menu

The Naked Gun: From the Files of Police Squad! (1988)

Alternatieve titel: The Naked Gun

mijn stem
3,32 (1681)
1681 stemmen

Verenigde Staten
Komedie
85 minuten

geregisseerd door David Zucker
met Leslie Nielsen, Priscilla Presley en Ricardo Montalban

Lt. Frank Drebin (Nielsen) is een agent die ervoor moet zorgen dat het bezoek van koningin Elizabeth goed verloopt. Helaas heeft Drebin geen enkel benul waar hij mee bezig is en al stuntelend komt hij terecht in een complot om de koningin te vermoorden.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=PACTQutbow4

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Spetie
3,5
The Naked Gun is een film die zich in het rijtje van films mag scharen die ik meer dan 5 keer gezien heb.

Je moet hem ook niet te vaak kijken, maar zo eens in de zoveel tijd blijft dit erg leuk. De openingsscène met OJ Simpson is geweldig. En zo zitten er nog wel meer grappige en absurde momenten in, waarbij meestal Leslie Nielsen de show steelt. De grappen zijn goed geschreven en Nielsen weet er met zijn goed getimede droge voorkomen prima mee om te gaan.

Het tempo is voortdurend hoog en hierdoor is het niet erg dat er tussen de grappen die op je afgevuurd worden, ook wel eens een paar mindere zitten. Slapstick van een behoorlijk hoog niveau dus, en een film die zich bijna 25 jaar na dato inmiddels wel een klassieker in het genre mag noemen.

3,5*

avatar van SanTheMan
5,0
Geweldige scenes heeft deze film: de opening (OJ Simpson die criminelen op de boot probeert te verrassen), pen-in-vis, de inbraak in het appartement ('verkrachting met een betonnen dildo'), Drebin die een bezoeker fouilleert maar eigenlijk in zijn partners jas graait ('Look Ed, he's got a picture of your wife!), de 'best of' van honkbal in het stadion, en nog veel, veel meer...
Heeerlijk...

avatar van Zidane007nl
4,5
Geweldige komedie. Had hem al een keer gezien, maar hij blijft grappig. R.I.P. Leslie Nielsen

avatar van DragQueen
3,5
Grappige Komedie, met een van de leukste rollen van Leslie Nielsen. De humor is heel erg flauw, maar de meeste grappen zijn wel leuk en erg geslaagd. 3,5 Ster.

3,0
De Abrahams en de Zuckers hebben een hele serie melige films geproduceerd. Dit is een topper in die serie. Een aaneenschakeling van melige grappen. Niet altijd even leuk, maar het zijn er zoveel dat er voor iedereen wel wat bij zit. En verder is het een leuk in elkaar gedraaid verhaal dat van begin tot einde loopt naar een waarlijk slot.

avatar van stefan dias
3,0
Ik heb me hier ooit heel ziek aan gelachen, maar nu vielen me toch vooral ook de flauwiteiten op tussendoor. Het ellenlang geklooi met het gefouilleer in heg baseballstadion… tja, soms nog even hardop gelachen (zoals wanneer een kijker de held herkent als… de operazanger!)
Een film die een beetje is zoals mijn broer: honderden flauwe grappen moet je doorstaan om dan soms toch eens echt te lachen. Omdat ik 'm vroeger wel echt grappig vond, toch een milde 3.


John Church
Leuke film en start van een legendarische filmreeks, uiteraard. Ik vind echter dat de grappen erg op zich zelf staan. Dat vind ik jammer. In deel 2 heb je grappen waarmee later in de film nog iets gedaan wordt (woordgrappen met de slechterik, de muur die kapot gaat bij de dierentuin) Maar de grappen zijn meestal wel geslaagd en ik vind deze film(s) dan ook heel leuk.

