerlijke verrassing, deze film! Zo nu en dan kom je van die pareltjes tegen die je onverwacht de hele film lang laat lachen en vol genot naar de actiescenes laat kijken. Dit is er zo één.

Mijn verwachting vooraf was vooral erg sceptisch, want tja: een western met Aziaten? Maar al met al is het prima vermaak, de humor is prima en zoals al eerder aangegeven zijn de actiescenes uitermate vermakelijk. Goed gefilmd (niet zo heel druk zoals bij sommige andere Koreaanse producties). Ook de muziek vind ik perfect en kon ik echt van genieten bij sommige scenes.

Zeker 4* waard!

John Carter (2012)

3,0
Wow, normaliter krijg je bij dit soort films een vrij duidelijke intro met uitleg. Dat is bij John Carter niet het geval. Je word in het diepe gegooid en verder moet je het eigenlijk maar uitzoeken. Er komen tig namen voorbij die mij echt helemaal niets zeiden (ook niet later in de film) en na afloop denk ik nog steeds dat ik de helft van het verhaal eigenlijk niet begrepen heb. Ja, er vechten er een paar tegen elkaar en er is een kwaadaardig iemand (denk ik) en John Carter helpt een handje mee met de good guys. Ach, het was leuk om te zien, grappige scene's met bepaalde monster(tjes) en de special effects waren prima. Vermaak voor een saaie zaterdagavond.

3*

John Dies at the End (2012)

3,0
Vrij bizar allemaal maar daarom niet minder vermakelijk. Vind absoluut niet alles geslaagd maar heb geregeld moeten lachen om bizarre scènes. Ik zag het dan ook puur als komedie en zeker niet als horror. Denk dat je dan wel enigszins teleurgesteld word. Wat de gore betreft zit het wel goed overigens

3*

John Wick (2014)

4,0
Ach ja, voor geloofwaardigheid ga ik wel naar een andere film kijken. Bij John Wick moet je gaan zitten met de verwachting: veel geweld, dikke wraakacties en een prima Keanu Reeves. Al deze dingen kun je na het zien van de film met plezier afvinken. Het is een uitstekende wraakfilm waar je met je verstand op nul absoluut van kan genieten.

Je moet absoluut niet teveel gaan nadenken bij deze film want dan loop je tegen veel te veel plotholes aan waar je je aan gaat ergeren. Zolang je dat niet doet, vermaak je je prima.

4*
8/10 (IMDB)

John Wick: Chapter 2 (2017)

3,0
Hoewel ik 't eerste deel beduidend beter vond dan John Wick 2 heb ik me alsnog wel vermaakt met dit vervolg. Het zocht wel iets teveel de grens op van het geloofwaardige en het verhaal vond ik ook niet echt pakkend. Keanu Reeves is echter altijd in vorm in een rol als deze en de actiescènes zijn erg bruut (dus tof). Maar m'n verwachtingspatroon lag wel wat hoger.

3*
6/10 (IMDB)

Jungle Book, The (2016)

3,5
Ontzettend mooi gemaakt. Ik was echt bang dat de CGI zo erg de overhand zou krijgen dat 't niet mooi meer zou zijn, maar dat was absoluut niet het geval. Ik heb de hele speelduur adembenemend zitten kijken naar hoe mooi alles eruit zag en baalde wel een beetje dat ik deze film niet in de bios heb gezien.

Qua verhaal is 't allemaal niet zo spannend en dat haalt het eindcijfer dan ook wel wat naar beneden. Maar het blijft erg gaaf om jeugdklassiekers op deze manier terug te zien.

3,5*
7/10 (IMDB)

Jurassic World (2015)

4,0
Bij dit soort films ga ik absoluut niet stilstaan bij alle gaten in het plot, het tenenkrommende acteerwerk van sommige acteurs en het gebrek aan geloofwaardigheid. Als ik dat zoek dan kijk ik wel een film in een ander genre.

Ik ben van de generatie die is opgegroeid met Jurassic Park. Daarom heeft Jurassic World ook een groot gehalte aan jeugdsentiment voor mij. De vele verwijzingen naar de eerdere films brachten keer op keer een glimlach op m'n gezicht.

Ook Jurassic World weet, net als zijn voorgangers, je weer in z'n greep te nemen door de vele dinosaurussen en de adembenemende gevechten. Toch waren m'n verwachtingen nog hoger gespannen en werden die niet volledig waargemaakt maar desalniettemin heb ik me erg goed vermaakt met deze film.

4*
8/10 (IMDB)

Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

3,0
Ach ja, misschien word ik wat gevormd door jeugdsentiment als het op de Jurassic Park serie aankomt, maar ook van dit deel kon ik wel weer genieten hoor. Natuurlijk is het geen Oscarwaardig materiaal en hangt de film grotendeels van clichés aan elkaar. Maar bij Jurassic World: Fallen Kingdom moet je soms ook gewoon niet nadenken en een beetje dom blijven kijken. Dan is 't toch best redelijk vermaak.

3*
6/10 (IMDB)