menu

Hier kun je zien welke berichten LOTR-lover als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

I Am Number Four (2011)

3,0
Qua actie, spectaculaire scènes (vooral tegen 't einde) en prima special effects zit je goed bij I Am Number Four. Het ziet er mooi uit, zulke scenes slepen je echt mee (dat was althans wel bij mij zo). Het is vertederend (dat hondje)! en stijlvol (de Numbers vechten op een zeer stoere manier, met versnellingen enzovoort) en ook sexy (laten we eerlijk zijn... Number 6?? )...

Voor een goede opbouw van het verhaal en een plot zonder gaten moet je echter niet bij deze film aankloppen. Er word voor 't gemak vanuit gegaan dat men het verhaal zeer globaal kan uitleggen en dat dat verder prima is. Ik ga er maar vanuit dat in het vervolg (want die komt er uiteraard) wel meer duidelijk zal worden over de krachten van de Numbers en de oorlog die er woedt tussen hun en de Mogs.

I Am the Pretty Thing That Lives in the House (2016)

1,0
Wat een pretentieuze film is dit. Probeert door middel van allerlei stylistische trucjes een uitzonderlijke film te zijn, maar verzandt in saaiheid en gedoe om niks. De voice-over kan nog zoveel literaire stukjes dialoog oplezen, het blijft tergend saai. Wat mij betreft echt een gedrocht van een film en als zelf de speelduur van amper 1,5 uur als veel te lang aanvoelt zou dat toch genoeg moeten zeggen.

1*
2/10 (IMDB)

I Spit on Your Grave (2010)

4,0
Pfff, moest me echt even door het begin heen bijten want dat was niet fijn om aan te zien (vooral als vrouw zijnde). Het is allemaal realistisch in beeld gebracht en dat vraagt toch wel doorzettingsvermogen van de kijker. Ik voelde de plotwending wat betreft de sheriff wel aankomen maar toch... je kan je helemaal voorstellen hoe erg het is om redding gevonden denkt te hebben en vervolgens is hij misschien wel de meanest gast van het hele groepje.

Daarna komt het tweede gedeelte van de movie en dat is in één woord genieten! Ik ben een groot fan van de Koreaanse wraakfilms (zij kunnen er echt gevoel in leggen) maar deze Amerikaanse film kon me wat betreft ook absoluut bekoren. Vond het mooi om te zien dat bij elke wraakactie er dingen in werden verwerkt van wat er bij haar gebeurd was. Bepaalde dingen die gezegd waren door die gasten, of juist de dingen die ze gedaan hadden. Hoe verzin je het: die oogleden oprekken zodat de kraaien levend je oog eruit pikken. That's sick stuff!Ook vind ik het erg goed overkomen hoe psychopatisch het meisje is geworden na alles wat men heeft gedaan bij haar. Men zegt wel is dat iedereen zo'n duistere kant heeft, maar dat het bij de meesten niet naar voren komt. Dit was het ultieme voorbeeld van een duistere kant die pas naar voren kwam bij heel, heel veel onrecht.

Anyway, zeker geen aanrader voor de 'zwakkere' kijkers onder ons maar als je op zoek bent naar de ultieme wraakfilm dan is dit je keuze.

I, Frankenstein (2014)

3,5
Gewoon van allerlei populaire onderwerpen een greep nemen en dat samenvoegen in een moderne adaptie van het Frankenstein verhaal. Het is niet altijd geloofwaardig, maar desalniettemin vond ik de overdaad aan demonen en waterspuwers heel gaaf om te zien. Het zijn met name de waterspuwers die de show stelen met hun vette fightingskills.

Aaron Eckhart zet zijn rol als Frankenstein prima neer, al gaat het in de kern vooral om de actie en special effects. En dat zit goed in elkaar zodat I, Frankenstein een vermakelijke film is geworden.

3,5*

Ice Age: Collision Course (2016)

Alternatieve titel: Ice Age 5

2,0
Het voelt een beetje als uitmelken en dat gevoel blijft me de gehele speelduur achtervolgen. Het is 't gewoon allemaal 'net niet'. De humor die zo kenmerkend is voor de Ice Age franchise slaat hier vaak de plank mis of is zelfs bijna in z'n geheel afwezig. Ondanks het feit dat er veel herkenbare dingen in zitten is het toch vooral 'been there, done that' in plaats van een feest van herkenning. Jammer, toch een gemiste kans deze film.