avatar van RuudC
3,5
Zozo, een score van 3,30 uit 5 had ik niet verwacht. Eerder een ster minder, maar er zijn blijkbaar toch mensen hier die de humor van Leslie daadwerkelijk kunnen waarderen. The Naked Gun is dan ook een fantastische film (en trilogie), maar kwalitatief in mijn ogen niet perse beter dan een aantal andere films met Nielsen in de hoofdrol. Niet alle grappen zijn even geslaagd, maar de harde slapstick en gortdroge opmerkingen werken nog altijd bij mij. Ik rolde over de bank van het lachen toen Drebin aangereden werd door zijn eigen auto en vervolgens de achtervolging inzette. The Naked Gun mist wat van deze scenes om echt een comedyklassieker te kunnen zijn, al zijn de drie dat toch wel een beetje in mijn ogen. Niemand die zich blijft verbazen hoeveel jaar er wel niet tussen stelletje in de film kan zitten?

avatar van dvdfreak123
3,5
Leuke nielsen film. Goed gelachen

Dick2008
Dick2008 schreef:
Er valt weer genoeg te lachen in deze film, ook al vind Ik deze toch iets minder dan deel 2. Dit komt vooral door het laatste gedeelte tijdens de honkbalwedstrijd. Ook zijn in dit eerste deel de grappen veel meer verspreid over de hele film. Terwijl in het tweede deel de grappen heel snel achter elkaar volgen. Dat vind ik gunstiger, werkt de ene grap niet zo goed, dan dient de volgende zich alweer aan. In deze film zijn de grappen ook niet allemaal even sterk maar er zitten toch ook zeer leuke momenten in, zoals met de vis en dat hij op onderzoek uitgaat en daarna het huis de fik invliegt. Ricardo Montalban was een bekende acteur in diverse tv-series, zo ken ik hem o.a. van Fantasy Island en Dynasty.
4.0.

Typisch film van Zucker. Heel veel woord/visuele grapjes in hoog tempo. Ik meen toch dat deze juist de minste is van de drie. Veel grapjes werken niet zo goed. Een aantal blijven leuk. Als parodie wel aardig. Presley is best leuk en Nielsen doet zijn best. Maar veel lange scènes. Het eerste deel van de film gaat het nog, maar zwakt steeds meer af. Nogal hoog lach-of-ik-schietgehalte. Ben benieuwd naar die andere twee. 4.0/3.0

avatar van Richard_Voorhees
3,0
Tjah, de flauwe humor van Leslie Nielsen. Waarschijnlijk niet voor iedereen weggelegd, maar ik vind het best vermakelijk. Heerlijk hersenloos en soms gortdroog vermaak.

avatar van tattoobob
3,5
Leuk.....Nielsen was eigenlijk een van de weinige acteurs in dat vak wat met dit soort humor weg kwam.
Volgens mij was hij ook een van de eerste met van die flauwe humor in films.
Leuke klassieker ik blijf er om lachen.

avatar van VforVictor
2,5
zo flauw dat ie grappig is.

avatar van ambrosini
4,0
LESLIE.. the naked gun series.. wat een film.. fantastisch..

blijft leuk

avatar van DVD-T
4,0
Normaal gesproken hou ik helemaal niet van dit soort parodie/slapstick films. I heb echt een gruwelijke hekel een de Scary Movies bijvoorbeeld. Maar ik vond dit echt heel erg leuk. Ik kon de humor hier echt heel erg waarderen en dat geld ook voor Nielsens werk hier. De balans is gewoon erg fijn. Het gaat allemaal net ver genoeg of net iets verder, maar dan op een goede manier. Maar de manier waarop dit gemixt is met een noir-achtig verhaal en feel is wat een beetje het serieuze hier inbrengt is wat dit echt laat werken en wat ik echt leuk vind. Er zitten zoveel geweldige momenten in. Vooral de momenten met O.J. zijn genieten geblazen. Ook is hier erg fijn acteerwerk te zien. Echt genoten van Ricardo Montelban. Ik had niet verwacht dat dit zo leuk zou zijn. Een complete verrassing.

avatar van j0enne
3,0
Behoorlijke tegenvaller in vergelijking met Top Secret! (1984) (4*) en Airplane! (1980) (3,5*).

4,0
Leslie Nielsen in topvorm.

avatar van IH88
2,5
“Take that, you lousy cop!”
“I'm sorry! I can't hear ya! Don't fire the gun while you're talking!”


The Naked Gun is ontelbare keren op televisie geweest en ik kan sommige stukken wel dromen. Het is allemaal een hoop flauwekul, maar de grapdichtheid ligt hoog en het stalen gezicht van Leslie Nielsen werkt nog steeds op de lachspieren.

