Genre: Drama / Misdaad
Speelduur: 125 minuten / 150 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Ben Affleck
Met onder meer: Ben Affleck, Rebecca Hall en Jeremy Renner
Releasedatum: 21 oktober 2010
Plot The Town
"Welcome to the bank robbery capital of America."
Elk jaar worden in Boston meer dan 300 bankovervallen gepleegd. En de meeste daders wonen in Charlestown, een buurt met een oppervlakte van 1,5 vierkante kilometer. Één van hen is Doug MacCray. Hij heeft wel kans op succes gehad, een kans om niet in de criminele voetsporen van zijn vader te treden. Toch werd hij lid van een bende meedogenloze bankovervallers die er trots op is dat ze alles kunnen stelen wat ze willen en het er zonder kleerscheuren vanaf brengt.
- Trailer (YouTube)
- Prince of Thieves (BoekMeter)
- The Town (MusicMeter)
Dino Ciampa
Fergus "Fergie" Colm
Stephen MacRay
Quentin
Prima film van Affleck, gister in een opvallend volle zaal gezien. Had niet echt het idee dat dit een boxoffice knaller zou worden. Enfin de film zelf: nergens origineel, The Departed meets Heat, maar prima uitgevoerd, fijne sfeer en uitstekend gespeeld. Was nogal gecharmeerd van Hall, fijne actrice!
Stevige 3,5*
Filmkriebel
Niet slecht, wel een minder sterk afkooksel van Heat. Eigenlijk jammer en onvermijdelijk dat de vergelijking met Heat deze film schade zal berokkenen, want als je ze vergelijkt, is dit toch het zwakkere broertje. Ben Affleck toont echter weer dat hij beter is als regisseur dan als acteur.
De film heeft net iets te veel overeenkomsten met Michael Manns werk maar blijft verhaaltechnisch veel eenvoudiger en met personages die niet zo subtiel zijn uitgewerkt. Ook de cast heeft niet zoveel talent als deze uit Heat. Je hoeft alleen maar de politie-inspecteur met Al Pacino te vergelijken en je begrijpt het al. Het kan wat negatief klinken, maar verder vond ik de film prima. Verveelt geen minuut, al voel je wel waar alles naartoe gaat. Er zit flink wat actie in, die correct gebracht wordt en een liefdesverhaaltje die best interessant is. Dit stadje, waar misdaad een traditie is, wordt voorgesteld als een plaats waar je niet zomaar van wegrent als je er geboren bent.
Geen slechte keus als bioscoopfilm.
DonLeone
zwakke, teleurstellende film vol bankovervalfilmclichés. Affleck kan beter... hoewel blijkbaar niet. hou het bij acteren alleen, Affleck!
Kr!kke
Sterke misdaadfilm. Sommigen spreken hier over Heat, maar die heb ik nog niet gezien (ik zou dat dringend eens moeten doen). Wat ik wil zeggen is: ik kan niet vergelijken met die, ongetwijfeld, sterke film.
The Town vond ik zeker niet slecht, integendeel. Ben Affleck doet het naar mijn gevoel zeer goed, ik vind het persoonlijk 1 van zijn betere prestaties. Ook het verhaal zat goed: het was boeiend om volgen en er was een goede opbouw van de film.
Ook qua actiescenes zat het goed in deze misdaadfilm: niet overdreven veel actie, maar wel enkele sterke scenes die er erg netjes uitzagen. Vooral de achtervolging is me bijgebleven.
Er was wel 1 ding dat mij stoorde (enfin, misschien heeft er iemand wel een goede uitleg voor...): ik vroeg me af hoe de politie wist welk geldtransport ze op het einde gingen overvallen... Die man van de FBI had wel die drugsverslaafde vrouw ondervraagd, maar zij wist normaal gezien toch niet op welk transport ze het gemunt hadden? Even daarvoor had ze wel een gesprek met Doug (Ben Affleck), maar hij had duidelijk door dat zij met de politie had gesproken(door die ketting waarvan ze sprak, m.n. de ketting die Doug aan Claire Keesey had gegeven)... Dat lijkt me dus niet echt logisch, maar ja er zal wel een verkalring voor zijn zeker?
