Genre: Drama / Misdaad
Speelduur: 125 minuten / 150 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Ben Affleck
Met onder meer: Ben Affleck, Rebecca Hall en Jeremy Renner
Releasedatum: 21 oktober 2010
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot The Town
"Welcome to the bank robbery capital of America."
Elk jaar worden in Boston meer dan 300 bankovervallen gepleegd. En de meeste daders wonen in Charlestown, een buurt met een oppervlakte van 1,5 vierkante kilometer. Eén van hen is Doug MacCray (Ben Affleck). Hij heeft wel kans op succes gehad, een kans om niet in de criminele voetsporen van zijn vader te treden. Toch werd hij lid van een bende meedogenloze bankovervallers die er trots op is dat ze alles kunnen stelen wat ze willen en er zonder kleerscheuren vanaf komen. De enige familie die Doug heeft zijn zijn criminele vrienden. Jem (Jeremy Renner) is ondanks zijn gevaarlijke en snel ontvlambare karakter als een broer voor Doug. Alles verandert echter tijdens een klus van de bende, wanneer Jem voor korte tijd een gijzelaar neemt: bankmanager Claire Keesey (Rebecca Hall). Wanneer ze ontdekken dat ze in Charlestown woont, wordt Jem nerveus en wil hij erachter komen wat ze heeft gezien.
- Trailer (YouTube)
- Prince of Thieves (BoekMeter)
- The Town (MusicMeter)
Dino Ciampa
Fergus "Fergie" Colm
Stephen MacRay

Kondoro
“No matter how much you change, you still have to pay the price for the things you've done. So I got a long road. But I know I'll see you again - this side or the other.”
Keiharde misdaad knaller waar ik mijzelf erg mee kan vermaken. ‘The Town’ is typisch zo’n film: een stel ‘bad-guys’, wapens en harde actie zijn vaak films die mij wel weten te overtuigen. Zeker na de horror challenge vorige maand ben ik weer even helemaal into dit soort films, heb het stiekem wel een beetje gemist ondanks dat ook de horror genre wel een favoriet is. Ik heb genoten van ‘The Town’, het verhaal stond mij aan en het acteerwerk was prima. Een leuk concept al kennen we die wel uit velen natuurlijk, want zo nieuw is ‘bank overvallen’ nu ook weer niet. Toch deed de laatste scene mij wel ergens aan denken dat ik de film al kende maar de rest van de film was vrij onbekend, dus ik heb het misschien een keer mee gekregen op YouTube o.i.d. , ik weet het niet meer.
Ben Affleck heeft als regisseur een prachtig werkje afgeleverd, met oog op een paar details en een lekkere vaart met prima tijdsduur weet hij de film toch fantastisch naar het publiek te brengen. Zijn personage vond ik alleen wat minder, alhoewel hoe hij het bracht was zijn personage in mijn ogen veelte rustig. Jeremy Renner deed het ook wel leuk als ‘Jem’ de hardere van de groep, die de film enigszins ook wel wat pit wist te geven naast de rustige Affleck. Voor de rest was de cast wel prima.
Het liefdesverhaal vond ik wat oubollig en best saai. Affleck gaat namelijk na een overval achter Claire aan omdat ze haar ontvoerd hadden. Als een soort spion ontmoet hij haar in de wasserette en de twee worden verliefd op elkaar, met grote ergernis van Jem. Het was niet echt iets waar ik op zat te wachten, ik had toch wat meer gehoopt op een beeld meer gericht naar de overvallen en het actie.
Voor de rest vond ik de film wel tof hoor. De maskers en de aankleding vond ik erg vet en de actie was prima in beeld gebracht. Tot de laatste klus toe was de film spannend en de laatste klus was ook gelijk erg heftig. Een film die me dus zeker heeft vermaakt zoals ik al zei.

Bartem
Een tegenvaller van de reacties hier gelezen te hebben. Ten eerste storen er fouten in de film. Ten eerst gaat een gijzelnemer nooit contact opzoeken met zijn gegijzelde, waarom zou je dat doen? The tweede staat er op een rijbewijs of ID nooit een adres....Guess why??/!! Ten derde is het moment dat Affleck belt met Claire aan het einde van de film, she is surrounded by police, een stuk of vier die allemaal heel zichtbaar zijn omdat ze pal voor het raam staan.......Ten vierde-zie drie- ze wilde hem in de val laten lopen en toch laat hij haar een hoop geld achter.Liefde maakt blind zullen we maar zeggen...Dat zijn voor mij allemaal storende elementen die voor mij een film onvoldoende maken. De logica is zoek.Komt nog bij , dat ik mij nooit op het criminele pad zou laten sturen door twee seniele ouwetjes...die zou ik omleggen als dat toch mijn beroep is. Kortom een teleurstellende, vlakke film, die nergens over gaat. veel lange actiescenes, wat de film er niet beter op maakt... Dus een raadsel waarom hij hier zo hoog gewaardeers wordt, terwijl vaak hier dit soort films genadeloos de grond in wordt geboord.
Precies dit.

schip010
Geslaagde film.Goed acteerwerk ,mooie verhaallijn, alhoewel niet verrassend. Toch zeer realistisch.
Als ik me identificeer met de hoofdrolspeler is het voor mij een goede film.

