• 8.903.720 stemmen

Alternatieve titel: Real Killers

Geregisseerd door: Mike Mendez

Met onder meer: Dave Larsen, David Gunn en Damian Hoffer

Plot Killers

"Meet the New Jamez Boyz!"

Odessa en Kyle James waren doorsnee Amerikaanse jongens, totdat ze uiterst koelbloedig hun ouders vermoordden. De jongens, die totaal geen spijt hebben van hun daad, worden veroordeeld tot de elektrische stoel. Na hun bloedige ontsnapping komen ze terecht in een bekrompen stadje, waar ze de familie Ryan in gijzeling nemen. Het komt tot extreme confrontaties tussen de twee moordenaars en de familie, want ook de Ryans deinzen niet terug voor extremiteiten.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van nightbreed

nightbreed

Is dit een B-film?

JA, met de hoofdletter B.

Is dit een cultfilm?

Aan black401: Je hebt het beste stuk van de film gemist

Cijfer: 4,5

avatar van DragQueen

DragQueen

Sadistische film over twee maniakale voortvluchtige broers, die trachten een gezin te gijzelen. dit pakt echter iets anders uit als ze verwacht hadden. een gave film, met een leuke wending. lekker over the top filmvermaak. met nogal een aparte sfeer. en wat krakers van songs op de achtergrond af en toe. een toffe film. maar van die kelder onder het huis begreep ik geen mieter. hier werdt de film best vreemd. in de goede zin van het woord hoor : ik houd wel van chaos. verder een best goede prent om een keer te kijken. 3 sterren. een echt cultfilm.

avatar van maurice80

maurice80

Weet dat ik deze film in mijn begin tiener jaren heb gezien. Vond hem toen geweldig. Heb hem recentelijk weer bekeken, maar nu blijkt toch wel dat het een echt over de top B film is. Desondanks geef ik als waardering puur gebaseerd op sentiment een 2,5 ster.

avatar van Thibbledorf

Thibbledorf

Ik heb deze film net gezien en ik moet zeggen dat het me zelden zoveel moeite heeft gekost om een film af te kijken. De acteerprestaties zijn echt shockerend slecht. De dialogen gaan werkelijk helemaal nergens over. Vooral die Odessa James die heel cool probeert te klinken met zijn monologen, en overal compleet belachelijk uit de verf komt. Het verhaal, voor zover dat aanwezig is, is wel lekker fout, vandaar dat ik een 1,0 geef en geen 0,5. Het is echter zo slecht uitgewerkt dat het me totaal niet kon boeien. Daarnaast begrijp ik niet dat deze bagger onder cult wordt geschaard. Als je een goeie cultfilm wil zien, kijk dan eens naar Brazil, Cube of Videodrome.

0,5.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Meest bizarre en ongeloofwaardige verhaallijn die je maar kunt voorstellen, thriller/horror?

Dit is een complete lachfilm zo is de film opgesteld door een regisseur met wel heeel veel fantasie en scenario's in zijn hoofd.

Voor de verhaallijn van een komedie 1 ster.

avatar van Glacius

Glacius

Deze wil ik hebben!

avatar van Awake78

Awake78

Legendarische film dit. Legendarisch slecht welteverstaan. Had hem geleend van een vriend die er op stond dat ik deze zou kijken. Nou, dvd erin en onbezonnen erin. Had ik nou maar alvast de reviews hier op de site gelezen......

Het is gewoon een hele slechte film. Vrijwel ieder aspect tart iedere wetgeving van de moderne filmkunst; een barslecht scenario, slechte personages, slechte conversaties, slechte belichting, slechte bad-guys, slechte good-guys, slechte regie, slecht acteerwerk etc etc etc etc....ga zo maar door.

De eerste 10 minuten kunnen er nog mee door en denk je dat er nog wat van te maken valt, maar de ene stomvervelende plottwist volgt de andere op en mislukt op wrede wijze. Cult of niet, ik kon hier helemaal niks mee. Echt te stom voor woorden en eigenlijk zonde van deze ruimte op het digitale net. Niet kijken!

avatar van Awake78

Awake78

En tevens m'n eerste 0,5

avatar van pirlo444

pirlo444

Ik heb zin om die film te kijken

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Misschien moet je zelf wel een beetje twisted zijn om deze film te waarderen. Nou, so be it dan maar want ik heb me er prima mee vermaakt. Natuurlijk is het allemaal over de top, extreem op verschillende fronten en ongeloofwaardig als maar kan maar daar gaat het ook helemaal niet om. Het vaag, ziek, vreemd, twisted, apart, smerig maar ook cool. Als kijker weet je eigenlijk totaal niet wat je kan verwachten. En bij de aftiteling weet je het eigenlijk nog steeds niet.