Maar laat ik niet negatief eindigen: het bleef een boeiende misdaadfilm, zeker de moeite waard om eens te bekijken!
Jack Sparrow
Meesterlijk dit! Sterk verhaal wat luchtig begint maar je langzaam naar je keel grijpt om je vervolgens niet meer los te laten. Ben Affleck heeft hier echt een goed werk van gemaakt. Knappe acteerprestaties(denk oscar nominatie acteerwerk Jeremy Renner) en adrenaline verhogende actie scènes die intens en beklemmend gefilmd zijn. De terras scene is briljant en ontzettend spannend neergezet. Deed me denken aan Tarantino's café scene in Inglourious Basterds. Ook de achtervolging scene in het midden is zeer spannend en spectaculair gefilmd. Het is nu duidelijk; Ben Affleck is een waar regie talent. Dit is iemand die het waard is om weer naar uit te kijken met zijn volgende werk! Verwacht van deze film wel een Oscar nominatie voor in ieder geval regie en hopelijk beste film.
Montorsi
In zekere zin toch wel redelijk te doen, maar dan vooral vanwege het Boston-accent en het aardige gevoel voor humor.
Verder een clichérijk heist-filmpje met matige acteurs. Werkelijk niks nieuws gezien, van de laatste klus, tot de vrouw die de protagonist op het rechte pad weet te krijgen. Netjes aangekondigd in het begin ook (vreselijke toevoeging in dat zaaltje).
Behoorlijk sentimenteel ook, met dat gedoe met zijn vader en 'broer' en de romance natuurlijk. Affleck maakt er gewoon een erg simpel genrewerkje van. Het einde is dan ook echt vreselijk, al was dat ook wel te verwachten gezien de loop van de film. Kon niet uitblijven.
Duurt uiteindelijk ook nogal lang en sleept zich op een gegeven moment maar tussen wat overvallen door naar een voorspelbare climax. De film ziet er niet eens zo onaardig uit, maar de soundtrack is erg onopvallend, en het boeit allemaal zo weinig. Een film die je zo weer bent vergeten.
Leland Palmer
In tegenstelling tot velen heb ik geen problemen met Ben Affleck. Een prima acteur, een coole gast en met deze The Town bewijst-ie (weer) een goed regisseur te zijn.
Het verhaal zelf is ietwat clichématig, maar zo vakkundig geregisseerd dat dit geen probleem is. Het verhaal kent een sterke opbouw, goede afwisseling tussen rustige en actie-momenten én slaat de plank op drama-vlak (''sunny day'') best goed raak.
Het is gewoon een uitstekend gemaakte en uiterst vermakelijke misdaad (/heist) film. Goed acteerwerk van Affleck, de mooie Rebecca Hall en heethoofd Jeremy Renner. Uitstekende bijrollen, veel leuke humor (vooral in de 1e helft), een prima werkende romance en mooie opbouw naar een spannende, meeslepende climax.
De score is, in tegenstelling tot die van de trailer van de film, nogal onopvallend, maar desondanks prima. De film kent een aantal uitstekende scénes, zoals het moment dat Renner bij Affleck en Hall aanschuift op het terrasje - de tattoo in z'n nek brengt daar nogal de nodige spanning mee. Daarnaast vond ik bij de laatste heist, wanneer Affleck de stilte niet vertrouwt en buiten ineens zo'n heel leger ziet érg cool en als kers op de slagroom het telefoongesprek tussen Hall en Affleck. Ja, mooi gemaakt. En het werkt prima als geheel.