Voor de rest vond ik de grappen niet allemaal even sterk en op een gegeven moment ken je het trucje wel. De acteurs met naast Nielsen ook Presley, Kennedy en O.J. Simpson zijn wel goed gecast en hebben allemaal hun grappige momenten. Maar deze films (ook Airplane bijvoorbeeld) vallen bij herziening wel tegen en in mijn herinnering waren ze toch een stuk leuker. Met uitzondering van Leslie Nielsen natuurlijk. Die blijft geweldig.

avatar van Mescaline
4,5
Mescaline (moderator)
Blijft gewoon een erg leuke film! Hoe vaak ik deze film ook zie kan ik er altijd weer om lachen. Een korte speelduur en grappen die zich in een hoog tempo op de kijker afvuren. There's nothing to see here..

Van 4 naar 4,5, why not?

De serie Police Squad die voor deze film was en maar 6 afleveringen heeft gedraaid is ook zeker de moeite waard om eens te checken.

avatar van Film Pegasus
3,5
Film Pegasus (moderator)
Film Pegasus schreef:
In tegenstelling tot gelijkaardige latere films als Scary Movie 3 bvb, ligt het tempo van grappen hier een pak hoger en wordt er ook aandacht besteed aan details. Een film die vol met grappen zitten, woordspelingen, slapstick, inside jokes, ... Maar de film brengt gelukkig ook nog een verhaal en geeft een extra sfeer mee die het houdt tussen The Pink Panther en film noir. Samen met Airplane en Hot Shots de zeldzame films in dit genre van niveau.


De humor werkt nog steeds en films als Scary movie en sequels, bewijzen dat het best moeilijk is om films met dit soort humor te maken zonder platvoers te worden. Dankzij Leslie Nielsen komen de grappen ook droog over en krijg je een soort komedie-noir. Bij Airplane was het humortempo iets hoger, maar Naked Gun blijft toch wel een klassieker in het genre. De originele serie is trouwens ook een aanrader.

avatar van Roel_
4,0
Direct gekeken vanmorgen op Netflix. Ik heb weer ouderwets dubbel gelegen... De "nice beever... I had it stuffed" blijft een giller.

Voor de rest vond ik de film erg ongeloofwaardig.

3,5
De eerste en ook de beste van het trio, al zijn de twee vervolgen ook best wel smakelijk. De humor is
natuurlijk supermelig, maar er valt best mee te lachen. Met geregeld meerdere grappen direct achter
mekaar, een truc die Laurel en Hardy vroeger ook vaak toepasten, en dat werkt soms formidabel.
De rol van George Kennedy mag ook niet onvermeld blijven. Ideale sidekick van Nielsen. Velen zullen
hem waarschijnlijk kennen van deze rol, maar die voordien reeds met serieuzere rollen in tal van
films speelde.

avatar van bjerik76
4,0
blijft toch enorm geweldig flauw

avatar van Chelsea94
2,5
Vond het allemaal niet zo boeiend, vooral saai.

avatar van BeckyK
4,0
Na jaren weer eens deze film gekeken en dit keer met mijn grut van 10 en 12.
Het is toch een klassieker en horen ze te zien vind ik

Erg leuk om de flauwe humor weer eens te zien. Grappen volgen elkaar snel op en zijn soms redelijk voorspelbaar, maar dat maakt het ook weer lekker om naar te kijken.

Ik hoop dat de andere delen ook op Netflix komen.

3,0
Verstand op nul en lekker wegkijken. Het moment dat je de flauwe grappen gaat analyseren gaat het fout

avatar van mjk87
4,0
Iets minder dan Airplane, maar dit is helemaal mijn humor, vooral fantastisch gebracht door de gortdroge Leslie Nielsen maar eigenlijk werkt de hele cast goed mee. Het was even inkomen en de grapjes waren een minuut of 5 flauw, maar ineens begonnen ze te vallen. Dan worden de running gags leuk (het steeds botsen met de auto) en langgerekte scènes worden ook ineens leuk. Denk aan OJ Simpson die wordt neergeschoten en heel flauw ergens tegenaan loopt, zijn handen aan een ketel brandt maar uiteindelijk ook in een grote berenklauw stapt. En vanaf zo'n punt wordt de film absurd op de goede manier en heb ik met een grote glimlach gekeken. En de film gaat maar door in een enorm hoog tempo vol grappen, zowel woordgrappen, slapstick als leuke beeldgrapjes (die aftekening van het lijk in het water). Soms zo snel dat je weleens een grap mist, maar ook zo snel dat een enkele gemiste grap niet uitmaakt. Visueel moet je hier niets bijzonders verder in zoeken, maar dat hoeft soms ook niet. Nice beaver, 4,0*.