Jens van Eijk
Ijzersterke misdaad knaller niks meer niks minder. Verhaallijn is goed maar niks nieuws. Toch op een of andere manier altijd wel respect gehad voor die bankovervallers die alles tot op de puntjes uitwerkten, en nooit impulsief te werk gingen maar altijd met een stappenplan.

Elchapo
- 1925 stemmen
Redelijke film,maar absoluut geen dog day afternoon want dat blijft bankoverval film nummero uno of all times.........3 stars.

Shadowed
Tweede Affleck.
Het ontgaat me een beetje waarom Affleck als regisseur redelijk hoge scores weet te krijgen voor zijn films. Net als bij Argo vind ik dat The Town leunt op een leuk concept, maar qua uitwerking weinig speciaals betreft. Wat mij betreft kan Affleck beter blijven acteren.
Film mist op een hoop stukken wel wat regiekracht. De bankovervallen zijn niet intens genoeg, de autoachtervolgingen niet kundig en spannend genoeg en de film zelf niet rauw genoeg. Het mist eigenlijk op elk stuk wat regiekracht, en dat zit The Town behoorlijk in de weg.
Argo was destijds voornamelijk wat minder omdat die film er niet in slaagt goede karakters neer te zetten. The Town kan dit ook niet. Affleck slaagt er nooit in om van Doug een boeiend karakter te maken. Renner komt waarschijnlijk nog het meest in de buurt van een boeiend karakter. Hall wint echter van iedereen op het gebied van acteren.
Voor de rest is het verhaal relatief voorspelbaar en bewandeld enkele irritante paden. Vooral de romance tussen Affleck de bankovervaller en Hall het onwetende slachtoffer is eigenlijk te vaak gedaan. En rara, waar zal het toch heen gaan? Affleck heeft waarschijnlijk te veel van dit soort verhalen gezien en is gaan denken als een wandelende cliché.
Ik zie eigenlijk geen enkel echt memorabel of intrigerend karakter. Iedereen speelt een type, en bij iedereen kan je raden hoe het afloopt, wat ook nog gebeurd. Renner & Hall weten zich nog te redden, maar Affleck (in zijn eigen hoofdrol), Hamm & Lively slagen er allemaal niet in om memorabel uit de hoek te komen.
Wel heeft de film goed gekeken naar de legendarische shoot-out van Heat en kent daarom wel een heerlijk actievol laatste half uur. Wat mij betreft de redding van de film. Voor de rest wel redelijk boeiend vormgegeven, niet rauw genoeg echter. Affleck wijkt bijna nooit af van standaard paden en zet daarom een voorspelbaar misdaad/drama neer met goed acteerwerk en een paar gave shoot-outs, maar het ontbreken van een hoop regiekracht en memorabele karakters doen de film de das om.

boemboem27
Weer zo'n goede "heist movie" die gezien mag worden.
Verhaal uitstekend,acteurs oa Ben Afleck
Spelen allen een uitstekende rol(len).
Echte aanrader!

AmazingPP
Affleck regisseerde deze film zag ik tot mijn grote verbazing op het einde. Had ik even niet verwacht, want het is een geweldige thriller die boeit van het begin tot het einde. De cast speelt de sterren van de hemel en de vaart zit er goed in. Ik heb deze film voor 1,50 Euro in de kringloopwinkel weten te bemachtigen op Blu Ray. Zeker geen miskoop. Vier sterren.

[email protected]
Wat een fantastische film, knap stukje filmwerk va Ben Affleck. De film is meer dan de moeite waard om te kijken. Ik heb de film gelijk in mijn top 10 van favoriete films geplaatst.

Omaha
De bankmanager(goed betaald) die met een zeer waarschijnlijke ptss naar de wasserette gaat, toevallig alleenstaande is, en na 1 kort contakt al een drankje gaat drinken met de overvaller..Had ik in het begin wat moeite mee.

Boneka
Ik blijf dit een geweldige misdaad drama vinden die tegen Heat een beetje aan schuurt. De film is inmiddels een tijdje op 4K uit die er net weer eventjes wat beter uitziet. Wel erg jammer dat deze versie geen extended cut versie heeft. Dan zie je net even wat meer hoe het er aan toegaat in die wijk en krijgt de film ook meer diepgang. Fijn om The Town weer eens te zien, moet ik vaker doen
Film 4.5
Beeld (4K) 4.5 (125 minuten)
Geluid 4.5

Boneka
Ja dat verhaaltje rond die vrouw was misschien een beetje zwak en te gemakkelijk gezocht. Of mensen met een dikke beurs nooit naar de wasserette gaan weet ik niet. In Amerika staan hele mooie keukens die ook nooit worden gebruikt. Die staan daar voor de show. Het was natuurlijk ook dan wat opvallend dat ze ook in die buurt woonde.

Panoramix
Argo en Gone Baby Gone vind ik uitstekende films. Wat dat betreft valt deze ietsje tegen. Qua regie is het opnieuw sterk. De actiescenes geven de chaos van de actie weer maar blijven toch overzichtelijk. Het script loopt ook soepel. Ben wel bang dat Ben zichzelf niet meer moet kasten voor de hoofdrol. Het is niet slecht maar ook nooit van toegevoegde waarde. Renner was een stuk beter bijvoorbeeld. Alles bij elkaar maakt de film gewoon net te weinig indruk voor een echt hoge score maar vermakelijk is het wel.

trebremmit
Ik vind Ben Affleck nogal een suf figuur, en dat werkt ook wel wat door in zijn films, het is vreselijk braaf en met een zoetsappig liefdesverhaaltje. In Gone Baby Gone was het nog wel aardig door Casey Affleck, maar hier zitten er weinig bijzondere karakters in. Verder is het geen vervelende zit, het kijkt wel lekker weg, daarom nog net een voldoende. Maar vorige week heb ik Triple 9 gezien en die vind ik veel beter qua bankovervalfilms.

Brabants
The Town is een film die op veel fronten zeer geslaagd is. Goed verhaal, prima uitvoering, lekker tempo, goede aandacht op subplots en een uitstekende cast die goed acteert. Prima film!

macrobody
Ik kon deze wel waarderen. Acteren is overtuigend, verhaal aannemelijk en de duur niet te lang en dan heb ik nog wel de extended versie gezien alhoewel ik denk dat de kortere versie ook prima zal zijn. Blake Lively is wel even een ander typetje dan in The Age of Adaline (Film, 2015) - MovieMeter.nl

Collins
The Town is een solide misdaad-thriller. Regisseur, hoofdrolspeler en coauteur Ben Affleck maakt van de verfilming van de roman “Prince of Thieves” van Chuck Hogan een prima film die de grenzen aftast tussen goed en kwaad en tussen loyaliteit en ontrouw.
Het verhaal is niet al te ingewikkeld maar pakkend. Het speelveld heet Boston en meer specifiek de wijk Charlestown. Een wijk waar de toekomstverwachtingen van de jeugd niet verder reiken dan een carrière in de misdaad. Een kunst die van vader op zoon wordt doorgegeven. Een erfgoed waaraan niet valt te ontkomen. Degene die dat wel probeert wordt als outcast beschouwd.
De film richt zich op de bende rondom Affleck en plaatst goed en slecht tegenover elkaar. Goed en slecht zijn relatieve begrippen. De bende pleegt bankovervallen en doet dat gemaskerd. De FBI agent die de eerzame taak heeft de bende op te rollen draagt ook een masker. Hij draagt het masker van de wet maar gedraagt zich als een manipulatieve cynicus die even gewetenloos is als Affleck. De maskers verhullen het heldere zicht. Grenzen vervagen. Wat is slecht. Wat is goed. De waarheid zit onder het masker dat wordt gedragen.
The Town is niet een film met een dynamisch actiepatroon. Het is een film die uiteraard wel de nodige actiescènes bevat, maar de focus ligt daarnaast veel meer op de karakters. Op hun onderlinge verhoudingen. De sfeer is tamelijk kil en hardvochtig. Merkwaardig is daarom het eindspel, dat weliswaar niet van spanning is ontbloot maar dat ook opeens sentimentele feelgood-trekjes toelaat. Blijkbaar moest de kijker weer eens gevoed worden met wat averechts werkend suikergoed om te voorkomen dat hij in wanhoop en met suïcidale gedachten de film zou verlaten. Voor mij deed het suikergoed afbreuk aan de fantastische sfeer en haalde het de angel uit de zorgvuldige en interessante opbouw van de psychen van de personages.

Filmreiziger
Ik zie hier geen fouten in:
1. De reden waarom Doug Claire gaat opzoeken wordt in de film uitgelegd. Bovendien heeft hij waarschijnlijk vanaf het begin al een zwak voor haar.
2. In the US staat er op een driving licence wél een adres
3. Derde punt snap ik niet. Hoezo is dat een fout in de film? De agenten waren goed zichtbaar en Doug zag dat. Je kunt van mening zijn dat het niet zo slim was van deze agenten, maar ik zou het geen fout noemen.
4. Ze heeft op het laatst er voor gekozen om hem te redden met de 'sunny day quote' en hij is verliefd op haar. Dus is ook best logisch en verklaarbaar.
5. Hij gaat de laatste klus toch oppakken omdat ze dreigen Claire te vermoorden en omdat net daarvoor Claire hem heeft afgewezen en zijn nieuwe leven onbereikbaar lijkt te zijn geworden.

Filmreiziger
Beter dan verwacht! Deze film is er in geslaagd om een mooie en geloofwaardige mix te maken van actie, drama en romantiek zonder dat het één bijt met het ander. Dat is iets waar films vaak niet in slagen (het wordt vaak vlees noch vis). Verder prima acteerwerk, de film is geloofwaardig, de actie is ook realistisch en geloofwaardig (niet over de top). Verwacht geen actiefilm waarbij elke 20 seconden een auto om onverklaarbare redenen ontploft en waarbij de hoofdpersoon over superkrachten lijkt te beschikken. Het is rauw en hard, maar het blijft realistisch en geloofwaardig. Goede en geloofwaardige chemie tussen de hoofdrolspelers. Er is eigenlijk maar weinig op aan te merken. Aanrader!

des1
Ster er vanaf. Want als je ff door de vaart en de harde actie heenkijkt, zie je de onnozele en gekunstelde premisse van vallen voor een bankmedewerster die in de gaten moest worden gehouden nadat ze meegenomen was na een bankroof wat nergens op sloeg.

Dayer
In de beruchte wijk Charlestown in Boston is het over de criminele koppen lopen. Bendes, maffiabazen en overvallers hebben er de bovenhand. Doug (Affleck) en ‘Jem’ (Renner) staan aan het hoofd van zo’n relatief kleine overvallersbende. Wanneer Doug (uiteraard het karakter dat door Affleck geportretteerd wordt) verliefd wordt op een vrouw die bij een bankoverval kort gegijzeld werd, wil hij – nadat hij haar beter leert kennen - uit het overvallerswereldje stappen.
Niet Hall of Affleck, maar voor mij is het Jeremy Renner die de show steelt in deze donkere misdaadfilm. Sterk verknocht met ‘zijn’ Charlestown. ‘Jem’ is Charlestown en Charlestown is ‘Jem’. Er is voor hem geen ontsnappen aan. Die radeloosheid, maar even goed vastberadenheid wordt door Renner echt wel goed weergegeven. Affleck speelt toch weer een halve casanova, zeker in dialoog kan hij toch echt niet overtuigen laat staan begeesteren. De actiescènes zitten goed in elkaar, maar het verhaal is wel vervlochten met clichés en zeer voorspelbare elementen. Overall zit het best oké in elkaar, bij de betere actiefilms die ik de afgelopen tijd gezien heb.

mrklm
De buurt Charlestown in Boston staat bekend om de aanwezigheid van vele criminelen die zich bezighouden met bankroof en het overvallen van waardetransporten. Doug MacRay [Ben Affleck] is de leider van een kwartet dat tijdens een bankroof Claire Keesey [Rebecca Hall] als gijzelaar meeneemt bij de ontsnapping. Bij toeval lopen Doug en Claire elkaar tegen het lijf en er ontstaat een vriendschap die Doug doet realiseren wat de impact van zijn misdaden is op slachtoffers. De situatie wordt nog complexer wanneer Dougs onberekenbare handlanger (en jeugdvriend) ontdekt dat Doug en Claire met elkaar omgaan, terwijl FBI-agent Adam Frawley [Jon Hamm] zich op het onderzoekt stort. Blake Lively speelt de ondankbare rol van de losbandige ex die als drugskoerier werkt voor plaatselijke misdaadkoning Fergus Colm [Pete Postlethwaite], Chris Cooper heeft een bescheiden rol als Dougs vader in deze goed regisseerde misdaadthriller met glansrollen voor Hall en Jenner en opwindende actiescènes.

Misdaadfilm 'The Town' van en met Ben Affleck vanavond te zien op RTL 7

De best beoordeelde films van de jarige Ben Affleck (50)

In de ban van 'La Casa,' drie sterke films op Netflix over een bankoverval

Vijf goed beoordeelde misdaadfilms die op Netflix te vinden zijn

Prisoners
Thriller, 2013