menu

Hier kun je zien welke berichten LOTR-lover als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Take Shelter (2011)

4,0
Eén van de beste films waarin een psychische stoornis de hoofdrol speelt. De vertolking van Michael Shannon is adembenemend goed. Wat kan die man acteren! 100% geloofwaardig (iets wat bij dit soort onderwerpen vaak lastig lijkt te zijn omdat acteurs vaak net een schepje teveel er bovenop doen). Maar niet in het geval van Take Shelter.

Vind het een prachtig maar treurig portret van een man die wel deels het besef heeft dat er iets niet klopt maar ook luistert naar dat stemmetje wat hem verteld dat de dromen echt zijn (of worden).

Wat het einde betreft: ik ben er van overtuigd dat de storm niet echt is en dat dit weer een psychose van hem is. De blik tussen hem en zijn vrouw zegt alles: zij knikt en begrijpt eindelijk volledig wat hij doormaakt. Voor beide is het duidelijk dat hij hierna naar de kliniek moet voor intensieve behandeling. Meer zoek ik er niet achter, denk ook niet dat het anders bedoeld is. Het dochtertje kijkt wel naar iets maar het is een kind. Een kind kan naar van alles kijken want alles is interessant op die leeftijd. Het ligt aan de ziekte van haar vader dat hij direct waanbeelden krijgt...

4*
8/10 (IMDB)

Taken 2 (2012)

3,0
Ik heb deel 1 nooit gezien, maar ik lees wel overal dat deel 1 beter is als deel 2. Daar kan ik me makkelijk wat bij voorstellen, aangezien Taken 2 niet zo heel bijzonder is. Typisch zo'n actiefilm die je eigenlijk alweer vergeten bent zodra de aftiteling in beeld verschijnt. Niet dat het aan het acteerwerk ligt (Liam Neeson blijft een prima acteur) maar het is allemaal net niet geloofwaardig en meeslepend genoeg. Jammer dat de (hoge) verwachtingen niet worden waargemaakt.

3*
6/10 (IMDB)

Taking of Deborah Logan, The (2014)

Alternatieve titel: The Taking

4,0
Ik heb echt genoten van deze film. Ging er zonder heel veel verwachtingen naar kijken en heb me echt prima vermaakt. Natuurlijk is hele 'documentaire' stijltje niets nieuws onder de zon, maar vond het bij The Taking of Deborah Logan wel een toegevoegde waarde door de Alzheimer invalshoek. Het acteerwerk is ook prima in orde en de actrice die Deborah Logan speelt... 1 woord: wow! Wat een geweldig acteerwerk zet zij neer!

4*
8/10 (IMDB)

Tale, The (2018)

4,0
Dit is zo'n film waarbij een lastig onderwerp niet word geschuwd, en waardoor je bij sommige scenes absoluut een brok in je keel krijgt. Het word geloofwaardig gebracht, ook al vergeet The Tale soms een beetje de diepte in te gaan die dit onderwerp wel zou verdienen. Maar verder is de boodschap erachter vrij duidelijk en vond ik het een ontroerend, emotioneel verhaal wat ik na afloop wel even moest verwerken. Het acteerwerk van zowel de volwassen als de jeugdige cast is uitstekend en brengt de film nog een trede hoger qua eindcijfer.

4*
8/10 (IMDB)

Tall Man, The (2012)

Alternatieve titel: The Secret

4,0
Ik vind het een uitstekende film die goed in elkaar zit en het absoluut moet hebben van plotwendingen die mijn mond in ieder geval een aantal keer open deed vallen van verbazing. Vind het acteerwerk van vrijwel alle acteurs erg goed wat ook meehelpt in de beleving van deze film. Het is absoluut het kijken waard en de spanning is wel degelijk in de gehele film aanwezig. Naarmate de film vordert word het verhaal steeds een stukje meer duidelijk maar ik vind persoonlijk dat dit geen afbreuk doet aan de spanning. Het is een goed verhaal met duidelijke goed/kwaad elementen.

