• 9.374.701 stemmen

True Romance (1993)

Actie / Misdaad | 119 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 119 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Christian Slater, Patricia Arquette en Michael Rapaport

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 9 juni 1994

Plot True Romance

"Stealing, cheating, killing. Who said romance was dead?"

Clarence werkt in een stripboekenwinkel en brengt het grootste deel van z'n vrije tijd door in de bioscoop waar hij kungfu-films kijkt. Op een dag ontmoet hij de prostituee Alabama, op wie hij verliefd wordt. Ze kan echter niet zo maar stoppen met het werk en dus moet Clarence eerst afrekenen met haar pooier. Tijdens de tumultueuze confrontatie met de pooier komt Clarence per ongeluk in bezit van een koffer cocaïne. Hij beslist deze enorme hoeveelheid op zijn eigen houtje te verkopen en trekt naar Los Angeles.

Clarence Worley

Alabama Whitman

Elliot Blitzer

Drexl Spivey

Clifford Worley

Vincenzo Coccotti

Cody Nicholson

evilll_nelus schreef:

"(brad pitt,christopher walken,samuel l jackson.... enz)"

je vergeet de beste!!! Gary Oldman!!!

Zeker, die schijnt een groot deel te missen in de film. Onbegrijpelijk!

avatar van evilll_nelus

evilll_nelus

hoe bedoel je groot deel te missen??? heel stuk van hem verwijdert uit de film??? :S

malkovich

Veel mensen hebben niet door dat hij die rol speelt (zoals ook Mason Verger in Hannibal). Ik heb de film thuis en als ik zet die rustig aan om eventjes de pooier-scene te zien. Magistraal!

malkovich schreef:

Veel mensen hebben niet door dat hij (Oldman. Red.) die rol speelt

vreemd verhaal....

Phoenix

Net weer gezien en ik hoog hem op naar 4,5. Alleen die openingscredits al: heerlijk deuntje, overview van Detroit en een lijst van bekende namen waar je een muur mee kan behangen. Moest ook veel meer lachen dan vroeger:

Floyd: "You guys want some?

*chick-chack*

Floyd: "Oh..."

ZO heerlijk droog .

avatar van jassonn

jassonn

Voor mij ook 4,5 *.

Heb me zeer vermaakt met deze film.Tarantino heeft de film dan wel niet geregiseerd maar moet zeggen dat dit wel een van zijn betere (verhalen) is.

avatar van Purmerend

Purmerend

Liefde maakt blind, dit gezegde past perfect bij deze film.

Goede dingen van de film:

- Elvis Presley

- Vette zonnebrillen

- Hele bekende Cast

- Als er actie is is er zeer goede actie

Al met al zeker genoeg voor 4* Misschien maak ik er nog wel 4,5* van.

avatar van René8

René8

Wat een klasse script, prachtig hoe het verhaal zich ontvouwt. Sommige films lijken met de jaren beter te worden.

'Who or what is a Drexl?'

Hilarisch. Ik ga van 4 naar 4.5.

Phoenix

Haha, ja die is ook erg leuk .

mister blonde

tja, wie weet hoe dit project had uitgepakt in handen van een groot regisseur....

mister blonde schreef:

Niet veel beter hoor....

mister blonde

toch wel... T. Scott is een matige regisseur, die ook in deze film opmerkelijke keuzes maakt.

nu is het 'slechts' een goede film. had een meesterwerk kunnen zijn.

Phoenix

Hè bah, ben steeds in de war met die andere Scott. Nu ook weer.

mister blonde schreef:

Ben dan toch benieuwd welke keuzes je bedoelt. Bedoel je de keuze voor hoofdpersoon Clarence (Christian Slater)?? En het happy end? Wat vond je trouwens van de bijrol van Val Kilmer als Elvis? Vond je die een toevoeging voor het verhaal of meer bijzaak? Het is zeker geen perfecte film, maar de rollen van Oldman, Walken, Pitt en Hopper maken een hoop goed naar mijn mening.....

mister blonde

o.a. rare keuzes voor belichting. camerawerk had ook meer ingezeten. de casting heeft scott natuurlijk helemaal niet zelf gedaan....

