• 9.373.219 stemmen

Natural Born Killers (1994)

Actie / Misdaad | 118 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Oliver Stone

Met onder meer: Woody Harrelson, Juliette Lewis en Tom Sizemore

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 6 oktober 1994

Plot Natural Born Killers

"The media made them superstars."

Mickey en Mallory Knox zijn Amerika's meest sexy en monsterlijke duo seriemoordenaars. In hun rode convertible scheuren ze over Highway 666 en laten ze een spoor van lijken achter. Wayne Gale is de maker van het programma American Maniacs, waarin hij zijn kijkers een dieet voert van bruut geweld en massamoordenaars. Als Mickey en Mallory worden gearresteerd, grijpt Wayne zijn kans: een exclusief interview vanuit de gevangenis moet de kijkcijfers opvijzelen...

Mallory Knox

Warden Dwight McClusky

Det. Jack Scagnetti

Mallory's Mom

London Boy

avatar van De Knip

De Knip

@ rik kubrick02

Realistisch? Toch echt niet!

Film is een parodie, meer komisch dan spannend of i.d.

Duidelijk de hand van Tarantino te zien en het gevoel van de Kill Bill's kwam ook hiernaar boven.

Film is alleen maar stoer gefilmd, veel bloed en geweld.

Tommy Lee Jones lijkt uit een Batman-film te zijn gestapt, de journalist is al een even stupide karakter.

Is allemaal bewust zo neergezet, maar ik houd er gewoonweg niet van.

*1/2

T®inity

ik vond het niks

avatar van Wolverine

Wolverine

Na 10 jaar alleen maar aktueler geworden. Mensen worden bespeeld door de media, toenemend agressief reality gehalte op de televisie. De producenten beslissen wat de kijker wil zien, niet de kijker zelf.

avatar van Fiend

Fiend

wat een vage film, na een uurtje stop gezet

avatar van rik_kubrick02

rik_kubrick02

sUpEr FiLm!

avatar van Jordy

Jordy

Zou je een beetje normale berichten willen plaatsen? Zie je welkoms-privebericht.

flipsen

Mensen, ik heb twee vragen:

1) Ik ben erg benieuwd naar deze film en heb hem zien liggen voor 6.99, ook de director's cut is 6.99. Welke raden jullie mij aan en waarom?

2) Er zit nogal wat geweld in deze film, nou vind ik dat op zich niet zo'n probleem, als het maar een beetje met een "knipoog" is. Bijvoorbeeld From Dusk till Dawn 1 vind ik niet zo'n punt, maar als de bebloede/verminkte/whatever mensen er zo uitzien als in bijvoorbeeld Reservoir Dogs, dan haak ik af.

avatar van AHWA

AHWA

Wat is nu je vraag?

flipsen

Wordt het geweld echt heel realistisch in beeld gebracht of wordt het niet zo realisch in beeld gebracht?

avatar van mister blonde

mister blonde

flipsen schreef:

en dat terwijl je in reservoir dogs op bloed na, niet veel ziet.

avatar van A.S.E.

A.S.E.

flipsen schreef:

Het geweld wordt niet realistisch in beeld gebracht, want Oliver Stone wilde er een satire van maken door te overdrijven.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Die zgn satire is helaas niet aan mij besteed, waardoor ik het een ordinaire slachtpartij vind zonder doel. Daar zien we in het nieuws helaas dagelijks genoeg van. 0.5* wat mij betreft.

flipsen

Ik was ook niet echt weg van deze film. Deze zogenaamde satire is ook niet echt aan mij besteed. Zoals je zegt wavanburen, een ordinaire slachtpartij, en vooral zonder doel, of ik heb dat doel gemist, dat kan natuurlijk ook (iemand?).

avatar van danuz

danuz

Grappig dat de meningen over deze film zo verdeeld zijn. Het is echt zo'n 'je moet er maar van houden' film..

Persoonlijk beschouwde ik de film als een grote trip, denk aan de film Fear and Loathing in Las Vegas. Ik kon erg lachen om sommige scene's en heb genoten van de visuele effecten. Woody Harrelson en Juliette Lewis waren geknipt voor deze rollen. Lewis is zeer goed in het spelen van naïeve meisjes (zie ook Kalifornia). Het script is hier en daar wat warrig, maar dat geeft ook wel weer wat sfeer aan de film ofzo.

Ik persoonlijk geef hem 4,5 sterren, alleen al om de visuele effecten!

avatar van as

as

Zo naief dat ze een paar boeren flink in elkaar schopt en ook nog eens Woody mastrubeert.

avatar van gotti

Ik zou d'r ook niet naïef noemen; eerder totaal geflipt.

avatar van Wolverine

Wolverine

Ze wordt zangeres las ik.

avatar van starbright boy

Ze zingt twee nummers op de nieuwe Prodigy-plaat.

avatar van as

as

Wolverine schreef:

Ze wordt zangeres las ik.

deed ze ook al op de soundtrack voor Strange Days. Een PJ Harvey cover volgens mij. Deed ze naar mijn herinnering niet geheel onverdienstelijk.

avatar van gotti

Tussen zangeres worden en een plaatje opnemen zit een groot verschil...

avatar van gotti

Na de zoveelste kijkbeurt wordt ie toch iets minder. Doe d'r een halfje af.

avatar van De GeuS

De GeuS

Bloederig; 3 sterren....

avatar van pikedre

pikedre

Woody Harrelson _o_ & :evil

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik vond de gestyleerde shots onnodig. Het schakelen tussen scheef gehouden camera's, zwartwit etc. had nooit een duidelijke reden, en leek volledig willekeurig plaats te vinden.

Daardoor valt deze film onder het kopje 'pretentieus' en heeft hij automatisch een bovengrens van 2.5 sterren.

Het spijt mij zeer.

avatar van movie-freak

movie-freak

Captain Pervert schreef:

Ik vond dat juist de film bijzonder maken. Als die vreemde filmstyle er niet was geweest had ik hem zelf denk ik minder gevonden.

avatar van Menghini

Menghini

Die stijl hoort nou ook net bij de film... Het gaat om videoclips en gewoon de "media" (die voor kijkcijfers gaan) en die doen het ook altijd zo: het moet flitsend, snel en ranzig... Het is toch een aanklacht tegen dat soort media? Op die manier dus...

flipsen

Toch heb ik nog geen logica in die verschillende filstijlen ontdekt. Zit er logica in waarom soms zwart-wit gebruikt wordt? Of waarom er soms de camera scheef staat? Zoals Captain Pervert al zei.

Zit er verder nog logica achter (buiten de reden van Menghine om)?

avatar van Wouter

Geen logica, zei Stone zelf. Allemaal op gevoel.

avatar van alexis

alexis

zeer gave filmstyle!!! echt een genot om naar het filmisch geweld te kijken. het verhaal is wel aardig, niet spectaculair, wél onderhoudend. een aardige trashy rol van juliette lewis, een beetje een kopie van die uit Kalifornia, ik geloof hetzelfde jaar? een steengoeie rol van tommy lee jones al gevangenisdirecteur!

alles bij elkaar:

verhaal: **