Een aantal oscarnominaties zie ik dan weer niet zitten, daarvoor is het een té ''gewone'' film en de tegenstand is dit jaar enorm. Gelukkig heb ik me uitstekend vermaakt.
rokkenjager
Onderhoudend, doch verre van een indrukwekkende misdaadfilm. Binnen het genre niet een film die nieuwen invalshoeken biedt, en de vele clichés zijn een doorn in het oog. Visueel ook vrij karig, volgens mij heb ik geen enkel mooie shot gezien. Qua acteren heb ik er niks op aan te merken behalve Affleck. Wat een nietszeggende drol van een prestatie zeg. Hij probeert een soort diepdenkende, omvattende misdadiger a la De Niro in Heat neer te zetten, maar valt keihard op z'n bek. Mede dankzij het acteerwerk (Rebecca Hall
) en het feit dat de film her en der z'n charmes heeft, maak ik er een nipte 3,5* van.
wwelover
Na Gone Baby Gone, wederom een sterke film van Ben Affleck. Het verhaal is goed, de spanning is aanwezig en het ziet er ook nog eens erg goed uit. Was erg verrast, het is een lekker grauwe harde film geworden met toch een zacht tintje. Toch had ik als ik Ben was geweest, niet zelf erin gespeeld. Want hij blijkt dan wel een aardige regisseur te zijn, als acteur kan ik hem toch niet echt serieus nemen, maar hij deed het wel aardig. Zeker een must see film op dit moment!
David Huijsmans
Keek heel erg uit naar deze film, kon er echt niet op wachten en had er dus ook zeer hoge verwachtingen van.
Erg goede, sterke film. Goede acteurs, maar had toch net wat even meer actie verwacht. Desondanks een top film!
Prudh
Clichématige edoch degelijke thriller. Als de rechtlijnigheid en de herhalingen uit eerdere films even buiten beschouwing worden gelaten, dan valt hier simpelweg weinig op aan te merken. Het debuut van Affleck was echter beter, waardoor dit zich wegens mijn verwachtingspatroon toch als een kieine tegenvaller ontpopt. Vooral de sfeer van de Bostonse achterbuurten waarmee de filmmaker nog steeds een connectie heeft is in The Town wat minder levendig dan in zijn voorgaande film. Er zitten verder wat toffe heistjes in (met een goede bijrol voor de kostuums) en een rauwe shoot out bovendien. Heat wil het nergens worden en Affleck lijkt dat niveau ook nimmer te ambiëren. Jammer dat beide films verhaaltechnisch dan toch zoveel op elkaar lijken, want nu blijft dit op zo'n beetje alle vlakken het kleine broertje.
schram101
Aardige film die, als ie wat realistischer was, een echte topper had kunnen worden. Ondanks dat een heel behoorlijke film van Ben Affleck. Waar Gone Baby Gone mij absoluut niet kon bekoren doet hij het met deze film een stuk beter. Behalve dat hij zelf de hoofdrol heeft en niet zijn irritante broertje, is de film op vrijwel alle fronten beter dan zijn vorige.
De actie- en achtervolgingsscenes zijn aardig sterk en ook word er goed geacteerd, door met name Jeremy Renner. Wat een heerlijke rol zet die man neer!
Toch vond ik bepaalde keuzes van personages wat vreemd, waardoor de film mij niet helemaal realistisch doet aanvoelen, wat de film juist wel probeert te zijn. Ondanks dat een leuke avond gehad en toch een aanrader.
John Lee Hooker
Ik vond er niet heel veel aan. Te veel nutteloos gepraat in plaats van harde actie wat je juist zou verwachten in een film als deze. Ben Affleck kan ik niet sirieus nemen, hij komt gewoon te droog over. Maskers waren grappig. Beetje standaard gedoe met die politie, en offcourse ontsnapt hij. Wel nog lache dat briefje met 'Go fuck yourself'.
Wegkijker, maar iets te saai en cliché.
