Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 6 oktober 1994
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Disney+
Plot Natural Born Killers
"The media made them superstars."
Mickey en Mallory Knox zijn Amerika's meest sexy en monsterlijke duo seriemoordenaars. In hun rode convertible scheuren ze over Highway 666 en laten ze een spoor van lijken achter. Wayne Gale is de maker van het programma American Maniacs, waarin hij zijn kijkers een dieet voert van bruut geweld en massamoordenaars. Als Mickey en Mallory worden gearresteerd, grijpt Wayne zijn kans: een exclusief interview vanuit de gevangenis moet de kijkcijfers opvijzelen...
Mickey Knox
Mallory's Mom
London Boy
Old Indian
Deborah
Bij de Free Linda. Heb hem nog niet bekeken. Ga ik een deze dagen doen.
Ik heb hem bekeken en hij blijft schittered. Harrelson en Lewis zijn geknipt voor deze rol (Harrelson in de loop van de film zeker...:P) en je kan zeker zien dat het verhaal van Tarantino is. De dvd viel me zeker niet tegen met een intervieuw van Stone van 3 kwartier en commetaar van Stone zelf. Erg leuk en....Shit, I'm a Natural Born Killer
herman78
ik vond het een bijzonder geslaagde satire op de (amerikaanse) samenleving en heb erg van genoten. toen ik hem voor het eerst zag, werd ik ook een beetje groggy van die veelheid in stijlen en het karikaturale karakter van de film, en kon ik hem ook niet ten volle waarderen. toen ik hem een jaar of 6 later voor de tweede keer zag was ik diep onder de indruk en heb ik nog zeker een tijdlang aan de film moeten denken. ik vond hem dus erg sterk. de muziek vind ik trouwens ook erg tof (NIN
). ik heb hem 4 sterren gegeven, maar zou hem ook 4,5 kunnen geven.
gandalf
Deze film liet een erg wrange smaak bij mij achter. Ik heb hem in dec 2002 gezien, en misschien kan iemand mij uitleggen waarom dit zo'n topfilm is want ik heb hem met tegenzin afgekeken. Die demonen, televisie in het raam beelden en vage dromen tussendoor begrijp ik echt niet. Verder vond ik het gewoon teveel nutteloos bloedvergieten, en begrijp me niet verkeerd: ik houd best van wat actie, maar om serial killers als goden te vereren, nee dat gaat te ver. 1,5 sterren omdat de acteur opzich wel sterk speelt.
Ik denk dat je deze film niet zo serieus moet nemen (het vereren van serial killers). Oliver Stone heeft deze film volgens mij bedoeld als een parodie op de media die zulke mensen de hemel in prijst. Ik zie deze film dan ook als een ongeloofelijk goeie parodie op de waanzin van de media in Amerika.
Jos2
Lijkt mij ook nogal duidelijk dat ie zo bedoelt is.
het originele script blijkbaar wel, maar Tarantino vond Stone zo'n humorloze man dat hij zijn naam weghaalde bij het script.
Marvin
Dit vond ik echt een tegekke film!, any givven sunday daarentegen is naar mijn idee ZWAAR KUT!
mister blonde
Wat heeft die laatste opmerking te maken met NBK, behalve dat die ook geregistreerd is door stone?
as
Misschien het extravagante camera werk die U-turn ook ten toon spreidt ?
Saving Pvt. Pyle
grappig, ik snap niet hoe men hem goed kan vinden. De film bestaat uit louter onsymphatieke karakters, dan krijg je het natuurlijk moeilijk.
Vind ik een absolute nonreden om een film niet goed te vinden.
Het was volgens mij ook de bedoeling van de regisseur om geen enkel karakter sympathiek te maken.
Op de filmposter staat nog: The media made them superstars.
Je hebt de film niet echt goed begrepen, geloof ik.
Stone heeft een goede film gemaakt, maar ik vraag me nog steeds af wat Tarantino ermee gedaan zou hebben!
4 sterren!
gandalf
Op de filmposter staat nog: The media made them superstars.
Je hebt de film niet echt goed begrepen, geloof ik.
Ja, ja, nou ik kon niet bepaald met deze (idd) onsympathieke en ook hersenloze moordenaars meeleven. En dan die gekke waandenkbeelden waar ik inderdaad niets van begrijp. Ik bedoelde het alleen maar om de film af te kraken, ik begrijp ook wel dat het niet letterlijk de bedoeling van deze film geweest is om zinloze moorden als 'cool' weer te geven.
Obiwannes
Wat Pyle (en de film) denk ik bedoelde is dat de media gewoon zegt wat ze wil zeggen, en dat het publiek dat slikt.
Het gaat hier niet over de "verering" van serial killers, maar om hoe de media eromheen draait zodat ze de moorden uiteindelijk nog als redelijk kunnen overbrengen, en zelfs sympathie wekken voor de moordenaars. Op gegeven momenten zie je ook dat het geweld dat ze uiten ook van tv komt, dus door zoiets redelijk te maken, creeër je nieuwe moordenaars.
Dus de bedoeling van de film is niet laten zien dat het cool is om te moorden. Maar dat je niet alles moet slikken wat je voorgedragen word. Net zoals je sommige ideeën uit de film niet te letterlijk moet opnemen.
