• 9.372.704 stemmen

The Naked Gun: From the Files of Police Squad! (1988)

Komedie / Misdaad | 85 minuten

Genre: Komedie / Misdaad

Alternatieve titel: The Naked Gun

Geregisseerd door: David Zucker

Met onder meer: Leslie Nielsen, Priscilla Presley en Ricardo Montalban

Releasedatum: 27 april 1989

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Naked Gun: From the Files of Police Squad!

"You've read the ad, now see the movie!"

Lt. Frank Drebin is een agent die ervoor moet zorgen dat het bezoek van koningin Elizabeth goed verloopt. Helaas heeft Drebin geen enkel benul waar hij mee bezig is en al stuntelend komt hij terecht in een complot om de koningin te vermoorden.

avatar van Betamax

Betamax

Heerlijke film en ik denk de beste van de broers Zucker.

Je blift lachen, ook na meerdere keren.

Ga nu 21/2 kijken.

avatar van schram101

schram101

Leuke film! Oud maar vertrouwd!

De humor is vaak erg flauw maar is nergens vervelend.

Het acteerwerk is natuurlijk drama maar dat doet niets af aan deze klassieker!

avatar van s0062423

s0062423

Nu en dan moeten lachen. Het probleem zit hem vooral in de kop van Leslie Nielsen, telkens als ik hem zie word ik chagrijnig. Het verhaaltje heeft niet veel om lijf, idem met acteerprestaties en algehele niveau van humor. Alles blijft nogal flauwtjes, waardoor ik uitkom op een nipte 2*

avatar van Moviecheezert

Moviecheezert

De mooiste grap blijft nog wel als hij in die kamer op onderzoek uit is, en dan een la open trekt en zegt: Bingo. Om er vervolgens een bingo kaart uit te halen! Geweldig. Voor de rest vind ik het niet veel voorstellen.

chevy93

Wat een sukkel! Geweldig.. beetje hetzelfde als Mr. Bean. Eigenlijk doet hij alles fout, maar daardoor gaat juist alles goed (beetje verwarrend he )

avatar van The Oceanic Six

Na een aantal jaren heb ik gister deze klassieker weer eens herkeken.

Yeah! Dit is komedie zoals komedie bedoeld is. Bijna elke paar minuten heb ik wel zitten lachen.

Ik had deze toen op 5* gezet, dat is ietswat hoog voor een flauwe, melige slapstick film als deze maar wat hij is briljant!

Leslie Nielsen is zo ongelooflijk geniaal als Frank Drebin. Ik vond Peter Sellers als inspecteur Clouseau subliem, maar Nielsens personage vind ik nog veel grappiger.

Het aantal flauwe dialogen waar ik echt oprecht om moet lachen is hoog en het aantal fantastische stupide momenten is dat ook.

Vooral de ''Nice Beaver'' dialoog is legendarisch!

En wat te denken met het speuren in het kantoor, Bingo roepen en dan zien dat hij een Bingo-kaart gevonden heeft

Om te zwijgen van de sublieme wc scene tijdens de persconferentie.

Ik wou dat men tegenwoordig nog zulke geniale komedie's maakte...

Ik zet hem op 4,5*

avatar van hpdw

hpdw

Leslie Nielsen is brilliant, die kop alleen al geweldige gast

avatar van kerelberel

kerelberel

Tegenwoordig maken ze geen comedies meer. Als je dit hebt gezien, dan vind je niks meer grappig, omdat het het niveau niet haalt van de Naked Gun films.

avatar van supermovieman

supermovieman

Ik vind deze film wel te doen, er zitten een paar leuke grappen in, vooral die bovengenoemde bingo grap! Maar verder zaten er ook veel flauwe dingen in, zo waren die mega condooms gewoon belachelijk!

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Een van de beste (zo niet DE beste) komedie die ik heb gezien. Echt vaak dubbel gelegen. *4,5!

*Jammer dat ze de extra scenes niet op de dvd hebben gezet..(terwijl het wel zo op de Amerikaanse dvd word uitgezonden).

avatar van lars-pixar

lars-pixar

na de serie een film geweldig.

david zucker en zijn broer zijn

harsikken goed in regie.

avatar van MartiN_

MartiN_

Heerlijk flauwe humor, de beste van de serie naked gun films ook!

Er zijn natuurlijk veel meer films die erg flauw zijn, alleen bij deze film is het ook nog eens grappig en die combinatie mis je vaak bij flauwe komedies.

Daarnaast is Nielsen gewoon geniaal om dit soort rollen te spelen!

avatar van psychonaatje

psychonaatje

Vanavond deze weer eens herzien, dat was weer een tijdje geleden. Ik had 'm op 4 sterren staan, maar dat is wel iets teveel eer, dus daar gaat een halfje af. Hoewel ik wel moet zeggen dat ik me keer op keer met de Naked Gun films vermaak. Ik kan me overigens voorstellen dat mensen hier helemaal niets aan vinden, maar ik hou zelf wel van deze superdroge melige humor.

