• 8.840.590 stemmen

True Romance (1993)

Actie / Misdaad | 119 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 119 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Christian Slater, Patricia Arquette en Michael Rapaport

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 9 juni 1994

• Bioscoop Dinsdag 17 oktober in één bioscoop (Rotterdam)

Plot True Romance

"Stealing, cheating, killing. Who said romance was dead?"

Clarence werkt in een stripboekenwinkel en brengt het grootste deel van z'n vrije tijd door in de bioscoop waar hij kungfu-films kijkt. Op een dag ontmoet hij de prostituee Alabama, op wie hij verliefd wordt. Ze kan echter niet zo maar stoppen met het werk en dus moet Clarence eerst afrekenen met haar pooier. Tijdens de tumultueuze confrontatie met de pooier komt Clarence per ongeluk in bezit van een koffer cocaïne. Hij beslist deze enorme hoeveelheid op zijn eigen houtje te verkopen en trekt naar Los Angeles.

Clarence Worley

Cody Nicholson

avatar van Brave-Neo

Brave-Neo

Filmkriebel schreef:
Ik heb niks negatiefs aan te merken op deze film, waarvan ik een speciale editie in bezit heb (zwarte cover met een zilveren cupido op, die een hart draagt met de namen "Clarence" en "Alabama" erin). Waarom geen 5* dan? Een persoonlijke frustratie : ik vond het gewoon jammer dat Christopher Walken niet meer terugkeerde op het einde om deel te nemen aan de mexican shootout.

Die speciale editie heb ik ook ( Director´s Cut )! Een terugkeer van Christopher Walken op zich was misschien leuk geweest maar aan welke kant dan?

Na zijn militaire loopbaan bij de politie gegaan ( past het beste denk ik bij zijn personage )… of als crimineel?! Mooiste was misschien geweest als adviseur van Lee Donowitz die zich nog steeds staande weet te houden tijdens een mexican shootout.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Brave-Neo schreef:

Nog steeds aan de kant van de gangsters. Ik had graag gezien dat hij op het einde nog betrokken was bij de jacht op Clarence met inbegrip van de shootout . Hij heeft een hatelijke zelfverzekerdheid; die wil je gewoon zien neergaan

avatar van The Brain

The Brain

Nooit geweten dat het marimba deuntje door Hans Zimmer voor deze film is geschreven. Deze film had ik zeker al eerder gezien, maar is toch niet zo in het geheugen blijven hangen als bijvoorbeeld Pulp Fiction. Tarantino schreef het verhaal Scott deed de regie en er komt een waslijst aan topacteurs voorbij die allemaal hun ding doen waar ze in uitblinken. Zo komt Samuel L Jackson even om de hoek kijken en speelt Brad Pitt een rolletje doet Val Kilmer mee als hersenschim, het doet er allemaal niet werkelijk toe maar de film wordt er wel echt leuker door. Sommige scenes tillen de film echt naar een hoger niveau zoals die veelbesproken scene met Christopher Walken. En die super hot-chick die opmerkelijk weerbaar blijkt. Gewoon een heerlijke film.

Het mankement aan de film kun je vergelijken met auto's. Ik rij Seat Exeo dat is een Audi A4 met een ander logo. Het rijdt en ziet eruit als een Audi en technisch zijn ze hetzelfde toch krijgt de afgeleide versie nooit de waardering van het origineel. Dat scheelt net een punt.

avatar van De wind

De wind

Goed acteerwerk maar verder kon mij het verhaal niet echt bekoren. Wel volop fan van Patricia Arquette. Mede door haar rol in Escape at Dannemora.

Zowat één van de beste films ooit gemaakt.De dialogen zijn geweldig,net zoals de acteurs.Gary oldman,James Gandolfini,en dan Christopher Walken & Dennis hopper....Dang..........You cant beat that kind of acting and dialog.