Dat was toch mijn interpretatie van de film, is al weer tijdje geleden dat ik hem zag. 3.5* vond het zeer mooi idee, maar iets te extreem uitgewerkt, zou beter kunnen.
SSeagal
Dit was ongetwijfeld 1 van de meest vreemde films die ik ooit heb gezien, had hem destijds in de bios met mijn zwager gezien, erg strak wel, met een duidelijke boodschap keurig beschreven hierboven. Wel was het constante switchen tussen zwart wit en kleur op den duur irritant, maar dat terzijde gesteld toch een vette ****
Dionysos
Mooie, scherpe film met zeer gave regietruckjes. De warrige, haast psychedelische stijl van Stone wordt hier optimaal toegepast en zorgt voor absurde beelden bij een absurd verhaal.
De aanklacht tegen de media wordt hier, zoals ik in andere stukjes hier ook las, bij tijden wel erg sterk naar voren gebracht. Daarentegen vond ik de kwestie dat mensen door die constante blootstelling aan geweld feit en fictie niet meer kunnen onderscheiden zeer interessant.
De scène waarin het tragische leven van Mallory gepresenteerd wordt in de vorm van een sitcom is in dat kader zeer treffend. Dat geldt ook voor het moment waarop Mallory's vader naar een worstelwedstrijd zit te kijken. Iedereen weet dat zulke evenementen hardstikke fake zijn, maar hij reageert erop als ware het echt.
Voorts komt ook weer hier [weer] de hypocrisie aan het licht; men veroordeelt geweld en wil er niets van weten, maar de bestrijding die de wetgevende macht hanteert valt precies in dat patroon en plots is het verafschuwde fenomeen weer gerechtvaardigd. Een krampachtigheid die vooral eigen lijkt te zijn aan de Amerikaanse maatschappij.
Geweld, wat moet de mens ermee? Het is er, en het valt niet te negeren, hoe hard sommigen het proberen. Maar hoe we ermee om moeten gaan zal waarschijnlijk nog wel een grote -psychologische- vraag blijven. Natural Born Killers laat in ieder geval op confronterende wijze twee manieren zien waarop het niet moet.
Trouwens, het viel me op dat de bediende bij de garage die door Mallory verleid en vermoord wordt, door dezelfde acteur wordt vertolkt als Pete in Lost Highway. In beide films is hij werkende in een garage, wordt hij verleid door een blonde vrouw en zegt hij op die momenten "I want you!". Is dit een parodie / verwijzing van David Lynch? Indien ja, tof gedaan
Een rush van een film, gemaakt met veel verve en een duidelijke visie.
Prachtige satire, innoverende shots en editing, enkele hilarische scenes (die sitcom in het begin), een wervelend einde, en een mooi verpakte boodschap.
Verder weinig toe te voegen aan wat Dionysos ea wisten te zeggen, behalve dan
Er een veel minder intense film van gemaakt. Tarantino doesn't have the balls voor dit soort werk.
4.5* voor een enorm aan potentieel en innovatie, soms een beetje ruw uitgewerkt, maar toch inspirerend, en een simpelweg steengoede film.
rolsnol
Wat een film!!!!!!!!
De muziek, het camerawerk, dit zijn de films die te weinig
Voorkomen jammer genoeg, wat een genot:-).
Banjo
- 2032 berichten
om dit een goede film te noemen? vind ik te ver gaan.
zo rommelig en bij vlagen leuk om te zien.
Yuppie_Scum
De voorvader van kill bill 1 maar dan veel meer de moeite waard om te kijken...
4* voor orginaliteit, boeiend en schokkend!
Da Jando
Wow, wat een visueel spektakel
Heel tof gefilmd en gemonteerd. Erg chaotisch ook, maar dat is hier geen minpunt, in tegendeel! Je wordt echt overspoelt met flitsende beelden die van zwart-wit naar kleur, van schuin naar recht, van onder naar boven gaan met te gekke effecten en bizarre beelden erdoor heen. Ook de Natural Born Killer in animatie vorm was bruut.
Goede muziek overigens, hoorde Nine Inch Nails ook nog voorbij komen. De soundtrack lijkt me zeker de moeite waard.
Het verhaal ligt er op het eerste gezicht nogal dik boven op, maar zal best nog wat uit te diepen zijn. Ik ga hem nog eens bekijken binnenkort. 4* voor nu, de rest moet 'ie later verdienen
rik_kubrick02
Een van de BESTE films van de afgelopen 100 jaar!
Waarom?
- Fotografie
- Acteerwerk
- Plot twisten!!!
- Geweld
- Realistisch
- 10 jaar geleden gemaakt, nu realiteit! (zie die gozer (etnische Duitser (Erfurt) die diverse leraren (en zo) dood schoot in)
- Drugs
- Te weinig sex da's jammer...
- Stone Rulezzz
amco
Eerste uur is nogal traag en saai, maar vanaf de gevangenis is ie toppie.

Misdaadfilm 'Natural Born Killers' van Oliver Stone is sinds kort te streamen bij Prime Video

Oliver Stone werd verscheurd door studio wegens verplichte aanpassingen aan 'Natural Born Killers'

Zeer controversiële film 'Natural Born Killers' wordt vanavond (9 augustus) uitgezonden op televisie

Vijf willekeurige goed beoordeelde indiefilms op Prime Video

Lock, Stock and Two Smoking Barrels