2*
4/10 (IMDB)

Ice Age: Continental Drift (2012)

Alternatieve titel: Ice Age 4: Continental Drift

3,5
Natuurlijk valt Ice Age 4 voor een groot deel in herhaling (hoe vernieuwend kan je nog zijn met dezelfde personages, nagenoeg dezelfde setting en dezelfde gimmick: Scrat). Desalniettemin heb ik me prima vermaakt met deze nieuwe toevoeging aan de Ice Age serie. Er zitten genoeg hilarische momenten in en Sid & Scrat gaan nooit vervelen (vooral Scrat blijft geniaal). Ondanks het feit dat ik de piratenkapitein ernstig veel weg vond hebben van Barbossa uit Pirates of the Caribbean (en dat dus een beetje een rip-off vond) stoorde het me niet zodanig dat ik de film gelijk zou downgraden. Dus prima vermaak in mijn ogen.

3,5*

Iceman, The (2012)

3,0
Een redelijk mediocre filmpje over het zeer interessante verhaal over seriemoordenaar Kuklinski. Het acteerwerk is prima (Shannon stelt ook eigenlijk nooit teleur) maar alsnog vind ik deze film de middelmaat niet overstijgen. Het is interessant genoeg om met interesse te blijven kijken, maar dat ligt meer aan het verhaal van Kuklinski zelf.

3*
6/10 (IMDB)

Imaginarium of Doctor Parnassus, The (2009)

Alternatieve titel: The Imaginarium of Dr. Parnassus

2,0
Deze film was helaas totaal niet mijn ding. Niet qua stijl, niet qua verhaal, niet qua het 'all over the place' regisseurswerk. Dit terwijl ik fantasy normaliter wel kan waarderen.

Bij deze film vond ik het echter allemaal net even teveel van het goede, en werd het allemaal lastig te volgen naarmate de film vorderde. Ondanks de prima cast hield ik m'n aandacht er maar amper bij. Kom daarom ook niet op een voldoende uit.

2*
4/10 (IMDB)

Imitation Game, The (2014)

4,5
Ik was bang dat deze film voor mij op een deceptie uit zou lopen, zoals A Beautiful Mind dat destijds ook deed. Veel lof en een prima acteur, maar vooral erg saai en traag. Dat is gelukkig bij The Imitation Game helemaal niet het geval.

Eigenlijk ligt dat met name aan Benedict Cumberbatch. Wat is dat toch een fantastische acteur. Keer op keer word ik weer verrast door zijn acteerprestaties, of het nou in The Hobbit is, Sherlock of in The Imitation Game. Elke rol zet hij op een zodanig geloofwaardige manier neer dat het een genot is om naar te kijken. En dat draagt deze film echt.

Ik heb genoten en vond het dan ook één van de betere films die ik in de afgelopen tijd heb gezien.

4,5*
9/10 (IMDB)

Immortals (2011)

4,5
Wat een geweldige film, een heerlijke 'titanenstrijd' om naar te kijken en adembenemde special effects. De momenten dat de Goden in slow motion shots hun vechtkunsten laten zien zijn echt geniaal en heb ik meerdere keren teruggespoeld omdat ik het simpelweg extreem cool gedaan vind. Deze film is de volledige speelduur simpelweg genieten en op een paar kleine irritaties na (de kostuums zijn soms echt wat over de top) is het wat mij betreft een meer dan uitstekende film die onterecht op IMDB maar een 6,3 scoort. Ik zeg: topper!

Imposible, Lo (2012)

Alternatieve titel: The Impossible

4,0
Zo onwerkelijk, maar ook zo realistisch. Een zwaar op de maag liggend drama (met uiteindelijk wel een happy end) waarbij het acteerwerk de film absoluut naar een hoger niveau tilt. De film zal nooit aan de werkelijkheid kunnen tippen, dat begrijp ik ook wel, maar wat sleept deze film je mee zeg, ongelooflijk. Ga 'm zeker nog een keer kijken (in betere kwaliteit).