Hopelijk laat niemand zich leiden door bovenstaande idiote recensie want een film 0,5 sterren geven als je er 32 minuten van gezien hebt vind ik echt onzinnig. Als bovenstaande poster meer van de film zou hebben gezien (en dus het verhaal zou snappen) had hij/zij er wel anders tegenaan gekeken lijkt me.

4*

Tangled (2010)

Alternatieve titel: Rapunzel

3,0
Grappig op z'n tijd, soms ontroerend maar bovenal vooral gewoon vermakelijk zoals een Disney film hoort te zijn. Genoeg mooie liedjes erin verwerkt ook. Vond het kleurenpalet in deze film helaas niet al te overtuigend. Het was wel kleurrijk genoeg maar er had misschien niet even wat meer uitgehaald kunnen worden. Klinkt een beetje vaag maar zo heb ik 't ervaren. Verder gewoon een aanrader deze film voor jong en oud. Prima vermaak.

Ted (2012)

3,0
Ik had moeite om Seth MacFarlane (Ted) en Mila Kunis niet continu als Peter Griffin en Meg uit Family Guy te zien (horen eigenlijk). Ben een groot fan van Family Guy en had derhalve erg veel verwacht van Ted. Viel me echter best wel een beetje tegen. Er zitten natuurlijk genoeg geslaagde grappen in maar over het algemeen had ik 't allemaal wat grappiger en groffer verwacht (nogmaals, in vergelijking met Family Guy is Ted maar beschaafd). Tevens vind ik Mark Wahlberg echt een totale miscasting met z'n vreemde accent.

Toch 3*, ook omdat ik de animatie van Ted echt geweldig vind.

Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)

Alternatieve titel: Ninja Turtles

3,5
Ik had een heel laag verwachtingspatroon in verband met de vele slechte recensies. Gelukkig werd ik helemaal niet teleurgesteld met Teenage Mutant Ninja Turtles. Dit was een trip down memory lane en ik heb me er uitstekend mee vermaakt.

Ondanks het feit dat ik de actie scènes soms wat slecht te volgen vond door het camerawerk vond ik dat niet zodanig storend dat de film een stuk minder leuk was. Sterker nog: ik heb zo hard gelachen om Michelangelo vooral. Vroeger al m'n favoriete TMNT en nu nog meer, haha. Zoals ik al zei: prima vermaak dus!

3,5*
7/10 (IMDB)

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016)

Alternatieve titel: Ninja Turtles: Out of the Shadows

3,5
Opnieuw heb ik genoten van deze hedendaagse TMNT film. Het vorige deel vond ik vermakelijk en datzelfde geldt voor Out Of The Shadows. Over the top actie, prima CGI en een aantal pure jeugdsentiment personages die worden geïntroduceerd (Krang, Bebop & Rocksteady). Dit bracht me direct terug naar m’n kindertijd waarin de animatieserie op TV was. Het is een lekkere wegkijker voor zowel jong als oud (hoewel voor echt jong nog wel een beetje te heftig).

3,5*
7/10 (IMDB)

Texas Chainsaw 3D (2013)

Alternatieve titel: Texas Chainsaw Massacre 3D

2,0
Mwah, kan niet zeggen dat ik overdonderd ben door deze film. Vind The Texas Chainsaw Massacre films één van de beste in het genre, maar dit nieuwste deel slaat de plank toch behoorlijk mis soms. Vooral de plotwending op het einde vind ik te ongeloofwaardig, dat irriteerde me eigenlijk alleen maar. De special effects zijn uiteraard wel prima in orde en de gore is ruimschoots aanwezig. Mede daardoor zit 'ie nog op 2* voor mij, maar anders was de score lager uitgevallen.