Overduidelijk te zien aan de meningen op deze site is dat de film maar voor een bepaald groepje filmkijkers is weggelegd. Gewoon kijken als je zelf in een vage bui bent, dan zit je goed.

avatar van Chris0478

Chris0478

Gewoon jeugdsentiment, vooral met die sokken aan het open haard. "Bob? Who's bob?"

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Deze film had ik vroeger op video, heb hem destijds weggegeven maar wat zou ik hem graag terug willen hebben (op dvd dan of beter). Niet zozeer dat het een geweldige film was maar de achterliggende gedachte van de film was de media. Mendez deed een aanklacht op de mediahetze rondom serialkillers, daarom is de film over de top gemaakt.

De uitleg was eenvoudig, vele serial killers krijgen nogal wat fanmail en hebben aanbidders wat natuurlijk ongelooflijk is. Wie kan zo'n persoon liefhebben. Mendez heeft daarom een in eerste opzicht kuis gezin gekozen als onderwerp dat een ziek gezelschap op "bezoek" krijgt. Maar wie of wat is nu echt ziek, dat is zijn uitdaging die een ieder aan het denkken moet zetten. Daarmee zet hij de contrasten op scherp.

Destijds was het een vreemde eend in de bijt dus heb me toen verdiept in waarom deze film gemaakt werd. Vreemd maar wel een heerlijke film omdat alles zeker niet standaard verloopt, niet zoals je zou denken. Dat is dus de kracht van de film, elk huis heeft zijn kruis en je kunt nooit weten wat je op de weg tegenkomt.

Ik zoek nog steeds maar zal hem uiteindelijk wel krijgen, één ding is zeker: ik krijg hem niet uit mijn hoofd. Ik ben verwoed kijker van serialkillers films en docu's. het intrigeert me wat men er toe zet om zoiets uberhaupt te kunnen. Later heeft Rob Zombie The Devil's Reject gemaakt en kan daar een vergelijking leggen. Dat was ook een heerlijke film!!

Als een film me zolang nog wakker houdt moet het minstens 3.5 ** hebben.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Nee, dit is wel voor een koek en een ei gemaakt. Maar dankzij de messcherpe dialogen, heerlijk over de toppe momenten en gepiel met montage, is dit gewoon niets meer dan een cultfilm.

En wie moet je hier gelijk geven? We maken kennis met de gebroeders James, die hun ouders in hun slaap overhoop hebben geschoten, omdat ze door hun seksueel misbruikt zijn. Nu, zijn ze op de vlucht en komen terecht bij de familie Ryan, die ze onder gijzeling nemen en er, zoals al bekend zou zijn, hun psychologische spelletjes op hun uitvoeren. Kyle gaat rampestampen met de oudste dochter omdat zij hun wel als culthelden ziet vanwege hun "oprechte" daad, en Odessa houd de rest van de familie onder schot. Het lijkt allemaal voor hun wel onder controle te zijn, totdat we erachter komen wat het stelletje Ryan allemaal op hun strafblad heeft staan.

En vanaf dat moment word de film steeds gekker en komen de broertjes erachter dat ze zich in het verkeerde huis hebben begeven, met alle geschifte gevolgen van dien. Maar Killers wil nog wel eens erg ver gaan wat betreft cult-status. Op een gegeven moment komen er ineens nachtmerrie/trip achtige scene's in bod, met dat ene enge mutantenwijf, zijn de broers ineens tot op hun tanden bewapend in een cellenblok allemaal agenten aan het overhoop schieten (flashback), wat meteen doorgaat in huize Ryan, die inmiddels ook hun kast met schietijzers hebben geopend en oorlog verklaard hebben, met een hoop prachtige kills/actiescenes (vooral die dochter met die M16 en die "cuntshot" ) met nog een behoorlijke over de toppe einde van dien (met die shootout tussen Odessa en vader Ryan). Door de montage en de kille blauwe kleuren word alles nog driedubbel versterkt en lijkt het er wel op alsof de regisseur expres zo aan het rommelen is. De soundtrack bevat ook van die cheesy synthesizegeluidjes en hier en daar wat ambient. Op dat ogenblik zit je wel een beetje met je ogen te knipperen, maar achteraf is dit, zoals gezegd, gewoon iets wat je in een cultfilm kan verwachten. En dat is de regisseur ook meer dan gelukt. Al je diepe weirdness gewoon in een script kwakken, op die manier maak je de leukste films. Het acteerwerk is ook absoluut niet iets om over te klagen, ik vond de twee broers erg overtreffend en lekker kil overkomen, en die Ryan was echt een lekkere doorgesnoven weirdo terwijl Odessa gewoon lekker zo'n emotieloze killer mocht neerzetten. Ook dat politievrouwtje was lekker brutaal.

Gewoon een erg vette gestoorde film. Pure jaren 90 trash.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Is deze ooit ook op Bluray verschenen? Kan hem op dvd 2dehands krijgen via bol.com.