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Ik betwijfel of Tarantino dat zoveel beter had gedaan, hoor (ik neem tenminste aan dat je hem bedoelde met groot regisseur).

mister blonde

niet in het bijzonder.....

avatar van GFM

GFM

Ik werd 2 maanden geleden pas getipt over deze film... Ik vond hem geweldig..het veelbesproken stukje over Sicilians en niggers is het hoogtepunt van de film maar ook de scene in de sportauto en de coke is briljant...4,5 * en dan vergeet ik nog Arquette te noemen, wat een prachtwijf!!

eerdekes

Dan wil de mens hem gaan kopen in de free record shop.

Ok er liggen nog 4 exemplaren, ga even naar de toonbank ! en wat krijg ik dan te horen ??

Dat de dvd niet is meegeleverd .

Nouja, reservoir dogs dan maar gekocht

shayed schreef:

Deze film is inderdaad een juweeltje,vooral de scene met Gary Oldman en de scene met Christopher Walken en Dennis Hopper('Sicilians are spawned by niggers.') zijn echt meesterlijk!****

De beste tarantino scène ongetwijfeld !!

avatar van jassonn

jassonn

Inmiddels verhoogt naar 5* en een plaatsje in mijn top 10.

avatar van GFM

GFM

jassonn schreef:

Inmiddels verhoogt naar 5* .

goed plan, heb ik ook gedaan, is eigenlijk gewoon een superfilm..

eerdekes

Ik verhoog hem bij herziening toch nog maar bij 4.5*.

Die scène tussen walken en hopper : "briljant".

even vragen ...

Is het niet tom sizemore die die ene flik speelt ??

hij lijkt erop

mister blonde

klopt. die andere is Chris Penn.

Ja, dat wist ik wel.

Ik meende ook even james woods te zien :d

Maar kom ik waarschijnlijk op terug

avatar van dennis1984

dennis1984

Heb hem op dvd gekocht, en viel me zeker niet tegen. Geweldige film, waarin de dialogen van tarantino weer sterk naar voren komen. Ook de muziek rond de film maakt de film alleen maar beter. Kortom, zeer vermakelijke spannende film, 4,5 ster

avatar van skip

skip

Film is cool, lekker verhaal en mooie scenes, drama en humor goed in balans. Hele sterke scene waarin Hopper vermoord wordt, klasse acteerwerk.

avatar van morpheus

morpheus

De film begint relatief rustig, maar ontspoord al snel in een orgie van sterke en excentrieke karakters, goede dialogen, toeval, humor en veel geweld. Dit is zonder twijfel een film uit de fabriek van Tarantino en ook hier levert hij op momenten samen met Tony Scot Legendarische scenes af die vooral doordrengt zijn van een enorme en prachtige intensiteit. Alleen daarvoor is deze film al echt een must see.

Er waren toch een paar dingen die voor mij niet werkte:

- De film sleept voor mijn doen iets teveel tussen de geniale scenes, het kwaliteitsverschil in de tussenposen is goed te zien.

-Cristian Slater en Patricia Arquette zijn geen optimaal team, ze zijn erg offbeat met de rest van de film. Dit zal vast zo bedoelt zijn maar ik vond hun wisselwerking soms gewoon irritant. Tarantino films zitten vol bizarre karakters maar Slater en Arquette (als twee eenheid) is één van de mindere. Hoewel Patricia Arquette een prachtige rol neerzet, ze is intens maar heeft ook een soort naieve speelsheid. De eerste scene waarin Arquette dan ook helemaal alleen is (de ondervragingscene), schitterd ze dan ook echt.

-De muziek van Hans Zimmer past bij vlagen erg goed maar bij vlagen ook totaal niet bij de scenes.

***1/2

avatar van zeus

zeus

Geweldige film, die ik vroeger ook al eens gezien had, maar niet helemaal meer kon herinneren. Maar ik kreeg de kans om hem nog eens te zien op dvd en heb dat dus ook gelijk gedaan.

Ik heb me zeer vermaakt bij deze film en ik vond de muziek van Hans Zimmer ook geweldig. Een dikverdiende 4*