• 9.373.837 stemmen

The Naked Gun: From the Files of Police Squad! (1988)

Komedie / Misdaad | 85 minuten

Genre: Komedie / Misdaad

Alternatieve titel: The Naked Gun

Geregisseerd door: David Zucker

Met onder meer: Leslie Nielsen, Priscilla Presley en Ricardo Montalban

Releasedatum: 27 april 1989

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Naked Gun: From the Files of Police Squad!

"You've read the ad, now see the movie!"

Lt. Frank Drebin is een agent die ervoor moet zorgen dat het bezoek van koningin Elizabeth goed verloopt. Helaas heeft Drebin geen enkel benul waar hij mee bezig is en al stuntelend komt hij terecht in een complot om de koningin te vermoorden.

avatar van Mr.Mark

Mr.Mark

Nielsen is ook gewoon een held. Prachtige film. Ik moest ook erg vaak lachen.

Daarom een *4,0. Ik ergerde me soms wel aan O.J.

avatar van berwt

berwt

RIP Leslie...

avatar van chevy93

chevy93

Indeed.

Deze gauw weer eens opzetten.

avatar van maurice32

maurice32

raar , toen ik rip leslie schreef werd het verwijderd door de moderators

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Met een overdosis aan grappen, zijn er altijd wel een paar geslaagd. Een paar keer glimlachen zat dr dus wel in . Maar zo heel best vind ik deze flauwige komedie niet. De hilariteiten Leslie Nielsen heb ik ook nooit begrepen, maar goed, voor je het weet is de film zo weer voorbij.

avatar van devidia

devidia

de koning van de droge humor. zeer vaak moeten bulderen! jammer genoeg trekt de rest van de film op geen snars

avatar van Metalfist

Metalfist

Nice beaver!

Met oudjaar had ik met een kameraad afgesproken om een aantal humoristische klassiekers nog eens te herzien. We kozen elk een paar films uit die de andere nog niet had gezien en gingen die dan kijken. Mijn kameraad koos Hot Shots en ik ging voor deze Naked Gun. Ik twijfelde of ik hem zelf had gezien, in ieder geval kende ik er zeker één, maar ik vond het niet erg om een (her)kennis te maken met Frank Drebin.

Het idee om de Naked Gun film te zien schoot me eigenlijk binnen door het overlijden van de hoofdrolspeler, Leslie Nielsen. De 84 jaar oude acteur stierf op 28 november en de komende weken werden we overspoeld door compilaties en tributes. Veel van die fragmenten waren van de Naked Gun maar het blijft leuker om dit in zijn originele context te zien. Het was terecht dat de Naked Gun in zoveel tribuut filmpjes opdook want de film kent een groot aantal hilarische situaties. De film is van de hand van Zucker, die wel vaker leuke filmpjes aflevert maar de situaties worden vooral leuk door de geweldige toevoeging van Leslie Nielsen. Hoewel een toevoeging is het niet te noemen want film is eigenlijk al een spin off van de Police Squad reeks uit 1982. Ik heb er ooit eens wat fragmenten van gezien maar zou het eigenlijk nog eens in zijn geheel moeten zien. Soit, wat ik bedoel is dat Nielsen al lekker in zijn rol zat doordat hij de rol van Frank Drebin al ettelijke jaren geleden vertolkte. The Naked Gun kent dan ook een aantal erg leuke situatiehumor, de rijles instructeur is hilarisch (heb zelf nog niet zo lang geleden aan de kant van Stephanie gezeten) maar het ook vaak de heerlijk droge humor die de show steelt. De dialogen zijn zo ontzettend flauw dat het moeilijk is om er niet om te lachen.