4*

Imposter, The (2012)

3,0
Een zeer onwaarschijnlijk verhaal, als het een plot zou zijn van een film zou ik 't totaal niet geloofwaardig hebben gevonden. Echter, dit is waar gebeurd... Nog steeds, na het zien van de documentaire, vind ik het ontzettend moeilijk om te geloven dat deze man door de familie is geaccepteerd als hun verloren zoon. Deze docu laat je echt de wenkbrauwen fronsen en laat je met meer vragen dan antwoorden achter. Frederic Bourdin, als je hem ziet in de interviews, geeft je een naar gevoel. Ik kreeg echt kippenvel toen ik 'm meerdere malen zag lachen toen hij zijn verhaal vertelde. Totaal geen sympathie, totaal geen besef van zijn acties. De docu loopt vlotjes, vind 't niet bijzonder verder, maar het verhaal maakt de docu sowieso het kijken waard.

3*

Inception (2010)

3,5
Qua graphics een overdonderende en prachtige film. De scene dat de gehele stad opgevouwen word is fenomenaal en heb ik een paar keer teruggekeken gewoon omdat 't er zo ontzettend gaaf uitziet. Maar helaas vind ik vooral dat deze film de hemel in geprezen mag worden vanwege de graphics. Qua plot vind ik 't het gewoon net niet bijzonder genoeg. Er zijn misschien niet al teveel films over dromen (of misschien ook wel) maar uiteindelijk is de basis van Inception hetzelfde als in veel standaard actiefilms. Crimineel word ingehuurd door bedrijf om concurrent dwars te zitten. crimineel stelt team samen van stereotype personages (nerd, intelligente chick, macho enz), hoofdpersoon heeft een geheim wat 'm nog wel is dwars zou kunnen gaan zitten. And so on. Seen it all before.

Was gewoon niet zo weggeblazen als ik verwacht had na al die lovende recensies. Gewoon een goede film, prachtige graphics maar verder in mijn ogen niet de o zo bijzondere film die 't pretendeert te zijn.

Incredible Burt Wonderstone, The (2013)

3,0
Vond het wel een redelijk vermakelijke film, ondanks de ontbrekende geslaagde grappen zo nu en dan. De rol van Carrey maakt echter een hoop goed. Heerlijk om hem in z'n op 't lijf geschreven rol van psycho te zien.

3*
6/10 (IMDB)

Independence Day: Resurgence (2016)

Alternatieve titel: Independence Day 2

1,0
Wat een tenenkrommend slecht vervolg op een geweldige film. Man, man, man. Dat er mensen zijn die deze film 4* of meer geven begrijp ik echt helemaal niks van. Heb echt de hele film met irritatie zitten kijken. De dialogen, de soundtrack, het acteerwerk: het is allemaal dramatisch. En dat met een aantal prima acteurs: zo zonde.

1*
2/10 (IMDB)

Inside Out (2015)

Alternatieve titel: Binnenstebuiten

4,0
Na het zien van Inside Out besef ik me dat ik de laatste paar jaar veel te weinig animatiefilms kijk. Ik heb me er altijd mee vermaakt en kan ze altijd wel waarderen. Natuurlijk zijn 't niet altijd hoogstaande films maar gelukkig is Inside Out dat wel. Wat een heerlijke animatiefilm weer met humor, geslaagde personages (op een enkeling na) en ook nog is een redelijk plot mét uiteraard een diepere betekenis. Ik heb weer is echt genoten van een film en vind Inside Out ook echt een film die je makkelijk nog een keer kan herzien.

4*
8/10 (IMDB)

Insidious (2010)

2,5
Zo, wat kan een film twee gezichten hebben zeg. Zoals hierboven al meerdere keren aangegeven, het eerste deel van de film is eng, met veel spanning en effectieve schrikmomenten. Echter het tweede deel van de film krijgt een heel andere aanpak. Doordat de geesten/demonen dan in beeld komen is de spanning voor mijn gevoel volledig weg. Het werd meer een actiefilm waarin de hoofdrolspeler moet ontsnappen van de bad guys. Ik ben echt een schijtbak met enge films, en heb ook echt op het puntje van m'n stoel gezeten in het begin. Maar helaas weet de film dit niet vast te houden en word zelf op een gegeven moment lachwekkend. Ik bedoel, die demoon? Come on.. Het leek wel die Sith uit Star Wars, alleen z'n hoorntjes misten nog..

