menu

Hier kun je zien welke berichten LOTR-lover als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Katy Perry: Part of Me (2012)

2,0
Ik ben wel een fan van Katy Perry, zowel als artiest en als persoon. Ze leek me altijd een hele sympathieke vrouw met een duidelijke visie voor ogen die ze wil waarmaken. In deze documentaire word dit beeld volledig bevestigd. Het is inderdaad de wereldster die 'zo gewoon gebleven is' die ook gewoon met haar eigen problemen kampt.

Toch vind ik de documentaire een beetje tegenvallen. Het word nergens heel erg diepgaand (ook al zien we Katy Perry ook emotioneel), en het overgrote deel van de speelduur word gevuld met liedjes die ze speelt tijdens 1 van de vele concerten. Begrijp me goed: ik hoor haar liedjes graag en die horen ook wel in een docu over haar maar ik had graag wat meer Katy Perry de persoon gezien en gehoord. Nu waren het meer interviews van de mensen om haar heen, dat vond ik wel een gemiste kan.

Maar goed, elke Katy Perry fan gaat zich hier wel mee vermaken uiteraard. En elke niet Katy Perry fan zal deze docu niet kijken denk ik dus iedereen tevreden

2*
4/10 (IMDB)

Kick-Ass (2010)

4,0
Het is wel grappig om te lezen dat mensen Kick-Ass een laag cijfer geven en er dan bij zeggen dat superhelden hun sowieso al niet zo erg aanspreken. Tja, als dat het geval is dan kan je Kick-Ass beter in de kast laten staan, want het is één en al superheld wat de klok slaat.

Persoonlijk vond ik het een heerlijke film, die het superhelden genre in een blender gooit, er wat extra ingrediënten bij doet als martial arts, komedie en outfits, dit door elkaar husselt en daar uiteindelijk een zeer geslaagde mix van weet te maken. Top!

4*
8/10 (IMDB)

Kill Bill: Vol. 2 (2004)

Alternatieve titel: Kill Bill 2

4,0
Laatst weer een keertje herzien. Het blijft toch een heerlijk staaltje Tarantino. Kill Bill vol. 2 zit vol met rare (en veel) dialogen, maffe scènes en uiteraard ook nog genoeg actie. Het is vermaak van de bovenste plank en ondanks het feit dat er wat mij betreft wel iets meer actie en iets minder geouwehoer in had gemogen blijft het toch een uitstekende film!

4*
8/10 (IMDB)

Killers (1996)

Alternatieve titel: Real Killers

3,5
Misschien moet je zelf wel een beetje twisted zijn om deze film te waarderen. Nou, so be it dan maar want ik heb me er prima mee vermaakt. Natuurlijk is het allemaal over de top, extreem op verschillende fronten en ongeloofwaardig als maar kan maar daar gaat het ook helemaal niet om. Het vaag, ziek, vreemd, twisted, apart, smerig maar ook cool. Als kijker weet je eigenlijk totaal niet wat je kan verwachten. En bij de aftiteling weet je het eigenlijk nog steeds niet.

Overduidelijk te zien aan de meningen op deze site is dat de film maar voor een bepaald groepje filmkijkers is weggelegd. Gewoon kijken als je zelf in een vage bui bent, dan zit je goed.

3,5*

Killing Room, The (2009)

2,5
Niet de eerste psychologische thriller, ook zeker niet de laatste. Maar één ding is zeker: het is niet de allerbeste ooit gemaakt. Het verhaal is niet moeilijk, vrij voorspelbaar verloop in de film ook. Het einde (en de ontknoping) daarentegen is wat mij betreft erg over de top en de film verliest daarmee in mijn ogen ook z'n geloofwaardigheid. Vond het verder allemaal vrij voorspelbaar, het acteerwerk niet bijster indrukwekkend (uitzonderingen buiten beschouwing gelaten en kreeg een algeheel gevoel van: been there, seen it.

2,5*

Killing Them Softly (2012)

2,5
Jammer, ik had toch wel iets meer verwacht van Killing Them Softly. Het ging me echter net allemaal wat te traag en de film weet de aandacht gewoon niet de hele speelduur vast te houden (en voor een film die amper 1,5 uur duurt is dat niet best). Kan de vinger niet echt op de zere plek leggen waar het aan ligt. Normaliter wijs ik dan snel naar het acteerwerk maar dat vind ik prima in orde. Het was gewoon allemaal een beetje 'net niet' en die quasi filmische hoogstandjes van de regisseur tijdens een paar onbeduidende scènes vond ik ook niets toevoegen.

2,5*
5/10 (IMDB)

Kingdom, The (2007)

4,0
Ondanks het feit dat The Kingdom op veel fronten toch wel wat voorspelbaar is doet het in mijn ogen niets af aan de kracht van de film. De actie is prima maar niet over the top, Saudi-Arabië word (in die tijd) zeer realistisch weergegeven en het acteerwerk is (hoe kan het ook anders met zo'n cast) uitstekend. Op de soms wat out of context voelende grapjes na vond ik deze film goed in elkaar zitten en zeker het kijken waard.