Iemand een idee waar ik hem nieuw kan krijgen? Heb er erg zin in!

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Stevige thriller over 2 ontsnapte broers die hun ouders vermoordden en uiteindelijk terechtkomen bij de familie Ryan. Tot dat moment niet bepaald bijzonder te noemen, maar de film kent na een minuut of 50 een behoorlijke draai aan het verhaal en wordt daarna stukken interessanter. De familie Ryan blijkt nog gestoorder te zijn dan de James broers en nemen op bizarre wijze wraak . Het doet de film zeker veel goeds. Daarna komt nog een kleine verrassing met 'de onderwereld' en de toevoeging van het personage Bob. Film kent een heerlijk sfeertje, is behoorlijk duister en heeft een aantal fijne shootouts. Killers is een toch wel onverwachte maar fijne thriller.

avatar van Theunissen

Deze Thriller / Horror film werd me een week geleden getipt door "Left4Dead" (deze film zou iets voor mij zijn en daar had hij wel gelijk in ) en omdat de film hier best een lage score heeft (best onbegrijpelijk), had ik er geen hoge verwachtingen van. Maar deze B-film (het is allemaal duidelijk met weinig geld gemaakt) is juist een kolfje naar mijn hand vanwege de personages (beter gezegd moordenaars), het vele geweld, seksistische gehalte, de dialogen en de leuke en verrassende wending na circa 50 minuten.

En de opening van de film met het nummer "In a Gadda Da Vida" (later nog eens te horen tijdens een fraaie "shoot-out") van de Amerikaanse psychedelische rockband "Iron Butterfly" zet gelijk de toon van het verhaal, want gedurende dit nummer schieten de broers Odessa (Dave Larsen) en Kyle (David Gunn) James hun ouders vol hagel, terwijl die in bed liggen te lezen.

In dit verhaal draait het dus om de broers James, die na het doden van hun ouders terecht komen in de gevangenis en waaruit ze weten te ontsnappen (daar zie je overigens niets van in deze film). Een heel mediacircus is het gevolg en de twee moordenaars worden ware volkshelden. Ze slagen erin zich te verschuilen in een klein stadje, waar ze het gezin Ryan gijzelen, die bestaan uit vader Charles Ryan (C.T. Miller), moeder Rea (Damian Hoffer), oudste dochter Jami (Nanette Bianchi) en jongste dochter Jenny (Renee Cohen). Wat ze echter niet beseffen is dat de Ryans hen nog heel wat kunnen bijbrengen op het gebied van moorden.

Het verhaal heeft wel wat weg van de Actie / Misdaad film "Natural Born Killers (1994)", want weer wordt de maatschappij beschuldigd van het voortbrengen van genadeloze moordenaars, die door de sensatiezucht van de media grinnikende helden worden. Maar het eerste gedeelte van de film deed me vooral toch denken aan de Thriller film "Desperate Hours (1990)" (de naam van Mickey Rourke, die de hoofdrolspeler is in die film, wordt zelfs een keer genoemd), want ook in die film wordt een gezin gegijzeld door een uit de gevangenis ontsnapte crimineel (in deze film zijn dat dus de broers James) en het tweede absurde maar zeer vermakelijke gedeelte van de film deed me denken aan de Horror / Komedie film "The People under the Stairs (1991)", waarin een gezin (in deze film dus de familie Ryan) mensen gevangen houdt onder hun woning.

Het eerste gedeelte van de film is eigenlijk nog best mild (buiten de ouders van de broers James, worden dan nog verder een buurvrouw en een politieagent doodgeschoten door Odessa) en daarin draait het vooral om de introductie van de broers James en het gezin Ryan, die door de broers gegijzeld worden. Het leuke daarbij is dat het gezin, m.u.v. vader Charles, het helemaal niet erg vindt, maar juist leuk vindt. Zo krijgt moeder (met een verleden als hoertje en ook heeft ze te maken gehad met moordzaken en drugs) Rea een band met Odessa James en mag hij haar zelfs neuken op een wasmachine, waarbij hij een gedode politieagent gebruikt als opstapje.

Oudste dochter Jenny, die 17 jaar is, is een groot fan van moordenaar Kyle en duikt al snel in bed met hem, waarbij dan regelmatig bloot te zien is van Nanette Bianchi die best mooie borsten had. Terwijl ze boven zitten te neuken, zit Odessa samen met moeder Rea op een stoel in de woonkamer en houden ze vader Charles (Een Vietnam veteraan en een Groene Baret die veel medailles heeft gekregen) gevangen (wiens gezicht men dan heeft geschminkt, en ook heeft men kerstverlichting en een dartbord aan hem gehangen), waarbij op een gegeven moment tegen hem zegt wordt (door Odessa) :

Can you hear it, Charlie ?
The pounding of the bed frame ?
The Screws turning, bolts falling ?
Sweat angels and the pants.
The pant, Charlie.
They try to be quiet so no one will know we're fucking pant.
So Mr. Ryan, sir, don't move.
I wanna hear your daughter fuck.