Insidious: Chapter 2 (2013)

2,5
Mwah, ook Insidious: Chapter 2 heeft me helaas niet helemaal kunnen bekoren. Net zoals bij het eerste deel blijf ik op 2,5* steken. Ik kan niet helemaal m'n vinger op de zere plek leggen maar bij dit 2e deel vond ik de spanning niet zo aanwezig, des te meer omdat je alle 'geesten' e.d. al zo snel in beeld ziet. Vind het persoonlijk enger als 't allemaal een stuk mysterieuzer blijft. Maar goed, eerlijk is eerlijk, er zitten nog genoeg geslaagde schrikeffecten in, daar zorgt James Wan wel voor.

2,5*
5/10 (IMDB)

Insidious: Chapter 3 (2015)

3,5
Natuurlijk zijn ze deze reeks redelijk aan het uitmelken, maar ach, zolang het redelijk goede films blijven vind ik dat helemaal niet erg. Ook dit derde deel kan me prima bekoren, en ook al moet de film het weer meer van de jumpscares hebben dan van continu aanwezige spanning, de missie is toch weer geslaagd.

3,5*
7/10 (IMDB)

Interstellar (2014)

3,0
Oké, dit is dus zo'n film waarvan m'n verwachtingen zo hoog waren en waarbij ik uiteindelijk teleurgesteld achterblijf. Eindelijk gisteren Interstellar voor 't eerst gekeken, maar met pijn en moeite kon ik de lange speelduur uitzitten. Wat een tergend trage en saaie opbouw zeg, pffff. Ik heb niets tegen een lange speelduur, zolang het maar echt nodig is. Dat gevoel kreeg ik niet bij Interstellar. Nolan heeft vooral in het eerste uur erg lang nodig om het verhaal op gang te brengen. En dat terwijl er in mijn ogen nog steeds veel te weinig gedaan word met de achtergrondinformatie over de huidige staat van de wereld. Hierdoor heb ik nooit het gevoel gehad dat de aarde daadwerkelijk in groot gevaar was (een zandstorm her en der gaf niet dat gevoel).

Van alle kanten werd mij door vrienden verteld dat de ruimtescènes zo indrukwekkend waren, net als de soundtrack. Maar ook op dit vlak werd ik niet overdonderd. Nou kan dat qua soundtrack komen doordat ik niet in het bezit ben van een mooie home cinema set met dolby surround maar ik vond het niet bijzonder. Een hoop bombastisch gedoe vooral. De beelden waren prachtig, natuurlijk maar niet indrukwekkend genoeg om me echt weg te blazen.

Het acteerwerk vond ik overigens prima, maar ik begrijp wel dat sommige kijkers moeite hebben met de keuze voor McConaughey. Dat is zo'n acteur die je ligt of niet. Hetzelfde geldt voor Anne Hathaway.

Al met al vond ik het te lang, te saai en soms te onbegrijpelijk (ik heb geen flauw idee wat singulariteit, relativiteit, 5e dimensies etc. inhoudt) om echt enthousiast te worden. Omdat ik door de mooie beelden en het prima acteerwerk de lange zit wel heb kunnen volhouden krijgt Interstellar nog wel net een voldoende. Maar daar blijft het bij.

3*
6/10 (IMDB)

Into the Storm (2014)

2,5
Dit was geen hoogvlieger (pun intended), maar de prima special effects maken er nog net een redelijke film van. Ik ben opgegroeid met Twister en daar is de voorliefde voor tornado films ook begonnen. Helaas slaat Into The Storm de plank op een aantal fronten behoorlijk mis, met name met de quasi grappig bedoelde redneck Donk & z'n maatje. Totaal onnodige personages wat mij betreft. Ook is het acteerwerk over het geheel genomen niet echt denderend. Maar goed, genoeg actie en heroïsche scenes om de aandacht vast te blijven houden.

2,5*
5/10 (IMDB)

Intouchables (2011)

Alternatieve titel: The Intouchables

4,5
Een lach, een traan, en het raakt je hart elke keer weer. Geweldige film waarin het acteerwerk de sowieso al prima dialogen en humor naar een nog hoger level draagt. Mooie boodschap zit er in deze film verwerkt, een mooi stuk over onverwachte vriendschap en de verschillen tussen mensen die ons zo ver van elkaar af kunnen brengen maar ook zo dichtbij elkaar. Echt een film om meerdere keren te zien.

