• 9.372.307 stemmen

The Naked Gun: From the Files of Police Squad! (1988)

Komedie / Misdaad | 85 minuten

Genre: Komedie / Misdaad

Alternatieve titel: The Naked Gun

Geregisseerd door: David Zucker

Met onder meer: Leslie Nielsen, Priscilla Presley en Ricardo Montalban

Releasedatum: 27 april 1989

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Naked Gun: From the Files of Police Squad!

"You've read the ad, now see the movie!"

Lt. Frank Drebin is een agent die ervoor moet zorgen dat het bezoek van koningin Elizabeth goed verloopt. Helaas heeft Drebin geen enkel benul waar hij mee bezig is en al stuntelend komt hij terecht in een complot om de koningin te vermoorden.

avatar van John Doe

John Doe

darkcity schreef:

Ik heb ook een schrufthekel aan Leslie Nielsen, en omdat ie zo flauw is geef je hem toch ook niet 3* ofzo.

Het is juist lekkere zieke humor, het meest hou ik van de absurdistische grappen.

avatar van Mischa

Mischa

Ge-wel-dig!

(Nordberg in hospital)

Wilma: "Who would do such a thing?"

Ed: "Oh it's hard to tell"

Frank: "Could be a roving gang of thugs, a blackmailer, an angry husband, a gay lover"

(Wilma starts to cry hysterically)

Ed: "Frank, get a hold of yourself"

avatar van Mischa

Mischa

Ed: "That's no way for a man to die"

Frank: "Yeah, you're right Ed. A parachute not opening, that's a way to die. Getting caught in the gears of a combine. Having your nuts bit off by a Laplander. That's the way I wanna go"

(Wilma starts crying again)

avatar van De GeuS

De GeuS

Tijdje geleden dat ik ze nog gezien heb, maar bepaalde delen zijn echt meesterlijk. Zoals wanneer frank drebbin iemand fouilleerd bij dat gala van de queen of england (geloof ik) en hij tever graait en in de zakken van Ed voelt; "omg, he got a picture of your wife...." droge himor, echt mijn humor....

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Het zijn eigenlijk twee kampen he... Of je houd ervan of je haat het... Nou, ik vind dit soort humor echt helemaal bij mij passen... De bekende Airplane-humor is nog flauwer dan dit, maar dat maakt het natuurlijk ook leuker... Het is zo grappig om te zien hoe Frank Debrin zich goed voor lul zet en zich in de nesten werkt...

*3.5*

BoordAppel

Let me slip into something more comfortable

avatar van ElMeroMero

ElMeroMero

Laatst toch weer van deze film genoten.

Say, nice beaver !

Thnx, I just had it stuffed.

avatar van Yak

Yak

Vol punt eraf, ik ben deze film duidelijk ontgroeid. Grappig, maar niet zo grappig als de serie Police Squad, en vooral op momenten dat er weer zo'n all-American popdeuntje onder een aaneenschakeling van slappe scènes (Debrin en vriendinnetje op hun eerste date, de baseballmatch) volkomen irritant. Toch nog genoeg leuks voor 3 sterren.

avatar van De GeuS

De GeuS

Ik vond persoonlijk de baseballmatch nou juist 1 van de leukste stukken van "the naked gun"....

Yak schreef:

Och man, echt niet! . Ik vond het wel een goede grap. Lachend de bioscoop uit en naar welke film zijn ze geweest? Platoon!. Tis wel een parodie he, vandaar dat slappe deuntje, maar dat had je zelf wel door neem ik aan.

avatar van vache

vache

Vind dit toch wel 1 van de betere "oudere" komedies. Vooral de krijtstrepen op het water, meesterlijk bedacht

avatar van markpennings

markpennings

leuke film, een van de eerste films die ik gezien heb met dit soort humor, daarom vond ik het leuk, grappen zijn tegenwoordig uitgemolken, en niet meer leuk. 14 jaar geleden lach ik helemaal dubbel van het lachen, dus het heeft zijn doel bereikt. geef deze comedy daarom 4*

avatar van gemaster

gemaster

Eeh ja, wat kan je er nog over zeggen? Een heerlijke comedy met een ongekende grapdichtheid. Ik heb constant in een scheur gelegen. Grappigste scene is voor mij degen waarin Drebin vergeet zijn auto op de handrem te zetten, waarna deze van de heuvel afrijdt, vervolgens ziet Drebin dat zijn auto ervan doorgaat en schiet hij op zijn eigen auto. Het is allemaal een beetje moeilijk uit te leggen, dus ga de film maar kijken. 4 sterren.

djelle

Ik hou (nog altijd) zeer veel van dit soort satire! Vooral als Nielsen erin meedoet. (zijn hoofd allleen al) Zeer goeie uitvinding en er bestaan wel enkele geslaagde en lachwekkende exemplaren van. Zoals deze. Ik kan mij er nog altijd ziek mee lachen. (5)

Ps: ik geloof zelfs dat naked gun zo'n beetje de uitvinder was van dit soort satire. weet niet of dit klopt, maar denk het wel.

djelle schreef:

Airplane! is iig al eerder gemaakt.

djelle

Damn! Inderdaad... Maar ook deze film is deels geregisseerd door David Zucker, samen met zijn broer zeker en nog een derde regisseur kan dat? Dus eigenlijk hebben de gebroers Zucker dit genre toch wel uitgevonden waarschijnlijk? Ik weet niet, deze films geven me echt een onverklaarbaar gevoel van puurheid, het "originele"...

djelle schreef:

Ja, dat wel denk ik. De parodiefilm bestond natuurlijk al langer maar op deze manier zal het nog niet eerder gedaan zijn.