Basto

In juli op 4k blu ray bij Arrow

avatar van John Milton

John Milton

• 20506 berichten

Basto schreef:

In juli op 4k blu ray bij Arrow

en daar hebben ze nu een trailer van, zo te zien

avatar van de grunt

de grunt

Mooie restauratie! Alleen de kleuren mogen wat dieper zo op het eerste oog.

avatar van John Milton

John Milton

• 20506 berichten

Ja Clarence zag wat pips nog hè, in sommige shots. Viel mij ook op.

de grunt schreef:

Mooie restauratie! Alleen de kleuren mogen wat dieper zo op het eerste oog.

Wellicht komt dat goed als je m op een hdr device kijkt. Vind het er prachtig uitzien. Nog een weekje geduld….

Boneka

Vermakelijke film waar veel in te zien is en de muziek een prettige meerwaarde heeft. Het verhaal is niet hoogstaand, maar het kijkt wel allemaal lekker weg. Af en toe wat rommelig en wat teveel van het goede, maar het blijft gewoon een prettige film om naar te kijken. We zien een groot sterrencast voorbij komen met wisselend succes. Gary Oldman top. Maar Brad Pitt was net over the top. We zien een grandioze Walken (inderdaad vreemd genoeg daarna niet meer gezien bij de shotgun?? een altijd goede Dennis Hopper. Een wel heel kort avontuurtje van Jackson. Slater vrij onbekend en wat vlakke rol, maar een heerlijk spelende Patricia Arquette. Afijn de rollen zijn over het algemeen heel aardig gespeeld. Nergens hoogstaand, maar degelijk genoeg. Jammer alleen dat het verhaal niet nog beter was uitgewerkt. Je zou er een soort road movie van verwachten, maar dat is het helaas niet geworden. Toch blijft er genoeg te genieten.

Film 4.0
Beeld (4K) 4,0
Blu ray 3.5
Geluid 4.0

Beeld (4K) 4,0

Als je het beeld van de 4k met slechts een 4 beoordeeld, is het toch echt je installatie die te kort schiet. Contrast is perfect en kleuren spatten van het scherm af. Dit is absolute referance quality. Film heeft er nog nooit zo goed uitgezien.

Herziening was heerlijk!

Dikke 4,5 blijven staan.

Herziening was heerlijk!

Dikke 4,5 blijven staan.

Jouw tv is denk ik nieuwer? Die van mij is van 2016 toen de 4k pas in opkomst was. Tegenwoordig zijn de nits een stuk hoger.

Boneka schreef:

Gaat er denk ik vooral om hoe die is afgesteld. Maar wat was er volgens jou dan mis met de transfer?

Basto schreef:

De helderheid is iets minder. Dat kan aan de nits liggen die zorgt voor betere helderheid of aan de bron. Zag onlangs Smoky and the Bandit en die vond ik een fractie beter. Best ooit gezien op 4k vond ik the Revevant.

Boneka schreef:

Een aantal scenes zijn idd best donker, maar wel zo bedoeld. Beste ooit vind ik onmogelijk. Het barst van de prachtige transfers. Jaws, Blues Brothers, Apocalypse Now, Don’t look now, Suspiria, Once upon a time in Hollywood, allemaal prachtig.

avatar van oup

oup

Soms staat een film al heel lang op ‘de lijst’ en vraag je jezelf na afloop af waarom je ‘m in hemelsnaam niet veel eerder hebt gekeken. Dit is er zo eentje. Wát een briljante film. Een absolute sterrencast. Legendarische scènes in overvloed. En een heerlijk broeierig sfeertje. Ik heb echt van iedere minuut zwaar genoten!

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Na lange tijd weer eens herzien, en hij blijft leuk om te zien de cast speelt goed en man wat een cast ook. Sommige hebben kleine rolletjes maar toch en het verhaal word mooi verteld en precies wat je van Quentin Tarantino kan verwachten maf maar goed. Echt een cultfilm die in ieders collectie niet mag ontbreken basta

avatar van scorsese

Goeie film over een man die een call-girl ontmoet en na een nacht samen al met haar trouwt. Een onderhoudende misdaadfilm met een aardig portie geweld. Een fijne cast waarbij Christian Slater en Patricia Arquette een prima koppel vormen, echter is de scene met Christopher Walken en Dennis Hopper het meest memorabel. Net geen 4.0 sterren omdat ik me toch niet aan de indruk kan onttrekken dat als Quentin Tarantino zijn eigen materiaal gerigisseerd zou hebben, dat dit zeker een andere en mogelijk betere film opgeleverd zou hebben.

matthijs_013 schreef:

Een van de beste films die ik ooit heb gezien. Alles was vet en had bij sommige stukjes heerlijke Tarantino stijl (zoals die bloedbad bij de pooier). De film werd alleen maar beter, net zoals de liedjes in de film! Ik ben echt een beetje sprakeloos. Echt een geweldige film.