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
- Protecting the Queen's safety is a task that is gladly accepted by Police Squad. No matter how silly the idea of having a queen might be to us, as Americans, we must be gracious and considerate hosts.

Soms heb je zo'n bui dat je weer graag een lading hele flauwe meligheid over je heen gestort wil zien worden en dan is The Naked Gun wel dé ideale film. Ik hou van dit soort humor, ook films als Airplane en Top Secret zijn aan me besteed. Ik heb de film al diverse keren gezien, maar ik kan er gewoon naar blijven kijken. Je weet hoe de scènes verlopen, maar dat neemt niks van de glans weg. Sterker, ik kan me gewoon verheugen op klassiekers als de ''nice beaver'' of de persconferentie met het microfoontje. Leslie Nielsen blijft dan ook een all-time hero als Frank Drebin. Zijn bloedserieuze voorkomen in combinatie met de meest bizarre blunders is gewoon een mooie combinatie. Ik kan me ook goed voorstellen dat mensen hier niet veel mee hebben, het is een soort film uit de categorie love it or hate it. Het mooie vind ik wel dat je elke kijkbeurt wel weer wat nieuws ontdekt op de achtergrond, want de film zit vol met dat soort kleine grappen.

4* (was 4,5*)

3,5
Die trailer is leuk en innovatief gedaan op 't eind. Ik kon deze films nog helemaal niet...Leslie Nielsen

Ik ga die films die je noemt zeker ook kijken dan Ajax&Litmanen1, bedankt.

avatar van MovieMind
Als het je bevalt DiamondsRealDeal,
wijk dan ook eens uit naar Hot Shots! (1991) en Hot Shots! Part Deux (1993).
Een beetje van hetzelfde laken een pak, über flauw maar bij tijd en wijle hilarisch.

3,5
Ik heb er zin an MovieMind

avatar van jono
4,5
De film begint al goed. We bevinden ons in een hotel ergens in het Midden-Oosten, waar een aantal anti-Amerikaanse wereldleiders een terroristische aanslag op de Verenigde Staten plant. We herkennen o.a. Idi Amin, Yasser Arafat, Ayatollah Khomeini, Moammar Khadafi en Michail Gorbatsjov. Plotseling valt politie-inspecteur Frank Debrin (Leslie Nielsen) de kamer binnen en gaat met ze op de vuist. Hij poetst de moedervlek van Gorbatsjov weg en ontdoet Khomeini van zijn tulband, waaronder een felgekleurde hanenkam blijkt te bevinden.
In de volgende scène maken we kennis met de politie-agent Nordberg (O.J. Simpson), die een ruimte met tot de tanden gewapende drugssmokkelaars binnenvalt. Hij wordt doorzeefd met kogels, maar voordat hij zwaargewond ter aarde stort stoot hij nog even zijn hoofd tegen de lage zoldering, brandt zijn hand aan de kachel, loopt tegen een pas geverfde deur op, valt met zijn gezicht in een bruidstaart en stapt met zijn voet in een berenklem.
En zo gaat het maar door, 80 minuten lang. Het is een soort absurde, melige humor waar ik ontzettend van hou. Ik heb in ieder geval de gehele filmlengte schuddebuikend van het lachen op de bank gezeten. Niet alle grappen zijn even geslaagd, met name de scènes op het honkbalveld aan het einde van de film zijn behoorlijk flauw, maar het tempo is voortdurend hoog en daarom is dat niet al te storend. Verder is Naked Gun gewoon een geweldige film, één van de beste komedies die ik ooit gezien heb. 4,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 01:54 uur

geplaatst: vandaag om 01:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.