Vincent Ludwig: Drebin!

Jane Spencer: Frank!

Frank Drebin: You're both right.

avatar van movie fan

movie fan

deze blijft echt een geweldige film . de film heeft goede grappen , verhaal is redelijk en Leslie Nielsen , met die man moet je gewoonweg lachen .

avatar van louisvf

louisvf

Vond dit vroeger al maar cava grappig!

Is het fout als ik zeg dat ik me te oud voel voor deze film?

Of het is gewoon mijn humor niet, dat kan ook...!

avatar van check-raise

check-raise

Het geweldige aan de Nakes Gun films is dat, hoeveel keer je ze ook ziet, ze blijven top!

Nielsen z'n bekketrekken.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Jeugdsentiment!!

Samen met m'n vader lag ik vroeger in een deuk bij het zien van de Zucker/Abrahams-speelfilms.

Zolang de grappen origineel waren bleven wij kijken.

De 1e Naked Gun is zeker geen uitzondering.

Let vooral op de zogenaamde verborgen humor.

Deze vinden vaak op de achtergrond plaats.

4,0 *

chevy93

Wat een idioot laag gemiddelde...

avatar van Dk2008

Dk2008

chevy93 schreef:

Wat een idioot laag gemiddelde...

Dat is toch niet laag. Ver boven gemiddelde (3.28) zelfs. Ik had lager verwacht (mijn stem op IMDb 4.0 (alle drie, al vind ik deel 2 de leukste).

Kijk maar naar het gemiddelde op IMDb

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Veel te laag idd... moet in de Top 250 deze.

avatar van Dk2008

Dk2008

chevy93 schreef:

Kijk maar naar het gemiddelde op IMDb

Omgerekend zou het hier om 3,60 geloof ik. Is toch niet zo'n groot verschil in de top 250 zou die dan niet komen.

avatar van Mescaline

Mescaline

Erg leuke en grappige comedy film met toch wel de perfecte rol voor Leslie Nielsen! De film verloopt lekker vlot en de grappen zijn erg goed getimed en volgen elkaar in een goed tempo op!

1 van de betere comedy films en zeker al een waardevolle klassieker!

4 sterren.

avatar van van duijn

van duijn

Erg leuke film. Leslie Nielsen is echt een geniale grappenmaker.

Grappen zijn goed, Acteerwerk is aardig, Verhaal is netjes.

*4.0

avatar van matjuh

matjuh

Leuk voor een avondje lekker lachen!

Geweldige leuke film!

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Ik heb deze film als kind een stuk of vijf keer gezien en elke keer vond ik 'm hilarisch. Tegenwoordig blijft er echter helaas maar weinig over van The Naked Gun. De humor is flauw en melig en droog: normaal gesproken hou ik daar wel van (vooral de droge opmerkingen van Nielsen zijn vaak hilarisch), maar er wordt toch wel regelmatig de plank mis geslagen met flauwe, voorspelbare slapstick. Ook viel het me ineens op hoe lelijk de film er wel niet uitziet, na ruim twintig jaar: het is nogal een kleurloze boel bij elkaar. Desondanks is het heus wel een vermakelijk filmpje met een paar goeie grappen. Het is waar: zo maken ze ze vandaag de dag niet meer. En een halfje erbij vanwege het jeugdsentiment.

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Golden oldie, vroeger echt verslaafd aan The Naked Gun films.

Erg flauw, maar daarom ook zo leuk.

Binnenkort weer eens ergens vandaan toveren

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Gister herkeken. Blijft voor mij de 1 van de beste komedies ooit. 4*

avatar van DwarreI

DwarreI

Puur jeugdsentiment inderdaad, heb als kind deze 'video' heel vaak opgezet en heb me iedere keer weer helemaal kapot gelachen om de heerlijk flauwe Leslie Nielsen

avatar van Lars Film

Lars Film

The Nakend Gun Triology, het was al leuk dat er een serie van is, de eerste film er van heeft veel indruk gemaakt en kreeg veel sterren in de tv gidsen.Verhaal was wel erg simpel gemaakt en de casting lach voor hun neus.*Acteer werk is gewoon goed (*Naked Gun 1 2 & 3)

het verhaal van deel 2 is heel leuk bedacht en leuk uit gevoerd weer met een lekker rol van Frank Drebbin (Leslie Nielsen) en met de regie van David Zucker (Scary Movie 3&4/Airplane) de grappen zijn een stuk leuker dan in het eerste deel.

Deel 3 is weer een ander geval zeker nu we 4 jaar veder zijn en dat de film door Peter Segal (Get Smart/Tommy Boy) het verhaal is sterk en grappen iets beter en nieuwer.Leslie Nielsen doet het nog heel goed in deze film als Frank Drebin.

Naked Gun 1…3,0* 2…..3,0* 3…..3,5*