• 9.374.574 stemmen

The Naked Gun: From the Files of Police Squad! (1988)

Komedie / Misdaad | 85 minuten

Genre: Komedie / Misdaad

Alternatieve titel: The Naked Gun

Geregisseerd door: David Zucker

Met onder meer: Leslie Nielsen, Priscilla Presley en Ricardo Montalban

Releasedatum: 27 april 1989

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Naked Gun: From the Files of Police Squad!

"You've read the ad, now see the movie!"

Lt. Frank Drebin is een agent die ervoor moet zorgen dat het bezoek van koningin Elizabeth goed verloopt. Helaas heeft Drebin geen enkel benul waar hij mee bezig is en al stuntelend komt hij terecht in een complot om de koningin te vermoorden.

avatar van Theatertje

Theatertje

as schreef:

Je bent wel een grapjas, jij

Bedankt voor het compliment Jij mag er best ook wezen.

avatar van Glorious Me

Glorious Me

Vermakelijke film! De ene te flauwe grap wordt opgevolgd door de andere te flauwe grap, maar dat heeft ook weer z'n charme.

Vond dit deel ook meteen de leukste van de drie, ook omdat de eindscene van dit deel het leukst was van alledrie.

Jane Spencer: "I wanted you to know, now, I've loved you since the first day I met you, and I'll never stop. I'm a very lucky woman.''

Frank: ''So am I... ''

Verpleegster #2: "Mrs. Nordberg, I think we can save your husband's arm. Where would you like it sent?"

Iemand in publiek: "Hey, it's Enrico Pallazo!"

avatar van Thomas83

Thomas83

Het valt me trouwens op dat er best weinig reacties zijn gepost hier. Terwijl deze film echt al ontelbare keren op tv is herhaald.

avatar van Stijntje

Stijntje

Ik kom niet meer bij van deze flauwekul!

4 *

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Geweldig flauwe maar grappige humor. Nielsen is altijd wel grappig.

avatar van gaylordjip

gaylordjip

Hééérlijk zo'n film, lekkere humor en je blijft maar lachen :]

5*tjes

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Hoevaak ik hem ook zie, het blijft gewoon lachwekkend. Hier kan ik altijd om lachen! Een dikke 5!

avatar van Blue.Sky

Blue.Sky

Dit is en blijft zo'n meesterlijke film hè!

Heb hem serieus al 23 keer gezien!

Hij blijft zo grappig!

Oef,

avatar van Replicant

Replicant

Deze humor is mijn humor!

Een topper.....

GinolaEHV

Heerlijke film. Deel 2.5 en 33.33 zijn ook fantastisch, maar deel 1 blijft het beste.

Meesterlijke onderbroeken-humor, niet al te veel bij nadenken.

Leslie Nielsen is m'n comedy-held.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

@ Blue.Sky: hoe je het volhoudt om dezelfde film 23 keer te bekijken is mij een raadsel. Zelfs de films die ik meesterlijk vind bekijk ik maar ca. 3 keer.

The naked gun hoort zeker niet in de serie van films thuis die ik bestendig als topfilms, maar hij was zeker het kijken waard.

Herhaaldelijke keren erg hard moeten moeten lachen (bv. de vlek van Gorbatsjov, bingo, nice beaver, de beginscene met OJ Simpson op de boot), maar op sommige momenten zijn de grappen zo flauw (bv. de safe-seksscène) dat de film toch wel wat in mijn achting daalde. Dit kost hem dan ook een half sterretje. Ook de baseballwedstrijd vond ik iets te langdradig en niet echt grappig.

Blijft echter een aanrader om met de hele familie te bekijken zeker als er wat jonge kinderen bij zijn die waarschijnlijk de hele tijd plat van het lachen zullen liggen om de botsing- en valscenes, terwijl de seksueel getinte woordspelletjes eerder spek voor de bek zijn voor iets ouderen. .

avatar van finalman

finalman

Enorm gelachen met deze film! Vooral de scene met Nordberg in het ziekenhuis Drebin: Op welke boot was je? Nordberg: I... I Love You... Drebin: Euhm, I Love you too! Drebin: Wat deed je daar in de haven? Nordberg: Dr.. Drugs... Drebin: Sister, drugs! Hij heeft pijn Lang geleden dat ik zo gelachen had :d

avatar van The Oceanic Six

Geweldige film. 1 van de beste komediefilms die ik ooit heb gezien.

Ben sowieso een fan van Leslie Nielsen (in komedie's) maar wat hij hier presteert...zelden zo gelachen om een hoofdpersonage. Hij doet gewoon alles goed. Zijn uitstraling, zijn blik, zijn kop, zijn fratsen....

