• 9.374.720 stemmen

True Romance (1993)

Actie / Misdaad | 119 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 119 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Christian Slater, Patricia Arquette en Michael Rapaport

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 9 juni 1994

Plot True Romance

"Stealing, cheating, killing. Who said romance was dead?"

Clarence werkt in een stripboekenwinkel en brengt het grootste deel van z'n vrije tijd door in de bioscoop waar hij kungfu-films kijkt. Op een dag ontmoet hij de prostituee Alabama, op wie hij verliefd wordt. Ze kan echter niet zo maar stoppen met het werk en dus moet Clarence eerst afrekenen met haar pooier. Tijdens de tumultueuze confrontatie met de pooier komt Clarence per ongeluk in bezit van een koffer cocaïne. Hij beslist deze enorme hoeveelheid op zijn eigen houtje te verkopen en trekt naar Los Angeles.

Clarence Worley

op een rommelmarkt voor 0,50 eurocent per stuk

0,50 eurocent is idd wel heeeeeel goedkoop

avatar van lukske00

lukske00

heel vermakelijke film met vette dialogen,die lang duren maar toch boeiend blijven..goed acteerwerk ook . En die rol van brad pitt als floyd was gewoon super hilarisch

avatar van Da Jando

Da Jando

Wat is de main-theme muziek toch mooi trouwens!!

avatar van neo

neo

En van wie is dat thema? Tada, Hans Zimmer natuurlijk

avatar van Gabriel

Gabriel

hele goede film en de muziek maakt het idd nog mooier

4,5 *

avatar van renske

renske

Best goed gemaakte film maar vermoeiend in zijn gekdoenerigheid. De onvoorspelbare dingetjes zijn het leukst zoals Arquette die gewoon de hele tijd zit te lachen als die jongen met die mitrailleur in hun hotelkamer blijkt te zitten. Die jongen die Dick speelt, heeft heel vaak van die rolletjes waarin hij een mislukt acteur ofzo speelt. Daarmee is ie dan weer geen mislukt acteur.
Ik vraag me altijd af wat mensen precies bedoelen als ze een film tien keer 'cool' noemen - wat nogal eens gebeurt bij deze film. Wat is dan precies 'cool'? De ironie van hoe het geweld wordt verbeeld?

mister blonde

de dialoog tussen Walken en Hopper, bijv.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

De DVD zit bij het januari - nummer van het tijdschrift DVD Valley.

avatar van gotti

Ik neem aan een gewoon leeg dvd'tje, waar dan alleen de film opstaat natuurlijk...

avatar van keane

keane

quentin tarantino heeft het script toch geschreven ???

avatar van Quentin

Quentin

keane schreef:

quentin tarantino heeft het script toch geschreven ???

Klopt.

avatar van mrdig

mrdig

gotti schreef:

Heb het blad en dus de dvd gekocht. Had deze film nog niet eens gezien. Zeer zeker de moeite waard. 't is trouwens een prima DVD voor je geld, DTS geluid en 2 'extra features': Een photo gallery en een trailer

avatar van gotti

Misschien toch wel de moeite waard om even aan te schaffen ja. Ben al een tijdje op zoek naar deze film (vergeten op te nemen toen hij een paar maanden geledenop tv was), maar hier in de buurt nog nergens kunnen vinden. Dat krijg je als je in het oosten woont hé.

SSeagal

Heb voor 10 eurootjes deze i.c.m. dvd-valley magazine aangeschaft. En ik moet zeggen, heb er geen spijt van! Prachtig gefilmd, zeer goed verhaal wat keurig is uitgewerkt en zeer goed acteerwerk. Ook leuke verwijzing naar een andere film van Quentin. Vooral de eindscene in het hotel was formidabel en de conversatie tussen Christopher walken en Dennis Hopper was ook een bijblijvertje. Klein vraagje blijft er achter, waarom Walken eigenlijk verder achterblijft in de film, na het gesprek met Hopper zie je niks meer van hem, zo zijn ze eigenlijk nog niet helemaal vrij van hem als de film eindigt. Maar zeker wel **** deze topper.