Ik moet dringen nog eens wat werk van Nielsen gaan herzien. Oorspronkelijk begonnen als serieuze acteur in Forbidden Planet maar dan kan ik hem toch veel beter waarderen in dit soort rollen. Hij is er gewoon perfect voor! Zijn kop alleen al kan me vaak hard doen lachen, hoewel ik echt niet het type ben dat gemakkelijk luidop lach, maar de man bezat gewoon een erg hoog droogkloot niveau. De manier waarop hij de ene stomme opmerking na de andere uitkraamt is erg amusant en zonder hem had de reeks helemaal niet de status gehad die hij nu heeft. Hulde voor Nielsen dus! Qua bijrollen is dit best ook wel leuk. Grappig om Weird Al Yankovic te zien passeren, zag ik niet aankomen doordat ik hem pas een aantal jaar voor het eerst heb leren kennen en ik helemaal niet het gevoel had dat hij al jaren bezig was. Ook leuk om Ricardo Montalban te zien als de gladde Ludwig. Ik moest er even op denken vanwaar ik Montalban kende maar toen herkende ik een veel ouder geworden Armando uit de 4e en 5e Planet of the Apes films. Leuke acteur in ieder geval. Toen de naam van Priscilla Presley op de credits verscheen begon ik erg te twijfelen aan mezelf. Ik ben zeker en vast geen Elvis kenner maar ik was er redelijk zeker van dat Elvis zijn vrouw, waar hij later dan weer van is gescheiden, Priscilla noemde maar ik had nog nooit gehoord dat ze acteerde. Imdb leert me dat het dus wel degelijk de vrouw van is. In ieder geval is ze een mooi klankbord voor Nielsen (die beaver dialoog!) en weet ze ook nog vaak een leuke scène te leveren. Presley was echter niet de enige waarvan ik niet had verwacht dat hij/zij acteerde want O.J. Simpson was er ook bij. Ik wist dat hij sporter was en dat hij terecht heeft gestaan voor de moord op zijn vrouw maar dat hij acteur was, was me blijkbaar toch ontgaan. Raar om dan naar zo'n man te kijken, wetende wat voor problemen hij later zou hebben (ik had dat erg met Sharon Tate in Fearless Vampire Killers maar dat terzijde) maar eerlijk gezegd is hij nog vrij leuk. Zijn rol van Nordberg is nogal klein maar hij kent, natuurlijk in combinatie met Nielsen, een aantal leuke scènes.

Erg leuke film die ik denk ik nu misschien iets wat te kort doe met mijn score. Hoe meer ik er over nadenk, hoe meer ik er van overtuigd geraakt om dit 4* te geven maar ik denk dat ik daarvoor misschien maar beter de film(s) eens herzien. In ieder geval een dikke voldoende voor nu.

avatar van Strike0ut

Strike0ut

beste van de drie! geweldig droge humor. moet je zeker een keer kijken!

als je geen glimlach op je gezicht krijgt bij het kijken van deze film, dan weet ik het ook niet meer

avatar van dave

dave

De moppen hebben duidelijk voorrang van rechts in dit doldwaze epos. Wederom is geen ander aspect ook maar aardig te noemen, en staat alles in functie van het opkrullen van de mondhoeken. Een aantal grollen op de voor -en achtergrond waren tamelijk amusant, maar naarmate het einde nadert zakt de film als een bleke pudding ineen. Nielsen's vlotte galop wordt vanaf dan vlug vervelend en de drang om de film te stoppen alsmaar groter. Ze wisten blijkbaar van geen ophouden en hebben ondanks een sterk begin het roer uit de handen laten glippen. Stuurloos en allesbehalve grappig in mineur geëindigd.

2,50 (2,25)

avatar van Akron777

Akron777

Een van de meest hilarische films die ik gezien heb. "Hey look, It's Enrique Pallazo!"

avatar van Olafski

Olafski

Niet realistisch, slecht geacteerd , flut verhaal, hollywood einde of.....

AMUSEMENT in hoofdletters! Niks achter zoeken. Gewoon lachen als je voor die melige zooi in de stemming bent!

avatar van xekjiram

xekjiram

Olafski schreef:

Niet realistisch, slecht geacteerd , flut verhaal, hollywood einde of.....

Helemaal gelijk!

Voor het eerst sinds 1988 weer gezien. Het leek me wel leuk om 'm aan mijn zonen te laten zien (via Veronica). Het begin is best wel weird om terug te zien met de kennis van 2011, maar verder heb ik, eigenlijk tot mijn verrassing, opnieuw in een kramp gelegen van het lachen. En mijn zonen ook; de openingsscene is dan wel zwaar gedateerd, de rest is dat niet (al viel het mijn oudste van 15 wel op dat er geen mobieltjes, computers en zo in voorkomen ).