2*
4/10 (IMDB)

The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (2016)

Alternatieve titel: Eight Days a Week

4,0
Ik heb zeker genoten van deze documentaire, al is 'ie niet zo volledig en uitgebreid als ik had gehoopt. Ook worden veel van de ruwe kantjes buiten beschouwing gelaten (bijv. het drugsgebruik, wat alleen licht word aangestipt bij de opnames van de film Help!). Toch jammer, want een docu is dan niet helemaal volledig. Maar goed, ik vond het leuk om veel beelden te zien die ik in ieder geval nog nooit had gezien en om de Beatlesmania van dichtbij te zien. Zo begrijp ik ook wel meer dat de jongens er op een gegeven moment klaar mee waren ook.

4*
8/10 (IMDB)

This Is 40 (2012)

3,0
Redelijke komedie waarbij ik wel moet opmerken dat het stukje tijdens de aftiteling toch echt het allergrappigst is. En dat is niet echt een heel goed teken. Pas toen heb ik echt hardop gelachen, en die moment miste ik wel in de film zelf. Maar desalniettemin, het plot werkt prima en de acteurs vond ik ook in orde. Vermakelijk, maar meer ook niet.

3*

This Is the End (2013)

3,5
Ben helemaal geen fan van komedies, het is zelfs m'n minst favoriete genre. Maar This Is The End beviel me wel. Kan dat absurde altijd wel waarderen, en wie vind 't nou niet leuk om grote namen zichzelf belachelijk te zien maken op 't witte doek? Vond het geniaal hoe ze sommige films/rollen van de desbetreffende acteurs in de zeik nemen.

Bleef een beetje op 3* steken (wat voor mijn doen vrij goed is voor een komedie) maar toen kwam 't einde! Als je de Backstreet Boys op zo'n manier de film laat eindigen, met exact het dansje uit de clip van vroeger van Everybody (Backstreet's Back) dan krijg je er van mij direct een half puntje bij. Vond dat echt hilarisch

3,5*
7/10 (IMDB)

This Means War (2012)

3,0
Mwah, zo bizar slecht was 'ie nou ook weer niet. Zolang je verwachtingspatroon niet al te hoog is dan kan je je best vermaken met This Means War. Natuurlijk is het allemaal verschrikkelijk ongeloofwaardig maar ach, voor een tussendoor filmpje kan ik daar niet mee zitten. En het was ook niet verkeerd om naar Tom Hardy te kijken. Al mag ik m'n score daar vast niet op baseren

3*
6/10 (IMDB)

Thor (2011)

3,0
eltorro schreef:
Edit: Belachelijk trouwens hoe Thor uiteindelijk Loki verslaat. Ik bedoel, hij "legt" zijn hamer even op Loki.

Hoezo belachelijk? Zijn hamer (Mjöllnir) is onvoorstelbaar krachtig en is zogezegd 'één' met Thor. Dus het is volkomen geloofwaardig dat hij in die scene de hamer als een soort keten op Loki legt en dat het ook als zodanig werkt.

Verder dan over de film zelf. Het is natuurlijk voornamelijk één grote special effects explosie en dat maakt de film redelijk overweldigend. Meen me te herinneren dat deze film in 3D in de bioscoop draaide? Dat zal helemaal een spektakelstuk geweest zijn. Echter kan alle pracht en praal toch niet verbloemen dat het verhaal vrij ongeloofwaardig is op sommige punten en de vaak mislukte humor in scenes met Portman doet ook geen recht aan de eigenlijke verhaallijn van Thor. Je kan als film alles op special effects gooien en op een opgepompte hoofdrolspeler (die er wel extreem goed uitziet ) maar dat maakt nog geen fantastische film.

Desalniettemin heb ik me wel vermaakt en vloog de tijd voorbij dus vind 'm wel een nette 3* waard. En het eindstuk NA de aftiteling maakt het allemaal net even iets interessanter...