Dat heb ik ook een beetje. Komt omdat ik dit hun best film vind. Airplane! en Top Secret waren erg leuk maar deze film vond ik geniaal. Hier hebben ze hun eigen stijl geperfectioneerd.

Ook wel vaak nagedaan hun stijl van filmen en bijna altijd met rampzalig resultaat. The Silence of the Hams en Plump Fiction zijn bijvoorbeeld heel erg slecht. Vooral die laatste is pijnlijk ongrappig. Ze zijn zelf ook wel eens de mist in gegaan trouwens, Mafia! vind ik ook heel erg slecht. Gelukkig staat daar dan weer een film als BASEketball tegenover, maar dat die zo grappig is zal ook wel heel erg liggen aan Trey en Matt .

djelle

Hartelijk bedankt boordappel! Nu heb ik een duidelijker zicht over de juistheid van mijn gedachten... Amai, zo een zin...

Trouwens:

Dat is het! The naked gun ,vooral de eerste film, is gewoon de beste uit dit soort eigen gecreeerde genre binnen satire. Hier komt alles volledig tot zijn recht en is alles perfect geslaagd. Geperfectioneerd... Zalige film gewoon, krijg al zin om hem weer eens te bekijken! Intussen alweer al enkele jaren geleden... De tijd gaat veel te vlug...

mikey

Airplane was wel wat harder en wat minder 'gezellig'. om maar eens een typisch nederlands woord te gebruiken. toch een zeer komische film, deze. 3.5

mikey schreef:

Airplane was wel wat harder en wat minder 'gezellig'.

Is dit dan positiever of negatiever voor jou?

mikey

Ik vond Airplane briljant. Ik vind dat een artistiek hoogtepuntje en de grappen waren vaak geniaal, zonder al teveel slapstick, maar door inventiviteit. Ik vind dat er in deze film teveel onderbroekenlol zit. Vergeleken met airplane.

djelle

Tiens, bij mij is het net andersom. Ik vond de inventieve grappen het geniaalst in the naked gun. De briljante vorm van satire dat zij uitgevonden hebben, kwam hier het best uit de verf vond ik. Het pakte ook veel meer thema's aan en ze lachten met veel meer verschillende dingen enzo... Airplane was enorm goed, maar de eerste naked gun was een geperfectioneerde versie van hun soort humor.

Allez, zo zie ik het toch.

djelle schreef:

Hoe dan? en waarom meer thema's?

djelle

Moeilijke vraag... Airplane handelde vooral over dat specifieke geval van die vliegtuigsituatie. De meeste grappen waren in dat verband, er werd vooral gelachen met dit soort films...

Tuurlijk kwamen er andere dingen aan bod, maar toch minder dan in deze. In the naked gun hadden ze dan ook een verhaal gevonden dat veel meer speelruimte bood. Het was ten eerste natuurlijk een grote steek op al die typische bond-achtige actieverhaaltjes (samen met absurditeit), maar in dat kader konden ze veel meer verschillende moppen erbijweven. (ondermeer dankzij het simpele gegeven: de mobiliteit van het hoofdpersonage) Bijvoorbeeld ivm politieke figuren, sexgrappen, toespraken, noem maar op... De afwisseling van locaties deed ook goed. Dit alles maakte hun soort humor nog grappiger, toegangkelijker, breder, uitgebreider, voller, completer, afwissellender... gewoon perfecter volgens hun bedoeling denk ik.

Het voelde voor mij persoonlijk geperfectioneerder aan, dankzij de bredere themiek en de afwisseling van lollen met meer verschillende soorten steken. Snap je?

[quote]djelle schreef:

Moeilijke vraag... Airplane handelde vooral over dat specefieke geval van die vliegtuigkaping. De meeste grappen waren in dat verband, er werd vooral gelachen met dit soort films...

quote]

Ik weet het niet meer? is die kaping niet deel 2? in de space shuttle?

djelle

Inderdaad, deel 1 is met dat virus. Maar enfin, heb die zin al gewijzigd. Maar je snapt mijn punt he?

mikey

Ik vond deze ook heel erg grappig. Airplane vond ik wat rauwer en erg anarchistisch. Met daarin genoeg andere locaties. Het is natuurlijk wel een vliegtuig rampenfilm. 4 dan

djelle

Dat was nu niet de bedoeling maar toch tof van jou. Ik wou gewoon mijn ervaring uitleggen. Jij hebt alleszinds meer graten gezien in Airplane. Geen probleem hoor!

avatar van jay73

jay73

It's Enrico Palazzo!

Legendarisch!

avatar van Respekked

Respekked

zou O.J. Simpson echt zo goed kunnen acteren of zou hij zelf zo dom zijn??

Hij zet namelijk een rol neer van iemand met een IQ van -100. De hele film is lachen maar in de stukjes dat Ed en Frank in gesprek zijn over totale onzin, moet je eens op de kop van Nordberg letten.. die blik zie je ook terug als hij een inval doet op die boot. Legendarisch/Hilarisch!!