The One Ring
Prima gemaakte misdaadfilm, die na Gone Baby Gone bewijst dat Affleck een goed oog heeft voor dit soort filmpjes en dan met name het grauwe sfeertje. Helaas werkt hij dit maal met een minder sterk script. Het verloop van het verhaal zie je mijlenver aankomen en er zitten gewoon teveel clichés in die al te vaak gebruikt zijn zoals een vriend die in de gevangenis heeft gezeten voor de hoofdpersoon, de laatste klus van de crimineel, de vrouw die hem op het rechte pad probeert te brengen en een emotioneel gesprek met een vaderfiguur, die niet onverwachts zich in de gevangenis bevind. Het moet gezegd worden dat al deze elementen goed uitgewerkt zijn, maar het voorkomt ook dat de film écht meeslepend wordt. Het is toch hokjes afkruisen op deze manier.
Dat gezegd hebbende moet ik bekennen wel een zwak te hebben voor dit soort vertellingen. Ze vermaken me snel. Fijn is dat overal genoeg de tijd voor genomen wordt. Daarnaast zijn de actiescènes uitstekend. Ben Affleck vond ik weer matig in de hoofdrol. Ik verbaas me over berichten die ik her en der lees (niet op MovieMeter) dat hij wel eens genomineerd zou kunnen worden voor een Oscar voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Wat mij betreft verpest hij enkele cruciale scènes aan het begin (vooral het moment waarop hij Hall ervan moet overtuigen om niet contact op te nemen met de FBI over de tatouage vond ik erg zwak geacteerd door Affleck). Dit wordt opgevangen door de enorm sterke bijrollen, waarvan er ook veel zijn. Renner is de uitschieter en bewijst hier met een intense performance waarom hij een van de meest interessante acteurs om in de gaten te houden is. Jon Hamm schijnt bekend te zijn van Mad Men, die ik nooit zag, maar hij was erg sterk als slimme FBI-agent. Blake Lively doet veel met beperkte schermtijd, evenals Chris Cooper met nog minder. Pete Postlewaithe (erg briljant!) zal hier de mensen overtuigen die nog dachten dat hij niet de meest geschikte acteur is om een bloemist te laten spelen. En over Rebecca Hall, tenslotte, wil ik vooral graag zeggen dat ik intussen een enorme zwak heb opgebouwd. Fijne naturele actrice.
Het zijn de acteurs die er vooral een 3,5* van maken. Hopelijk vind Affleck de volgende keer een iets interessanter scenario (en wellicht moet hij zelf niet meeschrijven?), maar van mij mag hij wel meer misdaadfilmpjes maken. Van deze kwaliteit hebben we er nog te weinig.
skip
Ben Affleck was te dominant en soms zelfs licht irriterend aanwezig in deze film, vooral in het begin, op momenten dat hij begint te praten. Kan nog onvoldoende overtuiging en diepte neerzetten.Verder kijkt deze film wel lekker weg en moet zeggen dat er ook een opstijgende lijn in zat wat betreft het acteren van Ben Affleck. 3*
Shinobi
Afgelopen dinsdag dan ook eindelijk in de bios gezien. Had in eerste instantie een standaard actiefilm verwacht, maar ik moet zeggen dat deze film best diep gaat.
Er zit volop actie, spanning en drama in. Er wordt tijd genomen om de personages te leren kennen en hoe ze daar zijn gekomen.
En het sterkste punt vind ik nog dat het verhaal er niet doorheen gejaagd wordt, daar wordt gelukkig ook rustig de tijd voor genomen.
Dikke 4, 0 sterren.
The Town is een goede misdaadfilm met een uitmundende Jeremy Renner die de ster van de film is , het einde van de film vond ik het minste
Het geld had hij niet allemaal aan zijn vriendin moeten geven , hij had moeten rentenieren in een ver en warm land.
Verder was Ben Affleck ook meer als ok dat geld voor het acteren en de regie. Ik had ook graag gezien dat Chris Cooper een iets uitgebreiderer rol had gekregen dat is een ras acteur.
Zandkuiken
Originaliteitsprijzen gaat Ben Affleck inderdaad niet wegkapen voor The Town. De film rijgt de clichés aaneen alsof Inspecteur Winne en Agent Sabbe van het ITCH (het Interventieteam voor Clichéhandhaving) mee op de set stonden. To protect and conserve!