4*
8/10 (IMDB)

Kingsman: The Golden Circle (2017)

2,0
Ik bleef teleurgesteld zitten op m'n stoel in de bioscoop tijdens de aftiteling van Kingsman: The Golden Circle. Waar ik deel 1 nog met 4,5* beoordeelde blijf ik bij dit 2e deel op een schamele 2* steken. Alles wat zo ontzettend tof was aan deel 1 is bij deel 2 compleet verloren gegaan. De paar toffe actiescènes (inclusief gruwelijk toffe slow-motion momenten) krikken 't cijfer dus nog iets op maar daar blijft 't bij.

Het verhaal is veel te Amerikaans gemaakt En de kracht van Kingsman was juist dat 't zo lekker Brits was. Amerikaanse over the top actiefilms met een flutverhaal zien we al een miljoen keer voorbij komen. Kingsman was anders, vernieuwend, interessant. Al die selling points zijn bij deel 2 overboord gegooid en persoonlijk vind ik dat echt heel erg jammer. Oh, en dan heb je Channing Tatum in je cast maar leg je 'm de hele film in een vrieskist. Vond ik ook zonde... ?

2*
4/10 (IMDB

Kingsman: The Secret Service (2014)

4,5
Toen ik Kingsman: The Secret Service aanzette om half 12 's avonds met een speelduur van 2 uur twijfelde ik of ik dat wel vol ging houden zonder in slaap te vallen. Nu, 2 uur later, is de tijd voorbij gevlogen. Deze film heeft me zo ontzettend goed vermaakt, ik heb echt geen erg gehad in de tijd. Een goed teken

Heerlijk om in de wirwar van duizend in een dozijn films ook weer is zo'n parel als deze tegen te komen. Die genres op de hak neemt, clichés niet schuwt, geslaagde humor tentoonspreid, geniale actie scènes heeft (de kerk!) en simpelweg overall gewoon top is, zeker dankzij de cast!

4,5*
9/10 (IMDB)

Knight and Day (2010)

3,0
Volgens mij neemt het overgrote deel van de kijkers deze film veel te serieus. Dit is een film met een knipoog en zo moet je 'm ook bekijken. Als je dat doet, is het een vermakelijke film met veel over the top actie en foute humor.

Moet zeggen dat het me erg meegevallen is en heb me er prima mee vermaakt zo op de late zaterdagavond. En tja, wat betreft Tom Cruise is alles wel zo'n beetje gezegd. Hate him or love him lijkt het wel een beetje te zijn. In deze film vond ik 'm gewoon prima.

Kong: Skull Island (2017)

3,0
Kong: Skull Island moet 't hebben van de prachtige omgeving, de adembenemende special effects en de epische shots van Kong. Oh, en de soundtrack doet ook een hoop! Want wat is er beter dan jaren '70 muziek met o.a. Creedence Clearwater Revival? Al deze elementen zorgen ervoor dat deze film een perfecte keuze is voor Imax 3D. Ik denk dat de film op een kleiner scherm, of met slechtere audio niet echt tot z'n recht komt. Want van het verhaal hoeft de film het niet echt te hebben, ondanks de prima acteurs. Hoewel een aantal rollen meer irritant zijn dan leuk, maar dit ligt meer aan het script dan aan de acteurs.

Leuk vermaak maar zeker geen hoogvlieger.

3*
6/10 (IMDB)

Krampus (2015)

2,0
Ik heb het gevoel dat deze film nooit echt de keuze kon maken tussen het zijn van een horrorfilm of het zijn van een fantasyfilm. En als een film geen keuze kan maken, dan blijft 'ie een beetje tussen wal en 't schip hangen. Dat vond ik dus het grootste minpunt aan Krampus. Wat in potentie was dit verhaal, en met alle 'monsters' echt heel tof. De cast is op zich oké op een paar van de kinderen na die vooral heen irritant zijn. Waarom is het casten van goede kindacteurs toch altijd zo moeilijk? Jammer, maar een gemiste kans deze film.

2*
4/10 (IMDB)

Kubo and the Two Strings (2016)

Alternatieve titel: Kubo en het Magische Zwaard

4,0
Aangezien ik de andere werken van deze studio echt geweldig vond (met name Coraline en Paranorman) begon ik met hoge verwachtingen aan Kubo and the two strings. En ja hoor: het werd weer genieten. De geweldige stop-motion stijl is fenomenaal en adembenemend. Ik lees in sommige reviews dat het gebrek aan humor afbreuk doet aan de film. Daar ben ik het niet mee eens. Genoeg kleine grapjes tussendoor en dit verhaal heeft geen slapstick nodig om de aandacht van de kijker vast te houden. Het verhaal had hier en daar wel nog iets meer diepgang mogen hebben maar dat mag de pret zeker niet drukken. Gewoon puur genieten de hele speelduur lang, dat is wat je moet doen.

4*
8/10 (IMDB)