Thor: Ragnarok (2017)

3,5
Ik moest eerlijk gezegd wel een beetje wennen aan het stijltje wat Marvel nu is ingeslagen met deze Thor film. De eerdere 2 waren toch wel wat anders qua feeling en dat klopt ook; ik heb een aantal interviews gezien met de makers en zij geven ook aan dat er bewust een nieuw, meer humoristisch pad is ingeslagen met Thor: Ragnarok.
Ook al vond ik de humor niet altijd even goed geslaagd en vond ik het soms teveel gekunsteld aanvoelen, toch heb ik over het algemeen wel erg moeten lachen ook. Chris Hemsworth is in ieder geval ook prima geslaagd voor het spelen van komische rollen en Krog was een hilarische droogkloot (gespeeld door de regisseur!).

Ik heb Thor: Ragnarok ná Avengers: Infinity War pas gezien en daarbij valt 'ie wel een beetje in 't niet maar ik ben sowieso meer dan tevreden hoor.

3,5*
7/10 (IMD)

Thor: The Dark World (2013)

4,0
Ik moet eerlijk zeggen dat ik me eigenlijk wel prima vermaakt heb met Thor: The Dark World. De actie was ruimschoots aanwezig en sowieso vind ik het hele verhaal van Thor, Loki, Odin etc. het interessantste van alle Avengers. Loki steelt wat mij betreft, ondanks zijn kleine(re) rol toch weer de show. Vind dat echt een schoolvoorbeeld van goeie casting.

Al met al heerlijk, snel Hollywood vermaak die me zeker niet teleurstelde.

4*
8/10 ( IMDB)

Three Musketeers, The (2011)

2,5
Een vermakelijke film maar wel erg ongeloofwaardig op sommige fronten. Dat begon mij op een gegeven moment naarmate de film over de helft was wel te irriteren. Ik snap best dat deze film gericht is op entertainment en niet op geloofwaardigheid maar als mensen 30 meter door de lucht kunnen springen enzovoort dan word het wel heel extreem. Ach, vond het wel weer leuk om Orlando Bloom een keer in een 'bad guy' rol te zien.

Tiny Furniture (2010)

3,0
Duidelijk een inspiratie voor de serie Girls geweest deze film. Vond Tiny Furniture een vlotte film, weinig saaie momenten maar ook weinig échte diepgang. Dat vond ik wel een groot gemis. Als de personages wat meer aanspreken tilt dat de film vanzelf naar een hoger niveau. Helaas zat dat er niet in en blijf ik op een 3* steken, terwijl ik hoger had verwacht en gehoopt.

3*

Total Recall (2012)

3,5
Ik ken het origineel niet dus baseer me puur op deze remake en vond het een leuke film die bol staat van actiescènes en prachtige settings. Total Recall ademt SF en dat is uiteindelijk toch wat je verwacht bij deze film. Vind Farrell bijna altijd wel prima, zo ook nu en de beide dames stelen de show in twee badass personages. Fasten your seatbelt and get ready for the ride

3,5*

Tou Ze (2011)

Alternatieve titel: A Simple Life

4,0
Vond het een ontroerende film, waarin heel simpel (inderdaad) het leven word uitgebeeld. De band tussen de oude vrouw en de man waar ze altijd voor gewerkt heeft is zeer geloofwaardig en heeft zowel iets moois als iets triest. Triest omdat het toch wel schrijnend is om de vrouw te zien afglijden en de omstandigheden waarin ze moet leven, mooi omdat hij met zijn aanwezigheid haar weer een beetje geluk kan geven.

Ik miste uiteindelijk wel de echte diepgang op het einde, wat voor mijn gevoel erg snel werd afgeraffeld. Jammer, maar verder een uitstekende en ontroerende film waar ik zeker van heb genoten.

4*
8/10 (IMDB)

Town, The (2010)

4,0
Vond 't een lekkere, no-nonsense actiefilm met een vlotte verhaallijn en prima acteerwerk. Omdat dit soort films niet vernieuwend zijn (overvallers, romantiek, gangsters, FBI) kan het snel saai worden maar The Town word dat nooit.

Ben persoonlijk absoluut geen fan van Ben Affleck maar moet 'm toch props geven voor de prestatie die hier neerzet. Als regisseur, en als acteur.

