Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 6 oktober 1994
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Disney+
Plot Natural Born Killers
"The media made them superstars."
Mickey en Mallory Knox zijn Amerika's meest sexy en monsterlijke duo seriemoordenaars. In hun rode convertible scheuren ze over Highway 666 en laten ze een spoor van lijken achter. Wayne Gale is de maker van het programma American Maniacs, waarin hij zijn kijkers een dieet voert van bruut geweld en massamoordenaars. Als Mickey en Mallory worden gearresteerd, grijpt Wayne zijn kans: een exclusief interview vanuit de gevangenis moet de kijkcijfers opvijzelen...
Mickey Knox
Old Indian
Deborah
De Knip
@ rik kubrick02
Realistisch? Toch echt niet!
Film is een parodie, meer komisch dan spannend of i.d.
Duidelijk de hand van Tarantino te zien en het gevoel van de Kill Bill's kwam ook hiernaar boven.
Film is alleen maar stoer gefilmd, veel bloed en geweld.
Tommy Lee Jones lijkt uit een Batman-film te zijn gestapt, de journalist is al een even stupide karakter.
Is allemaal bewust zo neergezet, maar ik houd er gewoonweg niet van.
*1/2
Wolverine
Na 10 jaar alleen maar aktueler geworden. Mensen worden bespeeld door de media, toenemend agressief reality gehalte op de televisie. De producenten beslissen wat de kijker wil zien, niet de kijker zelf.
Jordy
Zou je een beetje normale berichten willen plaatsen? Zie je welkoms-privebericht.
flipsen
Mensen, ik heb twee vragen:
1) Ik ben erg benieuwd naar deze film en heb hem zien liggen voor 6.99, ook de director's cut is 6.99. Welke raden jullie mij aan en waarom?
2) Er zit nogal wat geweld in deze film, nou vind ik dat op zich niet zo'n probleem, als het maar een beetje met een "knipoog" is. Bijvoorbeeld From Dusk till Dawn 1 vind ik niet zo'n punt, maar als de bebloede/verminkte/whatever mensen er zo uitzien als in bijvoorbeeld Reservoir Dogs, dan haak ik af.
AHWA
Wat is nu je vraag?
flipsen
Wordt het geweld echt heel realistisch in beeld gebracht of wordt het niet zo realisch in beeld gebracht?
mister blonde
A.S.E.
Het geweld wordt niet realistisch in beeld gebracht, want Oliver Stone wilde er een satire van maken door te overdrijven.
wavanbuuren
Die zgn satire is helaas niet aan mij besteed, waardoor ik het een ordinaire slachtpartij vind zonder doel. Daar zien we in het nieuws helaas dagelijks genoeg van. 0.5* wat mij betreft.
flipsen
Ik was ook niet echt weg van deze film. Deze zogenaamde satire is ook niet echt aan mij besteed. Zoals je zegt wavanburen, een ordinaire slachtpartij, en vooral zonder doel, of ik heb dat doel gemist, dat kan natuurlijk ook (iemand?).
danuz
Grappig dat de meningen over deze film zo verdeeld zijn. Het is echt zo'n 'je moet er maar van houden' film..
Persoonlijk beschouwde ik de film als een grote trip, denk aan de film Fear and Loathing in Las Vegas. Ik kon erg lachen om sommige scene's en heb genoten van de visuele effecten. Woody Harrelson en Juliette Lewis waren geknipt voor deze rollen. Lewis is zeer goed in het spelen van naïeve meisjes (zie ook Kalifornia). Het script is hier en daar wat warrig, maar dat geeft ook wel weer wat sfeer aan de film ofzo.
Ik persoonlijk geef hem 4,5 sterren, alleen al om de visuele effecten!
as
Zo naief dat ze een paar boeren flink in elkaar schopt en ook nog eens Woody mastrubeert.
Ze zingt twee nummers op de nieuwe Prodigy-plaat.
as
Ze wordt zangeres las ik.
Tussen zangeres worden en een plaatje opnemen zit een groot verschil...
Na de zoveelste kijkbeurt wordt ie toch iets minder. Doe d'r een halfje af.
Captain Pervert
Ik vond de gestyleerde shots onnodig. Het schakelen tussen scheef gehouden camera's, zwartwit etc. had nooit een duidelijke reden, en leek volledig willekeurig plaats te vinden.
Daardoor valt deze film onder het kopje 'pretentieus' en heeft hij automatisch een bovengrens van 2.5 sterren.
Het spijt mij zeer.
movie-freak
Ik vond dat juist de film bijzonder maken. Als die vreemde filmstyle er niet was geweest had ik hem zelf denk ik minder gevonden.
Menghini
Die stijl hoort nou ook net bij de film... Het gaat om videoclips en gewoon de "media" (die voor kijkcijfers gaan) en die doen het ook altijd zo: het moet flitsend, snel en ranzig... Het is toch een aanklacht tegen dat soort media? Op die manier dus...
flipsen
Toch heb ik nog geen logica in die verschillende filstijlen ontdekt. Zit er logica in waarom soms zwart-wit gebruikt wordt? Of waarom er soms de camera scheef staat? Zoals Captain Pervert al zei.
Zit er verder nog logica achter (buiten de reden van Menghine om)?
alexis
zeer gave filmstyle!!! echt een genot om naar het filmisch geweld te kijken. het verhaal is wel aardig, niet spectaculair, wél onderhoudend. een aardige trashy rol van juliette lewis, een beetje een kopie van die uit Kalifornia, ik geloof hetzelfde jaar? een steengoeie rol van tommy lee jones al gevangenisdirecteur!
alles bij elkaar:
verhaal: **
filmstyle: ***
totaal: *****

Misdaadfilm 'Natural Born Killers' van Oliver Stone is sinds kort te streamen bij Prime Video

Oliver Stone werd verscheurd door studio wegens verplichte aanpassingen aan 'Natural Born Killers'

Zeer controversiële film 'Natural Born Killers' wordt vanavond (9 augustus) uitgezonden op televisie

Vijf willekeurige goed beoordeelde indiefilms op Prime Video

Lock, Stock and Two Smoking Barrels