4,5*

Invisible War, The (2012)

3,5
Schokkend om te zien hoe het Amerikaanse leger omgaat (of juist weigert om te gaan) met seksuele intimidatie en verkrachting binnen het leger. Aangrijpend hoe een aantal zeer schrijnende gevallen hun verhaal voor de camera doen. Een documentaire die de vinger op de zere plek legt, maar er had in mijn ogen nog wel wat meer uit deze docu gehaald kunnen worden. Op sommige momenten oogde het wat amateuristisch. Maar een heftige documentaire en absoluut een must see.

3,5*

Iron Man (2008)

4,0
Nu we worden overspoeld met superhelden films van zowel Marvel als DC is het fijn om weer is een keer een gouwe ouwe terug te kijken van alweer 7 jaar geleden. Iron Man is altijd al één van m'n favoriete characters geweest, met name ook door z'n houding en humor. Dit alles is perfect verwerkt in de eerste Iron Man film.

De keuze voor Robert Downey Jr. is wat mij betreft een logische. Hij heeft dat typische arrogante hoofd, eigengereid en overtuigd van zichzelf, maar wel met de nodige humor. Perfect match dus om Tony Stark te spelen.

4*
8/10 (IMDB)

Iron Man 2 (2010)

3,5
Na de eerste Iron Man film waren de verwachtingen hooggespannen voor Iron Man 2. Helaas weet het vervolg nergens het niveau van het eerste deel te halen, maar alsnog mag dat de pret niet drukken. Iron Man 2 lijdt onder een zwak script, maar met name de altijd overtuigende Robert Downey Jr. zet als Tony Stark weer een geweldige prestatie neer en draagt de film daarmee naar een ruime voldoende.

3,5*
7/10 (IMDB)

Iron Man 3 (2013)

Alternatieve titel: Iron Man Three

4,0
Dit is de eerste Iron-Man film die ik gezien heb (I know, shame on me) maar als dit de 'slechtste in de reeks' is dan ga ik de voorgaande delen zeker kijken. Want ik heb me namelijk kostelijk vermaakt met Iron Man 3.

Nu ben ik sowieso een fan van Robert Downey Jr. (die lichaamstaal, z'n humor) dus dat is al een pluspunt, maar hem in combinatie met dat uberstoere Iron Man pak en alle gruwelijk toffe (over the top) actiescenes maken deze film een genot om naar te kijken.

Had ook totaal geen moeite met de speelduur, vloog voorbij. Heb me overigens stukgelachen om het stukje na de aftiteling... )

4*
8/10 (IMDB)

Irréversible (2002)

4,0
Schandalig, ik had deze film nog steeds geen beoordeling gegeven terwijl deze al jaren in mijn bezit is en ik 'm al meerdere malen gekeken heb.

Het blijft een schokkende ervaring, elke keer weer. Het is een rit in een achtbaan waar je niet uit kan, een ritje in een auto op de verkeerde baan op de snelweg. Het is schokkend, enerverend, prachtig en om kotsmisselijk van te worden tegelijk.

Een meesterwerk inderdaad, met recht.

It (2017)

Alternatieve titel: It: Chapter One

4,0
Eigenlijk moet ik deze film in 2 delen recenseren. Want waar ik het gedeelte 'voor de pauze' lichtelijk vond tegenvallen (qua It) werd dat 'na de pauze' ruimschoots goedgemaakt. Misschien had ik ook gewoon wat langer de tijd nodig om te stoppen met het vergelijken met het origineel. Toen ik dat namelijk losliet kon ik ook meer van deze nieuwe film genieten.

Er zaten een aantal heerlijke scènes in met een uitstekende Pennywise (nee, Bill Skarsgard kan niet tippen aan Tim Curry, maar dat geeft niet). Maar waar ik ook ontzettend van genoten heb was The Losers Club. Deze kids hadden een geweldige chemie en daardoor heb ik de hele film genoten van hun scènes. Ik kreeg echt Stranger Things vibes en aangezien ik dat 1 van de tofste series in tijden vind is dat alleen maar een goed teken. Echter overheerst hierdoor wel het gevoel dat het niet echt een horror is, maar meer een mystery of actie. Desalniettemin: prima remake!

4*
8/10 (IMDB)