4*

Toy Story (1995)

4,5
Uiteraard kijk ik waarschijnlijk te verheerlijkend naar Toy Story, omdat deze film uitkwam toen ik 9 jaar oud was en dit dus een film is die ontzettend veel indruk gemaakt heeft. Ik was helemaal in de ban van Woody en Buzz Lightyear en bleef 's nachts zo lang mogelijk wakker in de hoop dat mijn speelgoed ook zou gaan leven (helaas is dat nooit gebeurd).

Ik ben dus waarschijnlijk bevooroordeeld en kijk niet helemaal objectief naar deze film maar heb me er altijd prima mee vermaakt en vindt de humor nog steeds meer dan geslaagd dus een 4,5* is meer dan verdiend!

4,5*
9/10 (IMDB)

Trainspotting (1996)

3,5
Eindelijk is een keer gekeken en ondanks dat het m'n verwachtingen niet helemaal waargemaakt heeft was het wel echt een 'thrillride' de gehele film. McGregor is fenomenaal en draagt Trainspotting naar een hoger niveau. Sommige scenes zijn me iets te vaag of abstract om er een goeie draai aan te kunnen geven en vond het ook niet altijd passend. Maar daar valt wel mee te leven omdat de rest van de film interessant blijft.

Het is geen Requiem For A Dream (1 van m'n favo's) maar alsnog een prima film.

3,5*
7/10 (IMDB)

Trance (2013)

3,5
Ondanks dat ik het verhaal nogal ongeloofwaardig vond en ook zeker zo nu en dan de draad kwijtraakte tijdens de film heb ik toch genoten. Had er meer van verwacht qua verhaal (ben nu een beetje achtergebleven met het idee dat de regisseur uit gewoonte maar met plottwists en een combinatie van real time, hallucinaties en flashbacks is blijven strooien, vond het geen toegevoegde waarde altijd) maar het visuele geweld houdt de film met gemak overeind.

Het gebruik van bepaalde kleuren, technieken maar ook de soundtrack zorgen ervoor dat je als kijker ook bijna een soort trance ervaart. Kon dat zeker waarderen en dit is dan ook de voornaamste reden dat Trance op een redelijk hoge score uitkomt bij mij. Als ik puur naar 't plot had gekeken dan was ik minder positief. Maar goed, soms moet je verder kijken dan je neus lang is om een film te kunnen waarderen.

3,5*
7/10 (IMDB)

Transformers: Age of Extinction (2014)

4,0
Oké, laat ik gelijk maar met de deur in huis vallen: ik ben niet kritisch op het gebied van de Transformers films. En dus geef ik een hoger cijfer dan wat men gemiddeld geeft voor deze film. Natuurlijk zie ik ook wel dat het verhaal van los zand aan elkaar hangt (vooral omdat ik redelijk wat kennis heb van de Transformers verhaallijnen van vroeger) en geef ik ook toe dat de speelduur wat lang is (vooral als je naar een bioscoop gaat waar ze de film zonder pauze vertonen). Maar vermindert het echt mijn vermaak? Nee. En dus ben ik tevreden over deze nieuwe telg in de Transformers reeks.

Ik was met name benieuwd naar de Dinobots en hoe zij vormgegeven zouden worden. Ondanks het feit dat ze pas erg laat in de film aan bod komen, maken ze wel een geweldige entree en dat smaakt naar meer (wat waarschijnlijk wel gaat komen in een volgend deel). Verder is het vooral gewoon weer ouderwets onderuit zakken, popcorn op schoot en genieten van alle special effects. Opnieuw is de techniek weer verbeterd waardoor alle Transformers er weer fenomenaal uitzien. De actiescenes zijn eindeloos en simpelweg genieten. Uiteraard zit er ook weer de nodige humor in verwerkt (Bumblebee blijft briljant) en zodoende is Age of Extinction in mijn ogen zeker geslaagd.