Dit is geen film die je in korte tijd vaker kan zien. Dan wordt hij te flauw voor woorden. Maar na zo'n 23 jaar is hij zeker weer de moeite waard!

*** 1/2

PS: tijd om binnenkort die vliegtuigfilm met Leslie Nielsen weer eens af te stoffen

avatar van PEN15

PEN15

Ik zag vandaag een spoof van Family Guy op het intro van deze Naked Gun: don't let me ever catch you guys in America. Geniaal stuk, maar verwijzing in Family Guy was echt kurkdroog en niet grappig met een slappe lach hebbende Bin Laden ipv de leiders van de Arabische Wereld, Sovjet Unie e.d. Nu maar hopen dat Naked Gun dat intro zelf niet ergens op heeft geparodieerd.

avatar van scorsese

Leuke comedie gebasseerd op de serie. Twee of meer grappen per minuut, dus het lachsalvo ligt behoorlijk hoog hier. Let even niet op, en je hebt weer een paar grappen gemist (ook vaak ook op de achtergrond). Soms hilarisch, soms dom en flauw maar dat is uiteindelijk ook weer grappig juist. En natuurlijk is daar nog Leslie Nielsen die met een strak gezicht zijn tekst brengt en de situaties doorloopt.

avatar van de kardinaal

de kardinaal

Deze ben ik al die tijd vergeten te waarderen.

Toen ik hem indertijd in de bios zag lag ik totaal in een deuk. De beste comedy ooit vond ik het.

De laatste keer dat ik hem zag is zo'n anderhalf jaarf geleden en ik moest er nog steeds om lachen ondanks dat alle verrassingen er uit zijn daar ik hem wel minimaal zo'n 15 keer heb bekeken.

Dus dan moet ie wel goed zijn. Ik vond de serie ook al erg leuk toen die op tv was.

Zelfde humor als in airplane. Ook zo'n ouderwetse topper uit de hoed van Zucker en Abrahams.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Hilarisch!

Nooit eerder gezien, shame on me.. Leslie Nielsen als lt. Frank Drebin is in 1 woord geweldig!
Vergeet het verhaal, vergeet de soms wat knullige acteerprestaties en focus je op de grappen in de film.
Om de anderhalve minuut een grap, en ze zijn bijna allemaal om je te bescheuren.
Het overal tegenaan rijden met parkeren, de Bingokaart, alle ongelukken die hij bij Nelson veroorzaakt enzovoort zijn om de tranen in de broek te krijgen..

Ongelooflijk dat ik dit nooit eerder gezien heb. Snel naar de volgende delen!
Een dikke 4*

avatar van StopDave

StopDave

Hilarische film met veel droge humor. Niet veel mis mee. OJ was hllarisch. Grapje

avatar van Minotaures

Minotaures

''By the way... I faked every orgasm.''

Wat een droge, flauwe komedie.

Een verhaal waarin er gebeurtenissen in voorkomen die andere komedie's ook gebruiken (bezoek van een bekende, belangrijke persoon). En dan is het aan de hoofdpersonage de taak om alles netjes te laten rollen, waar het vaak in een complete fiasco uitdraait.

Er lopen een paar leuke personages rond, waaronder die van Nielsen (R.I.P.) en een paar andere met een kleine, maar grappige rol. De badguy hier vond ik niet interessant en saai. Uiteindelijk is het Nielsen die (terecht) de show steelt. Met al zijn gestuntel.

Hier heb je genoeg bizarre momenten om lekker van te lachen. Een aantal zijn een controle bij het feestje, Nielsen's parkeermethode, het gehele honkbalwedstrijd en Drebin's bezoek aan Ludwig. Het gemiddelde grap is hier zeker zo'n 2 per minuut. Er wordt ook in de achtergrond wat geknutseld met grappen, dus dat is ook weer goed geregeld.

Alleen jammer dat sommige grappen vrij geforceerd waren. Tegen die tijd is het weer een stukje minder, maar er blijven genoeg grappen over die bij de humor-smaak van de kijker past en zo toch weer moet lachen.