Maar persoonlijk heb ik tóch genoten van Afflecks tweede. Het is een oerdegelijk en strak verteld misdaadverhaal, met prima acteerprestaties. De meeste personages zijn wel stereotypes maar voor mij géén bordkartonnen figuren. The Town wordt dan ook bevolkt door ijzersterke acteurs. Jeremy Renner, Jon Hamm, Rebecca Hall... Allemaal mensen die ik graag bezig zie. Binnen de familie Affleck doe je me meer plezier met supertalent Casey, maar Ben is hier wat mij betreft zeker niet slecht.
Zeer solide prent dus. Audiovisueel best oké en een erg geslaagde car chase. Slotsom: 3,5*.
Elineloves
Ben Affleck.
Hij blijft me verbazen. Het is niet niks om zowel regisseur als hoofdrolspeler te zijn van deze misdaadfilm, and damn, hij heeft het goed gedaan! Hij wil zijn verhaal vertellen en slaagt hier prima in.
De mooie Claire (Rebecca Hall) doet het niet slecht, maar blaast je ook niet omver. Haar personage is te naïef en dat maakt het soms storend. Ze is net slachtoffer geworden van een bankoverval en gijzeling, ze weet dat die mannen haar adres kennen en haar elk moment om het leven kunnen brengen, en nog gaat ze zonder enige argwaan mee met een vreemde. Dit maakt het een tikkeltje ongeloofwaardig, maar vooruit, het kan natuurlijk wel. Vervolgens geniet ze volop van Doug zijn aandacht en loopt als een klein verliefd pubermeisje achter hem aan met een adorerende blik.
Perfecte casting met als grote uitschieter de sublieme Jeremy Renner, die zowel angstaanjagend kan zijn en tegelijktijd voor een komische noot zorgt. Zelfs de kleinere rollen, denk aan Chris Cooper en Blake Lively, stellen niet teleur. Ik zat me wel telkens af te vragen waar ik Dino Ciampa nou van kende, en na even imdb-en na afloop wist ik het eindelijk! Titus Welliver, van Lost! Frustrerend als je niet op een naam kunt komen en diegene niet kunt plaatsen waar je hem nou precies van kent, blijft je de hele film toch in je hoofd zitten.
Af en toe flinke over the top actie, met een specifieke, steengoede achtervolgingsscene, maar het verhaal blijft boeiend tot het einde. Affleck laat wederom zien een waardig regisseur te zijn.
Solide misdaadfilm, goed gemaakt en rijk aan sfeer. Uitstekende cast ook, met Affleck in een prima hoofdrol. Qua plot niet al te origineel of verrassend, maar de film is wel continu meeslepend en sporadisch erg spannend. Enige minpuntje is de enigzins ongeloofwaardig uitgewerkte relatie tussen Affleck en Rebecca Hall. De tweede indrukwekkende regieklus van Affleck, die hier als akteur bewijst onder zijn eigen regie een stuk beter te spelen dan onder regie van anderen.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Redelijke misdaadfilm met een verhaal wat ik eerder heb gezien. Vaak heb gezien zelfs. Maar dat neemt niet weg dat het een aardige film is.
Wat ik echter niet begrijp is de enorm hoge gemiddelden, met name op IMDB: een 8! Voor een redelijk standaard misdaadfilm, dat vind ik zeer vreemd. IMDB-raters zin vaak erg kritisch en films als dit krijgen vaak niet hoger dan een 7.
Goldenskull
Niet echt een goede film, maar gelukkig ook geen slechte.
Nogal een flutverhaal natuurlijk, weinig origineel ook, veel clichés, erg voorspelbaar. Maar toch nergens echt vervelend. Tevens ook één van de betere rollen van Affleck die ik gezien heb.
Ik was overigens gaan zitten voor een leuk apocalyptisch filmpje, kwam nogal bedrogen uit dus. Blijkt dat ik The Road en deze per ongeluk door elkaar heb gehaald. Nja, The Road verwacht ik meer van, maar heb dit dan maar vast gehad, Gone Baby Gone staat tenslotte al eeuwen op mijn laptop te wachten.