Voor een film met een goede verhaallijn of diepgaande plots zet ik wel een andere aan. Voor ultiem vermaak en hersenloos genieten van actie, actie en nog is actie is Transformers: Age of Extinction weer een uitstekende film van Michael Bay. Keep them coming!

4*
8/10 (IMDB)

Transformers: Dark of the Moon (2011)

4,5
Ik ben normaliter geen fan van 3D films. Vind het doorgaans geen toegevoegde waarde aan de film. Bij Transformers: Dark of the Moon is dat echter anders. De 3D effecten zijn mooi in beeld gebracht, en voegen daadwerkelijk wat toe aan de geweldige actiescènes. Nu we toch op het onderwerp 'actie' aanbeland zijn wil ik nog even benadrukken dat Michael Bay de film weer volgestopt heeft met slow-motion shots, wide-shot overzichtshots en nog veel meer foefjes om het allemaal heel indrukwekkend over te laten komen. En ik moet zeggen: het lukt!
Een aantal scènes vond ik simpelweg geweldig, zoals de car chase op de snelweg, de skydivende mariniers en uiteraard de eindbattle.

Absoluut een aanrader deze film, vooral voor de mensen die de eerste 2 delen ook gezien hebben (want dit deel is zeker de beste van de drie) maar ook voor de mensen die van een toffe actiefilm houden. De duur van de film is lang, maar ik vond het niet storend. Natuurlijk is het een lange zit in de bioschoop en zit je niet zo comfortabel als thuis op de bank met een zak chips op schoot en de mogelijkheid om de pauzeknop in te drukken wanneer je daar behoefte aan hebt. Maar toch, ik vind dat deze film het verdiend om in de bioscoop op een groot scherm gekeken moet worden.

Transformers: The Last Knight (2017)

3,5
Ik snap niet zo goed dat mensen zich storen aan bepaalde 'catchphrases' als 'I am Optimus Prime' en 'Autobots attack!'. Dat is gewoon onderdeel van de Transformers geschiedenis en biedt mij als fan van de vroegere animatieserie juist wat trips down memory lane. Ik stoor me er in ieder geval niet aan (en bij dat ene epische moment waarbij Optimus Prime even 5 hoofden afhakt kreeg ik toch echt gewoon kippenvel).

Natuurlijk, het schort aan een hoop dingen bij dit 5e deel. Het verhaal is flinterdun en de humor is tenenkrommend slecht. Echt, ik had plaatsvervangende schaamte soms vanwege die domme grappen. Maar weet je: ik hoef geen hoogstaand verhaal o.i.d. als ik naar zo'n actiefilm als dit ga van Michael Bay. Dan wil ik vette actie, spektakel, chaos en sensatie. En dat zit er nou net allemaal wel in. Dus wat mij betreft weer een fijn deel in de franchise.

3,5*
7/10 (IMDB)

Triple Dog (2010)

3,0
Vind het inderdaad niet in de categorie thriller passen, deze film gaat veel meer de drama kant op. Het is een redelijke film, het verhaal loopt vlotjes waarbij langzaam maar zeker de ware toedracht van de dood van het meisje uit de doeken gedaan word. Uiteraard heb je het als filmkijker al redelijk snel door hoe 't in elkaar steekt maar dat maakt niet zo heel veel uit.

Heb me wel vermaakt met deze film, vond de personages wat vlak maar het is dan ook een tienerfilm dus kan daar wel doorheen prikken.

Trolls (2016)

3,5
Ik werd hier dus echt oprecht vrolijk van. Natuurlijk zijn die trollen ook jeugdsentiment voor mij (opgroeiende in de jaren '90 stond m'n kamer vol met die trollen). Trolls is kleurrijk en vermakelijk en zowel voor jong als oud een prima film om te kijken. Ik zie in animatiefilms altijd wel liever een iets diepere betekenis wat de film nog meer waarde geeft maar hoe dan ook een aanrader om te gaan kijken.

3,5*
7/10 (IMDB)