*4,5 + plek in mijn top 10

EENS one of the best

carlosa schreef:

Tja mensen die deze film niet voelen hebben naar mijn mening gewoon een beperking. Ik ga ook niet beginnen over de mooie momenten, en sterk acteerwerk van deze film, maar raad de mensen die deze film niks of minder vinden aan om in een grot te gaan wonen

Ha haa, Zo is het maar net, hebben alleen niet zo veel grotten in Nederland.

frans123

Ik heb geen top 5 , maar deze zou er zeker inkomen. Wat een geweldige film en geweldige acteurs, die van het lullige verhaal een meesterwerk maken. Een verademing in zijn genre want films over drugs interesseren mij nooit eenvoudig weg omdat ze te vaak slecht zijn en alleen om actie draaien. Wat zetten Slater en Arquette echte mensen neer , waarbij de chemie tussen hen van het beeld af druipt. Van een B verhaal is een AAA film gemaakt, prima teksten en dialogen. Hier kan menig regisseur een puntje aan zuigen , en dan denk ik aan Tarantino , Ritchey, die vele films nogal eens de bocht uit doet vliegen..Ik weet zeker dat ze jaloers zijn op de klasse van deze film.

Ik moet maar eens meer zien van mijnheer Scott want dat is een regisseur naar mijn hart, die de acteurs het werk laten doen en zelf op de achtergrond blijft , itt bovengenoemden

Dan nog dit; ik heb niks met schietpartijen maar het einde van de film is verbluffend goed en echt..Vaak is zo'n Mexican shootout een cinematografische chaos ( en vak in het donker), en zie je niet wat er gebeurt , hier was heel duidelijk, wie op wie schoot , en alles was te volgen.

Jammer dat Walken er niet meer in opdraafde en wat in Godsnaam deed Pitt in de film? .

Een knappe, sterke boeiende film , die zijn genre met verve ontstijgt. Een verdiende 5*.

oup schreef:

Klopt!! Ik had m ook al lang in huis, maar de hoes, de titel "True Romance. , belooft niet veel goeds......echter een verbluffend meesterwerk

avatar van oup

oup

frans123 schreef:

Tarantino schreef het scenario voor True Romance frans123. Dus hij heeft hier wel aan flinke vinger in de pap gehad. Dit is ook in veel een echte Tarantinofilm. Ze zeggen ook wel eens dat True Romance eigenlijk de beste Tarantino is, terwijl Scott dus de regisseur van dienst was.

oup schreef:

ik vond het een hoog Tarantino gehalte , Maar Tarantino had het zelf verpest. Tarantino zal hoe dan ook een verkeerd stempel op een film drukken en daardoor de bocht uit gaan. ; ""Kijk mij eens"....komt voort uit een "'verkeerd ego". Hoe heet ie ook weer?? Ritchie?? Die lijdt daar ook aan.

Scott laat de acteurs het werk doen , met zo'n cast heb je goud in handen beseft hij..

Jaren geleden las ik dat Tarantino het liefst zou schrijven, hij had al ideeën voor 7 boeken. Doen!! En laat Scott regiseren..

avatar van ZAP!

ZAP!

Tony Scott laten regisseren, dat zal niet meer gaan...

avatar van eldorado

eldorado

Christian Slater verschrikkelijke acteur , zeer irritante zenuwlijder , speelt altijd hetzelfde.

Film verziekt door hem.

eldorado schreef:

Film verziekt door hem.

Doordat hij zo irritant is past hij in dit geval perfect in het verhaal.