Jordy schreef:

Toevallig net gekeken (en er een 4.5 van gemaakt ipv de 4 die ik eerst had staan)

Kilmer speelt Elvis, vergeet trouwens niet te stemmen

Echt? Je krijgt die elvis dude toch nooit echt goed te zien in de film????

avatar van pjotr

pjotr

Nee, maar hij is het wel...

SSeagal

Is dat ergens uit te halen/na te lezen? Dit soort weetjes vind ik altijd wel leuk.

avatar van Hobbes

Hobbes

Klik bovenaan es op de imdb-link

avatar van mooiweer

mooiweer

wat een goede film vanmiddag nog gezien.voor al de muziek maakt de film sterk, plus de goeie dialogen tussen hopper en walken. voor mij een dikke 4 sterren.

avatar van gotti

Zeer 'vermakelijke' film, met al een erg duidelijke "Tarantino stempel".

Geweldige dialogen, brute geweldscène's en geweldige karakters. Totally Tarantino dus qa verhaal dan ).

avatar van WB

WB

SSeagal schreef:

Elvis was zijn 'Mentor' en bij de aftiteling stond 'Val Kilmer' bij 'Mentor'...

Een zeer goeie film, met verschrikkelijk veel bekende spelers! Goed geacteerd, leuk verhaal, en gewoon een goeie actiefilm...

4 sterren...

avatar van ..TannemaaT..

..TannemaaT..

Tarantinostyle, koele film, Ook wel leuke cast, hoewel sommige Samuel L Jackson, Brad Pitt, Val Kilmer maar een aparte rol hebben...

De bijeenkomst in het hotel is helemaal .

Het filmdeuntje ook helemaal goed.

Vandaar * * * * + 1/2 *...

avatar van malkovich

malkovich

Vet juist. Topacteurs in een kleine rol. En dat is niet de enige film geschreven door Quentin met een geweldige cast.

Wat denk je van Gary Oldman? Als die rol iets groter zou zijn, zou het zeer zeker de oscar hebben verdiend voor acteur in een bijrol!

Pimp of the month!

Ik ben alleen nooit zo heel erg weg geweest van Christian Slater. Hoewel Very Bad Things me wel heeft overtuigd.

Trouwens Christopher Walken en Dennis Hopper spelen er ook in. In Reservoir Dogs en Pulp Fiction is het al helemaal TE!!

Ik geloof alleen niet dat Tarantino achter de regie zit.

avatar van lukske00

lukske00

superfilm met vooral grappige bijrollen (brad pitt,christopher walken,samuel l jackson.... enz)

daarom ook met een halve ster verhoogd

****

btw:dat "sicilians....niggas" verhaal houdt wel helemaal geen steek

Moren zijn namelijk niet eens negers maar arabieren.

mister blonde

Hopper zegt ook niet dat, dat waar is. hij vraagt zich juist af of Walken kan zien of hij liegt. (een van de meest geniale scenes van de afgelopen 15 jaar btw).

avatar van malkovich

malkovich

mister blonde schreef:

Naar mijn mening vertelt hij het verhaal vanwege het feit dat hij doorkrijgt dat zijn laatste uur is aangebroken. Dood zou hij toch gaan, dus levert hij Walken nog even een streek door hem te laten geloven dat hij afstamt van negers!

mister blonde

natuurlijk. dat hangt daar nauw mee samen.

SSeagal

Inderdaad een zeer geniale scene, top!

avatar van evilll_nelus

evilll_nelus

"(brad pitt,christopher walken,samuel l jackson.... enz)"

je vergeet de beste!!! Gary Oldman!!!

DENNIS HOPPER!!!!!!!!!!!!!!!