Fortune
Wel goed.
Maar had veel beter gekund. Jammer dat het nergens de term standaard overschrijdt.
Er word ons niks nieuws en/of origineels getoond. Misschien de relatie van Doug met de vrouwelijke getuige.
De overvallen zijn wel leuk om te zien met name de laatste. Film doet inderdaad veel aan Heat denken maar haalt het qua niveau lange na niet.
Ben Affleck is als regisseur beter als acteur al deed hij het in deze film helemaal niet verkeerd.
De acteurs hebben het Ierse accentje onder de knie en kwamen geloofwaardig over als inwoners van Charlestown.
Het einde van de film is ook niet geweldig en het voelt aan alsof de film veel meer had kunnen zijn dan dit standaard misdaad filmpje.
Maar toch heeft de film mij de hele speelduur kunnen vermaken.
Insignificance
Film die je eenvoudig op z'n vele clichés -en daarmee min of meer voorspelbare verloop- kunt afserveren en voor zover het iets wil vertellen over het leven in de mindere wijken van Boston, kan je je ook afvragen of daar wat van overblijft. Eigenlijk niet zoveel dus.
Toch komt Affleck er opvallend soepel mee weg. Zijn eigen rol is nog net aan (ergens heeft heeft het spelen van een dergelijke lead in je eigen film iets twijfelachtigs), zijn film is ondanks al die belemmeringen toch maar mooi onderhoudend.
De cast is zonder meer voortreffelijk met een paar grimmige koppen die je in dergelijke buurten mag verwachten. Die accenten zijn een leuke bijkomstigheid, net als Rebecca Hall. Aangezien het verder weinig opzienbarende ontwikkelingen kent, moet het het hebben van afzonderlijke momenten en daar pakt Affleck dan ook uit.
De scène op het terras is een behoorlijk nerveuze en zijn overvallen zitten zelfs uitstekend en gevarieerd in elkaar. Vooral de achtervolging is bijzonder fraai in beeld gebracht met bovendien een geweldige freeze als de overvallers in de ogen staren van een volledig verraste agent.
Boston staat er mooi op, het ziet er allemaal kundig uit met een aangenaam tempo en een kogelrijk slotoffensief. Wel jammer dat het niet nog ergens een stevige beuk onder de gordel durft te geven, maar vooruit. IJshockey is immers ook mooi. En meer.
Magere heist.
Enigszins vermakelijk misdaad-drama dat w.b.t. dat laatste genre nogal wat steekjes laat vallen. Alle clichés op een stokje, maar bovenal voorzien van een zeer onwaarschijnlijk en tam liefdesplot dat als rode draad door de film wordt getrokken. Het lijkt sowieso of Affleck erg veel in de film heeft willen proppen.
De heist-methodes zijn vaak mager, maar de daaruit voort vloeiende actie weer niet. De achtervolgingen en shoot-outs worden keurig in beeld gebracht en het stoere mannen-gehalte is hoog. Het staat echter in schril contrast met het overige wat de film tracht te bieden, inclusief de morele eindplicht. Hoe onderhoudend e.e.a. ook is.
Redelijk.
Ook weer een typisch Hollywood productje dat prima te behappen valt, maar nergens op ook maar een enkele manier uitblinkt. Typische Hollywood actie met veel spectaculair geknal over en weer, veel onnozele diepgang en een onnodige romance om het einde wat meer dramatiek te geven.
Hap, slik, weg.
Tweede film van Ben Affleck en ook deze is me goed bevallen (wel minder dan zijn eerste film "Gone Baby Gone"). Het verhaal was wederom interessant en na een uur werd het zelfs boeiend. Het einde was ook best goed. Helaas heeft de film ook wat mindere kanten en dat is dat het soms was saai en langdradig is en dan heb ik het vooral over het eerste uur m.u.v. het goede begin. Echt origineel is de film ook niet want veel scenes en momenten deden me denken aan andere misdaad films die al genoemd zijn. Maar al met al is deze film prima te bekijken (misschien is het verstandiger om de gewone versie te bekijken dan de extended versie) en de cast vond ik zeer goed spelen, met name Ben Affleck en vooral Jeremy Renner.