Het zou me niets verbazen als de Hot Shots! delen hier wat kijkwerk hebben gedaan voor ze hun eigen film hebben gemaakt. Aan de andere kant, het zijn wel collega's van elkaar die eerder films samen hebben gemaakt.

Een grappige rampen-politiefilm met een geweldige Nielsen. Een geslaagde humoravond is zeker gegarandeerd.

avatar van Film Pegasus

In tegenstelling tot gelijkaardige latere films als Scary Movie 3 bvb, ligt het tempo van grappen hier een pak hoger en wordt er ook aandacht besteed aan details. Een film die vol met grappen zitten, woordspelingen, slapstick, inside jokes, ... Maar de film brengt gelukkig ook nog een verhaal en geeft een extra sfeer mee die het houdt tussen The Pink Panther en film noir. Samen met Airplane en Hot Shots de zeldzame films in dit genre van niveau.

avatar van Phantasm

Phantasm

Erg leuke film met veel humor, kijkt lekker weg.

avatar van movie-edje

movie-edje

Deze film ( en ook natuurlijk de vervolgen hiervan ) werken nog steends op mijn lachspieren.

Alles is zo dom, en flauw, dat het gewoon super leuk is!

R.I.P. Nielsen !

avatar van Angelo2

Angelo2

Leuke flauwe comedie. Vele malen bekeken. Vond deze film in me jonge jaren echt het einde. Me gevoel voor humor is in de loop der jaren wel veranderd dus lach nu iets minder vaak hierom maar verder blijft Leslie geweldig. Veel grapjes die je later pas snapt of ziet.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

The Naked Gun is bekend van de serie uit 1982 en sloeg hellaas niet aan, teminste dat zij de televisie zender die in die tijd de serie uit zond maar liefst zes afleveringen werden uit gezonden vandaar dat David Zucker en zijn broer Jerry en Jim Abrahams warm liepen voor een film en als dat al niet genoeg was kwam er ook nog 2 vervolg delen.

De cast bestaat uit jawel Leslie Nielsen (als Frank Drebin) en Priscilla Presley (als Jane Spencer) en O.J Simpson (als Norberg) en George Kennedy (als Ed) Nancy Marchland (als Burgermeester) voornamelijk speelde deze acteurs ook in de serie met de zelfde rol als in de 2 films en dat is natuurlijk al erg leuk om zo cast weer terug te krijgen, net als de crew uit de serie in de film zit.

Frank Drebin is een onhandige agent tenminste in zijn rol wordt hij onhandig neer gezet om op sommige momenten erg komisch over te komen en dat is gelukt dankzij het verhaal die gemaakt is door Pat Proft (Hot Shots, Wrongfully Acused) en David Zucker (Airplane) en door zijn broer Jerry (Rat Race) en door Jim Abrahams (Airplane) ook is de samen werking tussen de crew erg goed ook omdat ze natuurlijk samen al eerder in een film het script neer legde en de productie hebben gedaan voornamelijk in Airplane het eerste meesterwerk van deze mensen en daarna volgde ook nog Top Secrets (1984) en ook Ruthless People (1986) daarna volgde pas de film The Naked Gun.

Pat Proft kwam pas mee werken bij de film The Naked Gun en daarna heeft hij ook mee gewerkt met de andere delen en andere film van David Zucker, Pat Proft maakte in 1998 zijn eigen film (ook met Leslie Nielsen) namelijk Wrongfully Acused.

Buiten de samen werken met elkaar was de film ook erg vermakelijk en geslaagd.

De intro is goed bedacht en ook leuk neer gezet, als eerst had je niet verwacht wie Frank Drebin is dan komt er zo actie momenten dat hij te voor schijn komt en dan slaat hij iedereen nok out en loopt het raam kozijn uit en stelt zich eigen voor. Geweldig beter had niet gekund ook is de muziek van Ira Newborn goed gecomponeerd en pas dan ook goed in het stukje met de politie auto (nog de intro met alle namen van de mensen die er aan mee gewerkt hebben)

Leslie Nielsen stond natuurlijk nog niet echt bekend als komiek en heeft het dan ook erg goed gedaan in deze komedie en dat is al een prestatie ook was het op vallend dat Nielsen kon mixen met serieuze stukken maar toch ook gelijk erg komisch was. George Kennedy had daar in tegen een erg serieuze rol maar zette het dan ook goed neer als Ed en dat was dan weer de afwisseling voor de film. Verder was de cast erg verrassend en erg goed en overtuigend over gekomen.