Ook jongste dochter Jenny vindt de broers wel leuk en op een gegeven moment vraagt hij Odessa om een handtekening. Ze is ook een fan van een zekere Adam West (zijn handtekening wordt door Odessa verscheurd en dat vindt Jenny niet zo leuk) en O.J. Simpson en de laatste wordt op een leuke manier (via een spel) genoemd (namelijk via de film "The Naked Gun") als moordenaar van Nicole Brown Simpson.

Natuurlijk zit ook de politie onder leiding van Lorna McCoy (gespeeld door de best mooie Wendy Latta) achter de broers aan en op het moment dat ze het huis binnenvallen van het gezin Ryan om de broers op te pakken, ontstaat een leuke en verassende wending, waarbij het gezin Ryan hun ware aard laat zien, want ze zijn zelf moordenaars (doden o.a. de binnengevallen politie met een bijl en een mes) en hebben ook mensen onder hun huis gevangen (die o.a. mensenvlees eten) zitten en ook woont daar een gestoorde oom van hun, te weten Bob (Chad Sommers).

Wat dan volgt is één en al actie, min of meer de broers James versus het gezin Ryan, waarbij de nodige slachtoffers vallen (o.a. zeer veel politie, Bob en Lorna McCoy) en natuurlijk vallen er ook dodelijke slachtoffers onder de broers James en het gezin Ryan. Zo doodt Jami (die dan rondloopt in een cheerleader pakje en een M16 vuurwapen) uiteindelijk broer Kyle en doodt Odessa moeder Rea (die min of meer vanonder haar vagina wordt doodgeschoten) en oudste dochter Jami, die ook nog doorzeefd wordt met politiekogels. Uiteindelijk staan Odessa en vader Charles tegenover elkaar waarbij ze op elkaar schieten en elkaar raken en waar Charles zijn hoofd er wordt afgeschoten. Zwaar gewond loopt Odessa dan naar buiten, waar de politie hem opwacht en doorzeefd met kogels.

Hoewel de cast bestaat uit B-acteurs en actrices, deden ze het wel leuk en Dave Larsen en David Gunn overtuigden als de moordende broers James. Ook C.T. Miller, Damian Hoffer, Nanette Bianchi en Renee Cohen deden het leuk als de gestoorde gezinsleden Ryan. Maar ik vraag me wel af wat er met de laatst genoemde gebeurt is, want na circa 70 minuten verdwijnt ze zomaar uit het verhaal ? Ze zijn ook regelmatig lekker grofgebekt en zo zegt op een gegeven moment Damian Hoffer (moeder Rea) tegen Dave Larsen (Odessa), als ze haar ware aard heeft laten zien:

"You wanna fuck me, Odessa ? Goddamn piece of shit, take it in the ass liking son of a bitch, come fuck me, Odessa !"

Ook is het leuk als David Gunn (Kyle) gevangen is genomen door het gezin Ryan en deze dan tegen hun zegt (terwijl het gezin Ryan naast elkaar op de bank zit):

"You see, that's the difference between being a James and a fuck like a Ryan. Now Charles, my brother and I are going to kill you, your cunt wife, your bitches daughters, and last but not least, the beheading of dear good old Bob."

Al met al heb ik me goed vermaakt met deze toch wel zieke Thriller / Horror film (bedankt voor de tip Left4Dead ), die maar circa 85 minuten duurt, en de film heeft zowat alles om uit te groeien tot een cult-succes, maar zo te zien zijn de meeste MovieMeter stemmers het daar niet mee eens, gezien de lage score hier. Tijd om daar verandering in te brengen

avatar van Theunissen

De dialoog tussen vader Charles en moeder Rea, nadat de laatste met Odessa heeft geneukt, was overigens ook geinig:

Charles: Did you like it ?

Charles: Did you like getting fucked by that kid ?

Rea: Yeah.

Charles: Did you come ?

Rea: God, yes.

Charles: Would you have fucked him again ?

Rea: Yeah.

Charles: But you were gonna kill him, honey bunny.

Rea: And I would've, but I would've fucked him first

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Hoewel de aanduiding thriller/horror in de verste verte misschien wel te verdedigen is, is dit toch vooral een komedie waarbij de belachelijke personages en dialogen als uitgangspunt worden genomen. De humor wordt overduidelijk niet door iedereen gewaardeerd, maar ik heb mij er wel mee vermaakt. Verwacht geen spannende film of overmatig veel gore, wel een weinig subtiele komedie.

Dikke 3*