• 9.178.914 stemmen

Natural Born Killers (1994)

Actie / Misdaad | 118 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Oliver Stone

Met onder meer: Woody Harrelson, Juliette Lewis en Tom Sizemore

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 6 oktober 1994

Plot Natural Born Killers

"The media made them superstars."

Mickey en Mallory Knox zijn Amerika's meest sexy en monsterlijke duo seriemoordenaars. In hun rode convertible scheuren ze over Highway 666 en laten ze een spoor van lijken achter. Wayne Gale is de maker van het programma American Maniacs, waarin hij zijn kijkers een dieet voert van bruut geweld en massamoordenaars. Als Mickey en Mallory worden gearresteerd, grijpt Wayne zijn kans: een exclusief interview vanuit de gevangenis moet de kijkcijfers opvijzelen...

Mallory Knox

Warden Dwight McClusky

Det. Jack Scagnetti

Mallory's Mom

London Boy

avatar van frans123

frans123

Basto schreef:

Dat Tarantino, Stone en ik als kijker geobsedeerd zijn door geweld, zal ik zeker niet ontkennen. Maar gemakkelijk scoren is het zeker niet. Je gaat dan namelijk volledig voorbij aan de visuele vorm.

Die is namelijk totaal uniek en fantastisch gemaakt. De hyperkinetische afwisseling van stijlen en beelden kan je ding niet zijn. Maar als liefhebber van deze audiovisuele kunstvorm, kun je er moeilijk aan voorbijgaan dat het een bijzondere productie is.

Zelf zie ik weinig verschil tussen geweldscenes en dans. Het zijn beide choreografieën van het menselijk lichaam. Deze film zie ik wat vorm betreft dan ook als een geweldige dansvideo. Dus ondanks mijn obsessie met geweld, weet de film vooral om andere redenen te scoren bij mij.

""Tarantino, Stone en ik..."....dat is durven Bassie. Je hebt geen last van megalomanie?

avatar van Basto

Basto

frans123 schreef:

Ik tegendeel. Alle mensen zijn gelijk.

avatar van frans123

frans123

Basto schreef:

Ik tegendeel. Alle mensen zijn gelijk.

Niet alle mensen zijn gelijk , maar "gelijkWaardig " Bassie , dat is een essentieel verschil.

Mijn romio en Juliet

Mijn titanic

Mijn mooiste romantische film ooit die ik heb gezien

Wat een roller coaster wow

En in het midden begint de film pas echt

Vooral dat je alles vanuit hun ogen ziet

Real love

Wel ff snappen wat er echt allemaal gebeurde

fantastische film reis

gandalf schreef:

Deze film liet een erg wrange smaak bij mij achter. Ik heb hem in dec 2002 gezien, en misschien kan iemand mij uitleggen waarom dit zo'n topfilm is want ik heb hem met tegenzin afgekeken. Die demonen, televisie in het raam beelden en vage dromen tussendoor begrijp ik echt niet. Verder vond ik het gewoon teveel nutteloos bloedvergieten, en begrijp me niet verkeerd: ik houd best van wat actie, maar om serial killers als goden te vereren, nee dat gaat te ver. 1,5 sterren omdat de acteur opzich wel sterk speelt.

Je ziet het v uit hun ogen

Ze zijn beide nogaal verkracht in het leven geestelijk en lichamelijk

En ja dat doet wat met een mens

Je moet het totale plaatje snappen

Tis hard maar wow vooral toen hij de mensen wat aandeed die zijn lieffie hadden pijn gedaan. Lees ouders...

Ik zou het zelf ook zo, gedaan willen hebben hahha

Als ik dat zo mag, zeggen als 'm ijn man zo werd behandeld (ja ik ben een vrouw)