Genre: Komedie / Misdaad
Geregisseerd door: David Zucker
Met onder meer: Leslie Nielsen, Priscilla Presley en Ricardo Montalban
Releasedatum: 27 april 1989
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Naked Gun: From the Files of Police Squad!
"You've read the ad, now see the movie!"
Lt. Frank Drebin is een agent die ervoor moet zorgen dat het bezoek van koningin Elizabeth goed verloopt. Helaas heeft Drebin geen enkel benul waar hij mee bezig is en al stuntelend komt hij terecht in een complot om de koningin te vermoorden.
Frank Drebin
Pahpshmir
Queen Elizabeth II
Ted Olsen
euroburger
Leslie in de hoogste versnelling staat garant voor een lach- en bij een kleine minderheid: een huilbui.
jack-sparrow
echt weer een typische Leslie Nielsen film .
erg vermakelijk en komisch .
en bovendien geweldig geacteerd .
ik geef 3.0
fluppebxl
Heerlijke film gewoon, simpele, maar toch briljante humor.
Nurse #2: Mrs. Nordberg, I think we can save your husband's arm. Where would you like it sent?
[Jane climbs a ladder]
Frank: Nice beaver!
Jane: [producing a stuffed beaver] Thank you. I just had it stuffed.
Jane: Would you like a nightcap?
Frank: No thank you, I don't wear them.
Ed: What I'm trying to say is that Wilma, as soon as Nordburg is better, he's welcome back at Police Squad.
Frank: Unless he's a drooling vegetable. But I think that's only common sense...
[Wilma cries again]
olivier
Wel in feite doet het er weinig toe of ik lacherig ben of niet want steeds weer ga ik onvoorwaardelijk voor de bijl. Ik denk dat het belang van 'naked gun' voor de evolutie van de anarchistische komedie in hollywood van véél groter belang is dan we ooit zullen beseffen. Zou zelfs bijna woord meesterwerk in de mond durven nemen voor deze onweerstaanbare prent
Ramon K
Serieus??
TimD
Ik ben het er mee eens, voor zover ik er geen snars van begrijp.
Ramon K
Films als Airplane en Blazing Saddles waren er ook al veel eerder. Bovendien vind ik het een belabberd 'genre', dat weinig heeft betekend voor de filmindustrie.
iilSe
Ik ga 'm waarschijnlijk morgen kijken, ik ben de triologie aan het downloaden en hoop dat hij morgen klaar is

Hij lijkt me echt leuk
veron35
Een van de beste komedies allertijden. Vooral ook omdat Leslie Nielsen er in mee speeld. Ik houd echt van zijn komedies.
Geniaal! Heb de Naked Gun box gekocht en paar dagen terug deel 1 herkeken. Had weer tranen van het lachen!
5 Ster
italian
Weer ontzettend hard gelachen
Over The Naked Gun valt weer weinig te vertellen : de grappendichtheid ligt heel hoog, er zijn genoeg hilarische over-the-top momenten en acteerprestaties, het verhaaltje stelt niets voor maar de absurde grappen maken alles goed.
Leslie Nielsen is gewoon de perfecte acteur voor zulke films
. Zo serieus dat het grappig wordt !
Er wordt veel met alle mogelijke filmclichèes gespot en dat maakt de film juist zo verschrikkelijk leuk. ( Frank die de kamer met een bankkaart wilt openen, ziet dat het niet lukt, pakt een andere kart en dan lukt het wel
; een scene die in zoveel actiefilms voorkomt en hier wordt die gewoon belachelijk gemaakt... fantastisch
Als ik me goed herinneren is dit deel grappiger dan het tweede deel dus geef ik deze 4 en verhoog ik het tweede naar 3,5.
Nice beaver !
veron35
Goed gezecht. Hij is echt de beste komedie acteur die er is.
sn@ke
- 2077 berichten
Met 1 ster verhoogd tot 4 sterren , blijft toch het beste werk in het slapstick-genre.
Don_Mat
Echt gewoon zooo droog he, heb me helemaal kapot gelachen. Leslie Nielsen blijft de meester in Komedie!!! 5 sterren.
Theatertje
Deze film krijgt van mij 3.5 sterren. Dit is weer typisch zo'n film zonder boodschap, waarbij je je hersenen rustig kunt laten ontspannen en genieten van de film. Dit is dé beste film met Nielsen, wat weergeeft dat zijn films louter ter ontspanning dienen en dus geen of nauwelijks een boodschap bevatten. De acteerprestaties zijn over the top, maar dat stoort in deze film niet. Er wordt goed in geparodieerd, evenals in de volgende delen van de trilogie. Toch is dit de beste film.
Minority_Check
0.5
totaal domme film
ik snap echt niet waarom die zo hoog staat
het is totaal nuttelose film met domme grappen
die leslie is boven de 60 ofzo en hij speelt zo'n domme agent
ik zou zelfmoord plegen als ik zou een rol speelde
ChielB
Leuke flauwe komedie, zeker de beste van de drie. Vanavond de hele reeks Naked Gun-films, maar wat mij betreft is alleen deel 1 wel genoeg.
3**
kaztor
Vond 'm eerst geniaal, maar nu zo ontzettend achterhaald. Dezer dagen ga ik veel meer voor zwarte komedie, waar de Coen-brothers patent op hebben, of iets lichtzinnigere dingen, zoals de films met Ben Stiller of films zoals Office Space.
Maar toch, 3,5.
Thomas83
Heerlijk, nu begint een Naked Gun-marathon op Veronica. Flauwe humor met een hoge grapdichtheid op zijn best. Ik heb ze allemaal al zo vaak gekeken, maar ga nu weer kijken. Het is alweer een tijdje geleden, en ben weer eens toe aan een lollige film na gedrochten als White Chicks te hebben gezien.
Theatertje
na gedrochten als White Chicks te hebben gezien.
Daar kan ik wel inkomen
Geniet maar lekker van het jeugdsentiment
as
Dit is weer typisch zo'n film zonder boodschap.
Thomas83
Inderdaad, jeugdsentiment is het goede woord. Daarom krijgt de film ook bijna een halve ster hoger van me.
Heel veel grappen, vaak ook op de achtergrond. Allemaal zijn ze lekker flauw, en sommigen werken niet en zijn meer genant, maar ik lig ook (nog altijd) regelmatig dubbel om sommige grappen.
Leslie Nielsen speelt zo heerlijk over the top serieus, en ook grappig vergezocht wat bijvoorbeeld Nordberg allemaal overkomt steeds.
Die sfeervolle muziek met voiceover als Drebin ergens naartoe rijdt of zo zijn ook erg leuk.
Al met al 3.5* voor de film. Dat ik zo'n soort film na zoveel keer kijken nog altijd weet te waarderen pleit erg voor de film. Bovendien is de film ook een stukje jeugdsentiment.
Theatertje
Mja, maar dit soort films ga je gewoon kijken om geamuseerd te worden. De boodschap bij deze film is bovendien wel aanwezig, hoor, maar zit gewoon wat meer verstopt
as

Naked Gun 33 1/3: The Final Insult
1994

The Naked Gun 2½: The Smell of Fear
1991

Wees er snel bij: Netflix verwijdert 'The Naked Gun'-reeks aankomende januari

'The Naked Gun'-films nu op Netflix en remake met Liam Neeson deze zomer in de bioscoop

Misdaadkomedie 'The Naked Gun: From the Files of Police Squad' vanavond (31 augustus) te zien op televisie

Remake van iconische cultfilm 'Naked Gun' vindt verrassende hoofdrolspeelster naast Liam Neeson

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993