Om duidelijk te maken is deze film erg leuk en vermakelijk, de grappen zijn goed uit bedacht en goed neer gezet ook is de casting erg goed en werkt alles goed mee. Een vervolg kon geen kwaad en was dan ook niet erg zolang de crew en de casting maar het oude blijft en dat is ook gelukt.

avatar van Boenga

Boenga

Kwestie van duidelijkheid: graag toch iets meer leestekens en hoofdletters, lars-pixar.

avatar van Dk2008

Dk2008

In Airplane! (1980) had Nielsen al een komische bijrol, dat was zijn verandering naar komiek.

Volgens mij was deze Naked gun film ontstaan nadat er wat fout was gegaan in die serie (Police Squad). Ik geloof vergeten te remmen en toen botste de auto tegen die ander, wat vaker te zien is in deze en vervolgfilms. Maar te lang geleden.

Ik zal nummer 1 en 3 binnenkort ook weer eens bekijken, want 2 heb ik recentelijk weer gezien. Het zijn leuke en korte films, om vaker te bekijken.

avatar van Dk2008

Dk2008

Er valt weer genoeg te lachen in deze film, ook al vind Ik deze toch iets minder dan deel 2. Dit komt vooral door het laatste gedeelte tijdens de honkbalwedstrijd. Ook zijn in dit eerste deel de grappen veel meer verspreid over de hele film. Terwijl in het tweede deel de grappen heel snel achter elkaar volgen. Dat vind ik gunstiger, werkt de ene grap niet zo goed, dan dient de volgende zich alweer aan. In deze film zijn de grappen ook niet allemaal even sterk maar er zitten toch ook zeer leuke momenten in, zoals met de vis en dat hij op onderzoek uitgaat en daarna het huis de fik invliegt. Ricardo Montalban was een bekende acteur in diverse tv-series, zo ken ik hem o.a. van Fantasy Island en Dynasty.

4.0.

avatar van K. V.

K. V.

Deze nog eens her bekeken en het blijft toch een erg leuke film, ondanks dat 'k deze waarschijnlijk al 10 keer heb gezien.

Grappige oneliners (nice beaver, bingo, ...) en komische situaties. Niet altijd even subtiel, maar toch zo leuk. Ook het aantal grappen ligt erg hoog, zeker als je ze vergelijkt met de huidige spoof films.

Wie deze nog niet heeft gezien, zeker eens doen, je zal het je niet beklagen.

avatar van Lootsmabaas

Lootsmabaas

Een komedie is een komedie dus niet zeiken maar gewoon helemaal stuk gaan om deze topper!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Afgelopen maandag voor het eerst deze film gezien en gelijk ook maar de 2 vervolg delen mee gepikt. Na 2001: a Space Travesty wou ik wat meer zien van Nielsen, zodat ik hem niet gelijk alleen op dit gedrocht zou moeten afrekenen. Ik heb de man vroeger wel is voorbij zien komen op tv en in de wel bekende Dutchtone reclames, maar nooit een hele film afgekeken. Toch was The Naked Gun in tegenstelling tot de eerder genoemde Space Travesty best vermakelijk. De humor was in deze trilogie een stuk beter gedoseerd en de droogheid wordt maar zelden vervelend.

Ik vond verrassend genoeg het tweede deel ook ontzettend vermakelijk (vooral de openingsscène in het witte huis) en eigenlijk niet onder doen voor het eerste. Bij de derde vallen we wat in herhaling en begin je (als je alles op 1 dag bekijkt) een beetje moe te worden van de man, maar nog altijd is dit wel humor dat ik kan waarderen.

Twee drietjes en een 2,5je voor het laatste deel!

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze film moet je natuurlijk niet serieus nemen, alles is zo over de top dat hij wel goed is.

Leslie Nielsen is als komedie-acteur echt de top en de film zit ook boordevol geslaagde grappen.

Verstand op nul en genieten.