Ik vind het wel jammer dat deel 2 en 3 van minder niveau waren. Maar zeker wel leuk.

GinolaEHV

Mooi dat -ie weer op tv komt, aanstaande dinsdag. Wordt weer een avondje humor van de bovenste plank.

Vooral de scene in het begin van de film waarin Nordberg de deur van die boot in probeert te trappen, maar met zijn voet dwars door de deur trapt en vast komt te zitten... al die bad guys staan al klaar met hun geweren...

Bij die scene kun je me echt wegdragen.

avatar van Santucci

Santucci

Ik beoordeel films altijd op hun genre. En ik vind dit een van de beste humorfilms. Nadat ik de film had gezien had ik buikpuin van het lachen. Erg knap dat je grappen in zo'n snel tempo kunt afvuren zonder dat het de grappen in kracht afnemen. Ik geloof dat ik de film inmiddels al zo'n 10 keer gezien heb, maar hij blijft leuk om eens in de zoveel tijd te zien.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Zeer leuke film met goede humor en Leslie Nielsen kan echt leuk spelen in dit soort films. De beginscene waarin Nordberg binnenkomt en neergeschoten wordt is ook fantastisch!

Echt een van mijn favoriete komedies.

3,5/5 *

avatar van Stapleton

Stapleton

Nielsen is natuurlijk een held in dit soort films, het mooie aan deze films (ook Top Secret, Airplane e.d.) is dat er op de achtergrond zoveel flauwigheden plaatsvinden die je in eerste instantie helemaal niet ziet. Zodat je na 3 of 4 keer nog steeds nieuwe grappen en onzinnigheden tegenkomt

GinolaEHV

Dat is inderdaad wel een pre: achtergrondsituaties die grappig zijn, waardoor je de film een aantal keren moet zien om alle grappen eruit te halen.

Komende dinsdag komt deel 2 (nou ja: deel 2 1/2) ook op tv: weer een avondje lachen.

avatar van lesamurai

lesamurai

Erg vermakelijke film die te flauw voor worden is maar daarom ook weer brilliant is. Mischien iets te Amerikaans maar is wel erg leuk. Dit is mischien een van de Amerikaans beste voorgangers van flauwe humor en daarom tot brilliant verkozen.

avatar van Val.Broman

Val.Broman

Prachtige film, de beste comedy film ooit na The Big Lebowski. Je moet deze film eigenlijk 5 keer zien voordat je alle grappen en achtergrond dingetjes door hebt, maar dat maakt niet uit want ik heb de film nu al 7 keer gezien en elke keer moet ik weer lachen. Wel jammer dat als je ooit Police Squad gezien hebt dat je veel dingetjes herkent daarvan in deze film(ook wel grappig dat Nordberg in Police Squad blank is en in deze film is ie zwart)

Hulde aan Leslie Nielsen

avatar van DMF

DMF

Geweldig, zo héérlijk flauw dat het echt heel leuk is. Leslie Nielsen doet het geweldig, kijkt zó ongelooflijk serieus en naïef... geweldig!

Lachen van begin tot eind.

* * * *

avatar van MarcoStevens

MarcoStevens

Heerlijke slappe humor verpakt met een simpele plot. Een film die je gezien moet hebben binnen het comedy-genre.

GinolaEHV

Eindelijk m'n favoriete comedy aller tijden op dvd gehaald (gelijk alle 3 de Naked Gun-films).

Blijft heerlijk.

avatar van sim_monbo

sim_monbo

Een heel grappige film

veel goede maar flauwe grappen !!

Als je even wilt ontspannen en lachen moet je zeker kijken.

Het is een van mijn lievelings komedies

een 4*

avatar van WeZet

WeZet

Prachtige film, humor die ik eindeloos kan zien, niet voor niets dat ik he mom de zoveel maanden weer kijk, op VHS!

avatar van film_kaza

film_kaza

Vele geweldig grappige momenten, maar daarintegen ook vele saaie en best... irritanten momenten. Er was soms iets teveel duivels flauwe humor, waar ik niet zoveel van hou.

Dus verlaagd naar 3*

avatar van Dolluf

Dolluf

Ik kan echt nooit lachen om die Leslie Nielsen :S

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

"Hey, it's Enrico Pallazzo!"

Voor de zoveelste keer gezien. Blijft leuk.

avatar van Zinema

Het Flying High of Top-Secret niveau wordt niet helemaal gehaald, maar er valt genoeg te lachen. De TV-serie kreeg een waardig besluit met deze film en zijn twee vervolgen. Let ook goed op de grappen in de achtergrond. Goed.

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan