• 9.372.704 stemmen

The Town (2010)

Drama / Misdaad | 125 minuten / 150 minuten (extended cut)

Genre: Drama / Misdaad

Speelduur: 125 minuten / 150 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Ben Affleck

Met onder meer: Ben Affleck, Rebecca Hall en Jeremy Renner

Releasedatum: 21 oktober 2010

Plot The Town

"Welcome to the bank robbery capital of America."

Elk jaar worden in Boston meer dan 300 bankovervallen gepleegd. En de meeste daders wonen in Charlestown, een buurt met een oppervlakte van 1,5 vierkante kilometer. Één van hen is Doug MacCray. Hij heeft wel kans op succes gehad, een kans om niet in de criminele voetsporen van zijn vader te treden. Toch werd hij lid van een bende meedogenloze bankovervallers die er trots op is dat ze alles kunnen stelen wat ze willen en het er zonder kleerscheuren vanaf brengt.

Doug MacRay

Stephen MacRay

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

rep_robert schreef:

Ik word echt kots, kots, kots kots en kotsmisselijk van de trailer.

Overdrijven is ook een vak.
Ten eerste zit de halve film erin, dus er blijft geen enkele verrassing over.
Dat weet je natuurlijk pas als je de film gezien hebt. Ik vind de trailer + muziek (!) prima. Lijkt me een goede film te worden.

avatar van rep_robert

Nee ik overdrijf echt niet. Ik irriteer me echt mateloos elke keer als ik in de bios deze trailer moet aanschouwen. Qua bombasme niveau zou dit eerder bij LOTR o.i.d. passen. Ik vind het niet slecht, maar bij een verhaal/film als dit is deze muziek uiterst ongepast. Simpel crime+love story, waarom dan die muziek alsof de hele wereld vergaat en 1 iemand de boel kan redden.

De film zelf lijkt me wel aardig, alleen ze overdrijven gewoon te erg in die trailer. Lijkt me gewoon niveautje a la Brooklyn's Finest, alleen blijkbaar met een grotere marketingmachine.

Oh ja, had ik al gezegd dat er echt kansloze punchlines worden gebruikt in de trailer?

'From the studio thay brought you the Departed'. Come on, konden ze echt niets beters dan dit verzinnen?

Sorry, maar de commerciële afdeling bij deze simpele misdaadfilm faalt echt grandioos.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

rep_robert schreef:

Nee ik overdrijf echt niet. Ik irriteer me echt mateloos elke keer...

Ach, er zijn ergere dingen.

Mja, ieder z'n ding. Ik vind muziek uiterst belangrijk bij films en vind de muziek in deze trailer uitstekend bij de beelden passen. Als het op de juiste manier gebracht wordt kan ik niet genoeg krijgen van een staaltje melodrama, vooral met een leuke scheut bombastische muziek. Nog wat slow-motion erbij en klaar is kees.

avatar van Montorsi

Montorsi

Ik zag de trailer laatst ook, en had ook al het gevoel de halve film te hebben gezien. Volgens mij zat de hele aanzet, opbouw en clou er al in. Maar inderdaad, helemaal zeker weet je dat niet. Blijft echter wel opmerkelijk dat er al zoveel openbaard wordt in een trailertje.

avatar van rep_robert

Aan de hand van de trailer zie je al dat Affleck(overvaller) verliefd wordt op 1 van de mensen die hij heeft overvallen. Zij komt er uiteindelijk achter en dat zorgt voor complicaties binnen zijn bankovervalgroepje. Tegelijkertijd wordt Affleck door de politie opgepakt en wordt hij eigenlijk genoodzaakt om zijn mede bankovervallers te verraden. Kan hij het doen omdat ze ook van haar afweten en dat ze haar kunnen pakken?

Zoiets gok ik.

Al oordeel ik het wel op een trailer die ik een week geleden voor het laatst heb gezien Kan zijn dat ik er een klein beetje naast zit. Maar heb het gevoel dat ik ongeveer de eerste anderhalfuur goed zal hebben.

Leland Palmer schreef:

Ach, er zijn ergere dingen.

Normaal ben ik er ook niet vies van, alleen in dit genre verwacht ik toch wat rauwers dan bombasme dat eerder in een gigantische Blockbuster past

avatar van *stella*

*stella*

Of de trailer goed is of niet, op IMBd scoort hij 8.2/10 dus ik ben benieuwd.

avatar van lykathea

lykathea

Montorsi schreef:

Dat heb ik bij vrijwel elke niet teaser-trailer die de laatste twintig jaar is uitgekomen. Trailers en spoilers zijn in mijn optiek ook synoniemen van elkaar. Ik vermijd ze als de pest.

Pas na een film gezien te hebben kijk ik nog wel eens een trailer terug. Want op zich zijn trailers altijd wel boeiend. Vaak lach en huiver ik over hoeveel wel niet weggegeven wordt, maar tevens zie je ook hoe erg een film wel niet misgevat wordt of wel dat de trailer een sublieme weergave is van een middelmatige film.

avatar van Impulzer

Impulzer

De trailer ziet er goed uit! Ben wel benieuwd naar deze film. Enige minpuntje aan de trailer vond ik dat ze lieten zien dat Doug MacCray verliefd wordt op iemand die ze gegijzeld hebben, had dat weggelaten en het verhaal zou een stuk boeiender zijn omdat je nu al weet dat dit gaat gebeuren. Anyway, leuke scenes en toffe maskers, ik ga deze film zeker kijken.

avatar van getthecool

getthecool

Gisteren gezien in Antwerpen. De trailer dekt inderdaad een redelijk deel van de film, maar zeker niet alles. Twijfelde tussen 3,5 en 4 sterren. Toch voor de laatste optie gegaan. Blinkt nergens echt in uit, maar doet alles wel goed. Niet over de top, onderhoudend tot het eind, daarmee een positieve uitzondering in het genre.

avatar van Quentin

Quentin

Prima film van Affleck, gister in een opvallend volle zaal gezien. Had niet echt het idee dat dit een boxoffice knaller zou worden. Enfin de film zelf: nergens origineel, The Departed meets Heat, maar prima uitgevoerd, fijne sfeer en uitstekend gespeeld. Was nogal gecharmeerd van Hall, fijne actrice!

Stevige 3,5*

avatar van m1701

m1701

Heerlijke film, wel een beetje standaard verhaaltje, maar

dat maakt voor deze film helemaal niet uit.

De laatste "klus" vond ik erg gaaf gedaan! De actie scenes waren ook erg goed.

Muziek was prima.

avatar van lander

lander

Prima en genietbare film. Alleen de trailer kan veeel beter. Heb ervan genoten. Een aanrader.

avatar van Salto

Salto

Wel of geen goede trailer. Ik heb de film gisteren gezien in Antwerpen en ik heb geweldig genoten!

Affleck bewijst eens te meer dat hij op weg is een van de betere regisseurs te worden van zijn generatie. De film zit goed in elkaar en hoewel het verhaal niet bijster origineel te noemen is, het doet het em wel!

Spanning en actie a la Heat en idd The Departed. Ik zie vooral veel gelijkenissen met de manier van filmen van Michael Mann. De stiltes op bepaalde momenten dieje even uit het geweld halen om je te kunnen concentreren op een bepaald oogcontact. Hij kijkt veel om zich heen en leert veel van andere (goede) regisseurs.

Waar ik vooral van genoot was dat Affleck de cultuur van waar het zich afspeelt zo goed in beeld brengt. Heeft natuurlijk veel te maken met het feit dat hij zelf geboren en getogen is in Boston.

Nog een compliment voor Jeremy Renner die de beste vriend van Affleck speelt in de film. Wat een goede acteur!

avatar van DonViseroo

DonViseroo

Zeer goede film

Vind het mooi van Affleck er van gemaakt heeft en ook zijn acteerprestatie zelf mag er zeker zijn. Het verhaal is inderdaad standaard, maar het is ongelofelijk goed uitgewerkt.

Ik hoop dat Affleck in de toekomst nog meer van deze films zal maken.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Niet slecht, wel een minder sterk afkooksel van Heat. Eigenlijk jammer en onvermijdelijk dat de vergelijking met Heat deze film schade zal berokkenen, want als je ze vergelijkt, is dit toch het zwakkere broertje. Ben Affleck toont echter weer dat hij beter is als regisseur dan als acteur.

De film heeft net iets te veel overeenkomsten met Michael Manns werk maar blijft verhaaltechnisch veel eenvoudiger en met personages die niet zo subtiel zijn uitgewerkt. Ook de cast heeft niet zoveel talent als deze uit Heat. Je hoeft alleen maar de politie-inspecteur met Al Pacino te vergelijken en je begrijpt het al. Het kan wat negatief klinken, maar verder vond ik de film prima. Verveelt geen minuut, al voel je wel waar alles naartoe gaat. Er zit flink wat actie in, die correct gebracht wordt en een liefdesverhaaltje die best interessant is. Dit stadje, waar misdaad een traditie is, wordt voorgesteld als een plaats waar je niet zomaar van wegrent als je er geboren bent.

Geen slechte keus als bioscoopfilm.

avatar van Laoslander

Laoslander

Een hoop clichés die je als filmliefhebber niet zo graag door de vingers ziet. Toch stoorden die mij minder dan bij bv Taken! dus Wie geen ontzagwekkend meesterwerk verwacht, zal hier dus absoluut plezier aan beleven

avatar van DonLeone

DonLeone

zwakke, teleurstellende film vol bankovervalfilmclichés. Affleck kan beter... hoewel blijkbaar niet. hou het bij acteren alleen, Affleck!

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Sterke misdaadfilm. Sommigen spreken hier over Heat, maar die heb ik nog niet gezien (ik zou dat dringend eens moeten doen). Wat ik wil zeggen is: ik kan niet vergelijken met die, ongetwijfeld, sterke film.

The Town vond ik zeker niet slecht, integendeel. Ben Affleck doet het naar mijn gevoel zeer goed, ik vind het persoonlijk 1 van zijn betere prestaties. Ook het verhaal zat goed: het was boeiend om volgen en er was een goede opbouw van de film.

Ook qua actiescenes zat het goed in deze misdaadfilm: niet overdreven veel actie, maar wel enkele sterke scenes die er erg netjes uitzagen. Vooral de achtervolging is me bijgebleven.

Er was wel 1 ding dat mij stoorde (enfin, misschien heeft er iemand wel een goede uitleg voor...): ik vroeg me af hoe de politie wist welk geldtransport ze op het einde gingen overvallen... Die man van de FBI had wel die drugsverslaafde vrouw ondervraagd, maar zij wist normaal gezien toch niet op welk transport ze het gemunt hadden? Even daarvoor had ze wel een gesprek met Doug (Ben Affleck), maar hij had duidelijk door dat zij met de politie had gesproken(door die ketting waarvan ze sprak, m.n. de ketting die Doug aan Claire Keesey had gegeven)... Dat lijkt me dus niet echt logisch, maar ja er zal wel een verkalring voor zijn zeker?

Maar laat ik niet negatief eindigen: het bleef een boeiende misdaadfilm, zeker de moeite waard om eens te bekijken!

avatar van Salto

Salto

Kr!kke schreef:

Als je deze goed vond.... dan zou je dus echt DRINGEND Heat moeten kijken ja.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Binnen het heist genre valt weinig meer toe te voegen, en dat geldt ook voor deze film, maar Affleck werkt het hier allemaal zo vakkundig uit dat de film er niks onder lijdt. Typisch verhaal over een crimineel die uit het leven wil stappen na de volgende klus, natuurlijk komt dan de politie dicht op zijn hielen te zitten, jeweetwel. Affleck scoort net als Gone Baby Gone vooral met de sfeer die gewoon helemaal goed zit. Realistische shoot-outs/achtervolgingen, geloofwaardige down-to-earth personages, weinig van dat slicke Hollywood.

Sterk geacteerd ook, met name door Jeremy Renner die na The Hurt Locker toch wel een talent genoemd mag worden. Jon Hamm heeft best weinig om mee te werken maar heeft zo'n strakke screen presence dat hij toch wel iets toevoegt. Voeg wat sterke dialogen toe, wat subtiele humor en enkele sterke scènes (Jem die aanschuift aan tafel bij Doug en Claire, Doug vol spanning omdat zijn tattoo alles kan verpesten, of Fergie die Doug vanuit het niets keihard onder druk zet met zijn dreigementen), en je hebt gewoon een uitstekende toevoeging tot het genre, ook al voegt het niet echt wat toe.

Oh, voor alle mensen die bang zijn dat de film teveel verklapt, dat valt best mee. Wat de trailer presenteert als grote clue (Affleck is één van de overvallers) is iets dat de film al in de openingsscène eruit gooit. Dat is dus absoluut geen twist die ze gespoilerd hebben (waar ik ook eventjes bang voor was).

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Meesterlijk dit! Sterk verhaal wat luchtig begint maar je langzaam naar je keel grijpt om je vervolgens niet meer los te laten. Ben Affleck heeft hier echt een goed werk van gemaakt. Knappe acteerprestaties(denk oscar nominatie acteerwerk Jeremy Renner) en adrenaline verhogende actie scènes die intens en beklemmend gefilmd zijn. De terras scene is briljant en ontzettend spannend neergezet. Deed me denken aan Tarantino's café scene in Inglourious Basterds. Ook de achtervolging scene in het midden is zeer spannend en spectaculair gefilmd. Het is nu duidelijk; Ben Affleck is een waar regie talent. Dit is iemand die het waard is om weer naar uit te kijken met zijn volgende werk! Verwacht van deze film wel een Oscar nominatie voor in ieder geval regie en hopelijk beste film.

avatar van Miss A

Miss A

Kijk er erg naar uit om deze te zien, helemaal na de positieve reacties hier

avatar van GastHeer

GastHeer

Vanochtend gezien in Eindhoven en het was een waar feest, tijden geleden dat ik zo'n spannende en goed uitgewerkte film gezien heb! Naar mijn idee is het een grote vooruitgang op Gone Baby Gone.

avatar van gandalf4

gandalf4

Ik ben er gister geweest in ik snap dus totaal niet waar deze lof voor de film vandaan komt. Het verhaal is echt te voorspelbaar en de acteer preformes zijn ook niet echt goed. En moest ik nu medelijden hebben toen zijn broer werd doodgeschoten het was toch maat een sjonny. die kan je beter kwijt dan rijk zijn Daarom een 2.0

avatar van karin74

karin74

redelijk goede film, niet echt verrassend

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

@ gandalf4: Aardige spoiler van formaat zit daar in je bericht.

avatar van Miss A

Miss A

Gisteren gezien in de bios en vind hem super!

Afflecktheeft het goed uitgewerkt en mooi in beeld gebracht.
Hij laat zien wat de reden is dat ze dit doen,Doug wil graag stoppen maar wordt gedwongen nog een laatste klus te doen..
Ik vond de scene tussen Doug en Claire op het laatst heel erg mooi, dat hij haar zag en dat ze moest liegen van de FBI, maar dat ze hem de hint gaf dat hij niet moest komen..
De humor die erin zat vond ik ook leuk csi miami,csi new york en bones en vond het ook geweldig dat ze na een wilde race juist voor een polititie auto parkeren hahaha

avatar van gandalf4

gandalf4

jacobine je hebt gelijk sorry meteen veranderd

avatar van Montorsi

Montorsi

In zekere zin toch wel redelijk te doen, maar dan vooral vanwege het Boston-accent en het aardige gevoel voor humor.

Verder een clichérijk heist-filmpje met matige acteurs. Werkelijk niks nieuws gezien, van de laatste klus, tot de vrouw die de protagonist op het rechte pad weet te krijgen. Netjes aangekondigd in het begin ook (vreselijke toevoeging in dat zaaltje).

Behoorlijk sentimenteel ook, met dat gedoe met zijn vader en 'broer' en de romance natuurlijk. Affleck maakt er gewoon een erg simpel genrewerkje van. Het einde is dan ook echt vreselijk, al was dat ook wel te verwachten gezien de loop van de film. Kon niet uitblijven.

Duurt uiteindelijk ook nogal lang en sleept zich op een gegeven moment maar tussen wat overvallen door naar een voorspelbare climax. De film ziet er niet eens zo onaardig uit, maar de soundtrack is erg onopvallend, en het boeit allemaal zo weinig. Een film die je zo weer bent vergeten.