Mhow...
De film begint veelbelovend met de bankoverval, zakt daarna een eind weg en weet weer sterk te eindigen.
Dat hele plot na de overval vond ik bepaald nou niet interessant. Veel gepraat, weinig boeiends.
De film voelt dan ook een beetje als vlees noch vis. Het is wat actie, wat thriller, wat drama...maar van alles eigenlijk te weinig. Het wordt wel allemaal stijlvol weergegeven, dat wel.
Was de film maar een half uur korter geweest, dan had ik hem denk ik veel pakkender gevonden. Voor nu, een kleine voldoende.
JacoBaco
Toch wel een tegenvaller deze film. Ben 'gebleekte tanden' Affleck heeft zijn uiterste best gedaan door een hele wolwassen film te maken, maar het is ook een wat lome film geworden.
Het begin en het eind is het best en alles wat daar tussenzit, is een heel stuk minder.
De film weet echter alles wel goed te combineren. Drama, misdaad, romantiek en uiteindelijk ook actie. Verder is het niet voorspelbaar en dat is op zich wel een groot pluspunt en er wordt sterk geacteerd. Maar te vaak heb ik zitten kijken en realiseerde ik me dat het mij te weinig doet.
En ook is het weer zo makkelijk om het broertje van Doug het snel aangebrande type te laten zijn.
Oh, en waar slaat dat wippartij'tje op tussen Doug en Krista? Hij zit op de een stoel, zij komt binnen, doet haar rokje omhoog en 2 sec later hebben ze seks. Zat Doug zich al te rukken ofzo toen zij binnenkwam, want hoe vliegensvlug kreeg hij een boner en heeft ze zijn broek opengemaakt? Als je graag een film wil maken waaraan alles klopt, zorg er dan ook voor dat het klopt. Dit komt echt heel ongeloofwaardig over op zo'n manier.
Ik wil nog wel zeggen dat Ben Effleck van mij wel vaker films mag regisseren, want na Gone Baby Gone weet hij zich toch wel weer te bewijzen. Ook al vind ik Gone Baby Gone ook niet geweldig, maar Effleck laat toch wel zien dat hij talent heeft. Ook liet hij dat 13 jaar geleden al zien door samen met Matt Damon het script voor Good Will Hunting te schrijven. Dus beste Ben, laat nu is echt zien wat je kunt. Qua acteerprestaties doe je het ook veel beter dan in films als The Daredevil. Voor je volgende film moet je gewoon met iets bijzonders en iets gewaagds komen. Alvast bedankt. Liefs, Jaco. X
martijn011
- 2034 berichten
Na het zien van Gone Baby Gone was ik heel benieuwd naar deze film. Enerzijds omdat het regiedebuut van Affleck bij mij in goede aarde viel, anderzijds naar het verhaal en de acteerprestatie van Affleck.
Ik moet zeggen dat ik me niet altijd kan vinden in de stevige kritieken die sommigen hier plaatsen. Natuurlijk is het geen acteerkanon als Brad Pitt, Liam Neeson, Christian Bale etc maar het is zeker geen dramatische acteur. Wat wel slecht overkwam was zijn woedeaanvallen tegen Jem en de eigenaar van de bloemenwinkel.
Verder is het een leuke film om naar te kijken, de overvallen en shootouts zien er goed uit! Ook z'n romance met Claire (goede actrice trouwens, kende haar nog van The Prestige) komt goed uit de verf.
Kortom, deze film is prima te doen, een ruime voldoende heeft het absoluut verdiend!

In de ban van 'Task' op HBO Max? Deze titels passen in jouw straatje

Misdaadfilm 'The Town' van en met Ben Affleck vanavond te zien op RTL 7

De best beoordeelde films van de jarige Ben Affleck (50)

In de ban van 'La Casa,' drie sterke films op Netflix over een bankoverval

Prisoners